Web Analytics Made Easy - Statcounter

نائب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران گفت: قیمت‌ها در بازار مسکن مازندران در مقایسه با سال 96 و قبل از آغاز نوسانات ارزی در کشور، دو تا سه برابر افزایش پیدا کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، سیف‌الله علی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ در خصوص آخرین وضعیت مسکن طی سال 98 و چشم انداز ساخت‌وساز در این سال، اظهار کرد: با رصد بازار، گرانی حداقل 20 درصدی مصالح ساختمانی دور از انتظار نیست و این در حالی است که در مازندران، هر ساله به دلیل حجم بالای تقاضا در مقایسه با عرضه، قیمت زمین چه در بخش مسکونی و چه در بخش زراعی، باغی و تجاری در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: طی سال 97 و سال‌جاری، در حالیکه قیمت خرید مردم بالاتر نرفت، قیمت زمین و مسکن دو تا 3 برابر شد و هنوز مردم به لحاظ روانی، گرانی مسکن را باور نکرده‌اند و قیمت‌ها را غیر واقعی می‌دانند.

نائب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران خاطرشان کرد: رفته رفته و با گذشت زمان، قیمت‌ها برای مردم جا می‌افتد و کم کم عادت می‌کنند که باید مسکن را گران بخرند، چرا که با رشد قیمت مصالح، زمین و قیمت تمام شده، در می‌یابند که این قیمت‌ها، چندان هم غیرواقعی نیست.

علی‌نیا بیان کرد: طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی در مراسم جشن روز مهندس در برج میلاد، تقاضا در کشور در حوزه ساخت‌وساز اینگونه است که در حال حاضر، دو میلیون واحد مسکونی نسبت به تقاضای بازار عقب هستیم.

وی ادامه داد: این بدان معنا است که اگر فرض کنیم طی 5 الی 6 سال اخیر، اگر بنا بود هر ساله تعداد 500 هزار مسکن برای پاسخ به نیاز کشور ساخته شود، این رقم خیلی پایین آمد و عملیاتی نشد؛ لذا به اینجا رسیدیم که اکنون، دو میلیون واحد مسکونی نسبت به تقاضای کشور، عقب هستیم.

نائب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران اعلام کرد: از طرفی دیگر، نکته‌ای که وجود دارد  آثار قیمت مصالح ساختمانی بر خود ساخت‌وساز است که اثر مستقیمی داشته و فکر می‌کنم با وجود آنکه، تقاضای دو میلیونی در کشور برای بازار مسکن وجود دارد اما قدرت خرید مردم بالا نیست.

عضو هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به این توضیح، تصریح کرد: لذا افرادی که می‌خواهند در این عرصه، ساخت‌وساز کنند، جدا از تمام مشکلات پیش رو و گرانی‌های روز افزون مواد اولیه، امید چندانی به فروش ندارند.

علی نیا اضافه کرد: از آنجا که در شرایط فعلی، با توجه به توضیحات ارائه شده، از یک سو، قیمت تمام شده ساخت‌وساز برای فعالان این عرصه خیلی بالا است و از سویی دیگر، این قیمت هنوز برای مردم جا نیفتاده و باور پذیر نشده است.

وی ابراز امیدواری کرد: به نظر می‌رسد وضعیت ساخت‌وساز طی سال‌جاری در مقایسه با سال 97، دورنمای بهتری را داشته باشیم چرا که با گذشت بیش از یکسال از نوسانات بازار، باور پذیری مردم بیشتر خواهد شد و قیمت‌ها کم کم در بازار و جامعه، جا می‌افتد.

نائب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران یادآور شد: قیمت‌ها در بازار مسکن مازندران در مقایسه با سال 96 و قبل از آغاز نوسانات ارزی در کشور، دو تا 3 برابر افزایش پیدا کرده است و این در حالی است که قیمت مصالح ساختمانی، علیرغم رشد چندین برابری، باز هم در حال طی روند صعودی خود جتی با شیب ملایم است.

عضو هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در پایان گفت: در استان مازندران بیش از 35 هزار عضو در نظام مهندسی ساختمان داریم که 14 هزار نفر دارای پروانه هستند که می‌توانند در هفت رشته ساختمانی، فعالیت داشته باشند.

کارفرما امروز با این مشکل مواجه شده که نمی‌داند مسکنی را که شروع به ساخت آن کرده، اولا باید با چه قیمتی به بازار عرضه کند و به زبان ساده‌تر در حقیقت محاسبه بهای تمام شده برای سازندگان مشخص نیست و از سویی دیگر، آیا این ساختمان با وضعیت فعلی بازار از افزایش قیمت تمام شده گرفته تا کاهش قدرت خرید مردم، به فروش می‌رود یا خیر؟!

این سرگردانی از قیمت‌ها در بازار آغاز و در ادامه پس از عبور از دلهره بساز بفروش‌ها از شروع ساخت‌وساز گرفته تا دل نگرانی از فروش مسکن، به خریدارانی می‌رسد که کاسه چه کنم چه کنم در دست، میان زمین و آسمان، مانده‌اند و نمی‌دانند خوابند یا بیدار...

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۰۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در سال‌های اخیر همواره بازار اجاره و بازار خرید و فروش مسکن تورمی نسبی، در محدوده تورم عمومی کشور را تجربه می‌کردند اما در اثر رکود شدید حاکم بر بازار مسکن، تورم مترتب بر اجاره‌بها بیش از دو برابر تورم خرید و فروش مسکن افزایش یافته است .

بر اساس این گزارش میزان تورمی که مستاجران در این حوزه تجربه کرده‌اند حتی از تورم عمومی کشور نیز بیشتر بوده است. به عبارتی نرخ تورمی عمومی کشور در ماه اسفند برابر با 41 درصد اعلام شده در حالی که تورم اجاره حدود چهار درصد بالاتر از این رقم است .

این نکته را گزارش‌های اعلامی بانک مرکزی در خصوص قیمت خرید و فروش و اجاره مسکن در تهران تایید می‌کند . باید توجه داشت که میزان تورم اجاره در سایر بخش‌ها نیز به شدت بالا بوده است و تورم این حوزه در نقاط شهری کشور به حدود 52.4 ردصد می‌رسد.

این اتفاق سبب شده است هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار با رشدی بسیار بالا روبرو باشد. به عبارت دیگر در شرایطی که به طور متوسط کمتر از سی درصد از سبد هزینه خانوار در کشورهای استاندارد صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود، این رقم در ایران از استانداردهای متعارف فراتر رفته و در تهران حتی بیش از پنجاه درصد از هزینه خانوار صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود .

افزایش شدید قیمت‌ها خرید و فروش را به شدت کاهش داده این زنگ خطری دوباره برای مستاجران است. دولت با اتخاذ تدابیری نظیر دریافت مالیات از خانه‌های خالی و همچنین تلاش برای اجرای قوانین جدید مالیاتی نظیر دریافت مالیات از عایدی سرمایه در صدد مهار این وضعیت است این در حالی است که کارشناسان بر این اعتقادند که نرخ تورم باید در ابتدا کاهش یابد و ماندگاری نرخ تورم در اعداد پایین‌تر اتفاق بیفتد تا سیاست‌های مالیاتی کارایی لازم را دارا باشند .

عمق رکود در بازار مسکن

بررسی‌های آماری بانک مرکزی نشان می‌دهد عمق رکود در بازار مسکن بسیار بالاست به طوری که حجم خرید و فروش مسکن در فروردین ماه سال جرای نسبت به اسفند سال گذشته، یعنی یک ماه قبل از این 75.6 درصد کاهش داشته است. میزان معاملات در ماه فروردین در قیاس با فرودین ماه سال 1402 نیز کاهشی برابر با 14.2 درصد را شاهد است.

تعداد معاملات صورت گرفته در اسفندماه سال گذشته 6179 مورد بوده است. در فروردین امسال اما 1508 معامله در تهران صورت گرفته است.

این رقم در فروردین سال گذشته برابر با 1757 فقره بوده است.

نکاه مهم اینجاست که متوسط قیمت مسکن در فروردین ماه سال گذشته برابر با 66 میلیون و 440 هزار تومان بوده است که در فروردین سال جاری این رقم به 81 میلیون و 630 هزار تومان رسیده است. میزان رشد قیمت مسکن در این یک سال 22.9 درصد برآورد می‌شود .

فصل داغ جابه‌جایی برای مستاجران

این آمار نشان می‌دهد فصل جابه‌جایی در سال جاری بسیار داغ است. به عبارت دیگر افزایش بیش از 45 درصدی قیمت اجاره در فروردین، یعنی ماه پیش از جابه‌جایی مستاجران نشان از آن دارد که این بازار در ماه‌های نقل و انتقال با داغی بالایی روبرو خواهد بود.

نه تنها نشانه‌های آماری این نگرانی را برای مستاجران ایجاد می‌کند که رشد شدید قیمت در راه است بلکه گزارش‌های میدانی نیز موید این نکته است که قیمت اجاره بها در حال افزایشی مداوم است .

شعارهای تحقق نیافته دولت رییسی در بخش مسکن، حالا سبب شده است این حوزه به معضلی بزرگ برای خانوارهای ایرانی بدل شود.

طبق وعده‌های اعلامی سید ابراهیم رییسی، دولت مقرر بود در چهار سال چهار میلیون مسکن بسازد. این رقم بعدها به دو میلیون واحد مسکونی تقلیل یافت اما در آغاز سومین سال فعالیت دولت هنوز دولت نتوانسته است به شعارهای مطروحه در این حوزه جامه عمل بپوشاند.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904406

دیگر خبرها

  • افت چند میلیونی «کوییک دنده‌ای S» در ۲۴ ساعت
  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول