Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-26@19:34:36 GMT

موج دوم هجوم ملخ‌ها در اردیبهشت‌

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۵۵۷۶

آرمان نوشت: با توجه به پیش‌بینی حضور ملخ‌ها تا پنج‌سال آینده در کشور و اینکه موجب آسیب و ضرر می‌شوند باید برنامه‌ریزی دقیق و مدونی برای مبارزه با آنها داشته باشیم. در بهمن‌ماه سال گذشته موج اول مبارزه با ملخ‌های صحرایی با سمپاشی حدود ۲۱۰۰ هکتار در کل استان انجام شده است. مرحله دوم مبارزه را که مبارزه با پوره ملخ‌ها (بچه‌ملخ‌ها) است از شنبه و یکشنبه این هفته آغاز خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌بینی می‌شود موج دوم ورود ملخ‌های مهاجر به کشور نیز از اواسط اردیبهشت باشد که در این مرحله پیش‌بینی مبارزه در سطح ۶‌هزار هکتار داشتیم، اما اکنون می‌بینیم نیاز به سمپاشی حدود ۸ تا ۱۰‌هزار هکتار زمین‌های کشاورزی است. این ملخ‌ها تمام گیاهان سر راه خود را می‌خورند و اگر کنترل نشوند روزانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر قدرت پروازی و در صورت عدم‌مبارزه تا ۳۵۰۰ کیلومتر قدرت جابه‌جایی دارند یعنی اگر در استان بوشهر با ملخ‌ها مبارزه نشود به استان فارس و پس از آن به نقاط دیگر هدف می‌روند. در پی هجوم آفت ملخ به ۶ استان جنوبی کشور و هجوم به زمین‌های کشاورزی، گستره وسیعی از خاک این مناطق را تحت هجوم خود درآوردند. این ملخ‌ها از شبه‌جزیره عربستان وارد کشور شده‌اند و روزانه تا چندبرابر وزن خود علوفه، غلات، صیفی‌جات و حتی علف‌های هرز می‌خورند. ملخ‌های صحرایی که از مضرترین انواع ملخ‌ها هستند، در دسته‌های چندصد‌هزارتایی، میهمان ناخوانده استان‌هایی چون فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان شده‌اند و در سر راه خود هرگونه سرسبزی را خورده و پیشروی می‌کنند. مدیرکل مبارزه با آفات عمومی ضمن اعلام اینکه در اردیبهشت‌ماه جمعیت بیشتری از ملخ‌ها وارد کشور می‌شود، شیطنت عربستان و عدم‌مبارزه تعمدی با ملخ‌ها را محتمل دانست. مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات درباره اینکه آیا ورود جمعیت‌های بیست‌میلیونی و بیشتر از ملخ‌ها به کشور صحت دارد یا نه به «مهر» گفت: در فائو برای جمعیت‌های ملخ‌ها از اصطلاح دسته و گروه استفاده می‌شود. گروه از چند‌هزار ملخ تا چندده‌هزار ملخ در کیلومتر مربع را شامل می‌شود. دسته در تعریف فائو عبارت از بیست‌میلیون تا ۱۵۰‌میلیون ملخ در هر کیلومتر مربع است که می‌توان گفت متوسط هر دسته پنجاه‌میلیون ملخ است.
سعید معین تاکید کرد: از ابتدای شروع مبارزه تاکنون ریزش‌هایی که داشتیم از چند‌هزار تا چند ده‌هزار ملخ بوده که واردشده و با آنها مبارزه می‌شود. وی درباره اینکه از چه زمانی هجوم ملخ‌ها آغاز شده و چه مناطقی را درگیر کرده، گفت: از نیمه بهمن‌ماه ریزش ملخ صحرایی که خطرناک‌ترین نوع ملخ است از طرف شبه‌جزیره عربستان به کشور ما آغاز شد و همچنان هم ادامه دارد. از آن تاریخ تا الان استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان مورد حمله قرار گرفته که مبارزه شبانه‌روزی با این آفت در حال انجام است. معین در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال ورود جمعیت بیشتری از ملخ‌ها در ابعاد بزرگتر به کشور وجود دارد یا نه، گفت: پیش‌بینی‌ها بر این است که دسته‌هایی که در مناطق مرکزی عربستان و دریای سرخ عربستان هستند به‌سمت شمال حرکت می‌کنند و آنجا هم چون باد به‌سمت ایران است و اینها هم موقع پرواز خودشان را به‌سمت باد تنظیم می‌کنند و با باد حر کت می‌کنند به‌سمت سواحل ایران حرکت خواهند کرد. وی گفت: عربستان در حال حاضر با ملخ‌ها مبارزه می‌کند ولی مبارزه‌ای که قبلا انجام می‌داد و می‌توانست جلوی ملخ‌ها را بگیرد الان انجام نمی‌شود. شاهدش هم این است که ما از خرمشهر تا چابهار مورد حمله ملخ قرار گرفته‌ایم و تراکمی از ملخ که وارد کشور می‌شود بسیار بیش از آن چیزی است که سال‌های قبل که مبارزه موضعی داشتیم وارد می‌شد و بنابراین می‌توان متصور بود که به نفعشان است که شیطنت کنند و مبارزات لازم را انجام ندهند.
مبارزه هوایی و زمینی
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی درباره اینکه اکنون چگونه می‌توان با این جمعیت‌های بزرگ ملخ مبارزه کرد، گفت: مبارزه هوایی با استفاده از هواپیمای سمپاش است و در مبارزه زمینی هم با استفاده از همه امکانات زمینی و سمپاشی‌های ویژه ملخ که مورد تایید فائو است استفاده می‌کنیم. معین در پاسخ به اینکه آیا نمی‌توان از روش‌های بیولوژیک برای کنترل ملخ‌ها بهره برد، تاکید کرد: وقتی تراکم یک آفتی، چه ملخ و چه هر حشره‌ای، از حدی فراتر می‌رود روش‌های کنترل غیرشیمیایی دیگر پاسخگو نیست و الان که ما در مورد ملخ صحرایی صحبت می‌کنیم وضعیت، منطقه، هجوم در حدی است که هیچ‌یک از این روش‌ها نمی‌تواند جلوی هجوم را بگیرد و تنها راه مقابله و سرکوب استفاده از حادترین روش یعنی همین مبارزه شیمیایی است که انجام می‌دهیم.
سازمان مدیریت بحران در برابر ملخ‌ها
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اظهار کرد: در کنار سیلاب‌های مخربی که برخی از استان‌های کشور را در بر گرفته است، سازمان مدیریت بحران به دیگر حوادث و وقایع نیز توجه دارد که یکی از این مسائل پدیده هجوم ملخ‌ها به کشور است که گرچه مسئولیت اصلی مبارزه با آفات گیاهی و جانوری با وزارت جهادکشاورزی و سازمان حفظ نباتات است، اما با توجه به درخواستی که از سازمان مدیریت بحران شده این سازمان نیز برای مبارزه با این پدیده ورود کرده است. اسماعیل نجار با بیان این که قریب به ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی و باغات کشور با ورود ملخ‌ها تحت تأثیر قرار خواهد گرفت، گفت: تاکنون ۴۵ هزار هکتار از اراضی از طریق سمپاشی هوایی و سمپاشی دستی مورد پاکسازی و مقابله قرار گرفته‌اند اما لازم است که در ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی باقی مانده نیز این مبارزه ادامه داشته باشد. برچسب ها: هجوم ، ملخ‌ ، اردیبهشت‌

منبع: خرداد

کلیدواژه: هجوم ملخ اردیبهشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۵۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد

اجلاس روسای FIU (مراکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی) کشورهای عضو بریکس و با حضور نمایندگان ۲۴ کشور به میزبانی روسیه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، هادی خانی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم جمهوری اسلامی ایران در اجلاس روسای مراکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی کشورهای عضو بریکس طی سخنانی با محوریت مکانیزم‌های کاهش ریسک استفاده از دارایی های مجازی برای اهداف پولشویی و تامین مالی تروریسم، بر لزوم همکاری‌های داخلی و بین المللی در جهت سوءاستفاده از دارایی‌های مجازی توسط تبهکاران و تروریست‌ها و مجرمین پولشویی تاکید کرد.

تاکید بر لزوم تدوین سازوکارهای تعمیق روابط و تعاملات بین کشورهای عضو بریکس در مسیر مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم از دیگر محورهای سخنرانی معاون وزیر امور اقتصادی در این نشست بود.

برگزاری نشست‌های دو جانبه با روسای واحدهای اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم کشورهای عضو بریکس از جمله برنامه‌های نماینده جمهوری اسلامی ایران در این نشست است.

لزوم برنامه‌ریزی موثر در اشتراک ظرفیت‌های موجود کشورهای عضو در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، اشتراک گذاری دانش فنی و آموزشی در بهبود مستمر فرآیندهای اجرایی و رگولاتری، تشکیل کمیته‌های کارشناسی و بررسی، حوزه‌های کاری مشترک و لزوم حمایت کشورهای عضو از یکدیگر در مجامع بین المللی از جمله موضوعاتی بود که در دستور کار جلسه شورای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم بریکس قرار داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هجوم هواداران اراکی به رختکن (عکس)
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • روسای FIU سازمان بریکس با یکدیگر دیدار کردند
  • برتری موسوی و تقوی برابر حریفان
  • هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم