Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@02:16:16 GMT

سفر به شهر خاموش با احساس لبریز شده کیهان

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۵۶۷۴

سفر به شهر خاموش با احساس لبریز شده کیهان

کلهر می‌خواست با «شهر خاموش» کنسرتش را تمام کند اما خاموشی شهر و احساس لبریز شده‌اش، برای ما آغازی دوباره بود. ۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۳ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم - یاسر یگانه

کلهر می‌خواست با «شهر خاموش» کنسرت را تمام کند؛ اما خاموشیِ شهر، آغازی دوباره بود برایمان. او این قطعه را سال‌ها پیش به یاد قربانیان بمباران شیمایی حلبچه ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال اما این قطعه را در کنسرتش به سیل‌زدگانِ نوروز 1398 تقدیم کرد. این قطعه روایتی است به زبان موسیقی ماجرای بمباران حلبچه و چقدر این موسیقی به اوضاع این روزهای پلدختر شبیه است. پلدختر هم پس از سیل گویی جنگ زده بود. شنیدنِ قطعه‌ی «شهر خاموش» مرا بر آن داشت که همراه با این موسیقی، روایتی از یک روز بودن در پلدختر را بنویسم. روایتی که مشاهدات عینیِ بودنم در پلدختر را با موسیقی کلهر همراه کرد.
آنچه در ادامه می‌خوانید، روایتی از شهر پلدختر است. این روایت همراه با اجرای قطعه «شهر خاموش» در کنسرت کیهان کلهر به تاریخ 28 فروردین 1398 نوشته شده است.

تاریک همچو سیاهی شب
تاریک همچو هنگام فرو افتادن بمبی بر فرق خانه‌ای
تاریک همچو شهری که روزش را سیل برده و اکنون در سیاهیِ شب ماتم‌زده‌ی روز است
تاریک همچو صحنه‌ی تالار وحدت که هیچ چیز در آن نمایان نیست مگر ردِ برخی سازها و صدایی در آن شنیده نمی‌شود مگر خراشِ آرشه‌ای بر سیم‌های کمانچه...

خاموش و خفته درست مانند سحرگاهِ یکی از روزهای پس از سیل در پلدختر...
تاریکی محض، ستاره‌های گم شده در پس ابرها و ماهی که هرگز در آسمان نمی‌درخشید
نور اما آرام آرام از پس کوه بر شهر تابیدن گرفت. به درازنای سالی گذشت؛ رسیدن از تاریکی به اندکی روشنایی

وحدت هم آرام آرام روشن می‌شود تا تنها کلهر را اندکی در میان تاریکی ببینیم.

آرام آرام اندکی نور بر شهر می‌تابد
گویی آفتاب پُشت همین کوه‌هاست
هیچ چیز اما شبیه به شهری آرام نبود. سکوتِ شهر تنها با جیک‌جیک گنجشگکی کوچک بر شاخه‌ی صبحی دلاویز می‌شکست. صبح هم اما دلاویز نبود. ناله ها در پس این سکوت فروخورده شده بود.
کمکَمک نور بر شهر تابیدن گرفت، اما کاش روشن نمیشد.
دیگر چیزی برای دیدن نبود. آب همه چیز را با خود برده بود

به آفتاب بگو تابیدنت از چه روست...
چیزی برای دیدن نیست...
آب با خود برده است، خانه را، کاشانه را...
خانه ها در گل فرو رفته اند. زنی حیران از این سو به آن سو می‌رود. سرگردان از همه چیز...
از گل در آورده اسبابش را... یکی یکی نشانمان می‌دهد؛ این جارو برقیِ جهیزیه‌ی دخترم است. این اجاق گازمان است. این فرشمان است. همه اما در گِل فروغلطیده‌اند...
مادری بر آوار خانه‌اش نشسته است و اندوه بر چهره‌اش موج می‌زند...

کلهر تنها شده است. ناله‌های سازش با خود مرا همسفر کرده به دوردست‌ها. سفر آغاز شده و ما به مقصد هم رسیده‌ام. دیگر سازها خاموشند. آنچه او می‌نوازد همان مویه‌ی زنی است که یک شبه تمام زندگیش را آب برده و تا سقف خانه‌اش گِل بر جا گذاشته است...

آفتاب از پس کوه برآمده و شهر را در نور غرق کرده است. در بستر تمام آوارها هنوز هم زیبایی هست.
کلهر هم تکنوازیش تمام شده و گروه با او هم نغمه شده‌اند.
اکنون مویه‌ها را باید کناری نهاد. خانه‌ها را باید از گِل خالی کرد. گرچه خانه‌ای دیگر نیست، گرچه آب اسبابش را با خود برده است، گرچه قالی‌ها در گِل غرق هستند، اما عشق همچنان هست...

این‌ها را «احساس لبریز شده‌ی کلهر» می‌گفت
دست یاری به هم می‌دهیم و با عشق زندگی را از نو خواهیم ساختن...
برای ساختن باید کمی شاد باشیم. زندگی هست، آفتاب هست، زمین و آسمان هم پابرجایند. هوا همچنان در ریه‌هایمان جاری است. می‌توان شاد بود و لبخندی بر گوشه‌ی لب انداخت.
این‌ها را هم استقامتِ مردمانِ پلدختر می‌گوید و هم نغمه‌های پر از مهرِ کلهر و دوستانش...
حتی می‌شود پیشتر هم رفت و خندید. آری باید بخندیم آن هم با هم...

سازها با نغمه‌هایشان آرام می‌گیرند. کنسرت تمام شده، اما سفرِ ما به شهر خاموش همچنان پابرجاست.

------------------------------------------

کیهان کلهر در کنسرتش دو قطعه‌ی دیگر هم برای مخاطبان اجرا کرد که یکی «آتشگاه» و دیگری «محبوب من مرا از خود مرنجان» نام داشت. ما در هشتمین شبِ کنسرت «شهر خاموش» این اجرا را دیدیم و قرار است این کنسرت دو شب دیگر هم به صحنه برود؛ یعنی 29 و 31 فروردین.

کلهر درباره «آتشگاه» گفت: چهارده سال پیش یکی از دوستانم به ایران آمد و بیست روز در ایران بود. سفر دو روزه‌ای به اصفهان داشت. چیزی که بیشتر از همه مسحورش کرده بود آتشکده‌ای در خارج از شهر بود. او قطعه‌ای نوشت به نام «آتشگاه» که اکنون آن را برایتان اجرا می‌کنیم.»

کلهر درباره قطعه‌ی «محبوب من مرا از خود مرنجان» گفت:‌ همان دوستم وقتی با آثار نظامی گنجوی و به خصوص اثر «لیلی و مجنون» آشنا شد، براساس یکی از بیت‌های «لیلی و مجنون» اثر دیگری برای کمانچه و کوئینتت زهی نوشت. من برای این قطعه عنوان «محبوب من مرا از خود مرنجان» را انتخاب کردم.

پدرام فر یوسفی نوازنده ویلن، میثم مروستی نوازنده ویولا، بهتاش ابوالقاسم نوازنده سازهای کوبه‌ای، آتنا اشتیاقی نوازنده ویلنسل، نیلوفر محبی نوازنده ویلن و تونی اوورواتر نوازنده کنترباس، نوازندگانی بودند که در کنار کلهر بر روی صحنه حضور داشتند.

انتهای پیام/

 

کنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهر کنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهرکنسرت شهر خاموش کیهان کلهر R33357/P/S4,40/CT4 واژه های کاربردی مرتبط کیهان کلهر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کیهان کلهر کیهان کلهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۵۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت حل مشکل پله برقی‌های خاموش تهران/ ۶۰ یونیت تا ۳ ماه آینده نصب می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان _ حسین قربانی؛ برای در امان ماندن از خطرات تردد از عرض خیابان و یا استفاده از حمل و نقل عمومی شهروندان تهرانی مجبور هستند از پل‌های مکانیزه استفاده کنند تا به مقصد برسند.

ساعت حوالی یک ظهر است پیرزنی که به آرامی قدم برمیدارد به یکی از پل‌های مکانیزه می‌رسد که هنگام مشاهده پله برقی خاموش این پل آهی از نهادش بلند می‌شود، اما مجبور است ارتفاع بلند این پله برقی را طی کند تا به آن سوی خیابان برسد و آرام آرام قدم روی پله می‌گذارد و خودش را بالا می‌کشد و زیر لب حرف‌هایی می‌زند و از این وضعیت گلایه می‌کند در گوشه دیگری از شهر مادری با کالسکه خودش را به پل مکانیزه می‌رساند تا به آن سوی خیابان برود، اما پله برقی خاموش این پل مجبورش می‌کند کودکش را بر روی دستانش به بالا ببرد، اما نگاه ملتمسانه او انتظار کسی را می‌کشد تا کالسکه کودکش را تا آن سوی پل حمل کند این تنها گوشه‌ای از مشاهدات در خیابان‌های پایتخت است که مشکلاتی را بر عبور مرور شهروندان ایجاد کرده است.

یکی از مطالبات همیشگی شهروندان از مدیریت شهری حل مشکل پله برقی‌های خاموش در شهر است که سال گذشته مدیرعامل سابق سازمان زیباسازی شهر تهران گفته بود ۵۰۰ یونیت پله برقی در پایتخت وجود دارد که این ناوگان پله برقی قدیمی و از سال ۸۳ نصب شده است و تعداد زیادی از این پله‌ها نوسازی نشده است.

علی‌رغم اقدامات انجام شده برای بهبود وضعیت پله برقی‌های خاموش سطح شهر، اما همچنان این مشکل در برخی از پل‌های مکانیزه ادامه دارد و باعث ایجاد اختلال در تردد مردم شده است.

اواخر سال ۱۴۰۲ و همزمان با بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران گلایه‌های متعدد مردم از این موضوع به شورای شهر تهران رسید و اعضای این شورای با رأی خود مدیریت پل‌های مکانیزه را به معاونت فنی و عمران شهرداری تهران سپرده و بودجه نگهداشت پل‌ها را نیز از سازمان زیباسازی کسر و به بودجه معاونت فنی و عمرانی اضافه کردند.

هادی حق‌بین معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: گلایه به حق مردم تهران در خصوص خرابی پله‌برقی برخی پل‌های مکانیزه را از ایام پایانی سال گذشته در دستور کار قرار دادیم.

وی با بیان اینکه جلسات متعددی در این خصوص با معاونت خدمات شهری و معاونت ترافیک شهرداری تهران ظرف دو هفته گذشته برگزار شده است گفت: همزمان موضوع انتقال حقوقی وظیفه مدیریت پل‌های مکانیزه به معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران پیگیری شده که در شرف انجام است، اما در این مدت موضوع رها نشده بود بلکه پیگیری‌ها از پیمانکاران و تولید کنندگان انجام شده است.

حق‌بین گفت: مسئله خرابی پله‌برقی‌ برخی پل‌های مکانیزه تهران در چند بخش بررسی و پیگیری می‌کنیم که در بخش اول ۶۰ یونیت جدید است که باید جایگزین پله‌های برقی فاقد کارایی شوند و اولین پروژه در بزرگراه شهید چمران و محدوده گیشا در حال اجرا است به صورتی که پل جمع‌آوری شده و پل جدید با شکل جدید ظرف دو هفته آینده نصب خواهد شد.

وی افزود: این رویه برای ۵۹ یونیت دیگر ظرف چهار ماه آینده دنبال خواهد شد و تاکید شده که این کار با سرعت بالاتری انجام و ظرف سه ماه به پایان برسد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه امیدواریم با پیگیری‌های انجام شده و اقدامات در دست اجرا تعداد کمتری از پله‌برقی‌های شهر خاموش باشند گفت: برخی از پل‌های مکانیزه اساساً کارایی ندارند با هماهنگی معاونت ترافیک شهرداری و پلیس راهور باید جمع‌آوری یا تبدیل به رمپ شوند که با طرح‌های جایگزین و آرام سازی معابر این امکان فراهم خواهد شد و تعدادی از پل‌های مکانیزه ممکن است حذف شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • قاتل خاموش جان یک جوان را در بروجن گرفت
  • مرگ خاموش جوان بروجنی
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا هم برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟! | اسرائیل تنها در صورتی از سلاح اتمی استفاده می‌کند که ....
  • آخرین وضعیت حل مشکل پله برقی‌های خاموش تهران/ ۶۰ یونیت تا ۳ ماه آینده نصب می‌شود
  • جهان ما ممکن است در نهایت دوباره به بیگ‌بنگ‌ برگردد و نابود شود
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • مارتین لوتر کینگ و خشونت
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • بدرود ؛ محمد نوری