Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@03:13:00 GMT

احتمال عرضه کالاهاي اساسي در بورس کالا

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۳۶۵۲

احتمال عرضه کالاهاي اساسي در بورس کالا

خبرگزاري آريا - تلاطم در خريد و فروش کالاهاي اساسي سبب شد تا دولت راهکارهاي مختلفي از جمله ارايه کالا با کد ملي يا ارسال آن از طريق پست را مدنظر قرار داده و اکنون هم به عرضه اين اقلام در بورس کالا فکر کند.
به گزارش خبرگزاري آريا، تلاطم خريد و فروش کالاهاي اساسي و به خصوص آن دسته از اقلامي که با ارز دولتي و تحت يارانه دولت وارد کشور شده و براي رفاه حال مردم، بايد با قيمت مناسب عرضه شوند، اين روزها به يکي از معضلات اصلي تنظيم بازار در کشور تبديل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اين اساس دولت تاکنون روش‌هاي متفاوتي را براي عرضه کالاهاي اساسي در نظر گرفته است که از جمله آن، ارائه کالاهاي اساسي به مردم از طريق دريافت کارت ملي و بر اساس کد ملي و يا حتي ارائه کالاها از طريق پست است.
حال دولت و مجلس به عنوان يکي از راهکارهاي عملياتي براي توزيع متعادل کالاهاي اساسي ميان توزيع‌کنندگان اصلي، اقدام به بررسي طرحي کرده اند که بر مبناي آن، کالاهاي اساسي بتوانند در بورس کالا عرضه شده تا خريد و فروش آن از سمت واردکنندگان و توزيع کنندگان عمده، شفاف شده و اين کالاها به دست جامعه هدف اصلي برسد.
بر اين اساس به تازگي جلسه‌اي ميان اعضاي کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي، وزير اقتصاد، رئيس سازمان بورس و رؤساي بانک‌ها و بيمه‌ها برگزار شده که يکي از راهکارهاي مطرح شده در آن، در خصوص عرضه کالاهاي اساسي در بورس کالا بوده است. در اين رابطه، احمد انارکي محمدي، عضو کميسيون اقتصادي مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص موارد مطرح شده در ديدار اعضاي کميسيون اقتصادي مجلس با وزير امور اقتصاد و دارايي، رؤساي بانک‌ها و بيمه‌ها و معاونان وزارت اقتصاد و رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار که دوشنبه هفته جاري انجام شد، گفت: در اين جلسه موضوعاتي از قبيل راهکارهاي تحقق شعار سال (رونق توليد)، بورس کالا، کسري‌ها و نيازهاي وزارتخانه و دستگاه‌ها، قيمت ارز، ثبات قيمت‌ها، ثبات قوانين مصوب در اجرا، بهبود شرايط کسب و کار و مباحث پولي و بانکي مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وي افزود: با توجه به اينکه در کشور شاهد رانت‌ها و فسادهاي گسترده در حوزه کالاهاي اساسي هستيم، بر همين اساس به وزير اقتصاد پيشنهاد شد تا از ظرفيت‌ها و ساز و کارهاي علمي و کارشناسي بورس کالا براي ورود تمامي کالاهاي اساسي استفاده شود که وزير نيز بر اين موضوع تاکيد داشت.
انارکي ادامه داد: به طور يقين با معامله کالاهاي اساسي در بورس کالا نه تنها شاهد واقعي شدن قيمت‌ها و شفافيت در معاملات خواهيم بود، بلکه خريدار و فروشنده به عنوان هر دو طرف معامله به دليل واقعي بودن قيمت‌ها به دور از دخالت‌هاي دستوري، رضايت خواهند داشت.
عضو کميسيون اقتصادي مجلس اظهار داشت: وزير اقتصاد در اين نشست اعلام کرد با برگزاري جلسات کارشناسي، راه را براي ورود تمامي کالاهاي اساسي در بورس کالا به منظور تحقق رونق توليد هموار مي‌کند.
محمدي انارکي در ادامه با تاکيد بر اينکه رونق توليد در فضاي غيرشفاف و از طريق بازارهاي غيررسمي محقق نخواهد شد، گفت: اقتصاد کشور از چند جبهه همچون تحريم، نوسانات ارزي و وجود واسطه‌هاي مخرب مورد فشار است که اين عوامل مي‌تواند به طور مستقيم کالاهاي اساسي و مواد اوليه را تحت تأثير قرار دهد؛ از اين رو داد و ستد کالاهاي اساسي در بازارهاي غيررسمي که امکان نظارت بر آنها وجود ندارد، بر مشکلات مي‌افزايد و بايد زمينه عرضه حداکثري محصولات در بورس کالا که داراي شفافيت آماري است را فراهم کنيم.
به گزارش مهر، اين عضو کميسيون اقتصادي مجلس در پايان تصريح کرد: بورس کالا در تلاش است تا با معرفي ابزارهاي مالي جديد، خدمات متنوعي را به فعالان صنعت ارائه دهد که اين ابزارها در دنيا پرکاربرد و براي اقتصاد مفيد هستند؛ به اين ترتيب بايد فرهنگ استفاده از ظرفيت‌هاي بورس کالا به منظور حمايت از توليد، تأمين نياز آسان مواد اوليه و پوشش ريسک نوسانات قيمتي در بين صنايع نهادينه شود که اين امر همکاري همزمان مجلس، دولت و تشکل‌هاي توليدي را مي‌طلبد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۳۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 845 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است. 

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران تأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.
وی افزود: درخصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است. 
طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 
علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  گفت: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.
وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد. 
 

      برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا