Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@18:16:09 GMT

ظرفيت کرمانشاه براي صادرات 6 ميليارد دلاري

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۱۶۶۰

ظرفيت کرمانشاه براي صادرات 6 ميليارد دلاري

خبرگزاري آريا - کرمانشاه- ايرنا- ميزان صادرات کالاهاي غيرنفتي از کشورمان به عراق براساس برنامه بايد به 20 ميليارد دلار برسد که در اين ميان استان کرمانشاه با 2 مرز رسمي و چهار بازارچه مرزي در تحقق اين ميزان صادرات نقش موثري دارد.

سال 97 در مجموع نزديک به سه ميليارد دلار و به طور دقيق تر در مجموع 2 ميليارد و 907 ميليون و 370 هزار و 376 دلار کالا به وزن پنج ميليون و 896 هزار و 882 تن از گمرکات و بازارچه هاي مرزي استان به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال 96 از لحاظ ارزش 44 درصد افزايش يافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کرمانشاه اکنون به مرز سالانه سه ميليارد دلار صادرات رسيده و براساس آنچه که رئيس اتاق بازرگاني کرمانشاه گفته باتوجه به ظرفيت هاي موجود اين رقم مي تواند به 2 برابر افزايش يابد.
ميزان صادرات کالاهاي غيرنفتي ايران به عراق اکنون سالانه حدود 12 ميليارد دلار است که براساس راهبردي که در اين حوزه در نظر گرفته شده اين ميزان بايد به 20 ميليارد دلار برسد.
اما در اين ميان استان کرمانشاه به دليل ظرفيت هاي متعددي که در بخش هاي مختلف دارد مي تواند در تحقق صادرات 20 ميليارد دلاري به عراق نقش موثري داشته باشد که مسئولان ملي و استاني براي تحقق اين نقش بايد برنامه ريزي کنند.
استان کرمانشاه با 371 کيلومتر مرز مشترک با 2 بخش کُرد و عرب نشين عراق و داشتن 6 مرز رسمي و بازارچه فعال، سالانه حدود نيمي از کل صادرات کالاهاي غيرنفتي کشورمان به عراق را به خود اختصاص مي دهد.
علاوه بر 2 مرز رسمي فعلي که فعال است، قرار است به زودي مرز سومار نيز که اکنون يکي از مرزهاي فعال اقتصادي منطقه غرب کشور محسوب مي شود به مرز رسمي تبديل گردد و از اين رو ظرفيت هاي صادراتي استان کرمانشاه در حوزه مرزهاي رسمي افزايش مي يابد.
از سوي ديگر يکي از بسترهاي مهم براي افزايش صادرات از استان کرمانشاه، وجود امنيت پايدار و مستحکم با مشارکت خوب مردم و حضور فعال نيروهاي تامين کننده امنيت است که در اين استان خوشبختانه امنيت کامل و پايدار برقرار است.
استان کرمانشاه به عنوان مرکز غرب کشور از ظرفيت هاي ديگري در بخش هاي زيربنايي مانند وجود فرودگاه، راه آهن و بزرگراه برخوردار است و اين وضعيت مطلوب در بخش حمل و نقل هم جزء ظرفيت هاي خوب استان در راستاي تحقق صادرات کالا و خدمات محسوب مي شود.
در کنار اين موارد، کرمانشاه يکي از قطب هاي اصلي کشاورزي، دامپروري و شيلات و آبزيان در کشور محسوب مي شود که توليدات اين بخش نيز مي تواند به خارج از کشور صادر شود.
از حوزه خدمات نيز نبايد مغفول ماند چرا که درآمد نهفته و کلاني در اين بخش وجود دارد که مي توان با شناسايي و تقويت ظرفيت هاي اين بخش از جمله توريسم سلامت، خدمات فني، مهندسي و آموزشي و گردشگري نيز به افزايش صادرات و کسب درآمد ارزي براي کشور کمک کرد.
اگرچه افزايش صادرات از سه ميليارد دلار فعلي به 6 ميليارد دلار به عنوان راهبردي کلان طراحي و در نظر گرفته شده است اما نبايد به حفظ صادرات موجود و حفظ بازارهايي که اکنون مقصد صادرات کالاهاي ما هستند غافل شد.
آنچه که اکنون صادرات کشورمان را در عراق و در ميان رقباي بين المللي تهديد مي کند، بي کيفيت بودن برخي از اقلام و کالاها است که متوليان امر بايد به آن توجه جدي داشته باشند.
نبود بسته بندي مناسب و شکيل نيز از ديگر تهديد کننده هاي صادرات کالاهاي کشورمان به عراق محسوب مي شود.
متاسفانه توليدکنندگان ما از مقوله مهمي در حوزه صادرات که آن هم بازاريابي است غافل شده اند و مي خواهند از مرحله توليد تا صادرات را خود به تنهايي انجام دهند در حاليکه بازاريابي، تبليغات، بسته بندي و طراحي محصولات خود صنعتي جدا و تخصصي است و نياز به وجود مشاوران قوي در کنار توليدکنندگان دارد.
بازارهاي بکر عراق و سوريه که در نزديکي کشور ما قرار دارند مي توانند مقصد صادراتي مهمي براي ما باشند اما به شرطي که ما توليدکنندگان ما بازارهاي هدف را به خوبي شناسايي کنند و کالاهاي رقابت پذير به اين بازار بکر بين المللي صادر نمايند.
در کنار اين موارد مي طلبد که مسئولان استان و کشور نيز به رونق واحدهاي توليدي موجود، ايجاد واحدهاي جديد با رويکرد صادراتي، تسهيل صادرات و رفع موانع بر سر راه صادرات و ايجاد زيرساخت هاي لازم به ويژه در گمرکات و بازارچه هاي مرزي توجه جدي داشته باشند.
اکنون شرايط براي صادرات به کشورهاي همسايه فراهم است و توليدکنندگان و مسئولان دستگاه هاي متولي بايد در همکاري و هماهنگي کامل با هم بتوانند از اين فرصت به وجود آمده نهايت استفاده را در راستاي توسعه استان هاي مرزي مانند کرمانشاه بردارند.
3033/8066
فرزاد نويدي خبرنگار ايرنا
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۱۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی