Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-08@02:31:19 GMT

واکنش ها به طرح دو فوریتی تحریم اپل

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۸۷۷۳

ساعت 24- طرح دو فوریتی تحریم شرکت اپل در حالی در مجلس کلید خورد که این طرح با مخالفت های جدی برخی نمایندگان روبرو شده است.

طرح دو فوریتی تحریم شرکت اپل در حالی در مجلس کلید خورد که این طرح با مخالفت های جدی برخی نمایندگان روبرو شده است.

پس از اقدام آمریکا در تروریستی نامیدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مجلس اعلام کرد که اقدامات مقابله ای با آمریکا انجام خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تهیه 15 طرح در این کمیسیون برای مقابله با آمریکا خبر داد.
احمد امیرآبادی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی چهارشنبه گذشته اعلام کرد که تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح دو فوریتی تحریم شرکت آیفون را امضا کرده اند که در صورت تصویب نهایی آن، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است از زمان لازم الاجرا شدن این قانون از ثبت تلفن همراه گوشی های متعلق به شرکت آمریکایی آیفون خودداری کرده و ارایه هرگونه خدمات به این شرکت و شرکت های وابسته به آنها و نمایندگی های آنان ممنوع و مسئولیت اجرای این قانون به عهده شخص وزیر است.
این طرح از روز چهارشنبه با واکنش های مثبت و منفی بسیاری در فضای مجازی و حتی از سوی برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد به طوری که برخی نمایندگان این طرح را به مانند شوخی بهارستان دانستند و اظهار داشتند که نباید فرآیند مواجه با تحریم ها را شعاری و بی خاصیت کنیم.
برخی دیگر نیز این طرح را مفید دانستند که می تواند اقدام مناسبی برای مقابله با آمریکا باشد.بعضی نیز این سوال را از طراحان می پرسند که چرا در متن طرح به جای ذکر نام شرکت آمریکایی اپل به اشتباه نام آیفون را مطرح کرده اند.
علیرضا رحیمی عضو هیات رییسه مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و از مخالفان این طرح در این باره در توییتی نوشت: «در شرایطی که ایرانی ها بیش از یک میلیون از محصولات اپل را خریداری و استفاده می کنند تحریم شرکت اپل (و باصطلاح طراحان آیفون) به شوخی بهارستانی شبیه تر است تا قانونگذاری در مجلس».
وی افزود: «فرآیند مواجهه با تحریم ها را شعاری و بی خاصیت نکنیم، قانون ممنوعیت استفاده از ماهواره هنوز هم رسمی است.!!»
محمود صادقی نماینده مردم تهران نیز یکی دیگر از مخالفان این طرح در توییت خود نوشت: «با توجه به این که فایده و آثار تحریم اپل (به تعبیر طراحان آیفون) برایم روشن نیست با وجود اصرار یکی از طراحان آن را امضا نکردم».

عبدالکریم حسین زاده نماینده نقده در مجلس شورای اسلامی که از مخالفان این طرح است در توییتی نوشت: «کاش تفاوت بخش خصوصی و دولتی را می‌دانستند تا در جدال با یک دولت، علیه شرکت‌های خصوصی طرح ننویسند و شأن و جایگاه مجلس خدشه‌دار نمی‌شد».
وی افزود: «کاش حداقل می‌دانستند باید علیه شرکت «اپل» «طرح دوفوریتی» بنویسند، نه اینکه یکی از محصولات اپل را تبدیل به شرکت کنند».
جلال میرزایی نماینده ایلام و از مخالفان این طرح نیز گفت: اگر اپل در ایران نمایندگی یا شبکه فروش مانند کشورهایی مثل چین و ترکیه داشت این تحریم قابل قبول بود ولی وقتی این شرکت در ایران دفتری ندارد و خدماتی ارائه نمی کند پرداختن به این موضوع بی معناست و شان مجلس را پایین می آورد.
وی با بیان این که این حرکت ابهام دارد، اظهار داشت: ما نیاز به وضع قوانینی داریم که آمریکا را هدف قرار دهد نه شهروندان خود را، ما نباید در میان شهروندانمان نارضایتی ایجاد کنیم، مجلس باید قوانینی وضع کند که آمریکایی ها را تحت فشار قرار دهد برخی راه را اشتباه می روند و می خواهند به شهروندان خودمان فشار وارد کنند.
سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و نماینده ورامین از موافقان این طرح درباره محتوای آن گفت: در شرایطی که ایالات متحده آمریکا، سپاه پاسداران را در لیست تروریستی قرار داده است چرا در بازار ایران محصولات آمریکایی اجازه خرید و فروش، معامله و استفاده دارند؟
وی افزود: تدوین طرح تحریم آیفون در مجلس به معنای یکی از اقدامات متقابل علیه آمریکا در حوزه اقتصادی است، تدوین طرح تحریم آیفون در مجلس به معنای یکی از اقدامات متقابل علیه آمریکا در حوزه اقتصادی است.
حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم و از موافقان طرح تحریم شرکت اپل گفت: فروش اپل در ایران سالانه یک میلیارد دلار است درنتیجه اگر ما این تحریم را انجام دهیم به همین اندازه به این شرکت ضرر وارد می‌شود.
وی که از نمایندگان عضو فراکسیون نمایندگان ولایی افزود: طبیعتا اگر ما نیروهای همسو را هم در غرب آسیا متوجه این جریان کنیم، آنها هم تحریم می‌کنند، به نظر می‌رسد دوستان ما در کشورهای همسایه و غرب آسیا اگر به تحریم سیستم‌های دیگر غیر از اپل روی بیاورند، فکر می‌کنم بتوانیم سالانه ۱۰ میلیارد دلار به آمریکا ضربه بزنیم.

مخالفانی که از آیفون استفاده می کنند
البته طرح تحریم شرکت اپل در حالی از سوی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح می شود که تعدادی از آنها در عکس هایی که توسط دوربین های عکاسان شکار شده است دارای گوشی اپل هستند.
البته عکس هایی از موافقان این طرح منتشر شده که گوشی آیفون به دست دارند!

جزییات طرح دو فوریتی تحریم شرکت آمریکایی آیفون
به گزارش ایرنا طرح دو فوریتی تحریم شرکت آمریکایی آیفون با یک ماده واحده و 6 تبصره از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی چهارشنبه هفته گذشته تهیه شد.
در ماده واحده این طرح آمده است: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است از زمان لازم الاجرا شدن این قانون از ثبت تلفن همراه گوشی های متعلق به شرکت آمریکایی آیفون خودداری کرده و ارایه هرگونه خدمات به این شرکت و شرکت های وابسته به آنها و نمایندگی های آنها ممنوع و مسئولیت اجرای این قانون به عهده شخص وزیر است.
در تبصره یک این ماده آمده است: ورود و آزاد سازی محصولات این شرکت ممنوع بوده و کمرگ جمهوری اسلامی ایران مسوول اجرای این تبصره است.
براساس تبصره دو این ماده، تبلیغات محصولات این شرکت در داخل کشور ممنوع بوده و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف به نظارت مستمر به این موضوع است.
در تبصره سه ماده واحده این طرح آمده است: وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبت سفارش محصولات این شرکت خودداری کرده و ممنوع اعلام می کند.
براساس تبصره چهار این ماده بانک مرکزی جمهوری اسلامی از تخصیص هر گونه ارز با هر قیمتی برای واردات محصولات این شرکت خودداری می کند.
در تبصره پنج این ماده تصریح شده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مکلف است هماهنگی های لازم برای پیوستن امت اسلامی و کشورهای همپیمان و همسایه به این تحریم را به عمل آورد.
براساس تبصره 6 این ماده، بهره مندی مقام ها (موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری) از محصولات این شرکت آمریکایی ممنوع است.

خانه ملت

منبع: ساعت24

کلیدواژه: خانه ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۸۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود

بازارهای گاز طبیعی هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به توقف جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا، گارد افزایشی به خود گرفتند.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۱۹، روسیه و اوکراین توافق ترانزیت خط لوله پنج ساله را برای تامین گاز طبیعی به اروپا امضا کردند. با وجود اینکه دو سال از جنگ روسیه با اوکراین می‌گذرد، هر دو کشور به اجرای قرارداد ادامه داده‌اند. اما اکنون قرار است این توافق به پایان برسد زیرا کی‌یف اعلام کرده که قصد ندارد آن را پس از انقضا در ۳۱ دسامبر، تمدید کند.

از سوی دیگر، کادری سیمسون، مسئول انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرده که بازوی اجرایی این بلوک، هیچ علاقه‌ای به تلاش برای تجدید توافق تراتزیت ندارد. واردات گاز از طریق اوکراین، تنها پنج  درصد از کل واردات گاز اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌دهد. اورا سابادوس، تحلیلگر ارشد شرکت اطلاعات بازار ICIS، به پولیتیکو گفت: اتریش، مجارستان و اسلواکی از توقف این واردات، احتمالا بیشترین ضربه را خواهند دید.

خوشبختانه، اگر اروپا بخواهد وابستگی خود به محصولات انرژی روسیه را به میزان بیشتری قطع کند، این اتفاق برای تولیدکنندگان گازی که مدت‌ها رنج برده‌اند، می‌تواند یک موهبت کمیاب باشد. پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت «توتال انرژی» پیش‌بینی کرده است تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

او در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است. سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است که توتال در آن، ۱۹.۴ درصد سهم دارد. این شرکت، به دلیل تحریم‌های مالی آمریکا و اتحادیه اروپا، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است. با این حال، این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

اتحادیه اروپا به کشورهای عضو هشدار داده است که در صورت از دست دادن گاز روسیه که با زمستان سخت همراه شود، خود را برای بدترین سناریو آماده کنند. این وضعیت با تصمیم اخیر برلین برای مالیات یک‌جانبه بر صادرات گاز تشدید می‌شود و این امر، سواپ واردات از روسیه با عرضه از طریق آلمان، ایتالیا یا ترکیه را برای این کشورها دشوارتر می‌کند.

جوزف سیکلا، وزیر صنعت جمهوری چک هفته گذشته درباره این مالیات گفت: ما باید از اقداماتی که به کار انجام شده، آسیب می‌زند و روسیه را تقویت می‌کند، اجتناب کنیم.

این بلوک تاکنون موفق به حذف تدریجی حدود دو سوم واردات گاز روسیه و افزایش واردات از آمریکا و نروژ شده است. با این حال، روسیه ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۳ تامین کرد. با توجه به اینکه هنوز خاطره قیمت‌های بی‌سابقه گاز پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین تازه است و سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین عرضه، تحت فشار هستند، باید دید آیا اتحادیه اروپا به تحریم‌های باقی مانده ادامه می‌دهد یا خیر

حجم بالای ذخایر گاز

با این حال، عوامل کلی عرضه و تقاضای بازار گاز، ضعیف مانده‌اند زیرا بازارهای جهانی در بحبوجه دورنمای ضعیف تقاضا، با حجم بالایی از عرضه گاز مواجه هستند. ذخایر گاز اتحادیه اروپا در هفته گذشته، به بیش از ۷۲ میلیون متر مکعب معادل ۶۲ درصد از حجم این ذخایر رسید که برای این وقت از سال، یک رکورد محسوب می‌شود. همچنین ذخایر گاز در کالیفرنیا هم تقریبا در آستانه فصل ذخیره سازی مجدد برای فصل گرمایش بعدی، تقریبا پر هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در بخش تقاضا، اروپا با جبهه هوای گرمی مواجه خواهد شد که تقضا برای گاز را در این قاره کاهش می‌دهد و همزمان، عرضه گاز بیشتری در هفته‌های آینده در راه خواهد بود زیرا کارخانه ال‌ان‌جی فریپورت پس از رفع مشکلات فنی، فعالیتش را ازسرمی‌گیرد. ماه‌هاست که این کارخانه که دومین تاسیسات بزرگ صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در آمریکاست، به دلیل مشکلات فنی، زیر ظرفیت ۸۰ درصدی خود فعالیت کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آینده اپل چگونه خواهد بود؟
  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • چهار نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تحریم شدند
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • تصویب قانون رفع تحریم‌های ظالمانه از کارهای مهم مجلس است
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه