Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@10:46:38 GMT

ظرفیت کرمانشاه برای صادرات 6 میلیارد دلاری

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۴۳۸۷

ظرفیت کرمانشاه برای صادرات 6 میلیارد دلاری

کرمانشاه- ایرنا- میزان صادرات کالاهای غیرنفتی از کشورمان به عراق براساس برنامه باید به 20 میلیارد دلار برسد که در این میان استان کرمانشاه با 2 مرز رسمی و چهار بازارچه مرزی در تحقق این میزان صادرات نقش موثری دارد.

سال 97 در مجموع نزدیک به سه میلیارد دلار و به طور دقیق تر در مجموع 2 میلیارد و 907 میلیون و 370 هزار و 376 دلار کالا به وزن پنج میلیون و 896 هزار و 882 تن از گمرکات و بازارچه های مرزی استان به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال 96 از لحاظ ارزش 44 درصد افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کرمانشاه اکنون به مرز سالانه سه میلیارد دلار صادرات رسیده و براساس آنچه که رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه گفته باتوجه به ظرفیت های موجود این رقم می تواند به 2 برابر افزایش یابد.
میزان صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به عراق اکنون سالانه حدود 12 میلیارد دلار است که براساس راهبردی که دراین حوزه در نظر گرفته شده این میزان باید به 20 میلیارد دلار برسد.
اما در این میان استان کرمانشاه به دلیل ظرفیت های متعددی که در بخش های مختلف دارد می تواند در تحقق صادرات 20 میلیارد دلاری به عراق نقش موثری داشته باشد که مسئولان ملی و استانی برای تحقق این نقش باید برنامه ریزی کنند.
استان کرمانشاه با 371 کیلومتر مرز مشترک با 2 بخش کُرد و عرب نشین عراق و داشتن 6 مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص می دهد.
علاوه بر 2 مرز رسمی فعلی که فعال است، قرار است به زودی مرز سومار نیز که اکنون یکی از مرزهای فعال اقتصادی منطقه غرب کشور محسوب می شود به مرز رسمی تبدیل گردد و از این رو ظرفیت های صادراتی استان کرمانشاه در حوزه مرزهای رسمی افزایش می یابد.
از سوی دیگر یکی از بسترهای مهم برای افزایش صادرات از استان کرمانشاه، وجود امنیت پایدار و مستحکم با مشارکت خوب مردم و حضور فعال نیروهای تامین کننده امنیت است که در این استان خوشبختانه امنیت کامل و پایدار برقرار است.
استان کرمانشاه به عنوان مرکز غرب کشور از ظرفیت های دیگری در بخش های زیربنایی مانند وجود فرودگاه، راه آهن و بزرگراه برخوردار است و این وضعیت مطلوب در بخش حمل و نقل هم جزء ظرفیت های خوب استان در راستای تحقق صادرات کالا و خدمات محسوب می شود.
در کنار این موارد، کرمانشاه یکی از قطب های اصلی کشاورزی، دامپروری و شیلات و آبزیان در کشور محسوب می شود که تولیدات این بخش نیز می تواند به خارج از کشور صادر شود.
از حوزه خدمات نیز نباید مغفول ماند چرا که درآمد نهفته و کلانی در این بخش وجود دارد که می توان با شناسایی و تقویت ظرفیت های این بخش از جمله توریسم سلامت، خدمات فنی، مهندسی و آموزشی و گردشگری نیز به افزایش صادرات و کسب درآمد ارزی برای کشور کمک کرد.
اگرچه افزایش صادرات از سه میلیارد دلار فعلی به 6 میلیارد دلار به عنوان راهبردی کلان طراحی و در نظر گرفته شده است اما نباید به حفظ صادرات موجود و حفظ بازارهایی که اکنون مقصد صادرات کالاهای ما هستند غافل شد.
آنچه که اکنون صادرات کشورمان را در عراق و در میان رقبای بین المللی تهدید می کند، بی کیفیت بودن برخی از اقلام و کالاها است که متولیان امر باید به آن توجه جدی داشته باشند.
نبود بسته بندی مناسب و شکیل نیز از دیگر تهدید کننده های صادرات کالاهای کشورمان به عراق محسوب می شود.
متاسفانه تولیدکنندگان ما از مقوله مهمی در حوزه صادرات که آن هم بازاریابی است غافل شده اند و می خواهند از مرحله تولید تا صادرات را خود به تنهایی انجام دهند در حالیکه بازاریابی، تبلیغات، بسته بندی و طراحی محصولات خود صنعتی جدا و تخصصی است و نیاز به وجود مشاوران قوی در کنار تولیدکنندگان دارد.
بازارهای بکر عراق و سوریه که در نزدیکی کشور ما قرار دارند می توانند مقصد صادراتی مهمی برای ما باشند اما به شرطی که ما تولیدکنندگان ما بازارهای هدف را به خوبی شناسایی کنند و کالاهای رقابت پذیر به این بازار بکر بین المللی صادر نمایند.
در کنار این موارد می طلبد که مسئولان استان و کشور نیز به رونق واحدهای تولیدی موجود، ایجاد واحدهای جدید با رویکرد صادراتی، تسهیل صادرات و رفع موانع بر سر راه صادرات و ایجاد زیرساخت های لازم به ویژه در گمرکات و بازارچه های مرزی توجه جدی داشته باشند.
اکنون شرایط برای صادرات به کشورهای همسایه فراهم است و تولیدکنندگان و مسئولان دستگاه های متولی باید در همکاری و هماهنگی کامل با هم بتوانند از این فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را در راستای توسعه استان های مرزی مانند کرمانشاه بردارند.
3033/8066
فرزاد نویدی خبرنگار ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد صادرات كرمانشاه بازار عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۴۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال ۱۴۰۲، ۳۳۲ هزار و ۷۱۲ تن کالای غیرنفتی با ارزش ۳۰ میلیون دلار از استان کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.

سید امیرتیمور موسویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: میزان صادرات تولیدی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد، و میزان کل صادرات با بازرگانان طی این مدت بیش از ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی اظهار کرد: کلینکر سیمان، محصولات آرایشی بهداشتی، عصاره شیرین بیان، عصاره های گیاهی، صیفی جات، تره بار، ماهی و موکت کالا های عمده صادراتی استان طی سال ۱۴۰۲ بوده اند.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ کالاهای غیر نفتی استان به کشور های آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی، افغانستان، جمهوری آذربایجان، عراق و سوئیس صادر می شدند، خاطرنشان کرد: طی این مدت زمان بیشترین حجم صادرات استان به کشور کویت بوده که بالغ بر پنج میلیون دلار کلینکر سیمان به این کشور صادر شده است.

موسویان تصریح کرد: طی سال ۱۴۰۲ به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم در گمرک، کالای وارداتی به استان کهگیلویه و بویراحمد نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ صادرات غیرنفتی استان در بخش تولیدی بیش از ۱۰۰ درصد، و در بخش بازرگانان و واحدهای تولیدی در مجموع بالای ۳۰۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه صادرات غیرنفتی استان برای امسال در بخش تولیدی ۱۰ میلیون دلار و در کل ۳۰میلیون دلار هدف گذاری شده است، عنوان کرد: کشورهای آلمان، آفریقای جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی، افغانستان، جمهوری آذربایجان، عراق و سوئیس عمده کشور های هدف صادراتی استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.

موسویان تصریح کرد: با توجه به ثبت کوتاژهای واحدهای صادراتی توسط گمرک استان، افزایش صدور کارت بازرگانی و بازاریابی بازرگانان و همین طور پیدا کردن اهداف صادراتی جدید صادرات غیرنفتی استان کهگیلویه و بویراحمد طی سال ۱۴۰۲ شاهد چنین رشدی بوده است.

وی بیان کرد: صادرات واحدهای تولیدی استان کهگیلویه و بویراحمد بالغ بر هشت میلیون دلار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان