Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@23:58:55 GMT

گران‌ترین خانه جهان در تهران+تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۱۸۷۵

گران‌ترین خانه جهان در تهران+تصاویر

ساعت 24- اشیای باستانی و منحصر به فرد گردآوری شده در خانه موزه مقدم باعث شد این بنای تاریخی در دهه ۴۰ به عنوان گران‌ترین خانه جهان معرفی شود.

در ایران یکی از گران‌ترین خانه‌های جهان در ایران و شهر تهران قرار دارد. خانه‌ای که نه خیلی بزرگ است و نه امکانات خاصی دارد. بلکه به خاطر اشیای باستانی که در معماری خانه به کار رفته، پروفسوری به نام پوپ در دهه ۴۰ در مقاله‌ای که به بررسی هنرهای ایران پرداخته بود این خانه را ارزشمندترین خانه جهان نامیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خانه در اختیار یک استاد با ذوق دانشگاه تهران به نام استاد محسن مقدم پسر احتساب‌الملک، شهردار دوره ناصرالدین شاه بوده است و، چون به حوزه باستان شناسی و آثار تاریخی علاقه زیادی داشته، آثار باستانی که به غارت می‌رفته و یا فروخته می‌شده و در آستانه تخریب بوده، را جمع‌آوری می‌کرده و در خانه‌اش از آن‌ها نگهداری می‌کرده است و قصد داشته با حفظ آن‌ها بخشی از میراث فرهنگی در حال تخریب را برای همیشه حفظ کند.



استاد مقدم جز اولین باستان‌شناسان ایرانی بود که به همراه اساتید باستان شناسی در محوطه‌های تاریخی فعالیت می‌کرد.
او و همسرش سال‌ها خانه‌ای را ساختند که از همه نظر منحصر به فرد بود. چون در جای جای خانه یک اثر باستانی و یک هنر می‌بینید. از هنر باغ‌های ایرانی و ژاپنی گرفته تا معماری فرنگی و قاجاری. از کنار هم گذاشتن کاشی‌ها تا جمع کردن آثار باستانی.
تا وقتی صاحبخانه در قید حیات بود، اگر کسی حلقه بر در می‌زد، غلام حسن، سرایدار پیر و وفادار خانه، در را به رویش باز می‌کرد او در این خانه باغبانی و آشپزی می‌کرد بعد از فوت اهالی خانه او این خانه را به رسم امانت نگه داشت و سپس به دانشگاه تهران سپرد تا از آن به بعد آن‌ها از خانه و وسایلش نگهداری کنند. حالا درهای این خانه به روی همه مردم باز است خانه‌ای که باید برای رسیدن به آن از صحن سرایدار گذشت.
آب زلال جاری شده در حوض و جوی‌ها بازدیدکنندگان را به سمت حیاط می‌کشاند حیاطی که در روزهای بهار گل‌های زیادی دارد و همه را متعجب می‌کند که چنین خانه‌ای در خیابان شلوغ امام خمینی قرار دارد. چون وقتی وارد خانه می‌شوی دیگر سر و صدای خیابان را نمی‌شنوی بلکه حیاطی را می‌بینی که ساکت است و می‌شود یک جای دنج در گوشه‌ای به تماشا نشست. بخشی از این خانه را استاد مقدم با صدف‌های دریایی تزئین کرده. بخشی دیگر را از کاشی‌هایی که از گوشه و کنار پیدا کرده چنان نقش داده که در نگاه اول فکر می‌کنید اینجا باید یک عمارت باشد. اما خانه استاد مقدم از نظر زیبایی کم از یک عمارت ندارد.


این را وقتی به در و دیوار خانه و ویترین اشیا نگاه کنید هم متوجه می‌شوید. اگر به حوضخانه رفتید کاشی زرین فام را هم که استاد مقدم روی دیوار نصب کرده ببینید. اصلاً به خاطر همین کاشی است که به اینجا گران‌ترین خانه می‌گویند. چون اشیای باستانی این خانه مثل همین کاشی آنقدر با ارزش است که قیمت ندارد. مثل هدایایی که استاد از افراد مختلف گرفته است و یا مجموعه پارچه‌ها و قلمدان‌ها.
خانه موزه مقدم به تنهایی یک موزه باستان شناسی مهم است موزه‌ای که هنوز هم خیلی از دانشجویان را برای تحقیق به سمت خود می‌کشاند.
برای دیدن این خانه به خیابان امام خمینی بروید. بعد از میدان حسن آباد و خیابان شیخ هادی راهنمایان موزه در انتظارتان هستند یادتان باشد در این ایام تا ساعت ۱۶ وقت دارید با پرداخت ۵ هزار تومان از آن دیدن کنید.

مهر

منبع: ساعت24

کلیدواژه: موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۱۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی ؛ پیکر این هنرمند عرصه موسیقی، امروز از سالن گلشن شهر بجنورد تشییع و در بوستان جاوید در قطعه هنرمندان تدفین شد.
عیسی قلی پور مشهور به عیسی بخشی، هنرمند موسیقی مقامی، خواننده و نوازنده‌ دوتار و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان ۱۴ اردیبهشت‌ماه پس از تحمل یک دوره‌ بیماری سرطان در بجنورد دارفانی را وداع گفت.
وی ۱۱ آبان سال ۱۳۲۱ در روستای سلاخی بجنورد در خانواده‌ای هنرمند متولد شد، استاد قلی پور در کنار پدرش که یکی از بخشی‌های قدیمی و دوتارنواز بوده است، پرورش یافت.
استاد قلی پور در جشنواره‌های متعددی شرکت کرد و کسب مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی از افتخارات این هنرمند است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • یک کشف علمی از جنس اشعار «خیام»؛ فسیل انسان در حمّام خانۀ شما! (+عکس)
  • هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد
  • باورنکردنی؛ اجاره این خانه‌ها در تهران به دلار است
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • (ویدئو) شریفی مقدم: چه کسی گفته عروس باید در خانه مادرشوهر کار کند؟
  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • جدل جالب المیرا شریفی‌مقدم با روانشناس بر سر کار کردن عروس در خانه مادرشوهر + ویدئو
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان