Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا آیت‌الله رضا استادی،29 فروردین در جلسه تفسیر در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با بیان اینکه تفاسیر از قرن سوم به بعد رواج یافته است ولی عمدتا تکراری است گفت: تفاسیر از یکدیگر اخذ کرده‌اند مانند اینکه مجمع از تبیان گرفته در حالی که یکی از امتیازات بارز المیزان این است که تکراری نیست.

وی با بیان اینکه نباید تصور کنیم چون تفاسیر گذشته تکراری است پس کاری انجام نداده‌اند اظهار کرد: این مفسران اقفراد مسلطی بوده‌اند و دیدگاه گذشتگان را نقل و در برخی موارد چیزی بر آن افزوده و یا تصحیح کرده‌اند لذا عیب و خلاف رسم نبود و کسی هم توقع نداشته که مولف همه مطالب را از خود بگوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استادی با بیان اینکه تفسیر قرآن به قرآن همواره از همان قرن سوم بوده ولی اندک تصریح کرد: المیزان مدعی است که من از ابتدا تا انتها این کار را انجام می‌دهم؛ این روش تازه نیز از دیگر وجوه بارز آن است؛ علامه تفاسیر معروف را دیده ولی نمی‌توان گفت چندان تحت تاثیر آنان بوده است حتی نقل شده علامه به حافظه خود در رجوع به تفاسیر اعتماد می‌کرده است.

دبیر سابق شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه تفاسیر گذشته اگر قصد داشتند معطوف به روز هم بنویسند چندان فضا نبوده و یا با آن آشنا نبودند ولی در دوره علامه تحولات عالم زیاد و ایشان هم با فضای ملی و بین‌المللی مانند حقوق زن آشنا بوده است تصریح کرد: المیزان از ابتدا تا انتها مباحث روایی دارد و گاهی روایات را تاویل دانسته و گاهی برخی را ضعیف برشمرده است.

استادی با بیان اینکه المیزان، صحت و سقم روایات را نتیجه‌گیری و اقوال تفسیری گذشته را بیان کرده است، اظهار کرد: تفسیر موضوعی در دوره معاصر مرسوم است و علامه هم تفسیر موضوعی را بیان و رسم کرده است و برخی این موضوعات مانند شفاعت بعید است در کتب گذشتگان شبیه المیزان باشد.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه المیزان از جهات مختلف نوآوری داشته است، بیان کرد: وی صرفاً به نقل اقوال بسنده نکرده بلکه احتمالات را هم بیان فرموده است مانند آنچه در علیکم انفسکم بیان شده و فرموده است که مراد خدا احتمالا این است که در نفس خود مطالعه و تفکر و تدبر کنید در حالی که گذشتگان عمدتا گفته‌اند که مراقب خودتان باشید.

استادی با بیان اینکه خیلی از مفسران و فقها کاری را با هدفی شروع می‌کنند ولی گاهی وسط کار از اهداف اولیه منحرف و یا خسته می‌شوند بیان کرد: علامه تاریخ شروع خود را مشخص کرده و دقیقا 20 سال طول کشیده و چون برنامه منظم داشته است از اهداف خود دورنشده است گرچه برخی در مورد جلد آخر این نظر را ندارند و می‌گویند برخی مطالب درز گرفته  شده است.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دوره کنونی دوره تبادل اطلاعات وسیع و گسترده است تصریح کرد: عیب است که امروز طلاب و فضلای حوزه یکبار اصول کافی و یا یک دوره تفسیر را به صورت مختصر نخوانده باشند زیرا دسترسی مردم به اطلاعات بالا رفته است. بنابراین هم باید اطلاعات داشته باشیم و هم مستند باشد.

وی با بیان اینکه آیت الله خوئی در سنین پیری حفظ قرآن را شروع کرده بود، اظهار کرد: حتی در روزنامه‌ای به نقل از یک فرد خواندم که آیت‌الله خامنه ای هم مشغول حفظ قرآن هستند بنابراین باید به این مسئله اهمیت بدهیم.

استادی با بیان اینکه المنار تفسیری جاافتاده است ولی تا سوره یوسف را بیشتر ندارد، افزود: متاسفانه بسیاری از روشنفکران اهل سنت گرایش به وهابیت دارند و در مباحث امامت، دیدگاه هایی دارند که مورد قبول ما نیست مانند آنچه در تطبیق صالح المومنین بر خلفا بیان کرده‌اند ولی اگر آیات ولایت المیزان استخراج شود یکی از بهترین تفاسیر در زمینه ولایت خواهد بود.

استادی با اشاره به روایت مشهور «ما نزل من القران فی علی بن ابیطالب(ع)» که خود اهل سنت، آن را نوشته‌اند گفت: طبق اقوال 300 آیه در شان اهل بیت(ع) در قرآن کریم وجود دارد که تقریباً 50 آیه را خود اهل سنت هم بر آن صحه گذاشته و بعضا آن را تحریف کرده‌اند.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه گاهی روشنفکران متدین هم برداشت‌هایی دارند که حاشیه ایجاد می‌کند؛ یعنی سخنان خوبی دارند ولی گاهی مثلاً در مورد علم امام مطالب حساسیت‌برانگیز عنوان می‌کنند، تصریح کرد: یکی دیگر از امتیازات المیزان این است در تمامی مباحث از حیث اسلام و شیعه و امامت چنان متعبد بوده و نقشه را طوری تنظیم کرده که اعتقاد درست و صحیح شیعه از آن بیرون بیاید ضمن اینکه حرف نو و روشنفکرانه هم زده است؛ علامه البته اگر مخالف داشته و هنوز هم دارد که به علت مباحث فلسفی علامه بوده است.

وی تاکید کرد: از امتیازات ایشان آن است که با وجود عارف و فیلسوف بودن مباحث را با تفسیر مخلوط نکرده و استقامت سلیقه او طوری بوده که گرفتار اعوجاج و کج روی و مطالب خلاف مذهب نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا استادی علامه طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۸۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام به نظر همه اعضا از تنش در شوراها می‌کاهد

به گزارش خبرنگار مهر، مجید ناصحی‌مقدم ظهر پنج‌شنبه در همایش روز شوراها که در سالن همایش‌های غدیر دانشگاه زنجان برگزار شد، با تاکید بر اینکه یکی از رویکردهای اصلی نهاد مردمی شورا باید پرهیز از سیاست‌زدگی باشد، افزود: یکی از توفیقات شوراها این است که نهادی برآمده از دل مردم است، به همین خاطر باید در امور از همکاری مردم استفاده کند.

وی با بیان اینکه شوراها نیز همانند بسیاری از تشکل‌ها و نهادهای مردمی با مشکلات و تنش‌هایی مواجه است، ادامه داد: باید تلاش کنیم تا این تنش‌ها با مشارکت دادن تصمیم همه اعضا در امور مختلف به حداقل برسد.

این مسؤول با تاکید بر اینکه بها دادن به تصمیم همه اعضای شورا باعث پیشبرد بهتر امور و اهداف ترسیم شده خواهد شد، خاطرنشان کرد: یکی از محاسن این کار، دوری از چند قطبی شدن شورا است؛ چرا که باعث می‌شود اعضای شورا به جای چند قطبی شدن، به سمت همفکری حرکت کنند.

وی همچنین با اشاره به اینکه برای ایجاد زیرساخت در شهرها و روستاها باید اعتبارات لازم در این زمینه تخصیص یابد، عنوان کرد: اگر امروز زنجان به لحاظ توسعه‌ای فاصله معنی‌داری با سایر شهرها دارد، این به خاطر نبود زیرساخت در این زمینه است که باید مورد توجه قرار گیرد.

شوراهای اسلامی شهر و روستا ظرفیت عظیمی در توسعه پایدار به شمار می‌روند

رئیس شورای اسلامی استان زنجان نیز در این مراسم با بیان اینکه شورا از مهم‌ترین ارکان تصمیم‌گیری در نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: این نهاد مردمی ظرفیت عظیمی در توسعه پایدار به شمار می‌رود.

حسین بابامرادی با اشاره به ۹ اردیبهشت، سالروز تشکیل شوراها، اظهار کرد: شکل‌گیری شوراها مبین آن است که نقش مردم در تصمیم‌گیری، تشریفاتی نبوده و از کوچک‌ترین بخش تقسیمات کشوری یعنی روستا، مردم مشغول خدمت‌رسانی هستند.

وی افزود: ۱۲۸ هزار نفر عضو شورای شهر و روستا در کشور و ۲۳۰۰ نفر در استان زنجان فعالیت در این حوزه دارند.

رئیس شورای اسلامی استان زنجان با اشاره به وظایف این شورا، خاطرنشان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی، برگزاری جلسات با مدیران مختلف پیرامون نیازهای شهرها و روستاها و حسابرسی شهرداری‌ها و سازمان همیاری شهرداری‌ها، از جمله وظایف شورای فرادست است.

بابامرادی تصریح کرد: دیدارهای مستمر با استاندار، تسریع در اجرای پروژه‌های عمرانی و حل مشکل آب از مهم‌ترین خواسته‌های شوراها است.

کد خبر 6088584

دیگر خبرها

  • نقش بارز کارگران و کارفرمایان در جهاد اقتصادی
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • اهتمام به نظر همه اعضا از تنش در شوراها می‌کاهد
  • اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا
  • لزوم توجه به سلیقه مردم در امور مختلف
  • علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند
  • نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید
  • طلا و جواهرات خود را با سلیقه خود سفارشی سازی کنید
  • حجت الاسلام علم الهدی: بشارت خداوند به استقامت کنندگان در راه حق