Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@16:19:15 GMT

پشت کنکوری‌ها در خانه درس بخوانند یا کتابخانه؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۲۷۱۲

فرصت زیادی تا برگزاری کنکور بزرگترین ماراتن علمی کشور باقی نمانده است و داوطلبان به سرعت در حال مطالعه و مرور مطالب درسی هستند؛ در واقع کنکور را می‌توان ثمره و نتیجه ۱۲ سال تحصیل در کلاس درس دانست که بخشی از زندگی و آینده فرد را رقم می‌زند و در این بین نکته مهم و قابل توجه چگونگی استفاده از این فرصت و تبدیل آن به نقطه عطف رسیدن به موفقیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رای اینکه بدانید کنکور غولی نیست که شما در ذهن ساخته‌اید و می‌توان با آرامش کامل و برنامه‌ریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی با آن رفتار کرد؛ قصد داریم از این پس با بسته ویژه کنکوری‌ها شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی در زمینه کنکور آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، روش های رسیدن به موفقیت را کسب کرده و نتیجه‌ای مطلوب و قابل قبول در کنکور به دست آورید.

برای بررسی راه‌های رسیدن به پیروزی و کامیابی در کنکور با سهیل سراج مشاور تحصیلی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

سهیل سراج مشاور تحصیلی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه پشت کنکوری‌ها بهتر است در منزل درس بخوانند یا در کتابخانه، اظهار کرد: این بحث در افراد مختلف متفاوت خواهد بود و هر گروهی ممکن است در شرایط متفاوتی باشد و افراد می‌توانند در مکان‌های متفاوتی تمرکز کنند و درس بخوانند، این افراد تنها باید در مکانی باشند که موجب حواس پرتی آنها نشود و در این زمان نباید سرگرم کار جدیدی شوند.

وی ادامه داد: این یک ماه باقیمانده به کنکور فرصت مناسبی برای اصلاح رفتار نیست و باید تنها ذهن خود را به کنکور معطوف کنند؛ برخی از دانش‌آموزان در کتابخانه به دلیل حس رقابتی که نسبت به دوستان خود پیدا می‌کنند نمی‌توانند حواس خود را تنها به درس خواندن اختصاص دهند و حس رقابت پیدا می‌کنند اما برخی دیگر به دلیل این حس رقابت بیشتر درس می‌خوانند و این کار برای آنها خوب است.

در قدم اول پشت کنکوری‌ها در منزل درس بخوانند

این مشاور تحصیلی افزود: برخی از دانش‌آموزان چه در محیط خانه و چه در کتابخانه اگر نخواهند درس نمی‌خوانند و مکان برای آنها بی‌معناست، از این رو توصیه می‌کنیم در قدم اول پشت کنکوری‌ها در منزل درس بخوانند، به دلیل اینکه والدین در کنار آنها هستند و تغذیه آنها محیاست اما اگر نمی‌توانند در خانه درس بخوانند کتابخانه‌ای را انتخاب کنند که شلوغ نباشد، حتما ناظر حضور داشته باشد چرا که اگر برخی از دانش‌آموزان کاری انجام دهند و حواس دیگر افراد پرت می‌شود.

پشت کنکوری‌ها از کتابخانه‌های عمومی استفاده نکنند

سراج با اشاره به اینکه پشت کنکوری‌ها نباید از کتابخانه‌های عمومی استفاده کنند، گفت: در کتابخانه‌های عمومی به دلیل حجم بالای جمعیت حواس افراد پرت می‌شود و باید از کتابخانه‌های مخصوص کنکور استفاده کنند تا بیشتر به آنها کمک کند.

وی تشریح کرد: پشت کنکوری‌ها برای دروس ریاضی و فیزیک مجبور هستند در یک دوره مسائل حفظی و مسائل نوشتاری را خط بزنند و خلاصه‌برداری و آنها را مرور کنند؛ جمع‌بندی ریاضی و فیزیک صرفاً باید با تست صورت گیرد و به هیچ عنوان نباید به سراغ کتاب و جزوه بروند.

ذهن خود را به چالش بکشانید

این مشاور تحصیلی اظهار کرد: در این یک ماه باقیمانده نباید ذهن را به چالش کشاند و به هیچ عنوان نباید مطالب جدید یاد گرفت؛ باید با خود صحبت کنید و به خود اعتماد به نفس دهید، به خود بگویید من قرار است این سوال را حل کنم نه کس دیگری پس هر چقد بیشتر بدانم به نفع خودم است.

سراج ادامه داد: زمان فکر کردن روی سوال این ۲ ماه باقیمانده است و روز کنکور تحت هیچ شرایطی نباید روی سوال فکر کنید؛ به جای اینکه صد در صد مباحث را ۵۰ درصد بلد باشید و در روز کنکور آن را ۴۰ بزنید، بهتر است ۷۰ درصد مباحث را صد در صد بلد باشید و تست بزنید و اصلاً از حذف یک سری دروس نترسید.

وی یادآوری کرد: پشت کنکوری‌ها اگر نیاز دارند کاری را انجام دهند باید حتماً با مشورت مشاور باشد؛ نباید اصرار بیش از حدی در برخی از دروس داشت.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۲۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!

رنگ‌های سمی به‌کاررفته در جلد کتاب‌های قرن نوزدهم می‌توانند به مسمومیت شدید و حتی مرگ افرادی منجر شوند که به آنها دست می‌زنند.

به گزارش ایسنا، دانشمندان آثاری از ماده شیمیایی سمی آرسنیک در جلد بیش از ۲۰۰ کتاب از سراسر جهان یافته‌اند.

به نقل از دیلی میل، کتاب‌های قدیمی قرن نوزدهم دارای جلدهای سبزرنگ با سطوح نگران‌کننده‌ای از آرسنیک هستند که باعث شد برخی از کتابخانه‌ها آنها را از قفسه‌ها حذف کنند.

پژوهشگران «دانشگاه دلاور»(University of Delaware) با استفاده از اشعه ایکس برای آزمایش ترکیبات شیمیایی، سطوح جیوه و سرب را نیز در کتاب‌های دارای جلد قرمز و زرد شناسایی کردند.

دانشمندان اکنون به مردم هشدار می‌دهند که مراقب آثار آلوده باشند و می‌گویند که قرار گرفتن در معرض آنها می‌تواند به مشکلات تنفسی، ضایعات و سرطان منجر شود.

ناشران عصر ویکتوریا در اوایل دهه ۱۸۰۰ تولید انبوه کتاب را آغاز کردند اما هزینه بسیار زیاد شد زیرا کتاب‌ها با جلدهای چرمی تولید می‌شدند. ناشران کتاب در عوض جلدهایی را برای کتاب‌ها تولید کردند که حاوی رنگ سبز بود و می‌توانست جایگزین ارزان‌تری برای چرم باشد اما نمی‌دانستند که آرسنیک مورد استفاده برای ساختن رنگ می‌تواند کشنده باشد.

ناشران ترجیح دادند برای جذب خوانندگان از رنگ‌های روشن مانند نوعی رنگ سبز استفاده کنند که به نام سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شیله مشهور است. نام سبز شیله از نام «کارل ویلهلم شیله»(Carl Wilhelm Scheele) داروساز آلمانی-سوئدی گرفته شده است. کارل ویلهلم شیله در سال ۱۷۷۵ کشف کرد با مخلوط مس و آرسنیک می‌تواند یک رنگ سبز چشم‌نواز را ایجاد کند. شیله نهایتا به دلیل قرار گرفتن در معرض جیوه، آرسنیک و سایر ترکیبات شیمیایی جان خود را از دست داد.

کتاب‌های سمی امروزه هنوز در کتابخانه‌ها وجود دارند و در میان انبوهی از سایر کتاب‌ها در مؤسسات سراسر جهان پنهان شده‌اند. هر بار که یکی از آنها کشف می‌شود، برای تحلیل بیشتر در محیط قرنطینه‌شده قرار می‌گیرد.

هفته گذشته، کتابخانه ملی فرانسه چهار کتاب با جلد سبز زمردی را که گمان می‌رفت حاوی آرسنیک باشند، حذف کرد و اگرچه آسیب‌های ناشی از آنها احتمالا جزئی هستند اما کتابخانه پیش از این که دوباره آنها را در قفسه‌ها قرار دهد، در حال انجام دادن آزمایش‌هایی است. مقامات کتابخانه ملی فرانسه گفتند: ما این آثار را در قرنطینه قرار داده‌ایم و یک آزمایشگاه بیرون از کتابخانه مشغول تحلیل آنهاست تا میزان آرسنیک موجود در هر جلد را ارزیابی کند.

قرار گرفتن در معرض آرسنیک با افزایش علائم تنفسی، ضعف عملکرد ریه و بیماری مزمن ریوی مرتبط است اما قرار گرفتن در معرض این ماده در بلندمدت می‌تواند به بروز ضایعات پوستی و سرطان منجر شود.

پژوهشگران، «پروژه کتاب سمی»(Poison Book Project) را در سال ۲۰۱۹ آغاز کردند و در این پروژه به آزمایش صدها جلد کتاب پرداختند تا فلزات سنگین از جمله سرب، آرسنیک و کروم را در آن پیدا کنند.

همچنین، آنها دریافتند که کتاب‌هایی با جلد قرمزرنگ حاوی نوعی ماده‌ معدنی موسوم به «سینابر»(Cinnabar) هستند که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می‌شود و رتبه بالایی را در فهرست مواد سمی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ آمریکا دارد. این رنگ قرمز که قدمت آن به هزاران سال پیش می‌رسد، می‌تواند به مسمومیت با جیوه منجر شود. مسمومیت با جیوه، آسیب عصبی و کلیوی و مشکلات تنفسی را به همراه دارد.

پژوهشگران دریافتند که کتاب‌های دارای جلد زرد نیز حاوی کرومات سرب هستند که در مقادیر زیاد می‌تواند سمی باشد. با وجود این، رنگ زرد به اندازه کتاب‌های قرمز یا سبز باعث نگرانی نمی‌شود زیرا به آن اندازه محلول نیست و همین ویژگی، جذب آن را از راه دست زدن به جلد دشوار می‌کند.

افرادی که در کتابخانه‌ها کار می‌کنند یا ممکن است کتاب‌هایی با پوشش آرسنیک در خانه داشته باشند، باید با پوشیدن دستکش هنگام دست زدن به کتاب و شستن دست‌ها، اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر مواد شیمیایی انجام دهند. کسانی که کتاب‌ها را در اختیار دارند باید آنها را در پوشش پلاستیکی قرار دهند تا از پوسته‌پوسته شدن جلد سمی کتاب جلوگیری شود.

در دهه‌های پس از کشف رنگ زمردی و پاریسی، گزارش‌هایی مبنی بر مرگ افراد پس از تماس طولانی‌مدت با اقلام پوشیده‌شده در این رنگ منتشر شد. این گزارش‌ها شامل مسمومیت ناشی از شمع‌ در مهمانی‌های کریسمس، مسمویت افرادی که لباس‌های سمی سبزرنگ به تن داشتند و مسمویت کارگران کارخانه پس از رنگ کردن زیورآلات بود که در نهایت به تشنج دچار می‌شدند و استفراغ می‌کردند.

«هیلی وبستر»(Hayley Webster) مدیر کتابخانه «موزه ویکتوریا» گفت: کتاب‌ها به طور سنتی به عنوان اشیای نسبتا ایمن در نظر گرفته می‌شوند. اکنون احساس می‌کنم چیزهای بیشتری وجود دارند که باید یاد بگیرم و بدانم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آزمون مجدد برای کنکوری‌های «زیرکوه» ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • آن ها که در ایران می مانند و می خواهند آن را بسازند این مقاله را بخوانند / ۱۰۰۰ سال حکومت ایلیاتی و ۸۰۰ سال تعطیلی عقل و اندیشه و علم
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • یارانه‌بگیران بخوانند/ یارانه‌ها و مستمری‌ها در بودجه ۱۴۰۳ چقدر افزایش پیدا می‌کند؟ + عکس
  • متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • بازنشستگان بخوانند/ واریزی بزرگ به حساب بازنشستگان در راه است؟
  • دارندگان کارت سوخت بخوانند/ این هشدار وزارت نفت را جدی بگیرید؛ وگرنه زیان سنگین می‌بینید
  • متروسواران بخوانند؛ شگرد عجیب سرقت که تازه کشف شد!