Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@02:18:11 GMT

درد و دل تهیه کننده پیشکسوت رادیو

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۶۶۱۷

درد و دل تهیه کننده پیشکسوت رادیو

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ فریبرز گلبن، تهیه کننده پیشکسوت رادیو، متولد 1329 است. او اواخر دهه 40 وارد رادیو شد و با دستیاری تهیه کار خود را شروع کرد. وی در طول این سال ها همواره تهیه کنندگی برنامه های پرمخاطبی همچون «آدینه»، «صبح جمعه با شما»، «هفت شنبه»، «جمعه خوب»، «جمعه من»، «چه فرصتی چه شبی» و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را بر عهده داشت و در دوره های اول برگزرای جشنواره رادیو عنوان بهترین تهیه کننده را کسب کرد. به بهانه برگزاری چهاردهمین جشنواره بین المللی رادیو گفتگویی از وی را از نظر می گذرانیم .

کار با رادیو را چگونه آغاز کردید؟

سال 48 به رادیو آمدم و به عنوان دستیار و کمکی در رادیو همه جا سَرَک می کشیدم. تا اینکه سال 50 در دوره تهیه کنندگی رادیو شرکت کردم و تهیه کننده شدم ولی همچنان دستیار بودم. در آن زمان برنامه زنده بامدادی را داشتیم و برنامه های زنده رادیویی بسیار کم بود. در آن برنامه از ساعت 6 تا 9 صبح با مرحوم مالی و محمد خواجوی کار می‌کردیم. بعد از انقلاب مدتی نبودم و پس از چند سال دوباره به ترکیب رادیو برگشتم. آن زمان مجله اقتصادی را داشتیم. رادیو مانند امروز این چنین گسترده نشده بود و تنها رادیو ایران بود. آن برنامه زنده بود و چون من هم تجربه برنامه زنده داشتم کار را شروع کردیم و کار خوبی هم از آب درآمد. مدتی بعد رادیو پیام تازه پا گرفته بود و من را برای رادیو پیام خواستند. خوشبختانه در آنجا من با داریوش کاردان همکار شدم و چون هر دو تجربه داشتیم با هم هماهنگ شدیم. تا سال ها دوشنبه ها بعد از ظهر 6 تا 10 شب با داریوش کاردان در رادیو پیام برنامه داشتیم. بعد از آن رادیو جوان افتتاح شد و ما اولین کسانی بودیم که در بدو تاسیس رادیو جوان شروع به کار کردیم. آن زمان اجازه نداشتیم در شبکه های دیگر به جز رادیو پیام همزمان کار کنیم. با داریوش کاردان برنامه عصرانه را داشتیم که برنامه ای بسیار جذاب با محتوای طنز اجتماعی و انتقادی بود. بعد همراه داریوش کاردان و مرحوم خانم قیصرخواه و ژاله صادقیان، برنامه «آدینه» را در رادیو ایران داشتیم. پس از که این برنامه تعطیل شد به رادیو جوان آمدیم و برنامه صبح جمعه برای رادیو جوان به نام «جمعه خوب» را داشتیم. در این برنامه با دوستانی مثل آقای آذری و عبدی و... همراه بودیم. بعد کم‌کم متوجه شدیم که این تیپ به درد شبکه جوان نمی‌خورد و تصمیم گرفتیم بیشتر، جوانان را به کار بگیریم. بدین ترتیب جوانانی مانند فرزاد حسنی و امیر منوچهری به جمع ما اضافه شدند و «جمعه خوب» ادامه داشت. برنامه ای که بعدها به «هفته ای ها» و «هفت شنبه» تغییر نام پیدا کرد. همچنین در رادیو جوان برنامه « چه فرصتی چه شبی» را نیز با آقای فرزاد حسنی داشتیم. آن هم برنامه بسیار جذابی بود و مخاطبان بسیاری داشت. همکاری من با رادیو جوان همچنان ادامه داشت تا سال گذشته نوروز برنامه «عید من» را داشتیم که در روزهای عادی «جمعه من» بود. این برنامه نیز میان برنامه های مناسبتی پرمخاطب ترین برنامه شناخته شد. 

فکر می کنید برگزاری جشنواره هایی همچون جشنواره بین المللی رادیو در موضوع انتقال تجربه به نسل جوان چطور می تواند موثر باشد؟

جشنواره رادیو کار بسیار جذابی است. ممکن است من فرصت نداشته باشم که همه شبکه های رایویی را بشنوم و ممکن است اتفاقی برنامه ای را بشنوم. برگزاری جشنواره چند مزیت دارد، یکی اینکه برنامه های خوب در آن شناخته می شوند و می توانید افراد حرفه ای را بشناسید، توانایی های آنها را ببینید. کار رادیو یک کار هنری است که انتها ندارد. حتی من که 51 سال در رادیو سابقه دارم هم از جوانان یاد می گیرم. این اصلا چیز بدی نیست. ضمنا برنامه های خارجی هم که در این جشنواره شرکت می کنند این فرصت را فراهم می کند که بدانیم آنها در کشورهای خودشان چه کار کرده اند و رادیو در دنیا به کجا می رود. از این رو حداکثر امکانات برای ما فراهم است که بدانیم در بحث رادیو و صدا چه می گذرد. همچنین می توانیم مقایسه ای با برنامه سازی در کشور خودمان داشته باشیم. حتی بدانیم در شهرستان های ما چه می گذرد. شاید استعدادهایی در شهرستان وجود داشته باشد که کاری نو می کنند، چرا من استقبال نکنم و از آنها یاد نگیرم. برای همین برگزاری جشنواره بسیار می تواند در ارتقای سطح کیفی برنامه ها موثر باشد. 

*چه کاری کنیم مردم بیشتر با رادیو دوست شوند؟

 رادیو در همه جای دنیا کار خودش را می کند. اوایل که تلویزیون آمد همه می گفتند که با آمدن تلویزیون رادیو کنار گذاشته می شود ولی این گونه نبود و رادیو همیشه مخاطبان خود را داشته است. همچنین با آمدن ماهواره و اینترنت کنار گذاشته نشد. در ایران هم همین طور است. رادیو توسط ما خودش را با اجتماع تطبیق می دهد. رادیوی ما نیز با رادیوی 10 سال گذشته تفاوت دارد و ما به روز شده ایم. ما باید به روز شویم و خودمان را با جریانات روز تطبیق دهیم تا رادیو را سرپا نگه داریم و اعتماد مردم را به رادیو جلب کنیم. 

از دوره های گذشته جشنواره رادیو چه تجربه ای دارید؟

من یک بار در همان دوره های اول برگزاری این جشنواره عنوان بهترین تهیه کنندگی را به همراه آقای کاردان دریافت کردم ولی در حال حاضر دیگر شرکت نمی کنم. به دلیل اینکه اگر برنامه ام اول یا منتخب شود می گویند او 50 سال سابقه دارد و کار سختی نکرده است. اگر هم که برنامه ام اول و یا منتخب نشود که می گویند با 50 سال سابقه نتوانسته حتی منتخب شود. برای همین خودم را کنار کشیده ام. 

در این جشنواره پیشکسوتان چه جایگاهی می توانند داشته باشند؟

زمانی که من تازه سرکار آمده بودم رئیسی داشتیم که می گفت این بازنشستگان باید بروند! ما می گفتیم چرا؟ و او می گفت برای اینکه قدیمی ها نمی توانند خلاقیت جوانان را درک کرده و نمی گذارند کار کنند! ولی من این تجربه را دارم لذا هرکس که وارد این حرفه شود را حتما کمک می کنم و تشویقش می کنم تا آن انگ به من نخورد!

از میان برنامه هایی که کار کردید کدام برنامه و کدام همکار را بیشتر دوست داشتید؟

من در این سال ها برنامه ای را که دوست نداشتم کار نکردم. باید برنامه را دوست داشته باشی تا کارت خوب شود. من عاشق کار داریوش کاردان بودم. با هم بسیار هماهنگ بودیم و واقعا از هم انرژی می گرفتیم. بارها کسل سرکار می آمدیم ولی انتهای برنامه می دیدیم که تازه انرژی گرفته ایم. با فرزاد حسنی نیز همین طور. برنامه «چه فرصتی چه شبی»، «آدینه»، «هفت شنبه»، «جمعه من» و ... را دوست داشته و دارم چون اگر کارمان را دوست نداشته باشیم در آن موفق نمی شویم. 

در آخر اگر نکته ای باقی مانده برایمان بفرمایید.

اینکه هوای رادیو را داشته باشیم. رادیو همه اش عشق است. من حتی روزی هم که بیکار باشم به رادیو می‌آیم. این عشق در ذات آدم است. شاید من 18، 19 سالم بود که به رادیو آمدم و پول هم نمی گرفتم. علاقه مند بودم و همان باعث شد که من بزرگ شوم. متاسفانه هیچ کار دیگری هم غیر از کار رادیو بلد نیستم.

خبرنگار: الهام مرادی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رادیو صدا جشنواره بین المللی رادیو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۶۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاحیه «پژواک» با تقدیر از پدر رادیو/ بخش «وعده صادق» اضافه شود

به گزارش خبرنگار مهر، افتتاحیه جشنواره مستند رادیویی «پژواک» با حضور هنرمندان و مدیران رادیو و علی بخشی زاده معاون صدا امروز سه شنبه چهارم اردیبهشت ماه در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حمیدرضا افتخاری دبیر سومین دوره از این جشنواره در سخنانی بیان کرد: در ابتدا می خواهم از یک شهید بزرگ یاد کنم که این روزها افتخار ما است و آنچه که باعث سربلندی ما در اجرای عملیات تنبیهی یعنی عملیات «وعده صادق» شد نتیجه زحمات او بود؛ شهید حسن تهرانی مقدم.

وی اضافه کرد: به عنوان کسی که ۲۵ سال زندگی حرفه ای خود را در رادیو گذرانده است می توان گفت امروز روز خاصی برای من و برای همه کسانی است که تجربه زیسته رادیو دارند و می دانند رادیو چه حال و هوایی دارد. این روز را به همه تبریک می گویم و می خواهم یادآور شوم که ما صدای لحظه ها هستیم.

افتخاری تصریح کرد: رادیو این توان را دارد که در لحظه صدای خود را به گوش هموطنان برساند و رسانه ای گرم خطاب شود.

دبیر جشنواره «پژواک» با اشاره به اینکه نمی خواهد گزارشی از این جشنواره داشته باشد، بیان کرد: درخواستی دارم که بخشی را برای مستندهایی که در حوزه عملیات تنبیهی «وعده صادق» ساخته شده به جشنواره اضافه کنیم و یک جایزه به جوایز دوره بعد جشنواره افزوده شود.

در ادامه برگزیدگان بخش های مختلف این جشنواره معرفی شدند.

فهرست برندگان بخش مستندنگاری

جوایز برندگان این بخش را شاهید مظفری مدیر مرکز طرح، برنامه و بودجه رسانه ملی و امیر پارسی بازیگر اهدا کردند.

برگزیده: حسن حیدرزاده، نام برنامه: کوچک، بزرگ، بزرگتر، شبکه: رادیو معارف

منتخب: جمیله توکلی شاندیز، نام برنامه: زخمه های عاشقی، شبکه: مرکز خراسان رضوی

دیپلم افتخار: سمیرا شرافتی نژاد، نام برنامه: طنین کوهساران، شبکه: مرکز خراسان شمالی

دیپلم افتخار: مریم هدیه لو، نام برنامه: باورهای اصیل یک کودک کش، شبکه: رادیو ایران

دیپلم افتخار: طلیعه السادات کمالی، نام برنامه: بازنمایی خانوار در شبکه های اجتماعی، رادیو: ایرانصدا

دیپلم افتخار: هاجر کوشکی، نام برنامه: تکیه گاه، شبکه: مرکز فارس

فهرست برندگان مستندهای مستمر

در حوزه دفاع مقدس؛

برگزیده: مجتبی محمدی، نام برنامه: خط مقدم، شبکه: رادیو معارف

با موضوع حجاب و عفاف؛

برگزیده: مهدی میرزایی، نام برنامه: مثل مریم، شبکه: رادیو معارف

با موضوع قهرمان ایرانی؛

برگزیده: فرانک سعیدی آریا، نام برنامه: فرزند ایران، شبکه: رادیو معارف

با موضوع محیط زیست؛

دیپلم افتخار: سیما پاتیمار، نام برنامه: آوای زمین، شبکه: رادیو ایران

با موضوع هنر و ادبیات ایرانی - اسلامی؛

برگزیده: انسیه شمس اللهی، نام برنامه: موسیقی کبیر، شبکه: رادیو صبا

موضوع آزاد؛

برگزیده: مهدی حجت پناه، نام برنامه: سرزمین امام باره ها، شبکه: رادیو معارف

دیپلم افتخار: محسن شاهمرادی، نام برنامه: آسیا در جام، شبکه: رادیو ورزش

فهرست برندگان گویندگی مرد و زن

گویندگی مرد؛

برگزیده: مهبد قناعت پیشه، نام برنامه: شما و صبا، شبکه: رادیو صبا

برگزیده: پیمان طالبی، نام برنامه: جوان ایرانی سلام، شبکه: رادیو جوان

گویندگی زن؛

برگزیده: آرزو جعفرپور، نام برنامه: جوونی مجاز، شبکه: رادیو جوان

گزارشگری؛

برگزیده: گیتی محمدی، نام برنامه: سلام صبح به خیر، شبکه: رادیو ایران

دیپلم افتخار: زهرا متقیان، نام برنامه: روزی نو گروه ۱، شبکه: رادیو اقتصاد

بازیگری؛

برگزیده: مهدی مجنونی، نام برنامه: تهران من، شبکه: رادیو تهران

نویسندگی؛

برگزیده: محمدرضا حاج حیدری، نام برنامه: سرزمین من، شبکه: رادیو فرهنگ

دیپلم افتخار: فاطمه شهبازی، نام برنامه: زیست رو، شبکه: رادیو سلامت

فهرست برندگان صدابرداری:

برگزیده: مجید آینه، نام برنامه: یک دو صدا، شبکه: رادیو قرآن

دیپلم افتخار: محمد خاتونی، نام برنامه: بوستان تلاوت، شبکه: رادیو قرآن

در این مراسم از محمد قربانی که به پدر رادیو معروف است تقدیر شد.

فهرست بخش برنامه های مستمر صبحگاهی

برگزیده: امیرحسین ثقفی، نام برنامه: شهر آفتاب، شبکه: رادیو تهران

دیپلم افتخار: امیر اکبری، نام برنامه: صبح صبا، شبکه: رادیو صبا

دیپلم افتخار: مجتبی حسنی، نام برنامه: جوان ایرانی سلام، شبکه: رادیو جوان

برنامه های مستمر ترکیبی؛

برگزیده: مینا نیکانیک، نام برنامه: تهران من، شبکه: رادیو تهران

برنامه های مستمر مسابقه؛

برگزیده: منصوره توحیدلو، نام برنامه: چوبخط، شبکه: رادیو جوان

برنامه های مستمر تولید محتوای مردمی؛

برگزیده: الهه سلحشور، نام برنامه: شما و صبا، شبکه: رادیو صبا

کد خبر 6086773 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • درخشش رادیو فرهنگ در جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • چهارمین جشنواره پژواک بین المللی می‌شود
  • پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند
  • چهارمین جشنواره پژواک بین المللی می شود
  • معاون صدا خبر داد: چهارمین جشنواره پژواک بین‌المللی می‌شود
  • افتتاحیه «پژواک» با تقدیر از پدر رادیو/ بخش «وعده صادق» اضافه شود
  • رادیو صدای لحظه‌هاست
  • افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • تدارک رادیو فرهنگ برای هشتاد و چهارسالگی رادیو
  • ۸۴ بهار با رادیو