Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@04:31:49 GMT

آفت ملخ در منطقه گنبدکاووس تحت کنترل است

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۲۶۵۹

آفت ملخ در منطقه گنبدکاووس تحت کنترل است

خبرگزاري آريا - گنبدکاووس - ايرنا - رييس اداره توليدات گياهي مديريت جهادکشاورزي گنبدکاووس با اشاره به مشاهده موارد بسيار محدودي از جمعيت ملخ مراکشي در مراتع شمال شهرستان گفت: تيم هايي از جهادکشاورزي شهرستان به صورت مستمر، در حال رصد و کنترل اين آفت بوده و آماده اقدامات مقابله اي با آن هستند.

احمد محمودي نيا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا تصريح کرد: تاکنون آفت ملخ در مزارع اين شهرستان مشاهده نشده و احتمال شيوع اين آفت در سال جاري نيز بسيار کم است با اين حال، به محض مشاهده و حرکت آنها به سمت مزارع، اقدامات مقابله اي و سمپاشي در کانون هاي آن انجام مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اضافه کرد: در برخي سنوات گذشته، طغيان جمعيت گونه هايي از ملخ موسوم به مراکشي که چند دهه قدمت دارد و يک گونه ايتاليايي که از چند سال پيش مشاهده شده، بعضا خساراتي را به مزارع و مراتع منطقه وارد مي کرد که با اقدامات انجام شده تاحدود زيادي از بين رفته است.
محمودي نيا گفت: امسال در بخشي از مراتع مناطق شمالي گنبدکاووس اين آفت در حد محدود مشاهده شده که به دليل سرسبزي مراتع، حرکتي به سمت مزارع ندارند.
به گزارش ايرنا، هجوم ملخ هاي مراکشي به مراتع و مزارع شمال گنبدکاووس در محدوده مرز خشکي ايران و ترکمنستان حدود 90 سال سابقه دارد و مبارزه با آن هر سال در اواخر فروردين ماه و نمايان شدن اين آفت شروع مي شود.
زيستگاه ملخ مراکشي در استان گلستان در وسعتي به طول 120 کيلومتر و به عرض 30 کيلومتر از حوالي شهرستان آق قلا تا مراتع و چراگاه هاي شهرستان مرزي مراوه تپه ادامه دارد و در دهه 90 در اراضي شمال شهرستان گنبدکاووس تاکنون سه بار در سال هاي مختلف مجموعا به مساحت قريب به 30 هزار هکتار مبارزه شيميايي با اين آفت انجام شده است.
ملخ مراکشي يکي از مهمترين گونه هاي ملخ زيان آور در ايران بوده و در نقاط خشک و نيمه صحرايي کشور به مراتع، مزارع غلات و صيفي حمله کرده و آسيب وارد مي کند.
علاوه بر مبارزه شيميايي با اين آفت، نوعي پرنده به نام `سار گلو سرخ` نيز از دشمنان بيولوژيکي اين آفت درمنطقه به شمار مي رود.
رييس اداره توليدات گياهي مديريت جهادکشاورزي گنبدکاووس همچنين بر لزوم مراقبت و کنترل آفات مزارع گندم از سوي کشاورزان تاکيد کرد و گفت: آفتي که هم اکنون در بيشتر مزارع گندم به درصدهاي مختلف مشاهده شده، `فوزاريوم خوشه` است که مي بايست نسبت به سمپاشي مزرعه اقدام شود.
محمودي نيا افزود: به دليل ابرناکي هوا، برخي آفات در مزارع گندم مشاهده مي شود که کشاورزان مي بايست با مشورت کارشناسان پهنه و به محض آفتابي شدن هوا، نسبت به مبارزه شيميايي عليه آفات اقدام نمايند.
وي اضافه کرد: سموم شيميايي مبارزه با آفات گندم به اندازه کافي در کارگزاري هاي عرضه سموم وجود دارد و در صورتي که سم خاصي با کمبود مواجه شد، کشاورزان مي توانند پس از مشوت با کارشناسان با ترکيب چند نوع سم با يکديگر، اقدام به مبارزه شيميايي با آفات نمايند.
شهرستان گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعيت واقع درشرق استان گلستان افزون بر 160 هزار هکتار اراضي زراعي و باغي دارد که بخش اعظم آن به کشت غلات و دانه روغني کلزا مي رود.
/3039/1860
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۲۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات با بیان اینکه مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف و جلوگیری از رشد محصولات دخانی به حساب می‌آید، درعین حال به ارتباط مصرف مواد دخانی با ابتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم مصرف دخانیات را در کشور کنترل کنیم، به طور قطع میزان ابتلا به سرطان نیز حدود یک سوم کاهش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه بررسی‌های برخی از سازمان‌های اقتصادی بیانگر این است که دخانیات بر توسعه پایدار اثر دارد، افزود: مولفه‌های صنعت، تجارت و استعمال دخانیات به عنوان ۳ مانع توسعه در کشورهای «در حال توسعه» هستند. همچنین بنابر اعلام بانک جهانی که یک سازمان اقتصادی است، کشورهای در حال توسعه به منظور توسعه، رشد و اشتغال‌زایی باید با مصرف دخانیات مبارزه کنند. اگرچه بانک جهانی یک سازمان اقتصادی است و در زمینه بهداشت فعالیت نمی‌کند اما از مضرات مصرف دخانیات سخن می‌گوید.

وی با بیان اینکه بانک جهانی بر ضرورت مبارزه با مصرف دخانیات در کشورهای پیشرفته تاکید کرده، افزود: مالیات، مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف و جلوگیری از رشد محصولات دخانی به حساب می‌آید.

مسجدی با اشاره به معاهده «چارچوب کنترل دخانیات» سازمان جهانی بهداشت گفت: سال ۲۰۰۳، معاهده جهانی چارچوب کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت به تصویب رسید. معاهده سازمان جهانی بهداشت در زمینه کنترل دخانیات دارای چندین ماده است که به موضوع مالیات در یکی از بندهای آن اشاره شده است.

لزوم میانگین ۷۰ تا ۷۵ درصدی مالیات بر قیمت خرده‌فروشی دخانیات

این متخصص با بیان اینکه ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی قرار دارد، خاطرنشان کرد: از مراکش تا پاکستان عضو کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی به حساب می‌آیند. کشورهای منطقه مدیترانه شرقی با استفاده پارامترهای گوناگون نسبت به وضعیت میزان استعمال دخانیات اقدام می‌کنند. میزان مالیات محصولات دخانی باید به نحوی باشد که حداقل ۷۰ تا ۷۵ درصد قیمت خرده‌فروشی به مالیات اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه مالیات محصولات دخانی کشور معادل ۲۸ درصد است، ادامه داد: برخی با افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی مخالفت می‌کنند و مدعی هستند افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی می‌تواند صنعت و اشتغال‌زایی را با چالش مواجه کند. مخالفان افزایش مالیات همچنین ادعا می‌کنند افزایش مالیات می‌تواند منجر به قاچاق محصولات دخانی شود.

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران افزود: بازهم تاکید می‌کنم مخالفان افزایش مالیات بر محصولات دخانی بر قاچاق محصولات دخانی به دلیل افزایش نرخ مالیات تاکید دارند. این درحالیست که میزان مالیات بر محصولات دخانی کشور پاکستان معادل ۷۶ درصد است؛ پرسش «آیا در این کشور محصولات دخانی قاچاق می‌شوند؟» را مطرح می‌کنم؛ در پاسخ به این پرسش باید گفت قاچاق دخانیات در کشور پاکستان انجام می‌شود؛ اگر نرخ مالیات بر محصولات دخانیانی کشور پایین بود، بازهم محصولات دخانی در پاکستان قاچاق می‌شدند.

وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی کشور تخصصی‌ترین نهاد مالیاتی کشور به حساب می‌آید، افزود: سال ۱۴۰۱، سازمان مالیاتی کشور در نامه‌ای خطاب به مجلس شورای اسلامی نحوه محاسبه نرخ مالیات بر دخانیات را اعلام کرده و در این نامه نحوه محاسبه مالیات بر دخانیات را اعلام کرده است. سازمان مالیاتی کشور در این نامه اعلام کرده است که با نرخ مالیات ابلاغی می‌توان میزان مالیات دریافتی از ۲۲ هزار میلیارد تومان را به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد. به طور قطع، افزایش مالیات می‌تواند بر میزان مصرف اثر بگذارد و حکم بازدارنده داشته باشد.

مسجدی درباره میزان مالیات در کشورهای دیگر نیز گفت: بررسی‌ها بیانگر این است عراق هرساله میزان مالیات را ۱۰۰ درصد افزایش می‌دهد تا میزان مصرف دخانیات را به صفر درصد برساند.

کاهش ابتلا به سرطان با کنترل دخانیات

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه قوانین ارزشمندی در کشور وجود دارد، افزود: اگرچه قوانین ارزشمند در کشور وجود دارد اما در زمینه اجرای قوانین ضعف داریم. قانون مبارزه با دخانیات در کشور وضع شده اما از منظر اجرای این قانون ضعف داریم. همچنین دو کشور استرالیا و نیوزلند اعلام کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی در کشورهای خود، هیچ‌گونه مصرف دخانیاتی وجود ندارد. پرسش «چگونه این کشورها به این جایگاه رسیده‌اند؟» را مطرح می‌کنم. موضوع کنترل مصرف دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وی در پایان گفت: موضوع کنترل دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در کانون توجه قرار گیرد. بررسی‌ها بیانگر این است که سالانه ۱۵۰ هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان می‌شوند و میزان مرگ و میر سالانه ناشی از سرطان معادل ۸۰ هزار نفر است. اگر بتوانیم مصرف دخانیات را در کشور کنترل کنیم، به طور قطع، میزان ابتلا به سرطان حدود یک سوم کاهش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • پهنه تالاب‌های گنبدکاووس ۱۲۰ هکتار افزایش یافت
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • آغاز مبارزه با آفت سن گندم در مزارع گرمسار
  • سمپاشی مزارع گندم ارومیه علیه سن غلات و علفهای هرز
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو