Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@13:53:09 GMT

آغاز پروژه آمریکا برای رسمیت دادن به ژنرال خلیفه حفتر

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۲۴۹۶

آغاز پروژه آمریکا برای رسمیت دادن به ژنرال خلیفه حفتر

احمد مسماری سخنگوی طیف موسوم به ارتش ملی لیبی در مصاحبه ای با بخش عربی شبکه خبری اسکای نیوز گفته که مذاکرات اخیر میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و فیلد مارشال خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی (LNA)، نشان می دهد که آمریکا نقش LNA را در مبارزه با تروریسم، به رسمیت میشناسد.

مسماری در مصاحبه ای که روز جمعه منتشر شد، گفت: «واژه های ترامپ به این معنی است که ایالات متحده متقاعد شده است که ارتش ملی لیبی نقش مهمی در مبارزه با تروریسم بازی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزوده که مذاکرات میان ترامپ و حفتر "نقش مثبت در مبارزه با افراط گرایان" داشته است.

کاخ سفید روز جمعه اظهار داشت که حفتر و ترامپ در این هفته برای رسیدگی به اقدامات صورت گرفته توسط LNA در خصوص مبارزه با تروریسم گفتگو کردند. براساس اعلام دفتر ریاست جمهوری، ترامپ نقش حفتر را در مبارزه با تروریسم و حفاظت از منابع نفت لیبی به رسمیت شناخته است. همچنین در این گفتگوی تلفنی دو نفر درباره "چشم‌انداز مشترک برای گذار لیبی به یک نظام سیاسی باثبات و دموکراتیک" صحبت کردند.

از روز چهارشنبه 4 آوریل، LNA مأموریت خود را تحت عنوان آن چه که مبارزه با تروریسم در لیبی میخواند آغاز کرده است. این نيروها که در شرق ليبي مستقر هستند، در تلاش هستند تا طرابلس را از نيروهاي رقیب طرفدار دولت وفاق ملی، که در غرب کشور مستقر شده اند، باز پس بگیرند.

این در حالی است که دولت مستقر فعلی در طرابلس مورد حمایت سازمان ملل متحد و بسیاری از متحدان اروپایی آمریکا است. مخالفان حفتر بر این باور هستند که وی قرار است شخصی شبیه به قذافی رهبر سابق لیبی شده و کشور را به شیوه ای استبدادی اداره و رهبری کند.

ژنرال حفتر از حمایت امارات متحده عربی و مصر برخوردار است و کمی پیش از اعلام حمله به طرابلس به عربستان سعودی سفر کرده بود. دولت مستقر در طرابلس فرانسه را نیز به حمایت از ژنرال حفتر متهم کرده اما فرانسه این اتهام را رد می‌کند. خبرگزاری رویترز به نقل از جلال حرشاوی از موسسه کلینگندیل در لاهه نوشته است این تماس تلفنی هم‌سنگ حمایت از کارزار ژنرال حفتر است و احتمال دخالت نظامی کشوری چون مصر را بسیار بیشتر خواهد کرد.

عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر، روز یکشنبه 14 آوریل گفت، مصر از تلاش های رویارویی و مقابله با شبه نظامیان افراطی جهت برقراری ثبات و استقرار در همه سرزمین لیبی حمایت می کند. رئیس جمهوری مصر تاکید کرد که با وجود شبه نظامیان تندرو نمی تواند دولت مدنی و دارای حاکمیت ملی تشکیل داد.

رئیس جمهوری مصر روز یکشنبه در کاخ «الاتحادیه» در قاهره با حفتر ملاقات کرد، در جریان این نشست او درباره آخرین تحولات سیاسی و نظامی لیبی با ژنرال حفتر بحث و گفتگو کرد.

طرابلس اکنون در دست دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج است این دولت از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده است اما نتوانست پارلمان را با خود همراه کند.

ژنرال خلیفه حفتر از سوی برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه و شمار زیادی از کشورهای عربی مانند پادشاهی عربی سعودی، امارات متحده عربی، اردن هاشمی، پادشاهی بحربن و مصر از وی حمایت می کنند در مقابل ترکیه و قطر از اسلامگرایان و حکومت السراج در طرابلس حمایت می کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: خلیفه حفتر لیبی آمریکا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۲۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت سرکوب در دانشگاه‌های آمریکا / گسترش جنبش‌های مردمی حمایت از فلسطین همزمان با مشت آهنین غرب در برخورد با فعالان معترض

به گزارش قدس‌آنلاین، نیروهای امنیتی ایالات متحده پیش‌تر از بازداشت ۱۳۳دانشجوی معترض به جنگ در این دانشگاه خبر داده بود. اما منابع رسانه‌ای اعلام می‌کنند تظاهرات گسترده دانشجویان مقابل دانشگاه کلمبیا در همبستگی با همکلاسی‌های بازداشت شده با قدرت ادامه دارد. 
اعتراضات آتشین در محوطه دانشگاه نیویورک و اطراف آن هم از چهارشنبه آغاز شد و ده‌ها فعال ضدرژیم صهیونیستی در چمن اصلی محوطه گرد آمده‌اند. همزمان، بوستون گلوب از تحصن دانشجویان طرفدار فلسطین در کالج امرسون بوستون و مؤسسه فناوری ماساچوست برای همبستگی با دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا خبر می‌دهد. 

شنای دولت بایدن خلاف جریان آب!

جنگ و جنایت رژیم صهیونیستی در غزه که به فاجعه‌های انسانی منجر شده، حمایت از آرمان فلسطین در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا را به اوج رسانده است. بروز این اتفاق در کشوری که دولت او اصلی‌ترین حامی جنایت‌های اسرائیل است، مسئله‌ای به‌شدت قابل توجه و نیازمند تحلیل است. برخی کارشناسان معتقدند جنبش حمایت از مردم غزه در دانشگاه‌های آمریکا به بزرگی جنبش ضد جنگ در دهه ۶۰ و ۷۰ علیه جنگ ویتنام نیست، اما اگر اسرائیل جنایت‌هایش را افزایش دهد و برخورد پلیس بیشتر شود، اعتراضات از اینکه هست بیشتر می‌شود.
اعتراضات در آمریکا به روندهای جاری در فلسطین در شرایطی است که مقامات این کشور بی‌توجه به موج مردمی در حال شارژ و تزریق پول و سلاح به ماشین کشتار اشغالگران هستند. در این مسیر، پس از چندین ماه وقفه، در نهایت سنای آمریکا شامگاه سه‌شنبه با ۷۹رأی موافق، لایحه بسته ۹۵میلیارد دلاری آمریکا که بیش از ۲۶میلیارد آن سهم اشغالگران صهیونیستی است را تصویب کرد. این حرکت با مخالفت شدید مردم روبه‌رو شده و برخی از معترضان کمک به اسرائیل، روبه‌روی محل اقامت رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنا دست به تظاهرات زدند که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد. مردم برای ساعاتی اطراف خانه چاک شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا را بسته و خواستار پایان تأمین مالی نسل‌کشی در غزه شدند. 


جریمه انتقاد در مهد دموکراسی اروپا!

مشت آهنین دولت بایدن در برخورد با مخالفان جنگ غزه در حالی است که در آن سوی آتلانتیک هم رویه‌ای مشابه در پیش گرفته شده است. در این مسیر، فرانسه که از دیرباز مدعی مهد دموکراسی در جهان است، این روزها با هرگونه انتقاد از رژیم صهیونیستی و جنایات جنگی آشکار آن‌ها در غزه بدترین برخوردها را می‌کند. روز گذشته «ماتیلد پانوت» نماینده ارشد و رئیس یکی از فراکسیون‌های پارلمان فرانسه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد پلیس این کشور، او را به علت اعتراضش به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه احضار کرده است. 
چنین تصمیمی در شرایطی گرفته شده که مقامات فرانسه چند سال پیش، انتشار کاریکاتورهای موهن به ساحت پیامبر گرامی اسلام(ص) را با عنوان آزادی بیان توجیه می‌کردند، اما همین مدعیان دموکراسی فریبکارانه جهانی، در برابر کوچک‌ترین انتقادی از رژیم کودک‌کش صهیونیستی، تحمل خود را از دست می‌دهند.

خبرنگار: جاوید  

دیگر خبرها

  • امام جمعه اردبیل: وعده صادق، قدرت ایران را قبولاند
  • حمایت از جنایات جنگی رژیم اسرائیل را متوقف کنید/ این رفتار گویای سیاست دوگانه و متناقض دولت آمریکا نسبت به آزادی بیان است
  • ساعت سرکوب در دانشگاه‌های آمریکا / گسترش جنبش‌های مردمی حمایت از فلسطین همزمان با مشت آهنین غرب در برخورد با فعالان معترض
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • حماس: آمریکا شریک جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها است
  • ببینید | آسمان سرخ لیبی
  • جامائیکا کشور مستقل فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
  • کنعانی: آمریکا به مطالبات قانونی دانشجویان احترام بگذارد
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد