Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@18:31:15 GMT

افزایش همباشی سیاه، پیامد قانون‌گذاری بی‌دقت

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۷۳۳۶

افزایش همباشی سیاه، پیامد قانون‌گذاری بی‌دقت

طبق گزارش رسمی سالنامه آماری سازمان ثبت احوال، میانگین ســن ازدواج در دختران و پســران از سال 1383 تا 1396 حدود سه سال افزایش پیدا کرده به طوری که در سال 96 میانگین سن ازدواج برای دختران به 24.2 و برای پسران به 29.1 سال رسیده است.

علیرضا کریمخانی/

طبق گزارش رسمی سالنامه آماری سازمان ثبت احوال، میانگین ســن ازدواج در دختران و پســران از سال 1383 تا 1396 حدود سه سال افزایش پیدا کرده به طوری که در سال 96 میانگین سن ازدواج برای دختران به 24.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 و برای پسران به 29.1 سال رسیده است.

 این روند افزایشی، به طور مشــخص پس از تصویب اصلاحیه ماده 1041 قانون مدنی در مجلس ششــم ســرعت چشــمگیری پیدا کرده و هر ساله بــر آن افزوده میشــود. از طرفی در نتیجه دسترسی بسیار سریع نوجوانان به محتواهای نامناســب اینترنتی و فیلمهای غیراخالاقی، ســن بلوغ روز به روز در حال کاهش است.

 چنانکه بر اساس اظهارات کیوان الچیان، عضو انجمن متخصصان داخلی ایران در کشــور ما سن بلوغ در پســران و دختران 1.5 سال کاهش یافته است.

 بســیاری از جوانان بالغ که در سن ازدواج قرار دارند در اثر عوامل مختلفی از این امر گریزان هســتند. تغییر سبک زندگی ایرانی به سبک زندگی مدرن و ورود اندیشه‌های فردگرایانه در تفکر جوانان، از عوامل مؤثر بر این ازدواج‌گریزی است.

همچنین مشکلات اقتصادی که امروزه در جامعه ایران وجود دارد، سبب ترس جوانان از اقدام به ازدواج شــده و آداب و رسوم غلط و انتظارات بیجای خانواده‌ها از جوانها نیز بر این ترس دامن زده‌اند.

 عوامل دیگری مانند سربازی اجباری برای پسران و فرهنگ مدرک‌گرایی که جوانان را به طور غیرمستقیم وادار به تحصیل در دانشــگاه‌ها می‌کند نیــز از عوامل دیگری هستند که میتوان به آن اشاره کرد.

 علاوه بر این عوامل که پدیده ازدواج گریزی را تشدید میکند، موانع قانونی نیز بر سر راه ازدواج در سنین پایین‌تر وجود دارد که جلوی راه ارضای صحیح نیاز جنسی توسط افراد را سد کرده‌است.

 مانند ماده 1041 قانون مدنی که بســیاری از نوجوانان بالغ را کودک تلقی م‌یکند و مانع از ازدواج آنان میشود . این موارد ســبب افزایش چشمگیر میانگین ســن ازدواج در ایــران شــده‌اند، که تبعات فرهنگــی، اجتماعی، حقوقــی و جمعیتی فراوانی را بر جامعه ایرانی تحمیل می‌کند.

 از جمله تبعات خطرناک افزایش میانگین سن ازدواج، میتوان به شیوع پدیده ازدواج سفید یا همباشی سیاه (روابط همسرانه بدون ازدواج شرعی و رسمی) اشاره کرد که موجب تزلزل بنیان خانواده میشود.

 کارشناسان معتقدند بر اساس نتایج به دست آمــده از پژوهش‌ها، ازدواج ســفید در ایران در حال گســترش اســت و این زنگ خطری بــرای نهاد خانواده می‌باشــد. سلحشــوری، نماینده مجلس، گفته اســت که « از دیدگاه جامعه‌شناسی شــاهد روند افزایشی این نوع زندگی در جامعه هستیم.»

عدم تعهد طرفین در ازدواج سفید و کوتاه و متنوع بودن روابط و همچنین کمتر بودن هزینه‌ها در این نوع رابطه با جنس مخالف، مزیتی زودگذر برای جوانان ایجاد کرده تا ایــن راه را به عنوان جایگزینی برای ازدواج رسمی برگزینند.

 نظری، دانشیار علوم سیاسی دانشــگاه تهران نیز میگوید: حدود 30 درصد از جوانان در کلان‌شــهرهایی مانند تهران، مشــهد، شیراز، اصفهان، تبریز و اهواز خانه مجردی دارند که میتواند در تمایل آنها به ازدواج سفید اثرگذار باشد و همچنین بیشترین مشتریان این نوع ازدواج، دانشجویان و جوانان این گروه سنی هستند.

 امــا همین نبود تعهــد، کاهــش اعتماد در خانوادهها و کاهش سرمایه اجتماعی، ناامنی روحی افراد و آسیب دیدن جدی زنان در این نوع روابط، مشکلات حقوقی حاصل از ازدواج سفید و همچنین تبعات جمعیتی آن اعم از کاهش نرخ موالید و افزایش سقط جنین، همه و همه مشــکلاتی هســتند که پدیده ازدواج سفید برای جامعه به وجود می‌آورد.

 حال در این برهه حساس، وضع قانون جدیدی که ســن ازدواج را محدودتر کرده و به عقیده قطعی اکثر کارشناسان موجب افزایش میانگین ســن ازدواج و تشدید ســرعت آن میشود، میتواند بــر اثری که قانون‌گــذاری مجلس ششم بر ســن ازدواج گذاشته است دامن زده و وضعیت را بحرانی‌تر از امروز نماید.

با توجه به تجارب ملت‌ها و جوامع مختلف در طول تاریخ مانند آندلس، تردیدی نیست که افزایش فساد جنسی-اخلاقی و تزلزل نهاد خانواده در جامعه، آن را در معرض فروپاشی قرار میدهد.

 بدون شک یکی از وظایف اصلی حاکمیت در قبال جوانان و در راستای صیانت از کیان خانواده، فراهم آوردن امکانات و شرایط لازم برای ازدواج آســان جوانان اســت.

یکی از مهمترین شرایط لازم برای سهولت ازدواج، ایجاد سازوکارهای قانونی در راستای ازدواج سریعتر افراد بالغ و عدم سنگ‌اندازی در این مسیر است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ازدواج سفید همباشی سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۷۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد مبنای منطقی ندارد

فرماندار شهرستان بویراحمد گفت: توزیع اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد در سرفصل‌های مختلف مبنای علمی و منطقی ندارد و در این زمینه گلایه داریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، شهرام مهدوی‌مطلق ظهر امروز در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان بویراحمد با انتقاد از نگاه صرفاً شهرستانی بدون توجه به پایه‌های دقیق آماری در نظام برنامه‌ریزی اغلب ادارات کل کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: در شهرستان بویراحمد به دلیل مرکزیت آن بخش قابل توجهی از جمعیت جوان استان و موضوعات مبتلابه جوانان در این شهرستان بوده ولی در تقسیم و تخصیص بودجه و اعتبارات بدون توجه به آمار واقعی صرفا در حد یک شهرستان در مقایسه با سایر شهرستان‌ها نگاه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی دلایلی که حجم آسیب‌های اجتماعی در این شهرستان چشمگیر بوده که این مهم ناشی از این نوع نگاه در تصمیم گیرهای استانی است، عنوان کرد: عملکرد معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان قابل تقدیر بوده و از بدو حضور نسبت به سمن‌های شهرستان توجه بهتری دارند، اما از سایر مجموعه اداره کل و معاونت‌های مختلف توقع بوده به موضوع جمعیت در شهرستان بویراحمد تمرکز شود تا در حق این شهرستان و مرکز استان اجحاف نشود.

رئیس ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان بویراحمد ابراز کرد: آمار مهمترین شاخص توسعه هر کشور بوده و عمدتا همه مدل‌های توسعه بر اساس آمار جمعیتی می‌باشد و ما خواهش داریم در بحث تعداد آمار جوانان شهرستان بویراحمد تمرکز شود و خدماتی که ارائه می شود بر این اساس باشد. مسئله جوانان یک مسئله پایه‌ای و ساختاری است که نگاه به این شاخص می‌تواند ارتقاء‌دهنده سایر شاخص‌ها در ابعاد مختلف باشد.

مهدوی‌مطلق با انتقاد از عملکرد برخی از بانک‌ها در موضوع وام ازدواج خاطرنشان کرد: مخرج مشترک نظام مسائل جوانان ازدواج است و هر چه در بحث ازدواج در مسئله جوانان خوب کار شود ضمن آنکه به راهبرد کلان کشور در بحث جوانی جمعیت و جمعیت‌سازی کمک می‌کند و در عین حال نسبت به خود مسئله جوانان کمک بیشتری می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه همکاری برخی از بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ازدواج بسیار کم است، یادآور شد:  تعدادی از بانک‌ها که می خواهند تسهیلات ازدواج پرداخت کنند نیز سخت گیری‌هایی دارند و خودم چندین نفر را می‌شناسم که به خاطر سخت‌گیری بانک قید وام ازدواج را زده و همین مسئله می‌تواند در ازدواج وی تأثیر منفی داشته باشد که البته می‌توان با تمهیدات دیگری موانع را از سر راه جوانان برداشت.

مهدوی‌مطلق در ادامه یادآور شدند: دستگاه‌های دولتی ظرفیت خود را در اختیار ازدواج جوانان قرار دهند و تمامی دستگاه‌های دولتی، نهادهای عمومی و دستگاهای اجرایی که دارای امکانات رفاهی، فرهنگسرا و تالار، باشگاه و اردوگاه‌ها و هسته‌های مشاوره هستند، موظف بوده  با هماهنگی کمیته ساماندهی ازدواج، این فضاها را برای برگزاری جشن و مراسم ازدواج در اختیار زوج‌های واجد‌الشرایط قرار دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور
  • پیرترین پدر و مادر‌ها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است
  • اهمیت خانواده و ازدواج برای نسل جوان تببین شود
  • ۳۰۰۰ جوان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار وام ازدواج
  • ۳۰۰۰جوان کهگیلویه و بویراحمدی در صف پرداخت وام ازدواج هستند
  • توزیع اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد مبنای منطقی ندارد