Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-26@08:48:09 GMT

برای نفت آمریکا هیچ جا خانه نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۴۰۱۴

برای نفت آمریکا هیچ جا خانه نمی‌شود

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، این قرارداد خرید بر مبنای سه فرض مهم است. نخست اینکه نفت ماندنی خواهد بود. هنوز زمان زیادی تا پیک تقاضا برای نفت مانده و بعید است پیش از سال ۲۰۳۰ چنین اتفاقی روی دهد. خودروهای برقی توجهات را جلب کرده‌اند اما شمار خودروها و سایر خودروهای سبک دارای موتور احتراقی همچنان بین ۹۷ تا ۹۸ درصد از بازار جهانی را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی اگر زمانی پیک تقاضا برای نفت روی دهد، قرار نیست با افت یکباره تقاضا همراه شود و احتمالاً تقاضا یکنواخت خواهد ماند. خودروهای برقی سهمی از بازار را به دست خواهند آورد اما رشد حمل و نقل بار و هواپیمایی و همین طور بخش پتروشیمی، همچنان ضامن رشد تقاضا برای نفت خواهد بود. مصرف ۱۰۰ میلیون بشکه در روز نفت، محتمل‌ترین نتیجه پیک تقاضا خواهد بود که همچنان حجم بالایی است و نیاز به کشف و توسعه منابع نفتی را مبرم می‌کند.

دوم اینکه این صنعت دریافته که در سال‌های اخیر تاکید بیش از حدی روی گاز و توجه ناکافی به نفت داشته است. تقاضا برای گاز طبیعی قوی بوده و سرمایه گذاری بالا در توسعه منابع جدید گاز را تشویق کرده است. خود شرکت شورون در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های بالایی در گاز داشته و به خصوص یک سری پروژه‌های پرهزینه را در استرالیا راه اندازی کرده است. نگرانی آزاردهنده این است که عرضه گاز طبیعی از تقاضا فراتر رود زیرا منابع انرژی تجدیدپذیر کم هزینه با حمایت دولتی برای کاهش آلایندگی طراحی شده و ضریب نفوذ آنها در بازارهای برق جهانی رو به رشد است. تقاضا برای گاز برای استفاده در تولید نیرو، عامل رشد اخیر بوده است اما همچنان که بازار برق رقابتی‌تر می‌شود، گاز در برابر تجدیدپذیرها آسیب پذیری بیشتری پیدا می‌کند و در میان مدت، نفت سرمایه گذاری بهتری به نظر می‌رسد.

اما چالش اساسی و سومین پیام پیشنهاد خرید شورون این است که یک شرکت نفتی بزرگ برای ادامه فعالیت، به دسترسی به منابع نیاز دارد. این چالش با نیاز برای یافتن منابعی که با هزینه اندک قابل توسعه هستند و در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها آسیبی نمی‌بینند، پیچیده شده است. هیچ کمبود نفتی در جهان وجود ندارد اما موانع سیاسی بی‌شماری دیده می‌شوند. ذخایر نفتی خاورمیانه به دلیل مالکیت دولتی (عربستان سعودی)، تحریم‌ها (ایران) یا ریسک‌های فیزیکی (لیبی) تا حدود زیادی روی سرمایه گذاری بین‌المللی بسته مانده‌اند. روسیه نیز به دلیل تحریم‌های آمریکا همچنان دچار محدودیت دسترسی است و نیجریه در فساد فرو رفته در حالی که ونزوئلا درگیر منازعه سیاسی است.

بنابراین برای غول‌های نفتی آمریکایی راحت‌تر است که به منابع داخلی متمرکز شوند. کاهش هزینه‌ای که می‌توان با خرید شرکتی مانند آنادارکو انجام داد، قابل توجه است. دارایی‌ها در منطقه پرمیان باسین تگزاس و نیومکزیکو که یکی از بزرگترین میادین نفتی کشف شده در خارج از خاورمیانه هستند، ارزش بالایی دارند به ویژه به این دلیل که از هزینه‌های پایینی برای توسعه برخوردارند و زیربناهای جدید و گسترده برای رساندن منابع به بازار وجود دارد.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، پیشنهاد خرید آنادارکو، آخرین پیشنهاد خرید یک شرکت نفتی نخواهد بود چرا که تفکر شورون در کل صنعت انعکاس یافته است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۴۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد

به گزارش همشهری آنلاین، پایگاه تحلیلی فارن پالسی نوشت: ‌در صورتی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، تحریم‌های نفتی جدیدی علیه ایران، ‌ونزوئلا و روسیه اعمال کند، ‌بخش بزرگی از نفت از بازاری که در حال حاضر کاملاً متعادل است، حذف خواهد شد.

این گزارش با زیر سوال بردن فشار نمایندگان مجلس آمریکا بر رییس جمهور این کشور برای اعمال تحریم‌های نفتی تاکید کرد: چنین تصمیمی برای دولت آمریکا چندان ساده و بی هزینه نخواهد بود.

فارن پالسی نوشت: لایحه تحریم‌های نفتی تنها چند روز پس از آن صادر شد که دولت بایدن، تحت فشار فراحزبی کنگره، لغو تحریم‌ها را از ونزوئلا به ادعای عدم پایبندی تعهدات کاراکاس مبنی بر اجازه برگزاری انتخابات آزاد، پس گرفت. این موضوع می تواند در آینده برای تهیه درجه‌های سنگین‌تر نفتی مورد نیاز پالایشگاه‌های نفتی آمریکا از ونزوئلا دردسرهایی ایجاد کند. این در حالی است که در تمام این مدت، برخلاف میل واشنگتن، کی‌یف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن بخش‌هایی از صنعت نفت روسیه ادامه داده و به توانایی این کشور برای صادرات فرآورده‌های نفتی آسیب زده است.

این گزارش با تاکید بر این که بازار نفت در حال حاضر کسری زیادی ندارد، افزود: از نظر عرضه جهانی، در حالی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکای آن (به جز عراق و ایران) همچنان در حال کاهش تولید هستند، ایالات متحده، کانادا، برزیل و گویان کمبودها را جبران می کنند. ایالات متحده بیشتر از هر کشور دیگری، (حدود ۱۳ میلیون و صد هزار بشکه در روز) به تولید نفت می پردازد، اما بعید است که امسال رشد بیشتری را شاهد باشد. کانادا نیز، ‌می‌تواند امسال نیم میلیون بشکه در روز به تولیدات خود اضافه کند. کشور گویان، هم حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به تولیدات سال گذشته خود اضافه کرده است. همه اینها در کنار هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک (در صورت تحریم ایران، ‌روسیه و ونزوئلا) کافی است، ‌مگر این‌که تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.

روری جانستون، بنیانگذار کامیونیتی کانتکست( Commodity Context)، یک شرکت مشاوره تحقیقاتی بازار نفت، با اشاره به این که هدف عربستان سعودی و اوپک، ‌حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه است، افزود: با این حال آن‌ها حداقل و حداکثر بسیار بالاتری را در نظر می گیرند تا بتوانند با نوسان‌های بازار جهانی مقابله کنند. به همین دلیل است که هرگونه کاهش میزان نفت در اثر تحریم‌های جدید می‌تواند مشکلی برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی به ضرر دولت و کمپین انتخاباتی بایدن باشد.

این گزارش با اشاره به این که ایالات متحده به لطف تولید نفت شیل در این کشور، به یک تولیدکننده بزرگ و سپس صادرکننده نفتی مهم و تاثیرگذار در عرصه جهانی تبدیل شده، نوشت: چنین دستاوردی این کشور را قادر ساخته تا تحریم‌های زیادی را علیه کشورهای بیشتری اعمال کند و به همین دلیل واشنگتن شیفته تحریم‌های انرژی شده است. اما این نکته به این معنا نیست که می‌تواند پویایی بازار جهانی نفت را نادیده بگیرد. واقعیتی که قیمت‌ها را در همه جا، حتی در شهرهای کوچک ایالات متحده، تنها چند ماه مانده به انتخابات مهم ریاست جمهوری در این کشور تحت تاثیر قرار خواهد داد.

کد خبر 847011 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • ناکامی پلیس آمریکا در مهار اعتراضات ضد صهیونیستی
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده
  • شهادت یک خبرنگار دیگر فلسطینی در بمباران خانه‌اش در غزه
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • شن‌هایی که همچنان چِشم استکبار را می‌سوزاند
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • نیم سکه همچنان در صدر تقاضا
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد