Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@05:27:33 GMT

1500 راس آهو دراستان بوشهر زیست می کنند

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۱۲۵۱

1500 راس آهو دراستان بوشهر زیست می کنند

بوشهر- ایرنا- رئیس امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: یکهزار و500 راس آهو در مناطق حفاظت شده مند و پناهگاه حیات وحش جزیره خارگ زیست می کنند.

به گزارش ایرنا، خسرو درویشی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در فصل زادآوری این وحوش که از اواخر اسفند تا اوایل فصل بهار است برخی افراد اقدام به گرفتن بچه آهوها می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: از آنجا که بچه آهو در ابتدای تولد تحرک چندانی ندارد، متخلفان نیز از این شرایط سوء استفاده و آنها را از زیستگاه دور کرده و به مکان های دیگری انتقال می دهند.
درویشی ادامه داد: هم اکنون حفاظت خوبی توسط محیط بانان در استان بوشهر صورت می گیرد و تخلفات و میزان شکار غیرمجاز کم است.
وی در ارتباط با خطرات احتمالی پیش روی این گونه جانوری گفت: در سال 1382 با شیوع یک نوع بیماری، بسیاری از این آهوها از بین رفتند اما با تمهیدات اندیشیده شده در سال‌های اخیر این بیماری تکرار نشده است.
درویشی یادآور شد: همچنین با وقوع سیل در سال های گذشته در منطقه 'مند' بیش از 300 راس آهو از بین رفتند چون این منطقه در پایین دست رودخانه قرار گرفته است این درحالی است که پیش از آن با پیش بینی سیل بخشی از آهوها منتقل شده بودند.
وی بیان کرد: اکنون جمعیت آهوها در استان بوشهر احیا شده و حداقل 700 راس آهو در پناهگاه حیات وحش جزیره خارگ و حدود 800 رأس نیز در منطقه حفاظت شده مند نگهداری می‌شود.
درویشی اظهار داشت: با اقدام های حفاظتی از قبیل ایجاد جان پناه‌هایی برای مواقع بروز سیل سعی شده مشکلات موجود در هنگام سیل به حداقل ممکن برسد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات محیط زیست در جزیره خارگ، کوچک بودن زیستگاه نسبت به جمعیت آهوها بوده و اینکه ممکن است به دلیل وجود صنایع نفت و گاز و نظامی بودن منطقه مشکلاتی برای حیات وحش به وجود آید.
جزیره خارگ از توابع شهرستان بوشهر بزرگترین پایانه صادرات نفت کشور است که در فاصله 57 کیلومتری شمال غرب بوشهر در آب های خلیج فارس واقع است و 20 هزار نفر جمعیت دارد.
6043/7212

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست زيستگاه آهو بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۱۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از ثبت‌ گونه در خطر انقراض جهانی یک فرد پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه برای دومین بار خبر داد.

سعید یوسف‌پور با اعلام این خبر افزود: ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی برای دومین بار شدند.

به گفته وی، این تصاویر توسط محیط‌بان "ملک‌آرا خلیل طهماسبی" در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده سبزکوه ۱۱ اسفندماه پارسال توسط "محمدرضا احمدی" مسوول منطقه حفاظت شده سبزکوه ثبت شد و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود، گفت: گونه پلنگ در راس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

تصاویر دیدنی از پلنگ ماده و توله‌اش در ارتفاعات برفی گیلان | ببینید

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف‌پور گفت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌ و بختیاری به ثبت رسیده است.

کد خبر 849655 منبع: ایرنا برچسب‌ها استان چهار محال و بختیاری حیوانات - حیات وحش خبر مهم حیوانات - انقراض گونه‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • ۱۵۰۰ هکتار زمین در زنجان برای نهضت ملی مسکن تامین شد
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان