Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@14:36:50 GMT

باورهای اشتباه در مورد زوال عقل

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۷۳۲۴

باورهای اشتباه در مورد زوال عقل

بیشتر اشخاص تصور می‌کنند از دست دادن حافظه علامتی نرمال از پیری است؛ در حالی که مقداری افت در سرعت حافظه طبیعی است.

به گزارش مشرق، زوال عقل به دسته‌ای از علائم گفته می‌شود که بر حافظه، عملکردهای اجتماعی و عملکردهای روزمره اثر می‌گذارند. زوال عقل اساساً شامل از دست دادن حافظه می‌شود که احتمال آن با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زوال عقل یک بیماری پیشرونده است. اغلب زوال عقل با از دست دادن حافظه اشتباه گرفته می‌شود. باورهای اشتباه دیگری نیز در مورد زوال عقل وجود دارد که باعث می‌شود درک بهتر این بیماری در هر مرحله‌ای دشوار شود. افراد معمولاً علائم زوال عقل را با سایر اختلالات ذهنی اشتباه می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:

منشا خروپف چیست؟

۵علامت شگفت‌انگیز بیماری زوال عقل (دمانس)

بیماری آلزایمر همان زوال عقل است

زوال عقل و بیماری آلزایمر یکی نیستند. آلزایمر نوع شایعی از زوال عقل است؛ اما انواع دیگری هم وجود دارند. زوال عقل یک سندرم است در حالی که آلزایمر یک بیماری پیش‌رونده است.

زوال عقل و بیماری آلزایمر یکی نیستند. آلزایمر نوع شایعی از زوال عقل است؛ اما انواع دیگری هم وجود دارند. زوال عقل یک سندرم است در حالی که آلزایمر یک بیماری پیش‌رونده است

فقط سالمندان دچار زوال عقل می‌شوند

بیشتر افراد تصور می‌کنند فقط سالمندان دچار زوال عقل می‌شوند؛ اما این‌طور نیست. سن، بزرگ‌ترین عامل ابتلا به زوال عقل است، ولی افراد زیر ۶۵ سال نیز ممکن است دچار این سندرم شوند. زوال عقل در سنین پایین‌تر، زوال عقل زودهنگام نامیده می‌شود که بسیار نادر است.

از دست دادن حافظه بخشی طبیعی از پروسه‌ی پیری است
بیشتر اشخاص تصور می‌کنند از دست دادن حافظه علامتی نرمال از پیری است؛ در حالی که مقداری افت در سرعت حافظه طبیعی است؛ اما از دست دادن بخش عمده‌ای از حافظه نرمال تلقی نمی‌شود. بعد از ۶۰ سالگی، فرد باید نسبت به علائم و نشانه‌ها هوشیار باشد و اگر جدی بودند به پزشک مراجعه کند.

زوال عقل درمان ندارد

این باور که زوال عقل درمان شدنی نیست نیمی درست و نیمی نادرست است. زوال عقل تا حدودی قابل درمان است و می‌توان جلوی پیشرفت این بیماری را گرفت؛ اما درمان قطعی وجود ندارد. برخی از داروها و درمان‌ها می‌توانند به بیمار تا حدود زیادی کمک کنند.

ممکن است از پدر و مادرتان زوال عقل به ارث ببرید
در بیشتر موارد زوال عقل از پدر و مادر به فرزندان نمی‌رسد. بیش از ۹۹ درصد موارد این بیماری غیروراثتی‌اند؛ اما اگر کسی در خانواده‌ی شما دچار زوال عقل شده باید نسبت به علائم احتمالی دقیق باشید.

علائم زوال عقل چیست؟

در خیلی از موارد، علائم ممکن است ناآشکار باشند و برای مدتی تشخیص داده نشده باقی بمانند، در حالی که سایر موارد می‌توانند نشانه‌های بسیار بارزی داشته باشند. از دست دادن حافظه معمولاً اولین علامت زوال عقل است. کسی که زوال عقل دارد ممکن است نشانه‌های زیر را داشته باشد:

* از دست دادن حافظه که معمولاً دیگران متوجه آن می‌شوند

* به سختی به خاطر آوردن حوادث اخیر

* به سختی پیدا کردن کلمات درست برای تشخیص اشیاء، بیان افکار و یا شرکت کردن در گفتگوها

* فراموش کردن افراد و اماکن آشنا

* مشکل و سردرگمی در جهت‌یابی

* مشکل در انجام امور

* افسردگی و اضطراب

* عدم توجه به بهداشت فردی

منبع: بهداشت نیوز

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید گام دوم انقلاب وعده های روحانی اخبار سیل آلزایمر اخبار سلامتی زوال عقل سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| اعتراف دانشجوی یهودی: دفاعم از صهیونیست ها اشتباه بود!

فیلم| اعتراف دانشجوی یهودی: دفاعم از صهیونیست ها اشتباه بود!

دیگر خبرها

  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • فیلم| اعتراف دانشجوی یهودی: دفاعم از صهیونیست ها اشتباه بود!
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید