Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نصرت‌الله تاجیک»، کارشناس مسائل خاورمیانه، در مورد سفر وزیر امور خارجه به سوریه به خبرنگار سیاسی برنا گفت: بنده معتقدم روزهای نسبتا سختی را در سوریه به ویژه در دوران پسا داعش، در پیش‌رو خواهیم داشت که این شرایط نیز همچنان ادامه پیدا  می‌کند. ایران، تضمینی برای مبارزه با داعش نگرفته است و در آن زمانی که سوریه به کمک نیاز داشت، ایران چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی، سرمایه گذاری‌ها و اقداماتی انجام داد اما متاسفانه آمریکایی‌ها نسبت به مسائل منطقه و سوریه قائل به نقش جمهوری اسلامی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین به نظر می‌رسد که ما شرایط سختی را خواهیم داشت که باید این شرایط را مدیریت کنیم تا از تبعات، مسائل و مشکلاتی که بر سر راه ایران است، دور شویم.

او در مورد ابعاد این سفر نیز افزود: اگراز این منظر به سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، به سوریه نگاه کنیم در این سفر تلاش خواهد شد که مسائل بین سوریه و حامیان آن از جمله ترکیه و ایران مورد پیگیری قرار گیرد و با یک هماهنگی چندجانبه به نحوی کارها پیگیری شود که ایران کمترین لطمه را ببیند. در این سفر آقای ظریف، احتمالا هماهنگی های چندجانبه ای را دنبال خواهد کرد که بتوان آینده سوریه را چه در زمینه مسائل میدانی و چه در زمینه مسائل چندجانبه خارجی هماهنگ کرد. تحرکات رژیم صهیونیستی و بمباران بعضی از مواضع سوری یا مقاومت، ممکن است یکی از علل این سفر باشد. اما پیشنهاد بنده این است که مسائل سوریه را تا جایی که می توانیم از حالت نظامی دور و بیشتر به مسائل اقتصادی نزدیک کنیم. یعنی سعی کنیم با تعریف پروژه‌های اقتصادی به ویژه با محوریت انرژی، در واقع یک مدل توسعه منطقه‌ای را دنبال کنیم. بنابراین با کمک ایران، عراق، سوریه، لبنان و با کمک سایر کشورهای همسایه سوریه از جمله ترکیه و همچنین کشورهای اروپایی می توان مرحله آتی سوریه که بیشتر بازسازی ساختارهای سیاسی اجتماعی و حتی زیرساخت عمرانی است را پیگیری کرد.

او در مورد سخنان مقامات آمریکایی که گفته بودند ایران باید از سوریه خارج شود نیز گفت: واقعیت امر این است که ایران با اجازه آمریکا به سوریه نرفته است که اکنون با نظر آنها از سوریه خارج شود. واقعیت امر این است که اجرای پروژه ها و طرح ها در ایجاد توسعه در سوریه از طریق زیرساخت های اقتصادی اش، وجاهت بیشتری برای حضور ایران دارد تا اینکه ایران بخواهد از منظر نظامی و امنیتی به قضیه نگاه کند. بنابراین با وضعیتی زیرساختی که سوریه دچار شده، بنده معتقدم که اگر ایران بتواند به سمت توسعه اقتصادی این کشور حرکت کند، مفید خواهد بود.

تاجیک در مورد سفر ظریف و ابعاد آن نیز بیان کرد: ایران یک سرمایه گذاری بزرگ در سوریه در حمایت از دولت قانونی این کشور انجام داده است که اکنون باید در پی بهره برداری از آن سرمایه گذاری باشد. این حق ایران است همانگونه که آمریکا، روسیه و سایر کشورها در سایر کشورها، سرمایه گذاری می‌کنند و در صدد بهره برداری از آن هستند. در حالی که آمریکا و همه هم پیمانانش در پی سقوط دولت قانونی بشار اسد بودند ایران از این دولت حمایت کرد بنابراین هم ایران حق بهره برداری از این سرمایه گذاری را دارد و هم کشورهایی که باعث این شرایط شدند باید مسئولیت آنرا بپذیرند و مابه ازای آن را پرداخت کنند. بنابراین به عقیده بنده حضور ایران در سوریه، حضوری استراتژیک است که سرمایه گذاری کرده به ویژه اینکه سوریه یک بازار وسیع اقتصادی است و همچنین نیازمند نیروی کار است. سفر آقای ظریف با بستر اقتصادی، هماهنگی اقتصادی و توسعه منطقه ای می تواند در جهت همین استراتژی باشد. به نظر بنده مقطع خوبی نیز از سوی ایران برای اقدام به این کار انتخاب شده است.    

خبرنگار: آزاده رحیمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران بشار اسد سوریه ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۹۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  وزیر اقتصاد در پایان همایش دو روزه مناطق آزاد و اقتصادی کشور با حضور مدیران این مناطق و وزیر اقتصاد در مشهد گفت: تعیین هدف گذاری کمی و کیفی که تا پایان سال هر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر اساس ارزش شاخص و معیار‌های دیگر در در زمینه تجارت، سرمایه‌گذاری، ارتقای فناوری و تولید محصولات، فتح بازار‌های جدید صادراتی موفق بودند و پیش رفتن این هدف گذاری را از دبیرخانه مناطق آزاد و اقتصادی مطالبه می‌کنیم و باید در دستور کار دبیرخانه باشد.

خاندوزی افزود: ما باید برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یک برنامه جمعی باید داشته باشیم که اصلاح قانون از سمت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شروع و به مجلس شورای اسلامی می‌رسد.

وی گفت: مشکلاتی از قبیل مسائل مالیاتی و گمرکی این مناطق که بدون اجازه قانونگذار حل و فصل نمی شود و ما دستورالعملی تهیه و از مجلس شورای اسلامی مطالبه می‌کنیم.

دبیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور هم در ادامه گفت: در کشور ۴۸ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی داریم که سهم بالایی در اقتصاد کشور دارند و یک سوم صادرات غیر نفتی کشور از این مناطق است

عبدالملکی افزود: ۸۰ درصد کل ترانزیت کشور از این مناطق هست و در واقع در رشد اقتصادی کشور نقش مهمی دارند

وی گفت:  سال گذشته مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در حوزه سرمایه‌گذاری رشد ۴ برابری، در سرمایه‌گذاری محقق شده رشد سه برابری که به ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری رسیدیم.

دبیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور افزود: امسال هم همچون پارسال ۱۰۰۰ بسته سرمایه‌گذاری جدید را تا پایان سال خواهیم داشت در نمایشگاه که هفته آینده در تهران برگزار می‌شود ۲۰۰ تا از این بسته‌ها رونمایی می‌شود و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد.

عبدالملکی گفت: هر بسته سرمایه‌گذاری شامل سه بخش است که بخش اول مطالعات امکان سنجی اقتصادی اولیه انجام شده بخش دوم هر بسته زیرساخت‌های مورد نیاز است اعم از زمین آب و برق و گاز و دسترسی اینهایی که برای هر طرح آماده شده و بخش سوم وزن آن فعالیت و این سرمایه‌گذاری که به صورت بی‌نام صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت
  • معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های اقتصادی استان یزد در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تکذیب خروج نظامیان ایران از سوریه
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • تعطیل‌کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است
  • تعطیل کردن روزهای پنجشنبه «خودتحریمی» است
  • شمسایی: از حذف ژاپن ناراحت شدم/ بازی سختی با قرقیزستان خواهیم داشت