Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@04:15:14 GMT

آیا نرخ گذاری لفظی و دلالی به پایان می‌رسد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۸۹۰۹۸

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، اولین بار نوید آغاز به کار بازار متشکل ارزی یا همان بورس ارز در دی ماه در جلسه شورای پول و اعتبار با موضوع تاسیس شرکت بازار متشکل ارزی تصویب شد.

بعد از آن  بهمن ماه عبدالناصر همتی در گفت و گوی خبری اعلام کرد: بازار متشکل ارزی برای اسکناس است که به صورت نقد و الکترونیکی، برای خریدهای عمده و خرد صرافی و بانکها فعالیت خود را آغاز خواهد نمود و بانک مرکزی نیز از طریق بانک‌های عامل، بازیگردان اصلی این بازار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همتی سپس اجرای این طرح را به تعویق انداخت و اواسط فروردین را موعد شروع تعیین کرد اما باز هم با امروز و فردا کردن تولد این بازار به تعویق افتاد و به آخر فروردین موکول شد. این موضوع در بد بینانه ترین حالت نشان از کم کاری بانک مرکزی است. در حالت خوش بینانه حجم سنگین و جامع بودن طرح را نشان می دهد.

بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده اعضای هیئت مدیره این شرکت متشکل از 5 شخص حقوقی شامل یکی از شرکت‌های فعال در زمینه خدمات انفورماتیک بانک مرکزی، فرابورس،‌کانون صرافان ایران، کانون بانک‌های خصوصی و کانون بانک‌های دولتی عنوان شده است.

در همین باره مجید شاکری کارشناس پولی و بانکی در گفت و گو باخبرنگار تسنیم گفت: این بازار در واقع برای ارز تسویه نقدی تهران طراحی شده است و نوعی اتاق مبادلات عمده فروشی ارز محسوب می شود. عملکرد عمده آن به صرافی ها معطوف می شود چراکه معمول است صرافها و بانکها با یکدیگر مبالغ کلان ارز تسویه و تهاتر می کنند تا حساب های ارزی خود را تنظیم کنند. بازار متشکل مزیتی که برای این بازار عمده فروشی به ارمغان خواهد آورد شفافیت است چراکه اگر همه این عمده فروشی ها در یک پنجره شیشه ای انجام شود و معاملات جمشید بسم اللهی و تلگرامی و لفظی که باعث افزایش قیمت بی پایه می شد از بین می رود و بنابراین بسیار بر کنترل جهش های هیجانی تاثیر گذار است.

شاکری ادامه داد: در این سازوکار صراف ها نقش کارگزاری بورسی را ایفا می کنند و تمام تسویه ها و معاملات آنها در بازاری شفاف رصد می شود. در اینجا معاملات فردایی و لفظی حذف می شود در حقیقت هر کس هر به هر لفظی تقاضای دلار کند در سیستم معاملاتی باید ثبت کند و مبلغش را پرداخت کند.

وی افزود: مزیت دیگر این بازار آن است که شانس تعیین نرخ در داخل کشور را افزایش می دهد. چراکه همان گونه که می دانید بخش قابل توجهی از نرخ گذاری داخلی وابسته به قیمت درهم دوبی است که خود را در معاملات فردایی سبزه میدان نشان می دهد. بنابراین شاهد بوده ایم آمریکا بارها به کانالهای درهم امارات فشار آورده تا دلار را در ایران افزایش دهد.

شاکری افزود: این بازار در حقیقت به نفع صراف ها است چراکه تسویه آنان به راحتی صورت میگیرد. وهمچنین این بازار ارتباطی با سامانه نیما که حواله ای است ندارد و بلکه فقط بازار نقد را پوشش می دهد. وی ادامه داد: پیش بینی می شود با آمدن این بازار با سه نرخ به ترتیب قیمتی (زیاد به کم): خرده فروشی، متشکل و نیما در بازار به وجود بیاید که اصلا این تعدد نرخ تاثیر منفی بر اقتصاد ندارد.

کنترل ارز مسافرتی با مستر کارت

دارابی کارشناس بورس هم ضمن بی اطلاعی از سازوکار دقیق آن گفت: فقط در حد اطلاع رسانی شده است که شرکتی با مشارکت فرابورس و بانک مرکزی راه اندازی می شود و جزئیات بیشتری از آن منتشر نشده است و اینکه در این سامانه ارز به صورت نقد یا حواله معامله می شود نیز واضح نیست.

وی افزود قطعا بازاری شفاف شکل بگیرد دیگر شاهد نرخ های متناقض نخواهیم بود. دارابی در پاسخ به این سوال که سازوکار بورس ارز در سایر کشورها چگونه است گفت: شرایط ارزی کشورما خاص است و قابل مقایسه با دنیا نیست. چراکه این حجم از بازار نقدی ارز هر کشوری را مشکل مواجه می کند.

وی افزود: در عمده کشورها اسکناس ارز زیادی در بازار وجود ندارد. عمده نیاز های تجاری با وجود فاینایس و یوزانس کاملا در بستر بانک است. ارز مسافرتی هم در دنیا به شکل مستر کارتهای اعتباری صورت میگرد به وسیله بانک مبدا و مقصد ارز تسویه می شود. یعنی فردی اروپایی که وارد دوبی می شود دیگر نیازی به خرید درهم ندارد بلکه با کارت اعتباری خود خرید میکند و بانک اروپایی تسویه یورویی با بانک دوبی انجام می دهد.

سوالات و ابهامات

غلامعلی پور معاون فرابورس نیز در گفت وگو با خبرنگار تسنیم از سازوکار بورس ارز اظهار بی اطلاعی کرد و اظهار کرد تمامی ساز و کار بورس ارز و بازار متشکل ارزی در اختیار بانک مرکزی و فرابورس اطلاعی از جزئیات آن ندارد.

بنابراین می توان گفت این بازار به علت در بسته بودن با ابهامات و سوالاتی رو به رو است. 1.اولین آن این است چه تدابیری برای بستن روزنه ها و راه در رو های صرافی ها و بانکها از دور زدن این بازار شفاف وجود دارد. چراکه سابقه نشان داده برخی بانکها با تجمیع دلارهای کلان و دلالی بعضا نرخ را بالا و پایین کرده و اخلال ایجاد کرده اند.

2.سقف خرده فروشی در این بازار چه میزان تعیین شده است آیا تصمیمی برای کنترل این بازار نیز اخذ شده است؟

3.آیا قراردادهای آپشن و آتی در این بازار وجود دارد؟ در تجربه بازار آتی طلا نشان داد که این بازار در افزایش قیمت طلا موثر بوده است.

4. بحث به کارگیری معافیت‌های مالیاتی و اعمال این معافیت‌ها در فرایند معاملات چگونه تعیین می شود؟

5. شرایط اخذ کد معاملاتی چگونه است؟ آیا اخذ آن برای افراد خارجی مقدور است؟

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۹۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد

سهامداران جدید باشگاه پرسپولیس درباره ترکیب هیئت مدیره این باشگاه به توافق رسیدند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، 6 بانک شهر (30 درصد)، تجارت و ملت (هر کدام 20 درصد) و رفاه، اقتصاد نوین و صادرات (هر کدام 5 درصد) از سهام باشگاه پرسپولیس را به طور رسمی خریداری کردند تا واگذاری 85 درصدی مالکیت پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی با موفقیت انجام شود.

مدیرعامل پرسپولیس تا پایان فصل ماندنی شد

بر اساس توافقی که بین بانک‌های خریدار باشگاه پرسپولیس انجام شده، سه بانک رفاه، اقتصاد نوین و صادرات که سهام 5 درصدی از این باشگاه دارند، سهم خود در انتخاب هیئت مدیره را به بانک شهر واگذار کردند تا به این ترتیب بانک شهر 3 عضو و بانک‌های تجارت و ملت نیز هر کدام یک عضو در هیئت مدیره 5 نفره پیش‌روی سرخپوشان داشته باشند.

پروسه انتقال سهام باشگاه پرسپولیس به بانک‌های مذکور امروز نهایی شد. طبق اعلام مدیرعامل بانک شهر هیئت مدیره و مدیرعامل پرسپولیس تا پایان فصل جاری به کارشان ادامه می‌دهند. بدین ترتیب تغییرات به پایان فصل موکول شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده! | صدای مجری هم درآمد
  • بساط دلالی و سوداگری از طریق سامانه خودنویس جمع آوری می‌شود
  • رضا درویش تا پایان فصل ماندنی شد
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
  • مدیرعامل پرسپولیس تا پایان فصل ماندنی شد
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • آغاز طرح نظارت بر مراکز عمده توزیع لاستیک در مازندران
  • نزاع و درگیری لفظی تحلیلگران اینترنشنال در آنتن زنده
  • درگیری لفظی تحلیلگران اینترنشنال در آنتن زنده | این حرف های بد را به خودتان بزنید لطفا!
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول