Web Analytics Made Easy - Statcounter

داریوش دائر متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پیرامون تاثیر ویتامین‌ها در سلامت افراد اظهار کرد: سلامت پوست‌ومو به سلامت جسمی و روانی بدن و کافی بودن ویتامین‌ها وریز مغذی‌های دریافتی بستگی دارد، اگر سطح ویتامین‌ها در بدنمان کافی باشد می‌توانیم پوست و موهایی شاداب و سالم داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره نقش آهن در سلامت پوست و مو گفت: فقر آهن باعث خشکی و شکنندگی موها، از بین رفتن پرزها و قرمز شدن زبان،  تغییر در شکل و فرم ناخن ها، رنگ پریدگی و بی حالی و پژمردگی پوست می‌شود.

دائر درباره تاثیر ویتامین دی  در سلامت پوست‌ومو افزود: کمبود ویتامین دی می‌تواند به تنهایی عامل ریزش مو، همچنین شکننده شدن موها و ناخن‌ها در افرد باشد، مشکلات دیگری هم در اثر کمبود ویتامین دی گریبانگیر افراد می‌شود که از جمله آنها  می‌توان به پوکی استخوان و افسردگی اشاره کرد.

مسمومیت با ویتامینآ

این متخصص پوس‌ومو درباره تاثیر ویتامین آ در بدن بیان کرد: افراد معمولاً ذخایر ویتامین آ خود را از مواد غذایی و خوراکی‌های مانند سبزیجات و میوه‌های سبز رنگ و زرد رنگ تامین می‌کنند؛ کمبود ویتامین آ در افراد شایع نیست اما می‌توان از تاثیرات کمبود ویتامین آ در افراد به شب کوری یا اختلال در دید شب اشاره کرد.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که زیاد روی در مصرف ویتامین آ بسیار خطرناک است زیرا  ویتامین محلول در چربی است و زیر پوست تجمع می‌کند، زیاده روی در مصرف ویتامین آ چه از نظر مصرف زیاد مواد غذایی چه از نظرمصرف مکمل‌های حاوی ویتامین آ مسمومیت ایجاد خواهد کرد؛ این مسمومیت با علائم تهوع، استفراغ، دوبینی و تعریق بیش‌ازحد همراه است.

بیشتر بدانید: تضمین سلامت پوست و مو با شربت زردآلو 

دائر درباره ریزمغذی‌ها بیان کرد: مطالعات انجام شده تاثیر چند ریزمغذی بر سلامت پوست را به اثبات رسانده است که در رأس آن‌ها عنصر روی یا همان زینک قرار دارد. در بسیاری از موارد آزمایشات مختلف سطح روی و زینک موجود در بدن فرد را طبیعی نشان می‌دهد، اما فرد با مصرف مکمل‌های حاوی زینک یا روی از  ریزش موی خود پیشگیری می‌کن. روی، منگنز، مس و سلنیوم جزو ریزمغذی‌هایی هستند که در سلامت پوست‌ومو  نقش به‌سزایی دارند.

موادی که ویتامین ث بدن را تامین می‌کند

این متخصص پوست و مو درباره تاثیر ویتامین ث در سلامت پوست و موی افراد افزود: منابع غنی ویتامین ث در مرکباتی مانند پرتقال، لیمو شیرین، لیموترش و همچنین گوجه فرنگی و کیوی وجود دارد. ویتامین ث نقش آنتی اکسیدانی و ضد پیری داشته و  سلامت پوست را در مقابل اشعه مستقیم آفتاب، دود سیگار، آلودگی هوا تضمین می‌کند؛ توصیه پزشکان بر این است که در سبد غذایی افراد ویتامین ث به طور حتم گنجانده شود.

دائر درباره ویتامین E و تاثیرات آن در سلامت پوست و مو گفت:  ویتامین E  نیز مانند ویتامین آ جز آن دسته از ویتامین‌های محلول در چربی‌ است که زیر چربی‌های پوست رسوب می‌کند و زیاده روی در مصرف آن باعث ایجاد مسمومیت می‌شود. مقدار مصرف ویتامین E  مانند باقی ویتامین‌ها باید استاندارد باشد و از مصرف بی رویه آن پرهیز شود؛ این ویتامین ای مانند ویتامینو ویتامین سی جز ویتامین‌های آنتی اکسیدان و ضد پیری تلقی می‌شوند و معمولاً در رژیم غذای افراد به مقدار کافی وجود دارند پس فقط برای  افراد سالخورده و افرادی که دچار ضعف و سوء تغذیه هستند مکمل تجویز می‌شود.

ویتامین E را مستقیم روی پوست قرار ندهید

وی ادامه داد:  برای حفظ سلامت پوست و مو در کل بدن وجود ویتامین E  تاثیر زیادی دارد اما بر خلاف آن چیزی که در محافل و فضای مجازی گفته می‌شود جذب ویتامین E از طریق روزنه‌های پوست بسیار اندک است  زیرا مولکول‌های ویتامین E بسیار بزرگ هستند و از طریق روزانه‌های پوست  جذب نمی‌شوند. افراد برای از بین بردن چین و چروک‌های پوست و حفظ جوانی پوست کپسول‌های این ویتامین را می‌شکنند و مواد داخل آن را روی پوست ماساژ می‌دهند اما نتیجه اثبات شده‌ای برای  این کار وجود ندارد؛ حتی ممکن است این روش  ایجاد حساسیت  و پوست را بیمار ترک ترک کند؛ روش جذب ویتامین‌ها خوراکی است و استعمال خارجی آن هیچ تاثیر در سلامت پوست و مو ندارد.

دائر تاکید کرد: همانطور که گفته شد بعضی از ویتامین‌ها محلول در چربی هستند و مصرف بی رویه آن باعث ایجاد مسمومیت در افراد می‌شود؛  بنابراین تا زمانی‌که از سطح ویتامین‌های خون خود اطلاعات درست و دقیق ندارید، نباید از ویتامین‌ها و مکمل‌ها بدون نسخه پزشک استفاده کنید؛ بهتر است ویتامین‌های مورد نیاز بدن را از مواد غذایی و به شکل طبیعی جذب کنی.

/انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۹۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن

یکی از گیاهانی که در گروه گیاهان دارویی قرار داشته و پتانسیل های ناشناخته زیادی دارد چوچاق یا زولنگ می باشد که متأسفانه به تدریج به ورطه فراموشی سپرده شده است اما باید بدانید که خواص این گیاه به قدری زیاد است که مطمئناً پس از خواندن این خواص بیش از قبل آن را بکار می برید.

به گزارش نمناک، به طور خلاصه می توان گفت این گیاه دارای مصارف مختلفی همچون سبزی کاری، گل کاری و دارویی می باشد. با ما در این بخش از بهداشت و سلامت همراه باشید تا با خواص و فواید چوچاق بیشتر آشنا شوید.

ظاهر متفاوت گیاه چوچاق در هر فصل

باید بدانید گیاه چوچاق از خانواده چتریان میباشد و به طور خودرو رشد می کند و جالب تر اینکه در هر فصلی شکل متفاوتی به خود می گیرد و همین امر باعث می شود که شناخت و تشخیص آن سخت شود.

این گیاه جذاب در فصل بهار به صورت بوته ای و با برگ های نوک تیز می روید و پس از گذشت زمان برگهایش شروع به ضخیم شدن کرده و از لحاظ ظاهری به برگ های اسفناج شباهت پیدا می کند، اما همین که هوا رو به سردی می گذارد چوچاق تبدیل به یک بوته ای خاردار شده و از آن بوته گل های آبی و بنفش می روید.

در گویش های موجود در مازندران و رامسر چوچاق را شوشاخ یا زولنگ نامگذاری کرده‌اند.

اسامی رایج لاتین چوچاق

گیاه معروف چوچاق، در زبان انگلیسی به چندین اسم دیگر از قبیل(Sea Holly)، (Seaside eryngo)، (eryngo)، (sea holme)، (sea hulver)، (Eringo) و (Ringo-roots)

طبع گیاه چوچاق

طبع این گیاه در طب سنتی گرم بوده و گونه های مختلف آن در صنعت داروسازی بسیار پرکاربرد است.

ترکیبات گیاه دارویی چوچاق

عمده ترکیبات موجود در گیاه چوچاق اسانس های متنوعی مثل لیمونن، آلفا پی نن و اسید فولویک می باشد. همچنین ریشه آن دارای قند ساکاروز، تانن، اسانس زولنگ با بوی مطبوع حدود 88 درصد است.

ویژگی های خاص گیاه چوچاق

نام علمی گیاه چوچاق (Eryngium planum) می‌باشد. رشد این گیاه در منطقه های جلگه ای رامسر تا گلوگاه و همچنین ارتفاعات میانی البرز در شیب های شمالی به چشم می خورد.

زمانی که این گیاه به بلوغ میرسد خارهایی در آن به چشم می‌خورد که اگرچه پنج شاخه است ولی شش شاخ نامیده می شود به همین خاطر در گروه خارداران از تیره چتریان قرار میگیرد و جالب است بدانید که همه بخش های گیاه تا گل آن خار دارد.

گیاه چوچاق دارای برگ های بزرگ با بریدگی های عمیق است. برگ های چوچاق به هنگام بلوغ به رنگ قهوه ای درآمده و بوی هویج داده و کله قندی می شود جالب است بدانید که در بعضی مواقع تا عمق دو متری در زمین فرو می رود.

خواص بی نظیر ریشه چوچاق

از آنجایی که ریشه گیاه چوچاق دارای ساکاروز و قند می باشد خواص بی نظیری به خود اختصاص داده است. چنانچه بخواهید بیشترین بهره را از خواص این گیاه ببرید بایستی از ریشه اصلی آن یا همان بیخ که بزرگ‌تر از سایر ریشه ها می باشد استفاده کنید. ناگفته نماند که زمان برداشت ریشه گیاه چوچاق متعلق به فصل پاییز است.

موارد زیر از جمله فایده های مهم ریشه چوچاق می باشد:

درمان عفونت و درد دندان ضد اسپاسم درمان عفونت ادراری درمان سیاه سرفه برطرف کننده سنگ کلیه و مثانه خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی درمان بیماری های مرتبط با کبد خواص مهم گیاه چوچاق

وجود مقادیر زیادی از ترکیباتی همچون اسیدفولیک و لیمونن باعث شده است که این گیاه یکی از مهمترین گزینه های درمان کم خونی ناشی از فقر آهن به شمار برود.

مواردی که در ادامه میخوانید، از جمله خواص گیاه چوچاق میباشد:

کاهش التهاب در بدن اشتها آور تسکین دردهای روماتیسمی آرامش بخش اعصاب پیشگیری از سرطان به دلیل مقدار زیاد آنتی اکسیدان افزایش دهنده شیر مادران شیرده ادرار آور خواص دارویی گیاه چوچاق

طبق تحقیقاتی که محققان به تازگی انجام داده اند ثابت شده است که گیاه چوچاق درمان بسیار مناسبی برای کاهش آهن خون در بیماران تالاسمی به شمار می رود. ریشه این گیاه منبع اصلی خواص دارویی آن می باشد، برای مصرف دارویی بهترین زمان برداشت ریشه این گیاه فصل پاییز می باشد.

علاوه بر خواص دارویی که پیش از این به آن ها اشاره شد، خاکستر این گیاه نیز برای درمان بواسیر بسیار مفید است و این به خاطر داشتن اسید فولیک می باشد. این گیاه پادزهر سموم و تسکین دهنده درد پهلو می باشد، جوشانده بیخ این گیاه باعث می شود که نفخ و درد پهلو از بین برود و همچنین مربای آن یک نوع خوشبو کننده دهان محسوب می شود و همچنین پماد حاصل از آن با برگ کاسنی و آرد جو نرم‌کننده ورم های سخت می باشد. در علاج کزاز مفید بوده و در بیرون راندن خون از سینه بسیار تاثیرگذار است.

آشنایی با مضرات گیاه چوچاق

عوارض خاصی تا به این حال برای مصرف این گیاه گزارش نشده است اما با این وجود توصیه می‌کنیم که همچون سایر مواد غذایی و دارویی از مصرف بی رویه آن اکیدا خودداری کنید و به خاطر اینکه طبع آن گرم است توصیه می‌کنیم که چنانچه باردار هستید یا مشکل خاصی دیگری دارید قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت نمایید.

دیگر عوارض گیاه چوچاق استفاده بیش از حد ممکن است باعث استفراغ شود. ترکیب گیاهان با داروهای خاص ممکن است عملکرد آنها را تغییر دهد یا عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کند پس اگر داروی خاصی مصرف میکنید، به این مورد توجه کنید. اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید از این گیاه دارویی استفاده نکنید. اگر مدر مصرف می کنید از این گیاه خودداری کنید. بدانید که استفاده طولانی مدت از چوچاق می تواند باعث عدم تعادل در مایعات و مواد شیمیایی بدن شود. موارد و نحوه مصرف گیاه چوچاق

با استفاده از برگ های تازه و یا خشک شده گیاه چوچاق غذاهای خوشمزه محلی مختص شمال کشور می توانید تهیه کنید که در ادامه این مطلب لیستی از این غذاها را در اختیارتان قرار می دهیم:

کوکو سبزی کال کباب گیلانی ماهی شکم پر سبزی پلو خورش ترش واش گیلان کباب ترش شمالی از این گیاه در برخی از چاشنی های شمالی همچون ترشی هفت بیجار، زیتون پرورده و دلار نیز استفاده می کنند. از ریشه این گیاه یک مربای بسیار خوشمزه تهیه می شود که علاوه بر طعم بی نظیر آن به خاطر بوی خوشی که دارد باعث خوشبو شدن دهان می شود.

دمنوش گیاه چوچاق

با استفاده از برگ های تازه چوچاق دمنوشی بسیار خوشمزه و مفید تهیه می شود که بسیار مقوی و خوش طعم است. چنانچه علاقه مند به درست کردن این دمنوش خوشمزه هستید در ادامه این طرز تهیه آن را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش چوچاق آب دو لیوان گیاه چوچاق تازه یا خشک شده به میزان لازم نبات یا عسل در صورت تمایل طرز تهیه دمنوش چوچاق

ابتدا آب جوشیده را داخل قوری ریخته و سپس چوچاق را به آن اضافه نمایید، قوری را به مدت ده الی پانزده دقیقه روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید و در نهایت دمنوش را از صافی کرده و در صورت تمایل و طبق ذائقه تان با نبات یا عسل میل کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • هر آنچه قرار است از دربی مرسی ساید بدانید
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید