Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@07:46:43 GMT

سیاهکل ، جلوه گاهی از تاریخ و طبیعت بکر

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۹۳۷۶

سیاهکل ، جلوه گاهی از تاریخ و طبیعت بکر

وجود اختلاف ارتفاع موجود در شهرستان سیاهکل که آن را هم در جلگه و هم کوهستان کشیده است باعث شکل گیری فرهنگ و تمدن متفاوتی در این سرزمین تاریخی و سرسبز شده است .
وجود بخش زیبای دیلمان که مینیاتوری از دیلمستان بزرگ است همواره گردشگران زیادی را در تمامی ایام سال به سوی خود کشانده است ؛ دیلمستان بزرگ که در گذشته از زنجان شروع شده و رودبار ، مازندران و قسمتی از قزوین را در برمی گرفت که طبق کاوش های غار یسلمان در بخش دیلمان ، قدمت این منطقه مربوط به دوران پارینه سنگی یعنی حدود 200 تا 250 هزار سال قبل از میلاد مسیح تخمین زده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبیعت زیبای سیاهکل همراه با آثار تاریخی و دیدنی به جامانده از دوران قدیم ، علاقه مندان زیادی را به سوی خود می کشاند.
وجود جاده ی رویایی و زیبای سیاهکل به دیلمان که علاوه بر سرسبزی منطقه وجود آثار تاریخی زیبای واقع در این مسیر میزبان گردشگران زیادی می باشد.
جدا از طبیعت بکر و سرسبز وجود آثار تاریخی شامل بناها و محوطه های تاریخی ، توریست های زیادی را مشتاق دیدار از این منطقه می کند .
*کاروانسرای تی تی
اولین مکان دیدنی مسیر جاده سیاهکل به دیلمان کاروانسرای تی تی می باشد.
تی تی کاروانسرا ؛ نمایانگر جلوه ای کوچک از تاریخ درخشان سیاهکل است که در 10 کیلومتری مسیر جاده سیاهکل به دیلمان درست در سمت راست رودخانه ی شمرود و محل تلاقی آب رودخانه بابا کو و شمرود واقع شده که در گذشته مسیر تجاری و ارتباطی شرق گیلان به بخش مرکزی ایران همین کاروانسرا بوده است.
تی تی در اصطلاح محلی به معنی شکوفه است بنابراین تی تی کاروانسرا به معنی کاروانسرای شکوفه می باشد.
بنای این کاروانسرا از جنس سنگ های رودخانه ای ،آجر و ملات به کار رفته در آن از جنس ساروج می باشد که وجود کاروانسرا در دل طبیعت زیبا و سرسبز جذابیت آن را برای هر بیننده ای چند برابر می کند.
این کاروانسرا
از ویژگی های معماری این بنا می توان گفت که کاروانسرا از نوع کاروانسراهای برون شهری و دو ایوان و دارای حیاطی مرکزی ، ورودی هشتی شکل و دو ایوان در اطراف هشتی داراست .
در وسط این کاروانسرا حوض کوچکی قرار دارد و در چهار کنج آن اتاق های مربعی شکل به مساحت 14 متر مربع قرار دارد که محل حفاظت کاروانیان از راهزنان و حیوانات وحشی بوده است .
ساخت تی تی کاروانسرا در این منطقه آن هم در زمانی که کاروانسراهای اندکی در شمال کشور ساخته می شده گوشه ای از اهمیت مسیر عبوری سیاهکل و موقعیت راهبردی این شهرستان است چراکه در گذشته شمال ایران از مناطق تولید ابریشم بوده که از این کاروانسرا و از طریق این مسیر به بخش مرکزی فرستاده می شد.
تی تی کاروانسرا با حدود 600 سال قدمت در دوران حکومت محلی کیایی در قلب طبیعت زیبای سیاهکل ساخته شده و سال 1375 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است . این بنای زیبا در سال 80 توسط میراث فرهنگی از مالک خصوصی خریداری شده و تا اکنون دو بار مرمت شده و بعنوان جلوه گاهی از تاریخ میزبان گردشگران است.

*آبشار لونک
آبشار زیبا و دیدنی لونک دیگر مکان دیدنی شهرستان سیاهکل می باشد. برای پا گذاشتن در دنیایی از زیبایی ها باید سیاهکل را 25 کیلومتر به سمت دیلمان طی کرد و از مسیری که دوطرف آن انبوهی از جنگل های زیبای هیرکانی است گذشت تا به نگین گردشگری منطقه سیاهکل یعنی همان آبشار لونک رسید.
منطقه زیبا و گردشگری لونک هرچند امکانات رفاهی کافی ندارد اما واقع شدن آن در دل جنگل و داشتن آبشاری چهارفصل میزبان همگان و حتی مهمانان خارجی از کشورهای اروپایی در همه ایام سال می باشد .
آبشار لونک متشکل از دو آبشار متوسط است که همانند فرزندان دوقلو در آغوش طبیعت قرار گرفته اند آب پس از سقوط از این آبشار 6 متری به رودخانه شمرود می ریزد رودخانه ای که از اول تا آخر آن برای کشاورزان منطقه مثمر ثمر است.
آبشار لونک نام خود را از روستایی به همین نام در 500 متری بالای آبشار گرفته است و از کوههای بالای سرخود سرچشمه می گیرد .
اختلاف آبشار تا دره لونک گاه به 100 متر هم می رسد که یکی از زیباترین تصاویر طبیعی را پیش روی هر بیننده ای قرار می دهد.
در کنار آبشار لونک رستوران ، سرویس بهداشتی و آلاچیق و البته صنایع دستی وجود دارد اما یکی از جذاب ترین جاذبه های انسانی کنار این آبشار زیبا ، وجود غرفه عکاسی با لباس محلی است که طرفداران زیادی از میان گردشگران را داراست .
*حمام تاریخی دیلمان
از دیگر جاذبه های دیدنی و البته تاریخی شهرستان سیاهکل حمام تاریخی دیلمان می باشد .
این حمام در 50 کیلومتری شهر سیاهکل و درست در بافت شهری دیلمان قرار دارد که یکی از آثار مهم به جامانده از تاریخ دیلمان می باشد که طبق کاوش های صورت گرفته از دل خاک بیرون کشیده شده و مرمت شده تا برای جلب گردشگر در اختیار شهرداری دیلمان قرار گیرد تا از آن به عنوان موزه ای برای مردم شناسی و گردشگری استفاده شود .
حمام تاریخی دیلمان به نام حمام میر بلوک نیز شهرت دارد چراکه این بنای تاریخی در دوره قاجار توسط میرزا علی اکبر میر بلوک از زیر خروارها خاک بیرون کشیده شده و با حمایت مالی و شخصی وی مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است .
این حمام که در داخل بافت شهری دیلمان قرار دارد دارای یک صحن 8 ضلعی است که 4 ضلع بزرگ و 4 ضلع کوچک آن به صورت یکی پس از دیگری قرار گرفته است. در یکی از اضلاع بزرگ خزینه آب گرم و در سه ضلع بزرگ دیگر ؛ سه سکو به چشم می خورد. و درهای هریک از اضلاع کوچک به گرم خانه ، سرد خانه و سربینه یا رختکن و تنویر خانه باز می شود.

در گذشته حمام دیلمان برای شست و شو و استحمام اکثر ساکنان دیلمان و کاروانیان و مسافران مورد استفاده قرار می گرفت.
این حمام با توجه به موقعیت کوهستانی و اقلیم سرد منطقه ساخته شده و جز بناهای محسوب می شود که با شرایط خاص کوهستانی طراحی و ساخته شده و به عبارتی بیشترین توجه به مسئله آب و هوا و سرما و مقابله با آن معطوف شده و این بنا دارای ساختمانی ساده ولی بی پیرایه است که بیشترین سعی معمار آن به استحکام و عوامل کاربردی معطوف شده است . شالوده ی اصلی بنا از سنگ و دیوارهای آن از جنس آجر و ملات به کار رفته از جنس ساروج است.
تمام قسمت های بنا جز سقف مرمت شده و البته مرمت کلی صورت گرفته است.
حمام دیلمان در دوران حکومت محلی کیایی همزمان با صفویه ساخته شده و حدود 500 سال قدمت دارد و در سال 83 دو مرحله مرمت شده و برای جلب گردشگر در اختیار شهرداری دیلمان است .
*امامزاده تورار
اگر مسیر سیاهکل به دیلمان را تا انتها بپیمایید. یکی از زیباترین مکان های که در انتهای این جاده ی رویایی می بینید بنای امامزاده تورار در کنار دشت های زیبا و سرسبز آن می باشد.

امامزاده ابراهیم ملقب به امامزاده تورار یکی از قدیمی ترین بناهای تاریخی و مذهبی استان گیلان واقع در بخش پیرکوه شهرستان سیاهکل است . این بنای متبرکه به این علت به تورار معروف است که در اطراف آن کوه های تورار وجود دارند و به همین علت به این بقعه ؛ امام زاده تورار می گویند . در اطراف این امامزاده دشت های وسیعی وجود دارد و تا شعاع 10 کیلومتری آن هیچ آبادی یافت نمی شود البته در فاصله 10 کیلومتری آن روستای جلیسه و بعد کلیشوم واقع شده است .
این بنای تاریخی و مقدس همواره از قدیم تا به اکنون مورد احترام افراد روستاهای اطراف و حتی بخش مرکزی سیاهکل بوده است ؛ طوری که اگر مسیری میخواستند بروند و بار سنگینی داشتند درآنجا به امانت می گذاشتند و شش ماه دیگر برمی گشتند و بار خود را صحیح و سالم تحویل می گرفتند و این نشان از اعتقاد بالای مردم به این امامزاده دارد.
بقعه ی تاریخی امام زاده تورار به قرن پنجم هجری قمری برمی گردد که در این دوران حکومت غالب سلجوقیان بوده اند.
به گفته رئیس میراث فرهنگی سیاهکل بنای امامزاده تورار در سال1384 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در گذشته این امامزاده مسیر ارتباطی استراتژیک بود که کاروانیان و افراد از مسیر این امامزاده به روستای کلیشم و بعد از آن به بخش مرکزی ایران از جمله قزوین می رفتند .
این بنا تا اکنون چندین بار به صورت خودجوش توسط مردم مرمت شده است و آخرین بار مرمت آن به سال 1396برمی گردد .
برای زیارت و دیدار این بنای تاریخی و پر قدمت می بایست به بخش پیرکوه شهرستان سیاهکل وارد شوید و بعد از گذشتن از روستای جلیسه به این مکان تاریخی و مذهبی رسید که زیبایی دشت های اطراف آن مکانی مناسب برای زیارت و تفریح افراد را فراهم می کند.
اینها جلوه های کوچکی از زیباترین مناطق دیدنی سیاهکل بود که ترکیبی از تاریخ ، تمدن همراه با طبیعت بکر و زیبا بوده است طبیعتی که به دوران سوم زمین شناسی برمی گردد چرا که وجود جنگل های هیرکانی موجود در منطقه سیاهکل به دیلمان که از ابتدای جاده تا انتهای آن مسافران را همراهی می کند که جلوه ای زیبا از تاریخ و طبیعت است.
7297 /6030
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 شهرداری صنایع دستی طبیعت فرهنگ و تمدن گردشگری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۹۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)

حیدری ابهری در کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» روایت‌های کوتاهی را بر اساس منابع پژوهشی و قرآنی درباره زندگی بنیانگذار مکتب تشیع برای کودکان آورده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت(ع) را دوست دارم»، اثری از حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری است که تلاش دارد در بستری تاریخی، سبک زندگی اهل بیت(ع) را برای کودکان روایت کند. نویسنده برای نگارش این اثر که از سوی نشر جمال منتشر شده، به سراغ منابع متعدد قرآنی و روایی رفته است. هانیه عدالتی، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به معرفی هشتمین مجلد این مجموعه پرداخته؛ جلدی که در آن زندگی رئیس مذهب تشیع، امام صادق(ع) روایت شده است. یادداشت او را می‌توانید در ادامه بخوانید:

امام صادق(ع) در زمان خودشان شاگردان زیادی پرورش دادند و بسیاری از دانشمندان از اقصی نقاط دنیای اسلام برای مسائل علمی به ایشان مراجعه می‌کردند و در جلسات درس امام(ع) شرکت داشتند. کودکان و نوجوانان ما می‌توانند در علم‌آموزی و دیگر فضائل اخلاقی و تربیتی ایشان را الگوی خود قرار دهند. کتاب‌های داستانی با محوریت شخصیت و زندگی امامان معصوم(ع)، بستر تربیتی و آموزشی خوبی برای برای کودکان و نوجوان هستند. در این داستان‌ها علاوه بر اینکه کودک با امام(ع) آشنا می‌شود، به طور غیر مستقیم اخلاق و صفات پسندیده را هم می‌آموزد.

نشر جمال مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت (ع) را دوست دارم» را منتشر کرده و در هر جلد به زندگی‌نامه‌ یکی از اهل بیت (ع) می‌پردازد. نویسنده‌ این مجموعه، حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده و محقق در حوزه‌ تعلیم و تربیت کودکان است و آثار متنوعی در زمینه‌ ادبیات دینی کودکان و نوجوانان دارد.

کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» هشتمین جلد از این مجموعه است. مبنای کتاب بر پایه‌ مودت و دوستی اهل بیت(ع) است و کتاب با این جمله شروع می‌شود؛ من امام صادق(ع) را دوست دارم. بعد از آن در معرفی امام به عنوان امام ششم شیعیان به پدر و مادر آن حضرت که امام باقر(ع) و بانو ام‌فروه بودند و جایگاه والای مادر امام از زبان خودِ امام اشاره شده است. یکی از راه‌های ایجاد رابطه‌ دوستی و مودت در جان کودکان نسبت به امام، شاد کردن آنها در شادی اهل‌بیت است. اولین صفحه‌ کتاب، تصویر کودکانی است که به مناسبت 17 ربیع‌الاول که میلاد پیامبر(ص) و امام صادق(ع) است جشن گرفته و خوشحال‌اند. حُسن سلیقه نویسنده و تصویرگر کتاب، حکیمه شریفی در این رابطه ستودنی است.

دوران امامت امام صادق(ع)، همزمان با درگیری حکومت‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس بود و این تحولات فرصتی به حاکمان وقت برای سختگیری و ایجاد محدودیت برای شیعیان نمی داد. امام صادق(ع) از این فرصت ایجاد شده استفاده کردند و علوم اسلامی را گسترش دادند و شاگردانی، عالم و دانشمند تربیت کردند. نویسنده این موضوع را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان توضیح داده و در نهایت دلیل معرفی کردن امام صادق(ع) به عنوان رئیس مذهب شیعه را بیان می‌کند.

زمانه زر و زور و گل محمدی!

حیدری ابهری نمونه‌هایی از سبک زندگی امام صادق(ع) در قالب روایت کوتاه آورده تا کودکان با ابعاد متفاوت زندگی ایشان آشنا شوند. در یکی از این حکایت‌ها، از کار کردن و تلاش امام برای به دست آوردن هزینه‌های زندگی، داستانی آورده است. در حکایتی دیگر ضمن آشنایی مخاطب با علم غیب امام، تأکید ایشان را بر احترام به مادر بیان می‌کند. آگاهی از مسلط بودن امام(ع) به تمام زبان‌ها قطعاً برای کودکان جالب و شگفت‌انگیز خواهد بود. در این مورد نمونه‌ای از سخن گفتن امام(ع) به زبان فارسی آورده شده است.

در نهایت، موضوع مسموم شدن و شهادت امام(ع) بیان می‌شود تا مخاطب با سیمای واقعی دشمنان اهل بیت(ع) آشنا شود و بداند که دین اسلام، آسان به دست ما نرسیده است. آخرین ساعات حیات امام صادق(ع) و سفارششان به نماز این‌چنین به تصویر کشیده شده است:

«او در آخرین ساعات زندگی اش، چشمانش را باز کرد و به خانواده‌اش فرمود: همه‌ خویشانم را نزد من بیاورید. انگار امام(ع) کار مهمی با آنان داشت. وقتی خویشاوندان حضرت آمدند، امام(ع) در مورد اهمیت نماز با آنها صحبت کرد. حضرت به آنها هشدار داد که هرگز نسبت به نماز بی‌توجه نباشند و آن را سبک نشمارند.»

در پایان کتاب معرفی مختصر و شناسنامه‌ای و سه نمونه از سخنان نورانی حضرت آمده است کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» درکتابنامه‌ رشد آموزش و پرورش معرفی شده و مناسب کودکان 8 تا 12 سال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • جادوگر، جاودانه شد؛ لوکا مودریچ رکورد تاریخی در رئال مادرید را شکست!
  • طبیعت تماشایی اصفهان در روز‌های بهاری
  • ضربه به غرور و حیثیت کاتالونیایی بارسا
  • خروش دوباره آبشار فصلی در تنگه تاریخی زرانگوش + فیلم
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • جلوه گری بهار در طبیعت سراب گیان نهاوند + فیلم
  • جاذبه های دیدنی نیاسر کاشان، کهن باغشهر ایران
  • واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)