Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@10:35:01 GMT

البشیر تحت حفاظت نیروهای امنیتی قرار دارد

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۴۲۳۳

البشیر تحت حفاظت نیروهای امنیتی قرار دارد

تهران - ایرنا - یک منبع آگاه نزدیک به 'عمر البشیر' رییس جمهوری مخلوع سودان امروز (چهارشنبه) تاکید کرد که وی در خانه ای در خارطوم پایتخت این کشور تحت حفاظت نیروهای امنیتی قرار دارد.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه 'القدس العربی' چاپ لندن، این منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، افزود: 'محمد حمدان حمیدتی' فرمانده نیروهای امنیتی و معاون شورای نظامی انتقالی خواسته که البشیر تحت حفاظت نیروهای او باشد و قبل از توافق برای برکناری وی، هم شرط کرده بود که از البشیر حفاظت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این منبع آگاه همچنین از توافقی برای انتقال رییس جمهوری مخلوع به امارات خبر داد.
در پی اعتراض های مردمی در سودان، ارتش این کشور پنجشنبه گذشته با صدور بیانیه ای برکناری البشیر را پس از 30 سال حکومت، تایید و سه ماه حالت فوق العاده و یک ماه ممنوعیت رفت و آمد در این کشور شمال آفریقا اعلام کرد. همچنین مقرر شد که شورای نظامی انتقالی به ریاست 'عوض بن عوف' وزیر دفاع به مدت دو سال زمام امور را در دست گیرد. اما بن عوف یک روز بعد از سمت خود کناره گیری کرد و 'عبدالرحمن البرهان' برای این منصب تعیین شد.
تظاهرات مردم سودان علیه البشیر از دسامبر 2018 (آذر- دی 97 ) شروع و موجب شد تا رییس جمهوری این کشور در فوریه 2019 (بهمن- اسفند 97) با انحلال دولت، به مدت یک سال وضعیت فوق العاده در سودان اعلام کند.
اعتراض ها در سودان گرچه در آغاز افزایش قیمت‌ها و کمبود مواد غذایی را هدف قرار داده بود، اما بعدها به اعتراض علیه البشیر تبدیل شد که نزدیک 30 سال است در این کشور قدرت را در دست داشت.

** برکناری سه مقام بلند پایه در سودان

شورای نظامی سودان در بیانیه ای تاکید کرد که البرهان رییس این شورا دیروز (سه شنبه) 'عمر احمد محمد عبدالسلام' دادستان کل و معاون وی 'هشام عثمان ابراهیم صالح' و همچنین 'عامر ابراهیم ماجد' رییس دادستانی کل سودان را از منصب های خود برکنار و 'الولید سید احمد محمود' را در پست دادستانی کل سودان تعیین کرده است.
این اقدام شورای نظامی در پی ادامه اعتراضات مردم سودان و تاکید آن ها بر تغییر همه جانبه در دستگاه قضا صورت گرفت.
در همین راستا 'اتحادیه اصناف سودان' که نقشی کلیدی در اعتراضات اخیر داشته ، فهرستی از مطالبات خود را برای پایان گرفتن اعتراضات و کاهش بحران اقتصادی در کشور صادر کرد.
این اتحادیه دوشنبه گذشته نیز در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود بعد از بر کناری البشیر، با تاکید بر این که اعتراضات تا تحقق تمام خواسته ها ادامه خواهد داشت، خواستار انحلال شورای نظامی، تشکیل شورای موقت مدنی با حضور نمایندگانی از ارتش و همچنین برکناری مقامات بلند پایه دستگاه قضا شد.

** مشارکت اساتید دانشگاه در اعتراضات سودان

صدها نفر از اساتید دانشگاه 'خارطوم' دیروز(سه شنبه) با تجمع در مقابل ساختمان وزارت دفاع، خواستار دمکراسی و تشکیل حکومتی غیرنظامی در سودان شدند.
مردم سودان برای اساتید دانشگاهی احترام بسیاری قائل هستند و حضور آن ها در اعتراضات حاوی پیام های محکم و مهمی بود.

** دیدار هیئتی سعودی و اماراتی با رییس شورای نظامی سودان

شورای نظامی انتقالی سودان در بیانیه ای اعلام کرد که هیئتی از عربستان و امارات دیروز با البرهان رییس شورای نظامی انتقالی سودان دیدار داشته اند.
البرهان پیشتر در مقام فرمانده نیروهای زمینی بر نیروهای سودانی اعزام شده به یمن برای مشارکت در حملات ائتلاف سعودی به این کشور نظارت داشته و روابط محکمی با مقامات نظامی حوزه خلیج فارس دارد.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن 'عبدربه منصور هادی' رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند. در اثر این تجاوز تاکنون بیش از یکصد هزار یمنی از جمله 85 هزار کودک کشته شده اند که بیشتر این کودکان بر اثر گرسنگی و قحطی اعمال شده از سوی این ائتلاف جان خود را از دست داده اند.

** دیدار عضو شورای انتقالی سودان با رییس کمیساریای اتحادیه آفریقا

خبرگزاری سودان (سونا) اعلام کرد که 'جلال الدین الشیخ' عضو شورای انتقالی سودان در دیدار با 'موسی فقیه محمد' رییس کمیساریای اتحادیه آفریقا در 'ادیس آبابا' پایتخت اتیوپی، وی را در جریان آخرین تحولات سودان قرار داده و فقیه محمد را برای سفر به سودان دعوت کرده است.
رییس کمیساریای اتحادیه آفریقا نیز تاکید کرده که هدف از اقدامات و تصمیم های شورای نظامی سودان را درک می کند.
این در حالی است که شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا دوشنبه گذشته، دو هفته به شورای نظامی سودان مهلت داد که قدرت را به غیر نظامیان واگذار کند.

** موگرینی: اتحادیه اروپا شورای انتقالی سودان را به رسمیت نمی شناسد

'فدریکا موگرینی' مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر این که این اتحادیه شورای نظامی سودان را به رسمیت نمی شناسد، خواستار انتقال قدرت به غیر نظامیان شد.
موگرینی در مجمع عمومی پارلمان اروپا در شهر 'استراسبورگ' فرانسه افزود: از شورای نظامی انتظار می رود با اقداماتی چون آزادی زندانیان و محاکمه نیروهایی که باعث مرگ تظاهرکنندگان شدند، اعتمادسازی کند.
وی با ابراز تمایل اتحادیه اروپا برای انتقال قدرت به غیر نظامیان از مواضع اتحادیه آفریقا در باره سودان حمایت کرد.
شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا دوشنبه گذشته، دو هفته به شورای نظامی سودان مهلت داد که قدرت را به غیر نظامیان واگذار کند، در غیر این صورت عضویت سودان در این اتحادیه به حالت تعلیق در خواهد آمد.

** فرستاده جدید سازمان ملل در امور سودان تعیین شد
'آنتونیو گوترش' دبیرکل سازمان ملل متحد با تعیین 'نیکولاس هایسوم' به عنوان فرستاده سازمان ملل در امور سودان، خواستار حمایت وی از اقدامات میانجیگرانه اتحادیه آفریقا میان ارتش و معترضان شد.
خاورم**3224**1651

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سودان تحولات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۴۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی و نیز نشست کاری کشور‌های عضو گروه بریکس با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی در سن‌پترزبورگ روسیه برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سن‌پترزبورگ، دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی، مقامات سیاسی و دفاعی ۱۰۶ کشور جهان و نشست کاری گروه بریکس روز چهارشنبه با حضور هیات جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
این اجلاس که با سخنرانی ویدئویی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، در شهر سن‌پترزبورگ کار خود را آغاز کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با اشاره به نقش مخرب قدرت‌های غربی در تشدید بی‌ثباتی گفت: برخی کشور‌ها با تجهیز، تسلیح، کمک اطلاعاتی و حمایت مالی از تروریست‌ها، بدنبال تشدید بی‌ثباتی، نفرت‌پراکنی قومی و مذهبی و تضعیف کشور‌های مستقل هستند.
پوتین افزود: حمله تروریستی به کروکاس‌سیتی مسکو نمونه بارز استفاده ابزاری از تروریسم بود.
نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز یکجانبه‌گرایی را آفت دنیای امروز برشمرد و گفت: همه ما باید برای ایجاد نظم جدید چندقطبی در جهان تلاش کنیم، چون در چنین شرایطی امنیت و منافع اکثریت کشور‌ها تامین خواهد شد.
پاتروشف تاکید کرد: در این مسیر، روسیه با همکاری‌های کشور‌های مستقل، از جمله ایران و چین، گام‌های موثری برداشته است.
علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در نشست نوبت صبح که با موضوع «تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چندقطبی، تهدید‌ها و فرصت‌ها» برگزار شد، پیشنهادات و راهکار‌های عملی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقاء امنیت، بویژه در حوزه سایبری ارائه کرد.
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، همچنین ضمن شرکت در نشست مقامات عالی امنیتی کشور‌های عضو بریکس که در حاشیه اجلاس امنیتی سن پترزبورگ برگزار شد، سخنرانی کرد.
شرکت کنندگان در این نشست، بر توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی و خصوصا تقویت چند جانبه گرایی در عرصه بین‌المللی تاکید کردند.
در این نشست که به میزبانی دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه برگزار شد، دبیران شورای امنیت ملی و مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران، چین، برزیل، آفریقای جنوبی، هند، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی حضور داشتند.
هیات اعزامی کشورمان با حضور فعال در نشست‌های جانبی این اجلاس؛ دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مهم امنیتی در منطقه و جهان را تبیین و تشریح خواهند کرد.
محور‌های کلیدی اجلاس سن‌پترزبورگ
قرار است در این نشست موضوعاتی ازجمله مقابله با یکجانبه‌گرایی، مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت‌های غیرقانونی و دفاعی غیر نظامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
در اجلاس دو روزه سن‌پترزبورگ، همچنین چهار نشست با عناوین " تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند قطبی (تهدید‌ها و فرصت ها)، حفظ هویت ملی و ارزش‌های سنتی برای حفظ امنیت صلح و ثبات بین المللی، همکاری‌های بین المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی و " مسائل حفاظت از جمعیت در درگیری‌های نظامی و شرایط اضطراری با ماهیت طبیعی و غیرطبیعی" برگزار می‌شود.
درحاشیه این اجلاس نمایشگاهی از محصولات و تولیدات نظامی؛ فناوری‌های پیشرفته؛ امنیت اطلاعات و مقابله با چالش‌های جدید و انرژی هسته‌ای نیز برپا شده است.

 

 


۱-ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه
۲-نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه
۳-علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
----

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق تنها گوشه‌ای از اقتدار نظامی کشور
  • احمدیان در سن‌پترزبورگ چه می کند؟
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب
  • حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • سفر رییس‌جمهور باعث تعمیق روابط ایران و پاکستان می‌شود
  • احمدیان وارد سن‌پترزبورگ شد
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است