Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره جهانی فیلم فجر کار خود را از روز پنج‌شنبه ۲۹ فروردین ماه آغاز کرد تا عملکرد خود را به قضاوت مخاطبان سینما بگذارد. ۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۱ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر امسال هم کار خود را به صورت مستقل با دبیر رضا میرکریمی، نویسنده و کارگردان سینما آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جشنواره‌ای که از سال 93 به صورت مستقل برگزار می‌شود و تلاش می‌کند رویکرد بین‌المللی سینمای ایران را به رخ بکشد. در واقع با این هدف ادعای استقلال کرد و قرار بود با همین رویکرد به کار خود ادامه دهد اما حالا احساس می‌کند بدون اکران و حضور فیلمهای ایرانی در جشنواره ممکن است به شکست محکوم شود و تلاش دارد در قالب بخشهای مختلف از جمله بخش بازار جشنواره بر حضور فیلمهای ایرانی در برنامه اکرانهایش تأکید داشته باشد.

درست اگر به این موضوع نگاه کنیم میبینیم که توجیه مناسبی هم برای حضور این فیلمها انتخاب شده در واقع جشنواره جهانی می‌تواند به مثابه یک بازار عرضه جهانی به موضوع سینما ورود کند و مجالی باشد برای سینماگران داخلی تا راه را برای حضور جهانی پیدا کنند، در این زمینه بهتر است جشنواره گزارشی هم از میزان موفقیتش در عرضه فیلمهای ایرانی داشته باشد.

اما مرمت آثار سینمایی همواره مورد استقبال مخاطبان خاص سینما و خود سینماگران بوده و هست، جشنواره جهانی فیلم فجر هم با این نگاه هر سال بخشی را به کارهای مرمت شده اختصاص داده‌است. امسال به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران جشنواره جهانی فجر کار خود را با اکران نسخه مرمت شده دیده‌بان اثر ابراهیم حاتمی‌کیا آغاز کرد. مراسم افتتاحیه جشنواره هم با کنایه هوشنگ گلمکانی به ابراهیم حاتمی‌کیا آغاز شد. گلمکانی بعد از توصیف فیلم دیده‌بان از حتمی‌کیا به‌عنوان یکی از مهمترین فیلمسازان سینمای ایران یاد کرد و در ادامه گفت: «این فیلم مربوط به زمانی است که حاتمی‌کیا بیشتر فیلم می‌ساخت نه اینکه جنجال به پا کند! او در سال‌های اخیر از هر فرصتی برای جنجال استفاده می‌کند ولی من هنوز هم آن حاتمی‌کیا را بیشتر دوست دارم. می‌خواهم برادرانه به او توصیه کنم که فیلم‌هایش را بسازد، چون وقتی جنجال به پا می‌کند برای منتقدان قضاوت درباره فیلم‌هایش را سخت می‌کند. حتی برای دوست دارانش.» حاتمی‌کیا در ادامه به کیانیان اشاره می‌کند و می‌گوید «مگر کیانیان کم از این صحبتها می‌کند»

اما حاتمی کیا بیشتر به دغدغه‌های فیلمسازی‌اش اشاره کرد و گفت: «نزدیک چهارصد روز است که من حرفی نزدم و اگر یک جمله من می‌تواند سر و صدا درست کند من اشکالی در آن نمیبینم»

این کنایه‌ها شاید وقتی به‌وجود می‌آید که سینماگران و فعالان فرهنگی با گرایشات متفاوت در کنار هم قرار می‌گیرند. اینکه میرکریمی در جشنواره‌اش از این چینش سینماگران استفاده می‌کند نشان از نگاه خاص او به سینما دارد. حالا دیگر میرکریمی را نباید تنها در قامت یک فیلمساز نگاه کرد و باید چاشنی‌های مدیریتی را در رفتار او دید. اما اینکه چرا جشنواره دیده‌بان را برای افتتاحیه جشنواره انتخاب کرد در کلام حاتمی‌کیا قابل بررسی است، حاتمی‌کیا شخصیت دیده‌بان فیلم را توصیف به فردی می‌کند که دشمن را می‌بیند و همرزمانش را از حضور دشمن آگاه می‌کند، شاید سینمای امروز هم دیده‌بانی احتیاج داشته باشد.

اما حضور فیلمهای ایرانی که در جشنواره ملی اکران نشدند انگار رویه جشنواره جهانی شده‌است که می‌توان این کار را به دو شکل تعبیر کرد، اول اینکه خب این فیلمها چون امکان حضور در بخش ملی را نداشتند آنها را در بخش بین‌الملل نمایش می‌دهیم که این تعبیر ناشی از نگاه مدیریتی در حوزه سینماست. اگر جشنواره جهانی می‌خواهد عملکردی حرفه‌ای در حوزه انتخاب فیلم و داوری آثار داشته باشد نباید به حضور یا عدم حضور فیلمها نگاه کند و تنها باید صلاحیت آنها را در نظر بگیرد که اگر با چنین رویکردی فیلمهای ایرانی را برای عرضه در بازار یا نمایش فیلم انتخاب کرده باشد می‌توان به این نتیجه رسید که نگاه محتوایی و حرفه‌ای جشنواره جهانی فجر با جشنواره ملی کاملا متفاوت است و این تفاوت دیگر به نوعی رقابت تبدیل شده‌است. درواقع میرکریمی با کنایات و استعارات عملکردی خود به نوعی عنوان می‌کند که با عملکرد و نگاه جشنواره ملی مخالف است.

میرکریمی در نشست خبری جشنواره جهانی هم به صورت شفاف بیان کرد که اگر دبیری جشنواره ملی را قبول نمی‌کند حتی اگر هر دو جشنواره در آن ادغام شوند. حال باید منظر عملکرد جشنواره در روزهای آینده باشیم، هرچند که از همان روز اول مشکلاتی که از موضوعات اقتصادی نشأت می‌گیرد در آن دیده می‌شود اما میرکریمی تلاش کرده این مشکلات را با جایگزینی اسپانسرها حل کند، اسپانسرهایی که به گفته میرکریمی و در کمال تعجب نمی‌خواهند نامشان رسانه‌ای شود.

بخش دارالفنون هم به عنوان یک بخش که تمرکزش روی سرمایه‌های انسانی سینماست کارگاه‌هایش را از روز اول با تدریس مهران کاشانی و نغمه ثمینی برگزار کرد تا موضوع فیلمنامه‌نویسی را به عنوان اولویت در فیلمسازی پایه‌ریز کند. در این زمینه نغمه ثمینی فیلمنامه نویس و مدرس دانشگاه، در کارگاه فیلمنامه نویسی «دارالفنون» با تشریح الگوهای مختلف برای ساخت کاراکتر، تجربه خود را در این زمینه در قالب فرمول جادویی بیان کرد. همچنین برنامه نمایش «فیلم‌های کلاسیک مرمت شده» شامل آثار ایرانی و خارجی در سی‌و‌هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در روز اول برگزاری اعلام شد که البته انتظار می‌رفت کار اطلاع رسانی برنامه‌های جشنواره تا پیش از آغاز مراسم تمام شود.

انتهای پیام/

R1356/P/S4,34/CT6 واژه های کاربردی مرتبط سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۵۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز ماما ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تبریک midwife day

۱۶ اردیبهشت، روز جهانی ماما است که ارسال متن تبریک و عکس نوشته به وسیله عکس، متن، پیام، اس ام اس و پیامک به افراد شاغل در مامایی متداول است.

به گزارش ایمنا، پنجم ماه مه مصادف با ۱۶ اردیبهشت، روز جهانی ماما نامگذاری شده و هدف آن افزایش آگاهی و تبادل اطلاعات در راستای سلامتی مادر و نوزاد است.

روز جهانی ماما (Midwife) چه روزی است؟ تاریخ دقیق روز جهانی ماما در سال ۱۴۰۳ و تقویم شمسی برابر با یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم میلادی مصادف با ۵ می ۲۰۲۴ است. تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم قمری مصادف با ۲۶ شوال ۱۴۴۵ است.

مامایی حس باشکوه‌ترین لحظه‌هاست، دیدن زیباترین اشک‌ها و دلنشین‌ترین لبخندهاست، مامایی لمس ثانیه‌های باشکوه یک تولد است، در آغوش گرفتن هدیه پاک خداوند است، مامایی چیزی به جز عشق نیست

روز ماما روز فرشته‌های مهربان خدا مبارک باد

سلام بر تو ای خورشید ایمان و درود بر تو ای مامای مهربان!

چشم که گشودم نگاه آسمانی و سرشار از مهر تو را دیدم…

نور خدایی سرشار از عاطفه‌ای که از چشمانت بر همه وجودم بارید…

گویی درد از درونم رخت بر بست و بیماری از آسمان وجود پر کشید…

در حیرتم که خدا از چشمه کدام عاطفه تو را لبریز ساخته است؟

ایمانت تا کدام آسمان بالا رفته است؟

سینه‌ات را وسعت کدام دریای زلال مهر نوشانده که چنین مهربان و صمیمی، خستگی ناپذیر و پر تلاش دست در یاری من آورده‌ای؟

آری این ماماست که بارها لحظه تحویل سال نو را...

بارها دوری از خانواده در شرایط بیماری و جراحی آنها را...

بارها دیدن لحظات شادی و غم عزیزانش را از دست داده… که مامای تو و مامای او باشد...

روزت مبارک و خجسته باد

در میان دست‌هایت عشق پیدا می‌شود

زیر باران نگاهت نسترن وا می‌شود

با عبور واژه از گوشه لب‌های تو

مهربانی‌های قلبت خوب معنا می‌شود

مامای عزیز و مهربون روزت مبارک

درود و سپاس نثارت

که با تحمل لحظه‌های دشوار

سبزی نگاهت را

تقدیم سیمای لطیف نوزادان می‌کنی

روزت مبارک ماما مهربون

روز جهانی ماما را

که همزمان با بهار طبیعت است

به شما تلاشگران جامعه مامایی

که وظیفه دشوار و حیاتی

حفظ سلامت مادر و نوزاد را به عهده دارید

تبریک و تهنیت عرض می نمائیم

تو پیام آور لبخند به لب‌های هزاران مادری

و نظاره گر تولد یک عشق آسمانی بر زمین خدا

روز ماما رو بهت تبریک می گم

با بهترین آرزوها

قدیس زمینی

امید بخش چشم‌های منتظر

راهی که می‌روی همیشه هموار باشد

و دلت غرق در خوشی‌ها

چرا که زندگی‌مان را در دستان تو دیدیم

و عشق را در نگاه تو نظاره کردیم

روز ماما مبارک

قصه زندگی با بودن تو آغاز می‌شود

تو که منبع مهری از جانب خداوند

دستانت را بر سر کودکان این سرزمین بیاویز

چشمان منتظر مادران

همیشه نوید بخش راه توست

روزت مبارک مامای مهربان

هر گُلی روید به باغ، از کف دستان توست

زندگی آغاز را، مست و هم پیمان توست

نونهالان یک به یک، آمده از راه دور

چشم‌های والدین، بسته بر چشمان توست

تا خبر دادی زِ گُل، خنده بر لب‌ها شکفت

هدیهٔ نور خدا، صورت شادان توست

آن زمان که زندگی، چهره‌ای نو برگشود

همرهش استاد عشق، در کنار جان توست

روزت مبارک مامای مهربان

ضمن گرامیداشت تلاش‌های خداپسندانه جامعه‌ی مهربان و از خود گذشته‌ای که دانش و مهارت حرفه‌ای را به زیور اخلاص، ایثار و معنویت آراسته

سلامتی و توفیق روز افزون این تلاشگران عرصه سلامت را از درگاه ایزد منان خواستاریم

روز ماما بر شما مبارک

«ماما» با شوق و رنج می‌آموزد

تا رنج انسان را به شوق و آرامش برساند

روز ماما مبارک

اولین گریه‌ی هر نوزاد

دلنوازترین آهنگ حیات است

و دستان مقدس تو خالق این زیباییست

روز ماما بر شما مبارک

پروردگارا تو قبل از یک مادر

محبت و عشق را در دست‌های ما به ودیعه گذاشتی تا یک تولد را در آغوش گیریم …

ما به این عنایت در بین خود محتاجیم،

آن را از ما دریغ مدار …

روز جهانی ماما بر تمام همکاران گرامی مبارک

There is nothing more challenging than bringing a baby in this world and you did it very well

Happy international Midewives day

هیچ چیزی به اندازه آوردن یک کودک به این دنیا چالش برانگیز نیست

و شما این کار را به بهترین شکل ممکن انجام دادید

روز جهانی ماما مبارک

آنگاه که دردمندی سلامت خود را بازیابد

آنگاه که دستی به نشان شکر به آسمان بلند شود، ملائک تو را می‌ستایند

روز ماما مبارک

نوزاد اولین نگاه معصومانه‌اش را به تو هدیه می‌کند

و تو اولین کسی هستی که گریه‌اش را صبوری می‌کنی،

صبوری و معصومیت بدرقه راهت …

روز جهانی ماما مبارک

اولین گریه‌ی هر نوزاد دلنوازترین آهنگ حیات است و دستان مقدس تو خالق این زیبایی ست.

روزت گرامی باد، ای سراپا سبزی که اولین نگاه، اولین نفس، اولین لبخند، اولین فریاد، اولین شوق و اولین عشق را نظاره گری

روز ماما بر شما مبارک

روز جهانی ماما را

که همزمان با بهار طبیعت است

به شما تلاشگران جامعه مامایی

که وظیفه دشوار و حیاتی

حفظ سلامت مادر و نوزاد را به عهده دارید

تبریک و تهنیت عرض می‌نمائیم

ماما ضربان قلب آینده را می‌شنود

روز ماما ٬ روز فرشته‌های مهربان خدا مبارک باد

کد خبر 748975

دیگر خبرها

  • افتتاحیه سی و پنجمین نمایشگاه کتاب فردا با حضور وزیر فرهنگ برگزار می‌شود
  • معرفی هیات انتخاب اولین جشنواره خیمه‌شب‌بازی
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • اولین سرمربی مارادونا هم به ال‌دیه‌گو پیوست
  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم
  • آرژانتین در غم درگذشت اولین مربی قهرمان جهان
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟
  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • روز ماما ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تبریک midwife day