Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@03:31:46 GMT

تحقق تجارت یک میلیارد دلاری ایران و بنگلادش

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۳۹۱۳

تحقق تجارت یک میلیارد دلاری ایران و بنگلادش

پول‌نیوز - رضا رحمانی در مراسم روز ملی بنگلادش با بیان اینکه با فعال سازی ظرفیت‌های موجود، ایران و بنگلادش می‌توانند به هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال دست پیدا کنند، گفت: امیدواریم در سال جدید ششمین دور اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور برگزار شود.

وی افزود: هویت، قدرت و رفاه، سه مفهوم بنیادی و اساسی در سیاست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استقلال کشورها با مفهوم هویت گره خورده است، اما بدون رفاه و قدرت نه فایده لازم را دارد و نه می‌تواند پایدار باشد. برای همین هر دو ملت ایران و بنگلادش به عنوان دو ملت دوست و مستقل برای افزایش قدرت و رفاه خود، نیازمند توسعه همه جانبه و به ویژه توسعه ساختمان‌ها و تأسیسات زیر بنایی هستند و این می‌تواند یک زمینه همکاری بلند مدت و گسترده را فراهم سازد.

وی افزود: فعال سازی ظرفیت موجود می‌تواند به راحتی هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال بین دو کشور را محقق کند که امیدواریم در سال جدید، ششمین دور اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور برگزار شود و بتوانیم در این نشست به توافقات مهم در توسعه روابط دو کشور ایران و بنگلادش دست پیدا کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های مهمی در زمینه تولید انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی دارد، گفت: ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادرکنندگان در این عرصه است. علاوه بر این ظرفیت‌های همکاری برای دو کشور در زمینه‌های دیگر نظیر کشاورزی و مواد غذایی، توریسم، صنایع دارویی و پزشکی، ورزشی، دانشگاهی و سایر زمینه‌ها وجود دارد و فعال سازی ظرفیت موجود در چند مورد از این زمینه‌ها به راحتی هدف تجارت یک میلیارد دلار در سال بین دو کشور را تحقق پذیر می‌کند.

رحمانی ایران را کشوری با پتانسیل‌های اقتصادی فراوان دانست و افزود: فعالان اقتصادی و همین طور مسئولان سیاسی کشورها نمی‌توانند از بازار و اقتصاد ایران صرف نظر کنند. ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی به رقم تولید ناخالص داخلی ۴۳۹ میلیارد دلار به ارزش جاری دلار دست پیدا کرد؛ در حالی که رکورد ۵۹۸ میلیارد دلار را نیز در سال ۲۰۱۲ کسب کرده است.

وی ادامه داد: ظرفیت نصب شده در صنایع ایران و تلاش‌هایی که برای روزآمدسازی فناوری خطوط تولید انجام می‌شود، حصول مجدد این رکورد را امکان پذیر می‌کند. رکوردهای موجود برای اقتصاد ایران همگی از توانمندی بالا و تاب آوری بسیار پرقدرت اقتصاد ایران در مقابل تنش‌ها و فشارهای خارجی حکایت دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص ظرفیت‌های اقتصادی بنگلادش گفت: برای دومین سال متوالی قرار گرفتن بین ۱۰ کشور با رشد اقتصادی بالا، تجربه نرخ رشد اقتصادی بالای ۶ برای تقریباً ۱۵ سال متوالی، رسیدن به حجم تجارت حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال، جمعیت بالا با حدود ۱۶۳ میلیون نفر، باعث شده است تا بنگلادش به عنوان کشوری جذاب برای بسیاری سرمایه گذاران، تجار و دولت‌ها مطرح شود.

رحمانی ادامه داد: شرکت‌ها و سازمان‌های مسئول ایرانی هم این روندها، برنامه‌های سالانه و بلند مدت را به دقت رصد می‌کنند و علاقمندی خود را برای همکاری با شرکت‌ها و مؤسسات بنگلادش ابراز می‌کنند؛ بنابراین بر ما، مسئولین دولتی واجب است تا تدابیر لازم را برای تسهیل و توسعه این فعالیت‌ها فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه در تاریخ ایران همیشه روابط دوستی و تبادلات عمیق فرهنگی، علمی و تجاری با شبه قاره هند و سرزمین بنگال برقرار بوده است، گفت: عضویت فعال دو کشور ایران و بنگلادش در مجامع بین المللی نظیر گروه ۸-D، سازمان همکاری‌های اسلامی و جنبش عدم تعهد، نشان از گرایش‌های راهبردی مشابه و مشترک دو کشور در عصر حاضر دارد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بنگلادش صنعت و بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۳۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان

نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، نشست مشترک اقتصادی مقامات جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان در شهرستان مرزی زهک برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان رئیس هیئت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور افغانستان به عنوان رئیس هیئت افغانستانی در سالن اجتماعات فرمانداری زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است.

محمد کرمی در نشست امکان سنجی و تسهیل روند همکاری های اقتصادی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان که در محل فرمانداری شهرستان زهک برگزار شد، اظهار داشت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق عنایت کند تا بتوانیم در سایه قرآن کریم و رهنمودهای اسلام روزبه روز در انسجام و وحدت امت اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلام عزیز تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری همواره مبنی بر وحدت بین امت اسلام برای پیشرفت اسلام و اجرای فرمان الهی در کل دنیا است که این رسالت همه ما مسلمانان است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خیلی خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده است که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

کرمی خاطرنشان کرد: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود انگار اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن به دلیل انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص روان و تسهیل شدن تجارت حقوق گمرکی و ... باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی که مرز دارد بهره مند شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا 2 کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی ادامه داد: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش پایانه‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • رفع مشکلات اقتصادی و تحقق شعار سال نیازمند اقدامات جهادی است
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان