Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریز-ایرنا- مدیرکل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اهتمام ویژه دولت به موزه داری، گفت: در دولت تدبیر و امید و در پنج سال اخیر 270 موزه به مجموع موزه های کشور اضافه شده و این رقم هم اکنون به 670 رسیده است.

محمدرضا کارگر روز چهارشنبه در آیین گشایش کارگاه دو روزه آموزش شیوه های نوین موزه داری شمال غرب کشور با بیان اینکه یکی از مهمترین محیط های معرفی داشته‌های فرهنگی و ‌تاریخی موزه‌ها است، اظهار داشت: طی سال های اخیر شاهد رشد احداث موزه‌ها در کشور هستیم و مقایسه تعداد موزه ها در ابتدای دولت تدبیر و امید با زمان حاضر نشان دهنده رشد قابل ملاحظه در این حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تمام افراد جامعه باید در امور موزه داری نقش داشته باشند زیرا که موزه ها زمانی به عنوان نهاد اجتماعی نقش ایفا می کنند که تمام مردم در این موضوع مشارکت داشته و سهیم باشند.
کارگر توسعه موزه ها را محصول توسعه جامعه دانست و ادامه داد: با مرور به تاریخ 300 ساله موزه‌ داری در جهان، شاهد یک وضعیت مطلوب در عرصه موزه داری ایران هستیم چون معتقدیم موزه از مهمترین ارکان فرهنگی جامعه و معیار توسعه است.
وی با تاکید بر اینکه حفظ و معرفی هویت ملی عاملی برای راه‌اندازی موزه است، گفت: جامعه باید هویت خود را حفظ کند و این آغاز یک حرکت عمومی برای راه‌اندازی موزه‌ها است و امروز بسیار خرسندیم که جامعه در مقابل این تهدید فراموشی مسیر درستی را انتخاب کرده و البته موزه پاسخی به نیاز به جاودانگی هر جامعه ای است.
کارگر اضافه کرد: اداره کل موزه‌ها و معاونت میراث فرهنگی تلاش می ‌کنند تا به جایگاهی در عرصه موزه ‌داری برسیم که در مقایسه با تاریخ کشور کارنامه قابل قبولی داشته باشیم و امیدواریم بتوانیم افتتاح یکهزارمین موزه را جشن بگیریم.
وی از رشد 120 درصدی موزه های خصوصی در کشور خبر داد و افزود: به صورت مستمر شاهد تقاضاهای مکرر بخش خصوصی و مجموعه‌ دارها برای راه‌اندازی موزه‌ هستیم.
مدیرکل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شکل گیری موزه‌ها به صورت خودجوش و براساس نیاز اجتماعی را مبارک دانست و گفت: در بسیاری از روستاها افراد آثار تاریخی خانوادگی خود را به صورت خودجوش در یک موزه جمع می‌کنند که تبدیل به کانونی برای هم اندیشی می ‌شود و سازمان از چنین اتفاقاتی استقبال کرده و به آنها مجوز می‌ دهد.
کارگر با بیان اینکه موزه ها مکان های محرک در توسعه فرهنگی به شمار می روند، یادآوری کرد: اگر موزه ها موجب توسعه فرهنگی در جامعه شوند به رسالت موزه داری خود عمل کرده ایم، در غیر این صورت بسیاری از ظرفیت های خود را برای پیشبرد اهداف جامعه از دست می دهیم.
وی برگزاری دوره های آموزشی در مقوله موزه داری را برای ارتقای دانش فعالان بخش خصوصی و دولتی شاغل در موزه ها ضروری دانست و افزود: ارتقای سطح کیفی فعالان این حوزه رضایت مخاطبان و غنای محتوایی موزه ها را در پی خواهد داشت.
کارگر به اهمیت و لزوم برگزاری کارگاه های آموزشی موزه داری تاکید و اضافه کرد: برگزاری دوره های آموزشی موزه داری سبب تبادل تجربیات، اطلاعات و همچنین گفتمان فرهنگی و پویایی موزه ها می شود.
به گزارش ایرنا، به دنبال نام گذاری شعار سال شورای بین المللی موزه ها (ایکوم) با عنوان ' موزه ها در جایگاه کانون های فرهنگی: آینده سنت ها' با هدف توجه به فرهنگ همگرایی و نقش محوری موزه ها در اجتماع کنونی، کارگاه آموزشی شیوه های نوین موزه داری شمال غرب کشور از امروز به مدت دو روز در سالن اجتماعات موزه آذربایجان آغاز شد.
این کارگاه آموزشی با حضور روسای موزه ها، امنای اموال و کارشناسان موزه های شمال غرب کشور در پنج محور شامل اجتماعی کردن موزه ها، نقش آموزشی موزه ها، سناریو و محتوای موزه ها، رویدادسازی در موزه ها و بازاریابی و اقتصاد در موزه ها برگزار می شود.
آذربایجان شرقی با داشتن 23 موزه، قطب موزه داری کشور به شمار می رود و از این تعداد 19 موزه در تبریز قرار دارد.
3038/3071

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي گردشگري موزه افزايش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۹۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم

به همت میراث فرهنگی استان اردبیل، اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیل برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها عصر چهارشنبه در دانشگاه محقق اردبیل برگزار شد که در این کنفراس فعالان حوزه موزه‌ها از مناطق مختلف کشور حضور داشتند‌.

استان اردبیل به خاطر پیشینه تاریخی غنی دارای موزه‌های متعددی همچون موزه سنگ، کتابخانه تخصصی بقعه شیخ ‌صفی، مفاخر دینی، مردم‌شناسی و تاریخ طبیعی در شهر اردبیل و موزه صارم‌السلطنه شهر نمین، موزه باستان‌شناسی نیر، موزه باستان‌شناسی خلخال و موزه باستان‌شناسی مشگین‌شهر است.

در این کنفرانس  فعالان و پژوهشگران  در مورد موزه‌ها به بحث پرداخته و راهکارهای لازم را برای توسعه موزه‌ها ارائه دادند.

 

.

 

به دبیرخانه این کنفرانس حدود 120 مقاله ارسال شده که در بخش‌های مختلف بود.

حسن محمدی ادیب مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل در این کنفرانس اظهار داشت: موزه چینی‌خانه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده و آن را به عنوان موزه فرهنگی، هنری و قدیمی‌ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم.

کاظم دبیر معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار اردبیل نیز در این کنفرانس تصریح کرد: موزه‌ها نقش اساسی در معرفی تمدن، تاریخ و فرهنگ دارد و استان اردبیل با موزه‌های خود نقش اساسی در جذب گردشگر داشته است.

احمد محیط طباطبایی رییس کمیته ملی موزه‌های ایران با اشاره به ظرفیت‌های موزه‌های استان اردبیل گفت: اردبیل با این موزه‌ها می‌تواند نقش اساسی در جذب گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • جریمه ۲۳ میلیارد ریالی برای مدرسه غیرانتفاعی متخلف
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • موزه‌ها باید پاسخگوی مشکلات امروز جامعه باشند
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • امروز موزه‌ها زیربنا و زیرساخت توسعه هستند/اهمیت جایگاه موزه‌ها در دانشگاه‌های کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اقدام تاثیرگذار دانشگاه محقق اردبیلی در برگزاری کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها
  • سهم فرهنگ آب رفت