Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به ویژگی‌های دوران شتاب در سیاستگذاری گفت: اگر ایده خلاقانه برای آموزش عالی نداشته باشیم، عقب خواهیم افتاد. به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جعفر توفیقی رییس پژوهشگاه صنعت نفت در گردهمایی اعضای کارگروه تخصصی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی که از صبح امروز در دانشگاه تربیت مدرس در حال برگزاری است، با بیان اینکه در دوران شتاب سیاستگذاری و تصمیم گیری هستیم، گفت: یکی از این تجربه‌های شتاب در سیاستگذاری، توسعه کمی آموزش عالی است،  در شرایط فعلی گاهی باید با دانشی که در جلسات شکل می‌گیرد تصمیم گیری کنیم که البته این دانش کافی نیست و منجر به سیاست با ثبات نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



توفیقی یکی از ویژگی‌های تصمیم‌گیری دوران شتاب در سیاستگذاری را بی‌ثباتی دانست و ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‌ها این است که نه تقاضایی برای دانش شکل می‌گیرد و نه رشته‌های مرتبط با سیاستگذاری و برنامه ریزی؛ همچنین در این دوران اندیشه ورزی شکل نمی‌گیرد و کسی به انجمن‌های علمی رجوع نمی‌کند؛ تصمیم گیری‌های کلان در این دوره با عجله و شتاب صورت می‌گیرد.

وی افزود: یکی از گله‌هایی که امروز مطرح می‌شود ضعف تقاضای دانش است. این مسئله در صنعت نیز وجود دارد. صنعت نیز با شتاب شکل گرفته است بدون اینکه فرصت مراجعه به دانشگاه را داشته باشد. یکی از مبانی ارتباط صنعت و دانشگاه، شتاب صنعت است که فقط به توسعه فکر می‌کند.

رییس پژوهشگاه صنعت نفت بیان کرد: دانشگاه‌هایی که در این دوران در کشور‌های پیشرفته شکل گرفته بودند دارای یک آرامش عمیق بودند، علم و برنامه ریزی و مسائل یاددهی در این دانشگاه‌ها متحول شد، علم از سیاست جدا شد، ارتباط صنعت با دانشگاه شکل گرفت و دانشگاه‌ها بسیاری از مأموریت‌های خود را تغییر داده‌اند و به آینده دور فکر می‌کنند و این حاصل ثبات و ورود به عصر تأمل و تفکر در سیاستگذاری و تصمیم سازی است.

توفیقی با بیان اینکه گردهمایی‌هایی همچون اجلاس سراسری کارگروه‌های تخصصی برنامه‌ریزی و گسترش آموزش عالی می‌تواند ما را وارد عصر جدیدی از نظام تصمیم سازی کند و با خروج از دوران شتاب سیاستگذاری را به ثبات فکری برساند، اظهار داشت: ما از دوران بحران توسعه کمی عبور کردیم و نیاز به شتاب نداریم. اگر ایده خلاقانه برای آموزش عالی نداشته باشیم، عقب خواهیم افتاد و باید از این گردهمایی‌ها استقبال کنیم.

وی عنوان کرد: در دیگر کشور‌های دنیا به این اندازه که وزارت علوم در دانشگاه‌ها مداخله می‌کند، دخالتی ندارند. باید استقلال دانشگاه‌ها سرعت یابد. یکی از دغدغه‌های ما این بود که وزارت علوم باید به عنوان یک نهاد حاکمیتی فعالیت‌های اجرایی را رها کرده و تنها به بحث حاکمیتی بپردازد و در مجموع وزارت علوم نقش سیاستگذاری را داشته و امور را به دانشگاه‌ها واگذار کند و ما امیدواریم شاهد این تحولات باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دغدغه وزارت علوم استقلال دانشگاهها پیشرفت آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۷۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم شتاب بخشی به تکمیل زنجیره ارزش/ نباید به خارج وابسته باشیم

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید گفت: یکی از مشکلات اساسی صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ که «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده، تأمین خوراک پایدار است.

وی با تأکید بر اینکه همه باید برای تحقق راهبرد تعیین‌شده از سوی مقام معظم رهبری در این مسیر حرکت کنیم، افزود: تقاضا دارم شرکت‌های ملی نفت، گاز، پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌منظور تحقق جهش تولید کمک‌حال صنعت پتروشیمی باشند.

معاون وزیر نفت با اشاره به سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم در بالادست صنعت نفت به‌ویژه جمع‌آوری گازهای همراه نفت، گفت: هم‌اکنون طرح‌های جمع‌آوری گازهای همراه نفت در قالب چهار طرح برای جمع‌آوری گازهای غرب و شرق کارون از سوی شرکت پالایش بیدبلند خلیج‌فارس، شرکت هویزه خلیج‌فارس، ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ و شرکت پتروشیمی مارون در حال اجراست تا از سوزاندن گازهایی که در دهه‌های پیش سوزانده می‌شد، جلوگیری شود.

جمع آوری ۱.۴ میلیارد فوت‌مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون

شاهمیرزایی تأکید کرد: حداکثر تا سه سال آینده در مجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون توسط صنعت پتروشیمی جمع‌آوری می‌شود که گاز متان آن به شبکه سراسری تزریق و C۲+ آن خوراک پتروشیمی‌ها می‌شود.

وی امروز را روزی تاریخی دانست و بر همکاری تنگاتنگ دولت و بخش خصوصی برای اجرای هرچه سریع‌تر طرح‌های توسعه میدان‌های گازی تأکید کرد و گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز به‌عنوان شرکت مادر تخصصی، در این مسیر در کنار هلدینگ‌ها خواهد بود.

شاهمیرزایی، تکمیل زنجیره ارزش را مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: باید با شتاب بیشتر به‌سمت تکمیل زنجیره ارزش حرکت کنیم و از وابستگی به خارج بی‌نیاز شویم، بنابراین صنعت پتروشیمی، با سرمایه‌گذاری در بالادست، از تکمیل زنجیره ارزش غافل نمی‌شود.

شاهمیرزایی از شرکت‌های پتروشیمی درخواست کرد به پرداخت بهای خوراک و سوخت دریافتی مطابق قرارداد متعهد باشند.

کد خبر 6092949 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند
  • ضرورت شایسته سالاری در دستگاه تعلیم و تربیت و آموزش
  • انتقاد فرانسه از تصمیم رژیم صهیونیستی برای یورش به رفح
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان
  • دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در کشور بی‌نظیر بوده است
  • تصمیم رونالدو نازاریو: خروج کامل از عرصه باشگاه‌داری
  • لزوم شتاب بخشی به تکمیل زنجیره ارزش/ نباید به خارج وابسته باشیم
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • تعلیم و تربیت زیر ساخت اصلی سعادت و پیشرفت کشور است