Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- سفير کشورمان با اشاره به سفر قريب الوقوع نخست وزير پاکستان به ايران: دو کشور رسيدن به حجم مبادلات تجاري تا 5 ميليارد دلار را هدف گذاري کرده اند.
به گزارش خبرگزاري آريا، مهدي هنردوست سفير کشورمان در اسلام آباد گفت: ايران و پاکستان دو کشور مسلمان و همسايه با بسياري از مشترکات در زمينه‌هاي مختلف هستند و اهميت اين روابط ايجاب مي‌کند ارتباطات در بالاترين سطح انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنردوست افزود: سفر عمران خان که در اوايل هفته آينده به تهران و مشهد صورت مي‌گيرد، در واقع پاسخ به سفر دو سال پيش حسن روحاني رياست محترم جمهوري اسلامي ايران به پاکستان است.
وي تاکيد کرد: با توجه به موضوع هاي مهم در روابط دو کشور، اين سفر مي‌تواند فرصتي باشد که دو طرف در سطوح مختلف، همه ي زوايا و جوانب مختلف روابط دو جانبه را بررسي کنند. وي تاکيد کرد: اين سفر مهم است زيرا نخستين سفر نخست وزير پاکستان به ايران است. با توجه به ظرفيت هاي موجود در روابط و موضوع هاي قابل بحث، اين سفر مي تواند مفيد و تاثير گذار براي بهبود روابط و گسترش آن در همه ابعاد باشد.
سفير کشورمان گفت: با توجه به موضوع هاي بسيار گسترده اي که در روابط ايران و پاکستان قابل طرح است در اين سفر، يکي از ابعاد کار که مورد توجه دو طرف است، پرداختن به امر افزايش حجم تجاري بين دو کشور است. گرچه ما از روند فزاينده اي در طي دو - سه سال گذشته برخوردار بوديم و حجم روابط از 700 ميليون دلار به 1 ميليارد و 400 ميليون دلار وارد شده است اما ظرفيت بسيار زيادي وجود دارد که بايد با اتخاذ تمهيدات و تصميمات دو طرف، وارد يک راهکار اجرايي و سريع براي رسيدن به هدف پنج ميليارد دلار که گام اول مورد توافق از سوي مسئولان دو کشور است، نائل شويم.
وي افزود: مسائل تجارت مرزي، مسائل مربوط به حوزه بانکي و مسائل کشاورزي، موضوعات درباره بحث تجارت آزاد، مسائل مربوط به بخش انرژي با توجه به منابع عظيم و بي بديل در جمهوري اسلامي ايران از مواردي است که قابل بحث در اين سفر است. مسئله برق و تداوم و افزايش صادرات برق از جمهوري اسلامي ايران به پاکستان از ديگر موضوع هاي مورد علاقه دو طرف است.
سفير کشورمان در پاسخ به سوالي درباره اهميت راهبردي بنادر گوادر و چابهار گفت: اين دو از بنادر مهم در منطقه هستند. ما بارها طي پيشنهاداتي که به طرف پاکستاني داشتيم ارتباط قوي تر و گسترده تر اين دو بندر را که تأثير مستقيمي بر بهبود مناسبات تجاري ، اقتصادي و امنيتي منطقه مي گذارد، پيشنهاد کرده ايم. با توجه به اينکه چابهار با رويکرد جمهوري اسلامي ايران يک پنجره تعامل با دنياي آزاد است از هر گونه سرمايه‌گذاري و هرگونه مشارکت و حضور کشورها به ويژه کشورهاي منطقه در آن استقبال کرده ايم و اين پتانسيل عظيم را براي چابهار قائل هستيم که به عنوان يک قطب همکاري با توجه به توانمندي‌هاي منحصر به فرد ايران محسوب مي شود.
وي افزود: بندر گوادر هم همانگونه که مطلع هستيد جايگاه مهمي براي کشور پاکستان دارد اين دو بندر خواهر خوانده همديگر هستند و اجرايي کردن مفاد اين خواهرخواندگي بين دو بندر از ديگر موضوعات قابل پيگيري در اين سفر است که نه تنها اثرات بسيار مثبت در بهبود مناسبات تجاري و اقتصادي بين دو کشور دارد، بلکه مي تواند نقطه پاياني باشد بر برخي از اخباري که مبني بر رقابت اين دو بندر توسط طرف‌هاي سوم مطرح مي‌شود که البته ما قائل بر آن نيستيم. چابهار و گوادر دو بندر مکمل همديگر هستند و لذا اين سفر مي‌تواند گام مثبت براي تقويت اين دو بندر مهم از سوي دو کشور باشد.
هنردوست در پاسخ به اين سوال که با توجه به در پيش بودن مراحل نهايي مذاکرات توافقنامه تجارت آزاد بين دو کشور از يک سو و فقدان روابط بانکي ميان طرفين که نياز اوليه تجارت آزاد بين دو کشور است ، از سوي ديگر ، چه تدبير يا راه حل جايگزين در اين زمينه انديشيده شده است، گفت: پاسخ به اين سوال را بايد در دو مقوله مجزا به آن پرداخت يکي بحث تجارت آزاد که بين دو کشور پاکستان و ايران در جريان است و ما منتظر انجام چهارمين دور آن هستيم که مي تواند در بهبود و گسترش روابط تجاري دو کشور و رفع موانع موجود بسيار موثر باشد. و ديگري بحث بانکي که با توجه به نبود روابط بانکي بين دو کشور با مشکلاتي روبرو هستيم اما طبيعتاً نمي‌توانند هيچ مانعي بر سر گسترش مناسبات تجاري دو کشور قرار گيرد.
وي تاکيد کرد: ما در حال حاضر با وجود نداشتن روابط بانکي ميان دو کشور از روند فزاينده گسترش و مناسبات تجاري اقتصادي بين دو کشور برخورداريم. ما حجم روابط مان از دو سال قبل از 700 ميليون دلار به رقم بالاي 1 ميليارد و 400 ميليون دلار بالغ شده و اين نشان دهنده پتانسيل عظيم تجاري بين دو کشور است. وي ابراز اميدواري کرد: با اين دور جديد از گفتگوي دو جانبه درباره برقراري تجارت آزاد بين دو کشور و همچنين راه حل هاي مورد توافق دو طرف براي تسهيل در امور بانکي بتوانيم بستر گسترش روابط تجاري اقتصادي ابران را در گام اول تا سقف 5 ميليارد دلار که هدف مورد تأييد رهبران دو کشور است، تحقق بخشيم.
 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: گسترش مبادلات ايران پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۳۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟

محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی در خصوص اقداماتی که دولت سیزدهم و وزارت نفت در خصوص افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی به اجرا گذاشته اند، به خبرنگار قدس تصریح کرد: دیپلماسی انرژی یکی از نقاط قوت کشور ما محسوب می شود. وابسته کردن کشورهای همسایه به لحاظ انرژی به خودمان، از ابعاد مختلفی برایمان نفع دارد.

وی ادامه داد: افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی و به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی در منطقه باعث بالا رفتن سطح درآمدهای ارزی کشورها، وابستگی دیگران به ما و تقویت جایگاه مان در منطقه می شود. از آنجائیکه گاز خاصیت تحریم پذیری کمتری دارد، گسترش روابط گازی کشور با همسایگان می تواند بسیار موثر باشد.

استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور  برایمان مزیت بالایی دارد

این کارشناس انرژی توضیح داد: افزایش تعاملات در منطقه در حوزه گازی به درستی در دستور کار قرار گرفته است. از آنجائیکه ما خودمان با موضوع ناترازی گاز روبرو هستیم، دولت باید به فکر واردات گاز نیز باشد. گفته می شود که خط لوله گازی ایران و ترکمنستان از ظرفیت 40 میلیون متر مکعبی در روز برخوردار است. باید گزینه های جذابی پیش روی عشق آباد قرار دهیم که به جای صادرات گاز به چین، بخشی از آن را در حد ظرفیت خط لوله موجود در اختیار ما قرار دهد.

قدیری گفت: استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور و همچنین ارائه این گاز به نیروگاه ها و جلوگیری از سوزاندن گازوئیل برایمان مزیت بالایی دارد.

دریافت نفت کوره به جای وجوهات صادرات گاز به عراق روشی است که باید ادامه پیدا کند

وی ادامه داد: در ارتباط با عراق نیز سیاست های خوبی در زمینه انرژی به اجرا گذاشته شد. به ویژه دریافت نفت کوره به جای وجوهات مربوط به صادرات گاز به این کشور روش مناسبی است که باید ادامه پیدا کند. این ماده کاملاً نقد شونده است و قابل تحریم نیست. به طور کلی، تهاتر چاره اندیشی مناسبی است که در دستور کار قرار دادیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دیپلماسی انرژی دولت فعلی نسبت به دولت قبل بهبود یافته است. به ویژه اقداماتی که در ارتباط با ترکیه، عراق، پاکستان و ترکمنستان به منظور گسترش روابط در حوزه انرژی انجام داده ایم، قابل قبول است. اما این حد از اقدامات هنوز کافی نیست و نیاز است بر فعالیت های خودمان در این حوزه ها اضافه کنیم.

گفتنی است، وزارت نفت طی سال های اخیر و به ویژه بعد از اعمال تحریم های همه جانبه علیه صنایع نفت و گاز کشور، نقش مهم و موثری در حوزه خنثی سازی تحریم ها برعهده داشته است. افزایش تعاملات با کشورهای همسایه و رایزنی برای برقراری روابط گسترده تر در حوزه انرژی نیز از جمله راهکارهای پیش رو برای بی اثر کردن تحریم هاست.

دولت فعلی به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات و امید داشتن به رفع تحریم ها، درصدد خنثی سازی تحریم ها برآمد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد. استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور، توسعه زنجیره ارزش محصولات، عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله این سیاست ها هستند.

در ادامه سیاست های اعمالی به منظور خنثی سازی تحریم ها، وزارت نفت دیپلماسی فعال انرژی را در پیش گرفته است. در این چارچوب، افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.به زعم کارشناسان، افزایش روابط با کشورهای همسایه نه تنها به لحاظ اقتصادی برای طرف های درگیر رابطه سودمند است، بلکه به لحاظ تأمین امنیت منطقه نیز به نفع تمامی کشورهای منطقه است. از سوی دیگر، وابسته کردن کشورهای دیگر به خودمان، در راستای تأمین منافع ملی ماست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود/ نتانیاهو بی‌رحم است
  • اردوغان: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود
  • چین: روابط با افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • استقبال حماس از تعلیق مبادلات تجاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم