Web Analytics Made Easy - Statcounter

حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تعلل اروپا در اجرایی شدن اینستکس، گفت: نگاه متفاوت اروپا و ایران به این سازوکار مالی موجب اختلاف در انتظار‌های دو طرف شده است.

وی نگاه اروپا به اینستکس را فرآیندی موقتی برای گذر از افراطی‌گری ترامپ دانست و ادامه داد: اروپایی‌ها به ایجاد مناسباتی با آمریکا برای بازگشت طرف‌های برجام به اجرای این پیمان امیدوارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ساز و کار نه برای حفظ برجام بلکه به جهت حفظ اروپاست؛ به همین دلیل جمهوری اسلامی را قانع نکرده است.

فلاحت پیشه افزود: اگرچه نگاه ایران به اینستکس دائمی است اما به شرایط برجام هم بازگردیم، جمهوری اسلامی به آمریکا اعتمادی ندارد. همچنین سایر عضو‌های برجام باید با تضمین، سازوکار‌های عملی را به ویژه در حوزه اقتصادی تعریف کنند.

رییس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی با اشاره به اینکه اینستکس نتیجه ناچیزی داشته است، گفت: جمهوری اسلامی در عمل، حساب راهبردی را روی این ساز و کار باز نکرده است.

وی با تاکید بر اینکه اینستکس آثار بین المللی سیاسی مهمی دارد، بیان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که دنیا می‌خواهد با ایران رابطه داشته باشد و ترامپ در انزوا قرار گرفته است.

فلاحت پیشه تصریح کرد: ایران روی قدرت اروپا مبالغه کرده است و آنها برای حفظ ساز و کاری مانند برجام بسیار ضعیف هستند؛ به علاوه، برجام دست‌آویزی برای حفظ اروپایی است که حضورش سال‌ها از وجود آمریکایی‌ها و قدرت‌های دیگری، چون روسیه و چین تاثیر گرفته بود.

رییس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی افزود: پس از انقلاب و قطع ارتباط ایران و آمریکا، اروپا یک جایگزین بوده است؛ اکنون مشخص شده که اروپایی‌ها بدون آمریکا قدرت حفظ برجام را ندارند و اینستکس نشان دهنده سردرگمی آن‌هاست. اروپایی‌ها منتظر برقراری دوباره روابط ایران و آمریکا هستند تا بتوانند برای خود تعریفی داشته باشند.

فلاحت پیشه تاکید کرد: ایران پس از اجرای برجام و بازگشت ده‌ها هزار یورو، فرصت‌های مهم را برای اجرای طرح‌هایی مانند پتروشیمی از دست داد؛ کسانی که ثروت‌های وارد شده به خزانه را در آن موقعیت صرف کار‌های بیهوده و زائد کردند، قطعا به کشور خیانت کردند.

رییس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی درباره سازوکار‌های جمهوری اسلامی با کشور‌های ترکیه، عراق، هند، روسیه و چین توضیح داد: این سازوکار‌ها بهره‌های دو جانبه را در بر خواهد داشت و بیشترین مبادلات را شامل می‌شود؛ زمانی به ساز و کار‌ها می‌توان خوشبین بود که کشور‌ها از نظر بومی و ملی ضعف سیاسی و اقتصادیشان را بپوشانند و خود اتکا باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی اینستکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۳۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران

روزنامه کیهان تاکید کرده که نیازی به مذاکره ایران و آمریکا نیست.

بخش‌هایی از این مطلب را در ادامه می‌خوانید:

اکنون تحولات به گونه‌ای رقم خورده است که ایران و محور مقاومت، در مقابل آمریکا و متحدانش، دست برتر را دارند. در این شرایط آمریکا به شدت نیازمند روکردن یک برگ برنده برای خود است و «مذاکره با ایران» دقیقا همان چیزی است که برای واشنگتن حکم «امتیاز ویژه و طلایی» را دارد.

یک سؤال؛ آیا مذاکره با آمریکا، برای ایران نیز حکم «امتیاز» و «برگ برنده» را دارد؟ پاسخ قطعا منفی است. تجربه ثابت کرده است که آمریکا در مذاکره، به دنبال نتیجه‌ای است که از طریق «جنگ» یا «تحریم» به دنبال آن بوده و، چون نتوانسته از آن طرق، به نتیجه مطلوب خود دست یابد، راه سوم که همان مذاکره است را انتخاب کرده است.

نشان به آن نشان که در دولت قبل، به واسطه مذاکرات هسته‌ای و امضای برجام، همزمان هم در قلب رآکتور هسته‌ای بتن ریخته شد و هم تحریم‌ها دو برابر شد.

افراطیون مدعی اصلاحات در حالی پالس مذاکره مستقیم با آمریکا را ارسال می‌کنند که حتی متحدان آمریکا نیز به خسارت بار بودن نزدیکی با آمریکا اعتراف کرده‌اند. به عنوان نمونه چندی پیش «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه با خبرنگاران گفته بود: «اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به «دنباله‌رو‌های آمریکا» مقاومت کند... اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد... اروپا باید وابستگی خود به «فراسرزمینی بودن دلار آمریکا» را نیز کاهش دهد.»

حال سؤال اینجاست که چرا افراطیون مدعی اصلاحات، اصرار دارند که نقش «بلندگو‌های دشمن در ایران» را ایفا کنند و برای بهره‌مندی آمریکا از امتیازات بیشتر، از یکدیگر سبقت می‌گیرند؟!

ما در قریب به سه سال اخیر شاهد هستیم که «دیپلماسی پویا و فعال منطقه‌ای و جهانی» جای «دیپلماسی انفعالی» را گرفته و این تغییر ریل گذاری، دستاورد‌های بزرگی را در پی داشته است.

دیگر خبرها

  • تساوی کسل کننده ملوان و سایپا در نیمه اول
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟