Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعلی هاشمی که بیشتر او را با کارگردانی و بازیگری در تئاتر می‌شناسند با اولین فیلم سینمایی خود "زعفرانیه 14 تیر" در سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر شرکت کرده است. این فیلم به درون خانواده مرفه و بورژوا رفته و این خانواده‌ها را نقد کرده است. با او گفتگوی کوتاهی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ایده فیلم و داستان آن آیا واقعی بود؟

داستان فیلم واقعی نیست. این داستان را جابر قاسمعلی نویسنده فیلم‌نامه از یک داستان کوتاه فرانسوی اقتباس کرد که در تیتراژ فیلم نیز به آن اشاره شد و بعد ما آن داستان را با شرایط ایران آداپته کردیم.

 مساله اصلی که در فیلم به آن پرداخته می‌شود فارغ از طبقه اجتماعی که داستان در آن روایت می‌شود بحث قضاوت است و به نظر می‌رسد این قضاوت برای شما نیز مساله اصلی است؟

 قضاوت فارغ از خوب و بد بودن آن عنصر بسیار جذابی است اما آنچه در این فیلم برای من مهم بود قضاوت نبود بلکه اشتباهاتی بود که ما در طول زندگی انجام می‌دهیم. گاهی رفتارهایی انجام می‌دهیم که تصور می‌کنیم اشتباه نیست و به نوعی بازی است اما این بازی تاثیر مخربی روی زندگی دیگران می‌گذارد از طرفی دیگر همه ما در طول زندگی اشتباهاتی انجام می‌دهیم که به یکدیگر و به رفتارهای دیگران کاملا متصل است و به نوعی زندگی‌هایی بر اثر اشتباهات زنجیره‌ای که خود ما انجام می‌دهیم یا دیگران باعث آن هستند، از بین می‌رود.

 به جز شخصیتی که نازنین بیاتی (ماهرخ) آن را بازی می‌کند و کسی است که اشتباهاتش باعث متلاشی شدن زندگی می‌شود بقیه زنان نیز در فیلم دچار اشتباهاتی می‌شوند اما فیلم نشان می‌دهد که مقصر اصلی مردان هستند؟

به هیچ عنوان نمی‌خواستم نشان بدهم که در قصه و بزرگتر از آن در جامعه امروز مردان مقصر هستند یا تقصیر بیشتری به گردن دارند. شخصیت ماهرخ در فیلم بیشترین نقش را در اشتباهات دارد و زنان دیگر نیز مقصر هستند. تلاش داشتم که بگویم مردان و زنان در اشتباهات به صورت مساوی تقصیر دارند.

 اگر قصه این فیلم در یک طبقه متوسط یا فقیر رخ می‌داد شاید عوامل دیگری برای از هم پاشیدن خانواده‌ها مطرح می‌شد اما با انتخاب یک خانواده مرفه به نوعی عنصر اقتصاد را در از هم پاشیدگی خانواده حذف کردید.

نمی‌خواستم عنصر اقتصاد را حذف کنم بلکه اقتضای داستان این فیلم این گونه است که در یک طبقه اشرافی می‌گذرد اما معتقدم چنین اتفاقاتی که ما در فیلم می‌بینیم در طبقه اشرافی بیشتر از طبقات دیگر جامعه رخ می‌دهد و اگر مثلا ماهرخ در یک طبقه متوسط یا پایین‌تر بود به خودش اجازه نمی‌داد که چنین رفتارهایی را با خانواده‌اش انجام بدهد و خودش دست مردی را به عنوان خواستگارش بگیرد و به خانواده‌اش معرفی کند.

اصولا پولی که باعث رفتارهای ناشی از قدرت پول می‌شود قابلیت تبدیل به یک تیغ دولبه را دارد. از یکسو زندگی بیشتر افراد مرفه و بورژوا از بیرون ظاهری بسیار خوب و خوشبخت دارد اما زمانی که به درون خانواده‌های آنها می‌رویم وضع‌شان از بسیاری از ما بدتر است.

شخصیت مرد داستان که مهدی هاشمی آن را ایفا می‌کند معتقد است که برای خانواده خود هیچ چیزی کم نگذاشته اما خانواده‌اش به او آرامش نمی‌دهد به همین دلیل به دنبال زندگی دیگری می‌رود آیا این تفسیر برای یک تصمیم درست است؟

نگاهی که به رفتارها می‌شود از دیدگاه‌های مختلف متفاوت است طبیعی است که رفتاری که انوشه می‌کند از منظر خودش قابل قبول است اما به لحاظ انسانی و دیدگاه معرفتی اصلا درست نیست و طبیعی است که وقتی زنی به سنی رسیده که شادابی و جذابیت خود را از دست داده، درست نیست که مرد دوباره ازدواج کند.

فیلم پایان بسیار تلخی دارد و شخصیت‌ها به نوعی اسیر اشتباهات خود می‌شوند آیا راهکاری برای برون رفت از این اشتباهات وجود ندارد؟

من دنبال ارائه راهکار نبودم و من فقط دنبال این بودم که داستان را آنگونه که هست تعریف کنم زیرا معتقدم سینما فقط داستان است و اصلا معتقد نیستم که سینما باید برای مشکلات جامعه راهکار ارائه دهد و اگر تلخی در پایان فیلم وجود دارد با توجه به داستان فیلم برای آن لازم است.

 فیلم برای جشنواره ملی فیلم فجر نیز ارائه اما پذیرفته نشد. دلیل نمایش داده نشدن این فیلم در آن جشنواره چه بود آیا به دلیل محتوای فیلم بود؟

 بعد از آنکه فیلم‌های بخش مسابقه و نوعی نگاه اعلام شد به ما گفتند که فیلم شما برای حضور در بخش مسابقه یک رای کم آورده است من با حدود 4 نفر از داوران صحبت کردم و اعلام کردند که فیلم را دوست داشتند اما آ‌نگونه که شنیدم به دلیل سوژه فیلم حساسیت‌هایی ایجاد شده بود و مسئولان جشنواره علاقه‌ای نداشتند چنین فیلمی در جشنواره باشد که به مساله خیانت می‌پردازد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مهدی هاشمی نازنین بیاتی مسعود رایگان هنگامه قاضیانی سید علی هاشمی زعفرانیه 14 تیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۸۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری چیست؟

ارتقای بانک اطلاعاتی متهمان تحت تعقیب و محکومان فراری و اعمال محدودیت برخط و آنی در ارائه خدمات به محکومان متواری دو راهکار سند تحول برایت سریع در جلب محکومان و افزایش تبعات متواری شدن آن‌هاست.

به گزارش ایسنا، طبق سند تحول و تعالی قوه قضاییه، «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام» و «اطاله در فرآیند دادرسی»، «غیرمتقن بودن برخی آراء و تصمیمات قضایی» سه مانعی است که در مسیر تحقق اولین مأموریت قوه قضاییه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، مشخص شده است.

«متواری بودن برخی از محکومان» و «طولانی بودن فرآیند شناسایی دارایی و اموال محکومان و اجرای احکام» عواملی است که سند تحول برای ایجاد مشکل اجرای ناقص و دیرهنگام برخی احکام شناسایی کرده است.

راهکارهای سند تحول برای تسریع در جلب محکومان و افزایش تبعات فراری بودن آن‌ها

سند تحول قضایی، راهبرد «تسریع در جلب محکومان و افزایش تبعات متواری شدن آنان» را برای رفع عامل متواری بودن برخی از محکومان ارائه داده است و دو راهکار برای اجرای این راهبرد تعیین کرده است.

ارتقای بانک اطلاعاتی متهمان تحت تعقیب و محکومان فراری

راهکار اول سند تحول برای تسریع در جلب محکومان فراری و افزایش تبعات متواری شدن آن‌ها، ارتقاء «بانک اطلاعات متهمان» تحت تعقیب و محکومان متواری با فراهم‌سازی امکان صدور برگ جلب سیار همراه با نیابت سراسری و حذف فرآیندهای زائد و امکان پایش حضور افراد در مبادی کنترل تردد مستقر در واحدهای قضایی و مراجع انتظامی و پاسخ به استعلام ضابطان و صدور دستورات قضایی به صورت الکترونیکی و هوشمند به‌منظور اجرای مفاد نیابت، هم‌زمان با انعکاس نتیجه به مرجع قضایی صادرکننده برگ جلب و درج در کارنامه عملکرد کارکنان اعم از ضابطان و کارکنان کنترل تردد واحدهای قضایی است.

مسئولیت اجرای این راهکار با مرکز آمار و فناوری اطلاعات، دادستانی کل کشور و دادگستری استان‌هاست و مهلت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

اعمال محدودیت برخط و آنی در ارائه خدمات به محکومان

راهکار دوم سند تحول برای تسریع در جلب محکومان فراری: اعمال محدودیت به‌ صورت برخط و آنی در ارائه خدمات اقتصادی و اجتماعی بخش عمومی و خصوصی از قبیل؛ خدمات بانکی و بورسی، مخابراتی و ثبت رسمی برای محکومان متواری و همچنین متهمان تحت تعقیب جرائم مستوجب حد، قصاص و تعزیر درجه پنج و بالاتر که دستور جلب منجر به دستگیری آنان نشده است تا منتفی شدن دستور جلب به استثناء مواردی که به تشخیص مقام قضایی، اعمال محدودیت‌ها موجب تضییع غیرقابل جبران حقوق اشخاص ثالث یا حقوق اساسی شخص می‌شود با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط است.

بر اساس گزارش میزان، مسئولیت اجرای این راهکار با معاونت حقوقی و امور مجلس، دادستانی کل کشور و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه است. مهلت زمانی اجرای این راهکار تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • راهکار‌های سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • راهکار سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری چیست؟
  • کناره‌گیری مارک کلاتنبرگ از شغل جنجالی در ناتینگهام فارست
  • راهکار استرالیایی‌ها برای جلوگیری از دزدی در فروشگاه‌ها + فیلم
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • زلاتان ابراهیموویچ: هنوز هم بهترین هستم؛ به خاطر بچه‌هایم تصمیم به خداحافظی از فوتبال گرفتم
  • ارائه خدمات مشاوره و مددکاری رایگان به رانندگان تاکسی و خانواده هایشان