Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@23:33:55 GMT

ظریف: ایجاد سازوکار مشابه اینستکس با ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۸۱۰۹

ظریف: ایجاد سازوکار مشابه اینستکس با ترکیه

وزیر خارجه ایران گفت: توافق کردیم در پنج حوزه شامل تعرفه ترجیحی، انرژی، بانکی و استفاده از پول مشترک، ایجاد یک سازوکار مشابه اینستکس در روابط دوجانبه کار را با ترکیه دنبال کنیم.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز (پنجشنبه) در پایان سفرش به ترکیه و در جمع بندی و تشریح رایزنی‌هایش با مقامات این کشور در جمع خبرنگاران گفت: با وزیر خارجه و سایر مقامات درباره موضوعات روابط دوجانبه گفت‌وگو کردم و فرصت خوبی هم شد که درباره مسائل منطقه‌ای و جهانی بحث کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سفرش به دمشق نیز عنوان کرد:‌ در ترکیه نیز درباره سوریه، ادلب، حضور نیروهای آمریکایی در سوریه و نگرانی‌ها درباره روند سیاسی در این کشور و اقداماتی که باید انجام شود، با مقامات مختلف ترکیه گفت‌وگو کردم.

*گفت‌وگو درباره تحولات ونزوئلا و شمال آفریقا

وزیر خارجه با بیان اینکه درباره ونزوئلا و مداخلات غیرقانونی آمریکا در این کشور و نحوه هماهنگی در این زمینه نیز با مقامات ترکیه صحبت شد، اظهار داشت: درباره شمال آفریقا و حرکت‌های نگران کننده‌ای که در شمال آفریقا در جریان است و احتمال استفاده از نیروی نظامی در آنجا نیز مطرح است، با مقامات ترکیه صحبت کردیم.

*درباره روش‌های ادامه همکاری‌ علی‌رغم تحریم‌ها صحبت کردیم/توافق برای کار در پنج حوزه

به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به روابط دوجانبه ایران و ترکیه و گفت‌وگوهایش با مقامات این کشور درباره روابط دوجانبه، بیان کرد: علاوه بر اینکه دوستان ما در ترکیه همواره با تحریم‌ها مخالفت و با اقدام غیرقانونی آمریکا علیه سپاه پاسداران نیز مخالفت کردند، این موضع‌گیری موجب تقدیر و تشکر ما نیز هست.

وی با بیان اینکه در این سفر درباره روش‌های ادامه همکاری‌ علی‌رغم تحریم‌ها نیز صحبت کرده است، افزود: توافق کردیم در پنج حوزه به صورت ویژه کار را دنبال کنیم شامل تعرفه ترجیحی، همکاری‌ها در حوزه انرژی، همکاری‌های بانکی و استفاده از پول مشترک، ایجاد یک سازوکار مشابه اینستکس در روابط دوجانبه و از این قبیل همکاری‌ها و قرار شد من و وزیر خارجه ترکیه به صورت ویژه اجرای اینها را دنبال کنیم.

ظریف با یادآوری این نکته که البته مسئولان کمیسیون‌های مشترک هم به سهم خودشان کار را دنبال خواهند کرد، اظهار داشت: مجموعا احساس می‌کنم در طرف ترکیه علاقه‌مندی به همکاری جدی در همه زمینه‌ها اقتصادی، امنیتی، سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: شاید مشابه این نوع روابطی که امروز با ترکیه داریم را در طول چند دهه گذشته نداشتیم، خوشحالم که روابط مشابهی را با بقیه همسایگان از جمله آذربایجان، عراق، افغانستان و پاکستان و همسایگان شمالی در آسیای میانه و قفقاز داریم که روابط بسیار ممتازی است و این سیاست دولت دوازدهم که همسایگان اولویت ما هستند، بحمدالله با موفقیت جلو می‌رود و امیدواریم کارهای بعدی را با سایر همسایگان دنبال کنیم.

وی درباره علت اینکه قرار بود دیشب ترکیه را ترک کنید ولی امروز این کار صورت گرفت نیز گفت: یکی از مقاماتی که قرار بود من با ایشان ملاقات کنم در آنکارا نبود و دیرتر وارد شدند و قرار بود امروز وارد شود، ولی به خاطر دیدار دیشب زودتر وارد شدند، من قدری صبر کردم با ایشان ملاقات کنم و دیرتر از آنکارا خارج شوم.

*ارسال نامه‌ به وزرای خارجه سایر کشورها

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره نامه‌ای که به وزرای خارجه سایر کشورها در پی قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی خارجی وزارت خارجه آمریکا ارسال کرده نیز گفت: بعد از اقدام غیرقانونی آمریکا فورا نامه‌ای را به دبیرکل ملل متحد در زمینه خطراتی که این اقدام دارد نوشتم و بعد صبر کردیم تا این اقدام عملیاتی شد و 15 آوریل که این اقدام از دیدگاه آمریکایی‌ها عملیاتی شد، نامه‌ای را برای وزرای خارجه سایر کشورها فرستادم و خطراتی که اقدام آمریکا به عنوان یک سابقه بسیار نگران کننده و خطرناک هم از نظر حقوقی و هم از نظر سیاسی برای روابط بین‌المللی و حقوق بین‌الملل به همراه دارد را تذکر دادم و ضرورت اقدام مشترک علیه این گونه قانون شکنی‌های دولت آمریکا را عنوان کردم.

*نفوذ نتانیاهو در جامعه سیاسی آمریکا

وی درباره نفوذ نتانیاهو در آمریکا نیز گفت: متاسفانه میزان نفوذ نتانیاهو و کسانی که به نتانیاهو متوسل شدند برای حضور در جامعه سیاسی آمریکا آنقدر زیاد شده که نه تنها منافع و پول مردم آمریکا، بلکه حتی تصمیم کنگره به خاطر یک قدرت خارجی وابسته اینقدر زیر سؤال قرار می‌گیرد.

به گفته ظریف این برای روابط بین‌الملل نشانه جدیدی از میزان تاثیرگذاری لابی صهیونیستی و کسانی است که با این لابی در امور داخلی آمریکا کار کردند.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در رأس هیأتی به منظور گفت‌وگو و رایزنی با مقامات سوریه و ترکیه از روز سه‌شنبه 27 فروردین ماه سفری به این دو کشور داشت و امروز در پایان این سفر راهی تهران شد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ظریف ترکیه روابط بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۸۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دور جدید رایزنی‌های دوجانبه روسیه و ترکیه درباره مسائل سازمان ملل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، مقام وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو و آنکارا درباره موضوعات چندجانبه که روزهای آینده در دستور کار سازمان ملل قرار خواهد گرفت، بحث و رایزنی خواهند کرد.

به گفته این مقام روس که خبرگزاری تاس به نام و جایگاه او اشاره نکرده «سرگئی ورشینین، معاون وزیر خارجه روسیه در دوم ماه مه به استانبول ترکیه سفر خواهد کرد؛ این سفر دور دیگری از مشورت‌های دوجانبه درباره موضوعات چندجانبه سازمان ملل است.

پیش از این ورشینین با تانجو بیلگیچ، سفیر ترکیه در روسیه برای بحث در مورد دسترسی بلامانع محصولات کشاورزی و کودهای شیمیایی به بازارهای جهانی در چارچوب تلاش‌ها برای تضمین امنیت غذایی جهانی، دیدار کرد.

مقامات روسیه و ترکیه همچنین درباره وضعیت کنونی منطقه، جنگ غزه و به طور کلی در تحولات غرب آسیا با محوریت بحث در مورد این مشکلات در شورای امنیت سازمان ملل متحد و مجمع عمومی تبادل نظر کردند.

کد خبر 6093738

دیگر خبرها

  • دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • واکنش حماس به شهادت ۲ فلسطینی در بازداشتگاه‌ و اقدام ترکیه در قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی
  • ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • بلومبرگ: ترکیه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • بازدید بیش از ۶۱ هزار مسافر کشتی کروز طی ۳ ماه از ترکیه
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • دور جدید رایزنی‌های دوجانبه روسیه و ترکیه درباره مسائل سازمان ملل
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه