Web Analytics Made Easy - Statcounter

مساحت پوشش جنگلی کشور در حال حاضر حدود ۱۴.۲ میلیون هکتار است که متاسفانه بخشی از آن آلوده به بیماری و آفت شده است به عنوان مثال بر اساس اعلام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری وسعت شمشادزارهای شمال کشور ۴۰ هزار هکتار است که تقریبا تمامی آن آلوده به بیماری شده است .

همچنین از مجموع شش میلیون هکتار جنگل‌های زاگرس، ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون هکتار آن دچار آلودگی و بیماری زغال بلوط شده است.

در ادامه ۱۰ نکته درباره آفات و بیماری‌ جنگل‌های کشور و نسخه‌های پیچیده شده برای آنها بیان شده است که در پی می آید:

۱*در جنگل‌های شمال کشور گونه‌های مختلفی از جمله بلوط، شاه بلوط، ممرز و شمشاد دچار آفات و امراض شده‌اند همچنین شمشادزارهای شمال مبتلا به بیماری «بلایت» شمشاد و آفت «شب‌پره» هستند.

۲*«بلایت شمشاد» حشره‌ای است که لاروهای آن برگ و پوست درختان شمشاد را می‌خورد و سبب خشک شدن آن می‌شود. این بیماری تقریبا از پایان سال ۹۴ در جنگل‌های شمال کشور آغاز شد و یک سال پس از آن نیز آفت شب‌پره شمشاد به شمشادزارهای شمال کشور هجوم آوردند.

۳*وسعت شمشادزارهای شمال کشور ۴۰ هزار هکتار است که تقریبا تمامی این مساحت آلوده به بیماری شده است. تنها مساحتی حدود ۴۵۰ هکتار در استان گلستان در شرق منطقه هیرکانی وجود دارد که آلودگی آن نسبت به سایر مناطق کمتر است.

۴*در حال‌حاضر ستاد ویژه‌ای در سازمان جنگل‌های کشور برای مبارزه با آفات و امراض شمشادزارها تشکیل شده است و لکه‌های آلوده قطعه‌بندی می‌شوند تا جمعیت این آفات کنترل شود.

۵*دخالت‌های انسانی در اکوسیستم‌های جنگلی سبب شده است که تاب‌آوری جنگل‌ها کاهش پیدا کند و شرایط مساعدی برای توسعه آفات و امراض فراهم شود.

۶*از سوی دیگر شرایط اقلیمی از جمله افزایش دما، کاهش بارندگی و خشکسالی‌ها شرایط را برای رشد آفات و امراض مساعدتر کرده است.

۷*در جنگل‌های زاگرس نیز درختان بلوط به آفات و امراض دچار شده‌اند و یک بیماری قارچی به نام «زغال بلوط» و در کنار آن «سوسک‌های چوب‌خوار» و «جوانه‌خوار» بلوط در حال حاضر پوشش جنگلی غرب کشور را تهدید می‌کنند.

۸*در حال حاضر نیز از مجموع شش میلیون هکتار جنگل‌های زاگرس، ۱.۵ میلیون هکتار آن دچار آلودگی شده‌اند البته این به معنی آن نیست که تمام این ۱.۵ میلیون هکتار خشک شده باشد بلکه آلودگی در این پهنه شدت‌های مختلف دارد.

۹*علت بیماری درختان بلوط تغییرات اقلیمی، توسعه گرد و غبار، بهره‌برداری ناپایدار از جنگل‌های زاگرس و اجرای برخی پروژه‌های عمرانی است.

۱۰*از بهمن ماه سال گذشته سازمان جنگل‌ها سیاست‌های اجرایی بوم‌سازگان جنگلی زاگرس را در ۲۶ بند به استان‌های زاگرسی ابلاغ کرد که امیدواریم این چارچوب مدیریتی ابلاغ شده در کنترل آفات و امراض موثر باشد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۲۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی

فرشته صادقی‌نسب مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: تاکنون مبارزه با عوامل خسارت‌زا در سطح ۲۴۶ هزار هکتار از مزارع غلات استان انجام شده که ۲۶۱ هکتار آن مربوط به بیماری برگی زنگ زردگندم است.

وی افزود: باتوجه به شرایط جوی مناسب برای ایجاد و گسترش بیماری برگی بویژه زنگ زردگندم در مزارع غلات استان، لازم است کارشناسان شبکه مراقبت ضمن پایش دقیق مزارع، در صورت مشاهده بیماری هرچه سریع‌تر اطلاع‌رسانی لازم را در خصوص کانون‌کوبی و سم‌پاشی مزارع با سموم توصیه شده به کشاورزان انجام دهند.

صادقی‌نسب اضافه کرد: با توجه به نقش بیماری‌ها در کاهش عملکرد محصول، عملیات مبارزه بایستی با نظر کارشناسان شبکه مراقبت و در اسرع وقت انجام گیرد تا علاوه بر اثربخشی مناسب از وارد آمدن خسارت به مزارع جلوگیری شود.

به گفته وی، عملیات ردیابی و پایش در مزارع همچنان ادامه دارد و توصیه‌های مدیریتی لازم توسط کارشناسان به کشاورزان انجام می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سم‌پاشی شد
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سمپاشی شد
  • آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفت برگ خوار بلوط
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد
  • هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم