Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@15:40:28 GMT

مسمومیت سالمونلا چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۵۹۳۸

مسمومیت سالمونلا چیست؟

بیماری سالمنلوز بیماری میکروبی از ابتلا به باکتری سالمونلا ایجاد میشود مشترک بین انسان و حیوان است که به طور عمده از طریق طیور و مصرف فرآورده‌های آن به انسان منتقل می‌شود.
سالمونلا باکتری باسیل گرم منفی است که در جوجه‌ها و تخم‌مرغ‌ها معمولاً وجود دارد. سالمونلا عامل یکی از شایع‌ترین مسمومیت‌های غذایی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالمونلا می‌تواند تخمدان‌های پرنده را آلوده کند و قبل از تخم گذاردن پرنده، وارد تخم‌مرغ شود یا اینکه به هنگام تخم گذاردن پرنده، به پوسته تخم مرغ نفوذ کند. سالمونلا با پختن غذا از بین می‌رود، ولی غذا‌هایی که حاوی تخم‌مرغ خام هستند (مانند سس مایونز) مشکل‌ساز خواهند بود.

میکروب‌های مضری مانند سالمونلا که در جوجه‌های کوچکی مانند جوجه اردک، جوجه‌های مرغ، جوجه‌های بوقلمون‌ها و جوجه‌های غاز وجود دارد، گاهی اوقات می‌تواند تهدیدی جدی برای زندگی شما به ویژه برای کودکانتان باشد. برخی از بچه‌ها که به طور مداوم در نزدیکی این جوجه‌ها بازی می‌کنند، به دلیل ابتلا به میکروب سالمونلا، به احتمال زیاد از این بیماری رنج خواهند برد.

غذا‌های خام با منشا حیوانی، گوشت، مرغ، شیر و لبنیات، تخم‌مرغ و غذا‌های دریایی می‌توانند آلوده به باکتری سالمونلا باشند. همچنین برخی میوه‌ها و سبزیجات ممکن است این باکتری را داشته باشند.

پخت مناسب مواد غذایی از بین رفتن باکتری سالمونلا را سبب می‌شود. از طرف دیگر شستن میوه و سبزی‌ها برای از بین بردن این باکتری کفایت نمی‌کند.

غذا‌های در معرض خطر مسمومیت سالمونلا:

بد نیست فهرست زیر را همیشه مد نظر داشته باشید:

گوشت مرغ، گاو، خوک و بوقلمون

سبزیجات و میوه‌ها

شیر خام و سایر فرآورده‌هایی که با آن تهیه شده

تخم مرغ خام

ماهی و حلزون‌های خام

انواع جوانه‌ها

آرد خام

غذا‌های ذکر شده فوق به راحتی آلوده شده و ناقل باکتری می‌شود. با ورود به بدن هر موجود زنده‌ای هم می‌تواند ناقل بیماری باشد. باکتری علاوه بر ایجاد سم در غذا با تغذیه از آن به سرعت رشد و تکثیر می‌شود. میوه‌ها و سبزیجات در نتیجه آبیاری با آب آلوده می‌توانند ناقل باکتری سالمونلا شوند.

گاهی زنجیره معیوبی هم ایجاد می‌شود. به عنوان مثال گوشت مرغ بر روی سطحی که تمیز نیست تکه تکه شده و به باکتری آلوده می‌شود. بعد این غذا با سبزی‌های نشسته یا دست‌های شسته نشده خورده می‌شود. در چنین مواردی خطر مسمومیت سالمونلا قطعی و شدید است.

پیشگیری از سالمونلا:

طی پروسه ذخیره، آماده‌سازی و پخت موادغذایی دقت و توجه کافی به خرج دهید:

دست‌ها و تمام سطوحی را که طی آشپزی، مواد غذایی با آن‌ها تماس دارند، بشویید (زمان مناسب برای شست‌وشوی بهداشتی دست‌ها ۳۰ ثانیه است).

غذا‌ها را در دمای مناسب بپزید و اجازه دهید غذا‌هایی مثل گوشت، کاملاً پخته شود.

از غذایی که باقی می‌ماند، در یخچال نگهداری کنید.

در پختن و حرارت دادن غذا‌هایی نظیر تخم‌مرغ، ماکیان، گوشت‌های قرمز، ماهی، صدف، شیر و فرآورده‌های لبنی دقت کافی را به خرج دهید.

علائم آلودگی با سالمونلا:

این علائم غالبا بعد از ۱۲ تا ۷۲ ساعت، پس از بلع غذا ظاهر می‌شوند. این علائم عبارتند از:

- دل درد

- گرفتگی‌های عضلات شکمی

- اسهال

- تب

گاهی باکتری از بین می‌رود، ولی عوارض آن تا مدت‌ها باقی مانده و علت بروز بیماری‌های دیگر می‌شود.


درمان مسمومیت سالمونلا:

اگر بدن فرزند شما هر گونه علائم مسمومیت ابتلا به سالمونلا را نشان می‌دهد، بلافاصله برای جلوگیری از هر گونه عوارض جدی، او را نزد پزشک ببرید و با متخصص اطفال مشورت نمایید.

بیشتر مبتلایان بدون روش‌های درمانی، در طی ۴ تا ۷ روز بهبود می‌یابند.

افرادی که دارای اسهال شدیدی می‌باشند، نیاز به جبران مایعات از دست رفته دارند. این مایعات را می‌توان از طریق داخل وریدی به بدن رساند.

برای جلوگیری از دهیدراتاسیون (کم‌آبی)، یک لیوان آب یا مایعات جایگزین بعد از هر بار دفع بنوشید.

وقتی به اندازه کافی سرحال شدید، شروع به خوردن مواد غذایی کم‌چرب مثل موز، برنج (کته) و نان برشته کنید.

آنتی‌بیوتیک همیشه لازم نیست. اما اگر باکتری سالمونلا، روده‌ها را عفونی کرده باشد، درمان آنتی‌بیوتیک لازم است.   منبع: بیتوته 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: باکتری سالمونلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۵۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

پژوهشگران «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا» در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که می‌توان باکتری‌های ایجادکننده بوی زیر بغل را با استفاده از لیزین به‌دست‌آمده از باکتریوفاژ هدف قرار داد.

به گزارش ایسنا، ساطع شدن بوی بد از زیر بغل، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد را آزار می‌دهد.

به نقل از ساینمگ، بوی بد زیر بغل ناشی از متابولیزه شدن عرق توسط باکتری‌های تولیدشده توسط غدد «آپوکرین»(Apocrine) است. این باکتری‌ها بومی پوست ما هستند اما بوی تولیدشده در بدن افراد گوناگون، متفاوت است. به طور کلی، مردم از دئودورانت‌ها برای زیر بغل خود استفاده می‌کنند اما شاید راهی برای خلاص شدن از شر باکتری‌ها وجود داشته باشد.

برای کشف این راه حل، یک گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «ساتوشی اوماتسو»(Satoshi Uematsu) استاد «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا»(OMU) و «کوسوکه فوجیموتو»(Kosuke Fujimoto) دانشیار دانشکده پزشکی این دانشگاه، نمونه‌های مایع بدن را از زیر بغل ۲۰ مرد سالم جمع‌آوری کردند.

یک پنل بویایی ذهنی، بوها را به دو نوع طبقه‌بندی کرد که ۱۱ نوع بوی قابل توجه را در بر داشت. پژوهشگران، مواد تولیدشده از متابولیسم باکتری‌ها و DNA میکروفلور پوست را تحلیل کردند و افزایش حضور پیش‌سازهای ایجادکننده بو را در آن ۱۱ نمونه دیدند که با تکثیر باکتری «استافیلوکوکوس هومینیس»(Staphylococcus Hominis) همراه بود.

پژوهشگران، آمینواسید «لیزین»(Lysine) را از یک باکتریوفاژ تولید کردند که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را آلوده می‌کند. طی بررسی‌های آزمایشگاهی مشخص شد که لیزین فقط باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را هدف قرار می‌دهد، نه باکتری‌های دیگر که معمولا روی پوست وجود دارند.

«میهو اوماتسو»(Miho Uematsu) دانشیار گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: ما با استفاده از ابررایانه «SHIROKANE» در «دانشگاه توکیو»(UTokyo)، یک تحلیل متاژنومیک را در مقیاس بزرگ روی میکروفلور پوست انجام دادیم و دریافتیم که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس در ایجاد بو مهم است. شناسایی کردن لیزین که به باکتری استافیلوکوکوس هومینیس حمله می‌کند نیز نتیجه تحلیل جامع ژنوم بود.

دکتر «میکی واتانابه»(Miki Watanabe) از اعضای گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک و گروه پوست دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: بوی زیر بغل یکی از معدود اختلالات پوستی است که باکتری‌ها عامل اصلی آن هستند. اگرچه بسیاری از بیماران از بوی زیر بغل رنج می‌برند اما گزینه‌های درمانی کمی وجود دارند. ما معتقدیم که این پژوهش به ارائه یک درمان جدید می‌انجامد.

این پژوهش در «Journal of Investigative Dermatology» به چاپ رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در روستای کوهمره سرخی
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل