Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@00:28:30 GMT

با شغل‌های سابق و عجیب رئیس‌جمهور‌های جهان آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۷۸۱۴

با شغل‌های سابق و عجیب رئیس‌جمهور‌های جهان آشنا شوید

اگر نگاهی به فهرست رئیس‌جمهورهای جهان بیندازید، متوجه می‌شوید که بعضی از آنها پیش از ریاست جمهوری شغل‌های عجیب و غریبی داشته‌اند؛ شغل‌هایی که شاید کمتر کسی فکر می‌کرده آنها به ریاست جمهوری برسند.

پس از گذشت 22 سال از یک کودتای نظامی که باعث شد یحیی جامع به ریاست جمهوری کشور کوچک گامیبیا در غرب آفریقا برسد، وقتی مثل خیلی کشورهای دیگر این قاره به نظر می‌رسید ریاست جامع، مادام‌العمر باشد، یک آدم ناشناخته در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور پیروز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخلاف تصور بسیاری، رییس‌جمهور قبلی هیچ مخالفت و اعتراضی ندارد و گفته این نتیجه را قبول کرده و آماده انتقال دموکراتیک قدرت به آداما بارو است؛ مردی که وقتی سال‌ها پیش برای تحصیل به انگلستان رفته بود، نگهبان یک شرکت بود و وقتی به کشورش برگشت، شروع به فعالیت در حوزه املاک و مستغلات کرد و همین امسال توانست رهبری گروه اپوزیسیون دولت را برعهده بگیرد و در انتخابات با حدود 263 هزار رای برنده رقابت با یحیی جامعه شود.

همین مسئله یعنی انتخاب کسی که تا چند سال پیش یک شغل بسیار متفاوت با دنیای سیاست داشته، باعث شد بررسی کنیم و ببینیم کدامیک از روسا و رهبران کشورهای دنیا قبل از به قدرت رسیدن چنین وضعیتی داشته‌اند و شغل‌های متفاوتی را تجربه کرده‌اند. در این فهرست افرادی هستند که شاید فکرش را هم نکنید زمانی برای پول درآوردن کارهای سطح پایین انجام می‌داده‌اند و حالا برای خودشان میلیونر و میلیاردر شده‌اند.

ایوو ژوزیپوویچ

رییس‌جمهور سابق کرواسی از 2010 تا 2015
شغل پیشین: آهنگساز موسیقی کلاسیک

قبل از ورود به دنیای سیاست، آقای ژوزیپوویچ چندین و چند آهنگ کلاسیک ساخته بود و در فستیوال‌های موسیقی متعددی به نمایندگی از کرواسی شرکت می کرد. زمانی که ژوزیپوویچ درسال 2010 در انتخابات پیروز شد، اعلام کرد که بی‌خیال موسیقی نخواهد شد و اوقات فراغتش را به ساخت اپرا اختصاص خواهد داد. بعدا اما آقای رییس اعلام کرد کارهایش اینقدر زیاد است که دیگر وقتی برایش باقی نمی‌ماند تا اپرا بنویسد، هر چند که همان موقع او یک پیانو را به دفتر ریاست جمهوری برد تا خیلی هم از موسیقی دور نماند. ایووژزیپوویچ در جریان رقابت‌های انتخاباتی در سال 2009 وقتی همراه با طرفدارانش در زاگرب در حال راهپیمایی بودند، برای آنها کیبورد هم می‌نواخت تا شور بیشتری به جمعیت بدهد.

آندری راجولینا

رییس‌جمهور سابق ماداگاسکار از 2009 تا 2014
شغل پیشین: دی‌جی

راجوئلینا قبل از این که بخواهد رییس جمهور شود، در ماداگاسکار برای خودش یک شبکه رادیویی موسیقی به نام ویوا رادیو داشت که مدام موسیقی پاپ پخش می کرد. سال 2009 اما با کمک نظامی‌ها او توانست رییس‌جمهور این جزیره بزگر در جنوب شرق آفریقا شود. آقای دی‌جی سابق سال 2014 بعد از یک کودتا با سران آن توافق کرد که در انتخابات بعدی کشورش شرکت نکند و این طوری بدون دردسر از کار کنار رود. بسیاری فکر می‌کردند او بعد از خروج از دنیای سیاست، باز به سمت موسیقی برود اما او به رویترز گفت که می‌خواهد همچنان در سیاست بماند و قرار نیست خودش را چندان درگیر موسیقی کند.

قربان قلی بردی محمدف

رییس جمهور ترکمنستان از سال 2006
شغل پیشنی: دندانپزشک شخصی رییس‌جمهور قبلی

قربان قلی که حالا 56 سالش است، 10 سال پیش بعد از این که صفر مرادنیازوف که مدتی طولانی رییس جمهور بود، فوت کرد، به ریاست‌جمهوری رسید و دوره ریاستش تاکنون هم ادامه یافته است. مرادنیازوف که دیکتاتور به حساب می‌آمد، اعتماد بسیار زیادی به قربان قلی داشت و از او به عنوان دندانپزشک شخصی خود استفاده می‌کرد.

بردی محمدف قبل از ریاست جمهوری در سال 97 وزیر سلامت ترکمنستان بود اما در این مدت وارد نشدن تجهیزات پزشکی و درمانی به ترکمنستان باعث شد سیستم درمانی این کشور تا آستانه ویرانی پیش برود و قربان قلی نتواند کارنامه درخشانی از خود به جای بگذارد. هرچند ارتباط نزدیک با مراد نیازوف باعث شد او به بالیدن و رشد در سیستم سیاسی ترکمنستان ادامه دهد.

بویکو بوریسوف

نخسته‌وزیر سابق بلغارستان بین 2009 تا 2013
شغل پیشین: محافظ شخصی

بوریسوف قبل از این که شرکت امنیتی خصوصی‌اش را برای حفاظت از سران پیشین و کمونیست بلغارستان مثل تودور ژیکوف تاسیس کند یک مربی کاراته و آتش‌نشان بود. بعد از آن، بوریسوف محافظ شخصی پادشاه سابق بلغارستان یعنی سیمون ساکس کوبورگ گوتا بود؛ وقتی که خانواده سلطنتی از تبعید برگشته بودند در قبال این محافظت، بویکو توانست یک شغل دولتی بگیرد. ورود او به مشاغل دولتی باعث شد پله‌های ترقی را طی کند و سال 2009 به عنوان نخست وزیر بلغارستان انتخاب شود و به خاطر تصاویر خشنی که از او منتشر شده بود، لقب بتمن بگیرد. سال 2013 بویکو از سمتش استعفا داد و حالا در لیگ دسته دوم فوتبال کشورش به صورت حرفه‌ای فعال است و کلا بی‌خیال سیاست شده است.

مایکل دیگ هیگینز

رییس جمهور ایرلند از سال 2011
شغل پیشین: شاعر

هیگینز قبل از این که رییس‌جمهور شود، وزیر هنر کشورش بود و قبل از همه اینها شاعری بود که چهار دفتر شعر منتشر کرده بود. او کسی بود که ایرلند را جمهوری خلاقیت خوانده بود ودر کشورش همه او را با نام مایکل دی می شناختند، البته در ایرلند مقام سیاسی هیگینز باعث نشده منتقدان ادبی بی‌خیال نقد آثار او شوند و گاهی انتقادهای سختی هم از او دارند و در یک مورد، منتقدی گفته: «می‌توان او را به خاطر جنایت علیه ادبیات محاکمه کرد.»

ادی راما

نخست‌وزیر کنونی آلبانی از سال 2013
شغل پیشین: نقاش

ادی راما در مدرسه هنرهای زیبای پاریس درس خواند و وقتی سال 98 به آلبانی برگشت، وزارت فرهنگ را برعهده گرفت. راما که الان 49 سالش است، بعدا شهردار تیرانا، پایتخت آلبانی شد. در تیرانا توانست ذوق و سلیقه به خرج بدهد و دستور داد ساختمان‌های خاکستری و رنگ‌و‌رو رفته به‌جا‌مانده از دوران کمونیسم را با رنگ های شاد و خوشحال مثل صورتی، زرد، سبز و بنفش رنگ آمیزی کنند.

راما که قبلا بسکتبال هم بازی می کرده سال 2004 به خبرنگار بی بی سه گفته بود:«مطمئن نیستم که یک سیاستمدار باشم. من باید بگویم که هنوز خودم را یک هنرمند می دانم و از سیاست به عنوانی ابزاری برای تغییر استفاده می کنم.»

ادی راما در سخنرانی TED خود در سال 2012 به رهبران دنیا پیشنهاد داد که با رنگ آمیزی هوای شهرهایشان را داشته باشند.

تونی آبوت

نخست‌وزیر سابق استرالیا بین 2013 تا 2015
شغل پیشین: کشیش

وقتی تونی آبوت بیست ساله بود، می‌خواست در کلیسای جامع سنت پاتریک استرالیا کشیش شود و به این منظور شروع به فراگیری علوم دینی کرد اما سه سال بعد این کلیسا را ترک کرد. آبوت که حالا پنجاه و شش ساله است قبلا بوکسور حرفه‌ای هم بوده و همین باعث شده چهره خشنی داشته باشد. همین خشونت فیزیکی و البته گذشته مذهبی باعث شده مردم به او لقب راهب دیوانه بدهند. او که عضو حزی سوسیال محافظه کار بود، وقتی پیروز انتخابات شد و کابینه تشکیل داد، تنها یک زن را به کابینه اش راه داد و این مسئله سبب شد یکی از روزنامه نگاران استرالیایی درباره او بنویسد «26 سال از وقتی تونی آبوت کلیسا را ترک کرده می گذرد اما هنوز عقاید او شباهت بسیاری به فضای صومعه‌ها دارد.»

جوهانا سیگوردادو تیر

نخست‌وزیر سابق ایسلند بین 2009 تا 20143
شغل پیشین: مهماندار هواپیما
خانم سیگوردادو تیر وقتی نخست‌وزیر شد، خیلی رکوردها را زد و در کشور خودش طولانی‌ترین دوران نخست وزیری را داشت. اولین شغل سیاسی خانم جوهانا در شرکت هوایی ملی ایسلند یعنی ایسلندایر بود که قبلا 30 سال در آن به عنوان مهماندار کار کرده بود. سپس تبدیل شد به یکی از رهبران اتحادیه کارمندان خطوط هوایی و رفته رفته خود را در میان سیاستمداران بالا کشید و آخر سر توانست نخست‌وزیر این کشور تقریبا 300 هزار نفری شود.

سیلویو برلوسکونی

نخست‌وزیر سابق ایتالیا در سه دوره جداگانه
شغل پیشین: خواننده کشتی‌های تفریحی

حالا همه برلوسکونی را به عنوان یک سیاستمدار و البته تاجر ثروتمند می شناسند که کلی پول و باشگاه و رسانه در اختیار دارد اما گذشته آقای پرحاشیه دنیای سیاست نشان می‌دهد که اوضاع سیلویو از اول این قدر خوب نبوده است. در دهه 50 و 60 او در جزیره البای ایتالیا در رستورانی به نام کونتیکی نوازنده باس و خواننده بود و در کشتی‌های تفریحی‌ای که در دریای مدیترانه می‌چرخیدند با آواز خواندن مردم را شاد می‌کرد.

برلوسکونی که سال 2011 از سومین دوره ریاستش کناره‌گیری کرد، دیگر شانسی برای روی صحنه رفتن ندارد، هر چند که اخیرا گفته تعدادی از آهنگ‌های خود را که با ماریانو آپیچلا خوانده، ضبط کرده و شاید روزی منتشر کند.

او سال 2003 در محل اقامت تابستانیاش در ساردینیا در یک مهمانی خصوصی به همراه آپیچلا روی صحنه رفته بود که تصاویری از آن در رسانه‌ها پخش شد.

منبع: برترین‌ها

منبع: پارسینه

کلیدواژه: روسای جمهور رییس جمهور کرواسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۷۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق ایران در بیش از ۲۰ کشور جهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای رئیسی در مراسم افتتاح طرح چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» که شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا است، اظهار داشت: اجابت دعوت رئیس جمهور محترم سریلانکا و حضور در این‌ کشور برای بهره‌برداری از نماد دوستی دو کشور برای من افتخارآمیز است. مهم‌تر از طرح بزرگ و چندمنظوره سریلانکا، تحقق اراده دو ملت است که می‌خواهند رفاه، آسایش و بهتر زیستن را برای خود رقم بزنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه تأمین مالی طرح از طرف کشور سریلانکا و نیروی فنی و مهندسی از طرف جمهوری اسلامی ایران انجام شد، تصریح کرد: پیگیری این طرح از طرف کشور دوست، سریلانکا بود و انتقال علم و دانش ایرانی به این سرزمین صورت گرفت.   آقای رئیسی گفت: سد بزرگ اومااویا گرچه امروز به عنوان ابرطرح بهره‌برداری می‌شود، اما مهم‌تر از آن، همبستگی، همدلی و همراهی دو ملت در آسیا است.   رئیس جمهور اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با توانمندی فنی و مهندسی خود، در بیش از ۲۰ کشور جهان، طرح‌های بزرگ آب و برق را اجرایی می‌کند.    آقای رئیسی تصریح کرد: غرب می‌خواست القا کند که دانش و فناوری، فقط در اختیار آنان است، اما دستان توانای متخصصان و دانشمندان ایرانی، امروز نه فقط در ایران، بلکه در سراسر قاره آسیا و کشور‌های منطقه، کار‌های بزرگی را رقم زده و در حال رقم زدن است.   رئیس جمهور با بیان اینکه ما با کشور‌های آسیایی و همسایه مستقل، بنای توسعه مناسبات را داریم، اظهار داشت: ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشورهای آسیایی، همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو ملت، رقم بزند.    آقای رئیسی تصریح کرد: دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم، اما ملت ما اراده کرد که پیشرفت کنیم. خواست و اراده ملت بزرگ ایران، تحقق پیدا کرد و دشمن ناکام ماند.    رئیس جمهوری اسلامی ایران، خطاب به رئیس جمهور سریلانکا گفت: ایران آمادگی دارد در پیشرفت کشور شما شریک شود و همه تجربیات خود را که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت مردان و زنان ایرانی است، با شما به اشتراک بگذارد. ما آمادگی داریم در طرح‌های بزرگ سریلانکا با صدور خدمات فنی و مهندسی ایران در پیشرفت این کشور، شرکت کنیم.   آقای رئیسی اظهار داشت: من به صاحبان ادیان که در نشست حضور دارند، مسلمانان، هندو‌ها و همه صاحبان ادیان و جوانان سریلانکایی می‌گویم که شما می‌توانید با اتکا به خداوند و اعتماد به نفس و داشته‌هایی که خداوند متعال مرحمت کرده است، پیشرفت کنید.   رئیس جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: آنچه نظام سلطه به ملت‌ها القا می‌کند، این است که شما بدون حضور، دانش و مشارکت ما نمی‌توانید؛ این حرف، القای استعماری ـ استکباری بوده و نظام سلطه از نظر ما مردود است. بدون تردید، رفاه حال مردم سریلانکا رفاه حال مردم ما است. زنده باد ایران، زنده باد سریلانکا.

دیگر خبرها

  • حضور وزیر ورزش در مراسم ترحیم کاپیتان پیشین تیم ملی بسکتبال
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • تمجید کرزی از حمایت ایران از مردم افغانستان
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید | آغاز تا انجام اومااویا
  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • جنگ ترکیبی دشمن با هدف از بین بردن وحدت مسلمین انجام می شود
  • اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق ایران در بیش از ۲۰ کشور جهان