Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@21:38:38 GMT

برای تحقق رونق تولید باید مطالبه‌گر بود

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۷۵۴۲

برای تحقق رونق تولید باید مطالبه‌گر بود

رئیس هیئت اندیشه‌ورز بسیج مهندسین قزوین گفت: کفه دیگر ترازو برای رونق تولید در کشور مردم هستند. اگر موانع از سر راه تولید کننده داخلی رفع شود و تولیدکنندگان بتوانند بصرفه تولید کنند مردم حتما از کالای با کیفیت و قیمت مناسب داخلی حمایت می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین؛ اسماعیل رمضانی صبح امروز در جمع خبرنگاران در خصوص تحقق شعار "رونق تولید" اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم به این شعار جامعه عمل بپوشانیم، باید سه بخش حکومت متشکل از قوه مجریه، مقننه و قضائیه و مردم وارد عمل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در توضیح این موضوع که هر یک از بخش‌های حکومت در جامعه وظیفه ویژه ای به عهده دارند، افزود: وظایف بخش حکومت در این مسئله بسیار پررنگ است، چراکه به نظر می‌رسد مشخصه‌های خاصی در قوانین و عملکرد ما از سرعت رونق تولید جلوگیری می‌کند.

رئیس هیئت اندیشه بسیج مهندسین قزوین با اشاره به قوانین کشور ابراز کرد: قوانین زیاد و زائد در کشور ما فراوان است، ۲۹۵هزار مقرره در موضوع تولید و اقتصادی دست تولید کننده را به شدت بسته نگه داشته است و باید هر چه سریع تر برای رفع آن چاره ای اندیشید، زمانی که به مدل کشورهای پیشرفته اقتصادی نظیر آلمان و انگلیس نگاه می‌کنیم این قوانین از ۱۵ هزار مقرره تجاوز نمی‌کند و خود این امر نشان می‌دهد تا چه میزان در کار تولید از لحاظ قانونی اما و اگر وجود دارد.

دولت از مهمترین عوامل در چرخه رونق تولید است

رمضانی تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی به عنوان قانونگذار هر چه زودتر باید قوانین زائد را حذف کند و به این طریق به تولید کننده برای فعالیت آسان‌تر میدان بدهند.

وی عنوان کرد: مرحله بعدی فعالیت‌های قوه قضائیه است که باید برای رفع موانع تولید مورد اصلاحات قرار بگیرد. گاها پروسه رسیدگی به پرونده تولیدکنندگان بسیار طولانی می‌شود و این طولانی شدن موجب کاهش تولید و موضوعاتی از این دست برای تولید کننده می‌گردد، تسریع در امر رسیدگی و بهره مند شده دستگاه قضا از سیستم‌های نوین تر برای رسیدگی به این امور می‌تواند عدالت را در جامعه جاری کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: دولت حدود ۴.۵میلیون کارمند دارد و اگر به این رقم بازنشستگان دولت را اضافه کنیم به عدد ۹ملیون نزدیک شده ایم، اگر به خانواده‌های این افراد هم بیاندیشیم که قرار است از مزایا بهره مند گردند ۱۵میلیون نفر در این چرخه درگیر هستند که دولت باید به آنها رسیدگی کند و برای تامین نیاز، حقوق و مزایای آنها به رقم بسیار بزرگی نزدیک می‌شود.

وی گفت: دولت برای پرداخت حقوق این افراد به درآمد نفتی تکیه دارد که با تحریم‌های جدید مسئله بسیار دشوار شده و به دولت فشار زیادی وارد می‌آید، لذا دولت برای رفع این فشار به بخش خصوصی، مالیات‌ها فشار بیشتری وارد می‌کند.

رئیس هیئت اندیشه‌ورز بسیج مهندسین استان قزوین اذعان کرد: بسیاری از قدرت‌های بزرگ و دولت‌های قدرتمند کارمندهای دولتی زیر یک میلیون دارند، هر چه تعداد کارمندهای دولتی بیشتر باشد خطر فساد اداری نیز بیشتر می‌شود، لذا دولت باید تعداد نیروی خود را کاهش دهد.

درب چاه‌های نفت باید بسته شود

رمضانی ادامه داد: کفه دیگر ترازو برای رونق تولید در کشور مردم هستند. اگر موانع از سر راه تولید کننده داخلی رفع شود و تولیدکنندگان بتوانند بصرفه تولید کنند مردم حتما از کالای با کیفیت و قیمت مناسب داخلی حمایت می‌کنند.

وی ابراز کرد: در این خصوص هم دولت نقش مهمی را ایفا می‌کند، رشد نقدینگی در بازار با خود کاهش ارزش پول ملی را به همراه می‌آورد، و با عدم ثبات در نرخ‌های بازار در نهایت این تولید کننده است که آسیب می‌بیند، چراکه تولید کالا برای او گران تمام می‌شود و اجناس مشابه خارجی با قیمت غالبا ارزانتری به بازار عرضه می‌شوند.

رییس هیئت اندیشه ورز بسیج مهندسین صنعت استان قزوین ابراز کرد: بیش از یک دهه است که رهبر معظم انقلاب هر ساله در نامگذاری سال جدید به موضوع اقتصادی اشاره دارند و با تمام تاکیدات ایشان می‌بینیم که هنوز به موضوع اقتصاد مقاومتی به عنوان راه حل مقابله با این مشکلات اشاره می‌کنند و متاسفانه به این موضوع پرداخته نشده است.

وی در پایان گفت: در اویل دهه هفتاد رهبر معظم انقلاب فرمودند که امیدوارم روزی در چاه‌های نفت را ببندیم و از طریق تولید و صادرات تولیدات پیشرفت کنیم. تحریم‌های ظالمانه به ما آسیب‌های زیادی زده است ولی از طرفی سبب می‌شود که ما روی پای خود بایستیم و به طور جدی به تولید فکر کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۷۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود

ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، کاهش نرخ بیکاری را موجب امنیت شغلی دانست و گفت: امنیت شغلی صرفا قرارداد دائمی نیست و رونق تولید و اشتغال به امنیت شغلی منجر می‌شود.

سیاوش آقاجانی امروز، ۸ اردیبهشت ماه در نشست کارگر، کارفرما و دولت که به مناسبت روز کارگر برگزار شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را پیگیر مطالبات کارگران دانست و اظهار کرد: مشکلات مربوط به بیمه تکمیلی و مزد و... جزو اصلی ترین مطالبات جامعه کارگری است.

وی بیمه کارگران ساختمانی را جزو اولویت‌های دولت و مجلس دانست و افزود: دولت و مجلس به دنبال حل این مشکل هستند و به زودی مشکلات و موانع ایجاد شده در این خصوص برطرف خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان بر نظارت بر تشکلات کارگری به ویژه تشکلات کارگران ساختمانی تاکید و عنوان کرد: برخی از افراد سودجو از یارانه بیمه کارگران ساختمانی سوء استفاده می کردند لذا تشکلات کارگران ساختمانی باید نظارت بر کارگاه ها و کارفرمایان را جدی بگیرند تا ضرری متوجه کارگران ساختمانی نشود.

آقاجانی با تاکید بر لزوم تداوم بیمه کارگران ساختمانی به عنوان مطالبه به حق کارگران، خاطرنشان کرد: تشکلات کارگری استان ضابطه‌مند و قانونی و درست پیگیری مطالبات کارگران و بازنشستگان را در دستور کار دارند.

وی خواستار پیگیری قانونی و مستمر مطالبات کارگران شد و خاطرنشان کرد: نحوه پیگیری تشکلات و شوراهای اسلامی کار به رشد سایر تشکلات و همکاری دستگاه های اجرایی و امنیتی کمک می کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه برخورد با کارفرمایان متخلف را دنبال می کنیم، گفت: برخورد با کارفرمایان متخلف عملا صفر بود و هیچ پرونده معرفی به دادگاه نداشتیم، اما در دولت سیزدهم حمایت از کارگران را با جدیت دنبال می‌کنیم و سال گذشته حدود ۱۵۰ کارفرمای متخلف را به دادگاه معرفی کردیم؛ البته حوادث کارگاهی صفر نمی‌شود، اما روند را کاهشی خواهیم کرد.

آقاجانی از اجرای ۱۶ طرح طبقه بدی طی دو سال گذشته خبر داد و متذکر شد: از کارگران و کارفرمایان و بازنشسته ها حمایت می کنیم؛ پیگیری مطالبات کارگران نیز به تولید ضربه نخواهد زد.

وی با تاکید بر لزوم جلوگیری از تقابل کارگر و کارفرما، تاکید کرد: اگر متولیان حوزه کار به تکالیف قانونی خود درست عمل کنند، این تقابل ایجاد نمی شود و بدون ملتهب شدن فضای کارگاه و توقف تولید، به حق و حقوق کارگران رسیدگی خواهیم کرد.

مدیرکل تعاون گیلان با اشاره به فعالیت ۴۷ شورای اسلامی کار در استان، بیان کرد: حمایت از کارفرمایان جدی است، اما حمایت از حوزه کارفرمایی به معنی نادیده گرفتن حق کارگران نیست.

آقاجانی با اشاره به پیگیری های مدیریت درمان تامین اجتماعی استان جهت ارائه خدمت به کارگران و بازنشستگان، تاکید کرد: پیگیر افزایش درمانگاه های تامین اجتماعی هستیم.

وی کاهش نرخ بیکاری را موجب امنیت شغلی دانست و گفت: امنیت شغلی صرفا قرارداد دائمی نیست و رونق تولید و اشتغال به امنیت شغلی منجر می شود؛ در کنار تولید و اشتغال، مهارت نیز به امنیت شغلی کمک می کند و لذا تشکلات به سمت آموزش و مهارت و ایمنی بروند.

مدیرکل تعاون گیلان با بیان اینکه جذب نیروی کار در شرکت ها و کارخانجات سخت شده است، افزود: در سنوات گذشته شاهد اعتراض کارفرمایان نسبت به قانون تعیین حداقل دستمزد بودیم و لذا اکنون فرصت خوبی است تا کارفرمایان با کارگران بر سر حقوق و دستمزد به تفاهم برسند، زیرا با مشاغل بیشتر، راحت‌تر و با درآمد بالاتر مواجه هستیم.

آقاجانی با بیان اینکه کارگاه‌های دارای مشاغل سخت یا تخصصی باید دستمزد بیشتری پرداخت کنند تا در جذب و حفظ نیروی کار مشکل نداشته باشند، عنوان کرد: کارفرمایان باید از مدیریت سنتی مبتنی بر حداقل دستمرد به سمت مدیریت مبتنی بر تناسب دستمزد و رشد تولید و توسعه کارگاه و... بروند؛ در واقع اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت پاداش افزایش تولید و دیگر امتیازات و رفاهیات، به ایجاد انگیزه برای حفظ و جذب نیروی کار کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری گیلان طی سه سال گذشته حدود سه درصد کاهش یافته است، اضافه کرد: شاهد کاهش دو درصدی نرخ بیکاری در کشور هستیم که نشان دهنده بهبود وضعیت بازار کار است.

مدیرکل تعاون گیلان با اشاره به بیانات رهبر انقلاب، امنیت شغلی را در گرو رونق تولید دانست و یادآور شد: رونق کارگاه و جهش تولید و بهبود اشتغال، امنیت شغلی را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: در گذشته کارفرمایان با صف طولانی متقاضیان کار مواجه بودند، اما اکنون این شرایط وجود ندارد و کارفرمایان برای جذب و حفظ نیروهای کار خود باید امتیازاتی فراتر از قانون هم در نظر بگیرند.

آقاجانی، تعادل بازار کار را دغدغه اصلی کارگران دانست و متذکر شد: کار و کارگر در نظام اسلامی دارای ارزش ذاتی بوده و با تولید ارزش رابطه مستقیم دارد؛ مقام معظم رهبری سال جاری را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری فرمودند و لذا مصداق بارز مشارکت مردم همین نیروی کاری است که در عرصه تولید حضور دارد.

وی ایجاد هر نوع ارزش افزوده در بخش های صنعتی و کشاورزی و... اعم از تولید کالا یا خدمات را به مثابه تولید دانست و تاکید کرد: تولید حلال مشکلات اقتصادی بوده و به رشد درآمد ناخالص ملی کمک می کند.

مدیرکل تعاون گیلان رونق تولید را مساوی کاهش تورم و افزایش اشتغال دانست و ادامه داد: با کاهش نرخ بیکاری، آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد و طلاق نیز کاهش می یابد و شاهد رفع مشکلات ازدواج و مسکن و فرزندآوری و... خواهیم بود.

وی با بیان اینکه تولید به بازار ارز سامان می دهد و پیامدهای تحریم را خنثی می کند، گفت: کارگران و کارفرمایان نقش محوری در تحقق شعار سال دارد و باید شاهد تولیدات کیفی‌تر باشیم؛ رهبر انقلاب از مسئولان نیز خواستند که فرایند تولید را تسهیل و موانع آن را رفع کنند تا مردم بتوانند سهم بیشتری در تولید داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گام عملی برای جهش تولید
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد