Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@17:41:59 GMT

۱۷ اشتباه رایج در استفاده از ماشین ظرف شویی

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۹۸۴۲

۱۷ اشتباه رایج در استفاده از ماشین ظرف شویی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش به خطا‌های رایجی که موجب کاهش عمر ماشین ظرفشویی می‌شود در ادامه این خطا‌ها را با هم مرور می‌کنیم.

ظروف را پیش از گذاشتن داخل ماشین ظرفشویی تمیز نمی‌کنید یا خیلی تمیز می‌کنید

گول تبلیغات را نخورید که ظروف را با خرده غذا‌هایی که به آن‌ها چسبیده داخل ماشین ظرفشویی می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذرات غذایی که روی ظروف چسبیده‌اند می‌توانند به قسمت‌های متحرک ماشین بچسبند و آن‌ها را از کار بیندازند به شکاف‌ها رخنه کنند. ظروف را کاملا هم تمیز نکنید تا مواد پاک کننده بهتر عمل کنند.

به در ِ ماشین ظرفشویی فشار وارد می‌کنید

اجازه ندهید کودک یا حیوان خانگی‌تان روی در ماشین ظرفشویی بنشیند. بدیهی به نظر می‌رسد، اما زیاد دیده می‌شود!

زیاد از مواد شوینده استفاده می‌کنید

استفاده‌ی زیاد از مواد شوینده در ماشین ظرفشویی، یکی از شایع‌ترین اشتباهات است که می‌تواند روی ظروف و پمپ تخلیه باقی بماند.

ماشین ظرفشویی را پُر نکرده روشن می‌کنید

همیشه ماشین ظرفشویی را پُر کنید تا آب و برق هدر نرود. ضمنا کمتر از ماشین ظرفشویی‌تان استفاده خواهید کرد.

شیلنگ را هر پنج سال تعویض نمی‌کنید

شیلنگ ورودی و خروجی را هر پنج سال عوض کنید تا کلسیم در آن رسوب نکند. می‌توانید خودتان این کار را انجام دهید یا اگر بلد نیستید از یک تکنیسین در این زمینه کمک بگیرید.

از آب سخت استفاده می‌کنید

کیفیت آب دست شما نیست و بستگی به محل زندگی‌تان دارد، اما باید بدانید که آب سخت باعث می‌شود ظروف بشکنند و لایه‌ای از املاح داخل ماشین ظرفشویی و لوله‌هایش بنشیند. اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید سختی آب را از بین ببرید: فیلتر آب، انواعی از پودر ماشین ظرفشویی و یا سیستم سختی گیر آب. همه‌ی این‌ها یک هدف دارند؛ بهتر کردن کارآیی ماشین، جلوگیری از آسیب به اجزای ماشین و افزایش طول عمر آن.

به طور مرتب ماشین ظرفشویی‌تان را چک نمی‌کنید

اگر ماشین ظرفشویی‌تان مشکلی دارد آن را نادیده نگیرید و تکنیسین خبر کنید. یک تعمیرکار حرفه‌ای می‌تواند دریچه‌های آسیب دیده، مشکلات مربوط به مخزن یا درب ماشین که می‌توانند منجر به نشت و نهایتا آسیب شوند شناسایی و برطرف نماید تا بعدا تبدیل به مشکلات بزرگ‌تر نشود و هزینه‌های سنگین ایجاد نکند.

چاقو و ظروفی که لبه‌های تیز دارند داخل ماشین ظرفشویی می‌گذارید

چاقو‌ها را در جای مخصوص خود قرار دهید. لبه‌های تیز می‌توانند به پوشش پلاستیکی قفسه‌ها آسیب وارد کنند. قفسه‌های فلزی داخل ماشین، بدون پوشش پلاستیکی، دچار زنگ زدگی شده و خراب می‌شوند.

خرده‌های ظرف شکسته شده داخل ماشین را جمع نمی‌کنید

گاهی اتفاق می‌افتد که ظرفی داخل ماشین ظرفشویی می‌شکند. خیلی از افراد شاید متوجه نشوند خرده‌های ظرف شکسته شده داخل ماشین باقی مانده‌اند. این تکه‌ها می‌توانند بسته به اندازه‌شان از فیلتر ظرفشویی عبور کرده و به سمت پمپ تخلیه بروند و آسیب جدی وارد کنند.

ماشین ظرفشویی را خیلی پُر می‌کنید

اگر ظرف‌های زیادی داخل ماشین قرار بدهید احتمال اینکه دستگاه داغ کند زیاد است. خیلی از اجزای ماشین، قطعات مناسبی برای جلوگیری از داغ شدن دارند، اما با پر کردن ماشین ظرفشویی این قطعات باید سخت‌تر کار کنند و بنابراین احتمال از کار افتادن اجزای ماشین بیشتر می‌شود.

از سیستم زمانبندی تاخیری استفاده می‌کنید

آپشن delay start برای راحتی شما گذاشته شده است، اما اگر از جنبه‌ی عملکرد خود دستگاه نگاه کنیم، ماشین ظرفشویی باید سخت‌تر کار کند تا آب را تا دمای مورد نیاز برای شستن ظروف گرم کند. عملکرد سخت‌تر و طولانی‌تر ماشین ظرفشویی همیشه بر طول عمر آن اثر می‌گذارد.

فراموش می‌کنید فیلتر ماشین ظرفشویی را تمیز کنید

ذرات غذا که با آبکشی اول از ماشین خارج نمی‌شوند، در فیلتر ماشین ظرفشویی گیر می‌افتند. برای اینکه این ذرات تجمع نکنند و مشکلی ایجاد نکنند ماهی یک بار، این فیلتر را که در زیر سبد پایینی قرار دارد با فرچه یا مسواک تمیز کنید. فراموش نکنید که پس از تمیز کردن فیلتر، آن را خوب در جای خودش قفل کنید تا حین شستشو از جای خود حرکت نکند.

از محافظ ولتاژ برق برای دستگاه استفاده نمی‌کنید

شاید فکر کنید لازم نیست، اما نصب محافظ ولتاژ برق می‌تواند با تبدیل ولتاژ زیاد در صورت لزوم و یا در مواقع طوفان یا رعد و برق، از دستگاه شما محافظت کند و جلوی وارد شدن شوک الکتریکی به ماشین ظرفشویی را بگیرد.

ماشین ظرفشویی را روی دور اشتباه روشن می‌کنید

شاید وسوسه شوید از برنامه‌ی سبُک‌تر و سریع‌تر و اقتصادی‌تر شستشو استفاده کنید تا در مصرف آب و برق صرفه جویی شود. اما با این کار نه تنها از کیفیت شستشو کم می‌کنید بلکه ممکن است قسمت‌هایی از ظروف خوب شسته نشوند و برخی از اجزای مکانیکی دستگاه مسدود شوند.

از محصول پاک کننده برای خود ماشین ظرفشویی استفاده نمی‌کنید

شما می‌دانید که چطور از پودر یا قرص برای تمیز کردن ظروف در ماشین ظرفشویی استفاده کنید، اما آیا به فکر تمیز کردن خود ماشین هم هستید؟ هر سه تا شش ماه، ماشین ظرفشویی را خالی روشن کنید تا رسوبات آن پاک شوند. با این کار، جلوی مسدود شدن بخش اسپری کننده‌ی آب را می‌گیرید. می‌توانید ماشین ظرفشویی خالی را به جای پودر، با سرکه سفید نیز راه بیندازید.

از محصولات پاک کننده‌ی ارزانقیمت و بی‌کیفیت استفاده می‌کنید

شاید فکر کنید با خریدن صابون، پودر یا قرص‌های ظرفشویی ارزانقیمت، صرفه جویی می‌کنید، ولی این کار به قیمت آسیب به دستگاه‌تان تمام خواهد شد. بهتر است از برند‌ها معتبر شوینده‌های ماشین ظرفشویی استفاده نمایید.

ظروف را خوب نمی‌چینید

شاید با عجله و بی‌دقت ظروف را در ماشین ظرفشویی قرار می‌دهید و آن‌ها را در جای مناسب خودشان نمی‌گذارید، مثلا لیوان‌ها را در قفسه پایینی می‌گذارید. این کار باعث شکسته شدن لیوان یا انسداد اسپری کننده‌ی آب می‌شود.

منبع: برترین‌ها

انتهای پیام/

اشتباهاتی که عمر ماشین ظرفشویی را کوتاه می‌کند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: متولد انقلاب چهل سالگی انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۹۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

برای انتخاب ظرف مورد نیاز برای پخت غذا باید به امکان تمیز کردن و شست‌وشوی ظرف دقت شود، زیرا اگر ظرف از نظر فیزیکی به گونه‌ای باشد که نتوان خوب آن را تمیز کرد و موجب تجمع باکتر‌های و میکروب‌ها شود، موجب بیماری روده‌ای می‌شود.

به گزارش ایسنا، مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به انواع ظروف برای پخت غذا، گفت: یک ظرف مناسب باید دارای قوام و داوم باشد و با این وجود هنگام استفاده از ظروف باید از کفی چوبی استفاده شود تا خط و خش روی ظرف ایجاد نشود و پوشش ظرف دچار مشکل نشود.

غلامرضا مهشاد با اشاره به انواع ظروف مورد استفاده برای پخت غذا اظهار کرد: ظروف با جنس‌های مختلفی در بازار وجود دارند و در این شرایط مساله بروز بیماری‌های مختلف در پی استفاده از برخی از ظروف مطرح است و مردم باید به ایمنی غذا دقت کنند، زیرا ممکن است بهترین مواد غذایی و با بیشترین هزینه تهیه و تامین شود، اما در فرآیند پخت دچار اشکال شود و غذای مصرفی به نوعی سلامت را به مخاطره بیندازد.

وی افزود: اکنون اطلاعات مردم در زمینه ظروف، قدیمی است و به روز رسانی نشده است؛ به عنوان مثال شاید مردم ندانند که ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند تجمع آهن در بدن یا بیماری هموکروماتوز می‌تواند مشکل‌ساز شود و معمولا برای پخت غذای مبتلایان به این بیماری از ظروف چدنی استفاده نمی‌شود، زیرا در صورت استفاده از این ظروف، تجمع آهن در بدن این افراد زیاد می‌شود.

برای انتخاب ظرف پخت غذا باید به چه نکاتی توجه کرد؟

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: برای انتخاب ظرف مورد نیاز برای پخت غذا باید به امکان تمیز کردن و شست‌وشوی ظرف دقت شود، زیرا اگر ظرف از نظر فیزیکی به گونه‌ای باشد که نتوان خوب آن را تمیز کرد و موجب تجمع باکتر‌های و میکروب‌ها شود، موجب بیماری روده‌ای می‌شود بنابراین برای تهیه یک ظرف باید به نحوه تمیز کردن آن توجه شود.

مهشاد ادامه داد: یک ظرف مناسب باید دارای قوام و داوم باشد و با این وجود هنگام استفاده از ظروف باید از کفگیر چوبی استفاده شود تا خط و خش روی ظرف ایجاد نشود و پوشش ظرف دچار مشکل نشود.

وی با اشاره به ویژگی‌های ظروف آلومینیومی عنوان کرد: آلومینیوم فلز سبکی است و گرما به سرعت به این ظروف منتقل می‌شود. از طرف دیگر شست‌وشوی این ظروف بسیار آسان است، اما مشکلی که این ظروف دارند این است که تجمع رسوبات آلومینیوم در بدن موجب بروز برخی از بیمار‌های به ویژه آلزایمر و بروز مشکلات عصبی در کودکان می‌شود.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: ممکن است بروز برخی از سرطان‌ها نیز به استفاده از این ظروف ارتباط داشته باشد.

وی بیان کرد: بنابراین باید توجه شود در صورت استفاده از ظروف آلومینومی، اگر مواد غذایی اسیدی باشد انتقال آلومینیوم از ظرف به مواد غذایی افزایش می‌یابد و موجب بروز بیماری می‌شود.

مهشاد گفت: در حال حاضر نوعی از ظروف آلومینیوم وارد بازار شده‌اند که زیباتر هستند و راحت‌تر شسته می‌شوند و علاوه بر آن، دارای پوششی هستند که انتقال مواد آلومینیوم به مواد غذایی را کمتر می‌کند بنابراین اگر قرار است برای پخت غذا از ظروف آلومینیومی استفاده شود باید از ظروف آلومینیومی آنودایز شده که بسیار مناسب و مقاوم‌تر هستند استفاده شود.

وی عنوان کرد: ظرف دیگری که استفاده از آن بسیار رایج است و معمولا یکی از سالم‌ترین ظروف است، ظروف نوع استیل یا فولاد ضدزنگ است که از طریق آلیاژی مرکب از آهن، کروم و نیکل ساخته شده است.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: این ظرف در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بسیار مقاوم است. از سوی دیگر معمولا آلیاژ به صورت یکسان گرما را به مواد غذایی می‌رساند و در نتیجه غذایی که در این ظروف تهیه می‌شود خوشمزه‌تر است.

وی افزود: هنوز شواهدی وجود ندارد که بگوییم خرده‌های این فولاد ضد زنگ وارد مواد غذایی می‌شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد. تنها توصیه این است که برای پخت و پز‌های طولانی یا در صورت دمای بالا به صورت نامتعارف یا جوشاندن مواد غذایی اسیدی در این ظروف، احتمال افزایش نیکل یا کروم وجود دارد و باید حواس‌مان را جمع کنیم، زیرا افرادی که به این مواد حساسیت دارند ممکن است آلرژی‌شان تشدید شود.

شرط استفاده از ظروف سرامیکی برای داشتن غذای سالم

مهشاد بیان کرد: ظروف دیگری که بسیار در بازار رایج‌اند و جوان‌پسند هستند، ظروف سرامیکی هستند. بسیاری می‌گویند سرامیک یکی از سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز است و با سایر ظروف مانند تفلون مقایسه می‌شود.

وی افزود: ظروف سرامیکی در دمای بالا ضرری ندارند. البته باید توجه شود ظروف سرامیکی کاملا سرامیک نیستند و از فلز ساخته شده‌اند و با ماده‌ای مانند پایه سرامیکی پوشانده شده‌اند.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: معمولا این ظروف بسیار مناسب هستند، اما توصیه می‌شود افرادی که از این ظروف استفاده می‌کنند ظرف را با دست بشویند.

مهشاد ادامه داد: ظروف دیگری که در بازار زیاد هستند و استقبال خوبی از آن‌ها شده ظروف چدنی هستند؛ این ظروف دوام زیادی دارند و از آهن ساخته شده‌اند، اما استفاده از این ظروف برای افراد کم خون انتخاب مناسبی است و جزو سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز هستند. مواد غذایی دارای بافت سخت مانند گوشت، در این ظروف بسیار خوب پخته می‌شوند و نسبت به حرارت‌های بالا مقاوم هستند.

وی افزود: با این حال استفاده از این ظروف برای کسانی که دچار بیماری هموکروماتوز هستند به علت تجمع آهن در بدن‌شان مشکل‌ساز می‌شود و این افراد نباید از این ظروف استفاده کنند.

وی عنوان کرد: مردم به سمت پخت و پز با استفاده از ظروف مسی نیز رفته‌اند؛ این ظروف به راحتی حرارت را به مواد غذایی انتقال می‌دهند و کیفیت غذا با استفاده از این ظروف بالا می‌رود، اما باید توجه شود این ظروف کاملا از مس ساخته نشده‌اند و با فلز ساخته و تنها روکش مس دارند.

مهشاد افزود: اگر بیش از اندازه از ظروف مسی استفاده شود موجب تجمع مس در کبد می‌شود در نتیجه در آینده این موضوع برای فرد مشکل‌ساز می‌شود بنابراین روی این مس روکشی از نیکل زده می‌شود و باید حواس‌مان باشد اگر این ظروف روکش قلع یا نیکل دارند، زیاد ساییده نشوند تا این پوشش از بین نرود و موجب آزاد شدن بیش از حد مس در غذا و تجمع آن در بدن نشود، زیرا در صورت وقوع این اتفاق مشکلات زیادی برای افراد ایجاد می‌شود.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ظروف دیگر مورد استفاده، ظروف تفلون هستند. شست‌وشوی این ظروف بسیار راحت است و روغن کمی استفاده می‌کنند بنابراین این ظروف بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند، اما این ظروف برای سلامتی مناسب نیستند.

وی ادامه داد: تفلون ماده شیمیایی مضری است که موجب بروز برخی بیماری‌ها از جمله سرطان‌ها می‌شود و با آسیب‌های بیماری ریوی نیز ارتباط دارد.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: اگر یک ظرف تفلون را بدون روغن روی گاز قرار دهیم بوی خاصی می‌دهد که موجب بروز سرفه و برخی مشکلات برای افراد دچار بیماری تنفسی می‌شود.

مهشاد عنوان کرد: فرمول ساخت ظروف تفلون در سال ۲۰۱۳ مقداری تغییر کرد و بهتر شد، اما باز هم داغ کردن بیش از حد این ظروف بسیار خطرناک است و نمی‌توانیم آن‌ها را جزو سالم‌ترین ظروف برای پخت و پز حساب کنیم.

وی افزود: ظروف دیگر مورد استفاده برای پخت و پز ظروف سفالی و سنگی هستند که استفاده از این ظروف حالت نوستالژیک دارد. باید توجه شود معمولا لعابی که روی ظروف سفالی ایجاد می‌شود غیر استاندارد است و موجب می‌شود مقدار زیادی کاتیون که یک ماده خطرناک و سرطان‌زا است در فرآیند پخت وارد مواد غذایی شود.

مهشاد ادامه داد: بیشتر رنگ‌هایی که در ظروف سفالی استفاده می‌شود مناسب نیستند بنابراین استفاده از این ظروف زیاد توصیه نمی‌شود.

خوب و بد ظروف شیشه‌ای

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: یکی از بهترین ظروف برای پخت غذا ظروف شیشه‌ای هستند. این ظروف تحمل دمای بسیار بالا را دارند، اما باید توجه شود کمتر از ظروف شیشه‌ای رنگی استفاده شود یا اصلا استفاده نشود، زیرا حرارت بالا موجب می‌شود یک سری یون‌ها و فلزات سنگین از این ظروف رنگی آزاد و وارد غذا شود.

وی افزود: باید حواس‌مان باشد که ضربه‌ای وارد نشده باشد و این ظروف لب پریدگی نداشته باشند یا از دمای خیلی داغ وارد دمای خنک نشوند.

مهشاد گفت: توصیه می‌شود هرگز برای آشپزی از کفگیر‌های فلزی استفاده نشود، زیرا استفاده از این ابزار موجب خراشیدگی ظرف و به خطر افتادن سلامت غذا می‌شود.

وی گفت: همچنین زمانی که غذایی در ظرف فلزی پخت می‌شود باید به ظرف شیشه‌ای یا ظرف دیگری منتقل شود و زیاد در ظرفی که پخته شده نگهداری نشود. ظروف نچسب یا تفلون و آلومینیوم حتی اگر سالم باشند باید بعد از دو سه سال استفاده عوض شوند.

مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول توصیه کرد: بهتر است بعد از پخت مواد غذایی به ویژه در ظروف شیشه‌ای یا سنگی، در ظروف فلزی نگهداری نشوند مگر اینکه جنس ظرف شیشه‌ای یا سنگی باشد.

وی عنوان کرد: در مجموع بهترین ظروف مورد استفاده برای پخت مواد غذایی، ظروف استیل هستند و در مرحله بعد ظروف شیشه‌ای قرار دارند؛ استاندارد ظروف شیشه‌ای بسیار خوب است، اما نمی‌توان هر جایی از این نوع ظروف استفاده کرد و مراقبت‌های خاصی نیاز دارند.

دیگر خبرها

  • تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • کشف رشوه خواری و پولشویی بیش از ۲۰ میلیاردی در استان یزد
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  • (تصاویر) اسکناس دوره ناصرالدین شاه قاجار چه بود و ارزش آن چقدر بود؟
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • ۱۱ حقیقت سریع در مورد صفحه‌کلید/ طراحی رایج صفحه‌کلید به منظور گیر نکردن دکمه‌هایش است!
  • ربودن کودک ۴ ساله با خودرو مادرش/ سارقان کمک کردند ماشین خراب روشن شود اما...
  • ربودن کودک ۴ ساله با خودرو مادرش | سارقان کمک کردند ماشین خراب روشن شود اما...