Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@13:11:38 GMT

همه با هم برای حیات زمین

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۰۹۲۴۶

همه با هم برای حیات زمین

در سراسر جهان ۲۲ آوریل روز زمین نامگذاری شده است؛ در چنین روزی در بیش از ۱۹۳ کشور دنیا اقداماتی در جهت افزایش آگاهی انسان‌ها نسبت به محیط زیست و همچنین قدردانی آن‌ها نسبت به زمین انجام می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اولین بار در سال ۱۹۶۹ نامگذاری روز زمین توسط فعال صلح و محیط زیست، جان مک کانل(John McConnell)  در اجلاس یونسکو معرفی و سپس توسط سناتور آمریکایی گیلورد نلسون  (Gaylord Nelson)بنیان گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از نامگذاری چنین روزی، اطلاع رسانی درباره مسائل زیست محیطی و انجام اقداماتی برای دوستی هرچه بیشتر انسان‌ها با زمین و طبیعت است. از ابتدای آفرینش، زمین سخاوتمندانه منابع مختلفی را در اختیار انسان‌ها قرار داده است اما انسان‌ها با بی توجهی آن‌ را نادیده گرفته و باعث انقراض گونه‌ها و در نتیجه بر هم زدن نظم و تعادل طبیعت می‌شوند.

تقابل دنیای صنعتی با محیط زیست

با آغاز انقلاب صنعتی جوامع و دولت‌ها با اهداف سود آوری و بدون توجه به محیط زیست فعالیت‌هایی را از سر گرفتند که از جمله آن فعالیت‌ها و نتایج زیانبار آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

جنگل زدایی مصرف بی‌رویه پلاستیک‌ها استفاده از سوخت‌های فسیلی تغییرات آب و هوایی و اقلیم‌ها تخریب زیستگاه‌ها شکار غیرمجاز و انقراض گونه‌های کمیاب استفاده از آفت کش‌ها کشاورزی ناپایدار موضوع قابل توجه اینکه تمام نتایج و تبعات منفی این بی‌توجهی گریبان‌گیر انسان امروزی شده، تا جایی که امروزه آلودگی آب و هوا به یک معضل جهانی تبدیل شده است.

پلاستیک ها، عامل مرگ و انقراض آبزیان

با وجود اینکه تنها ۶۵ سال از تولید پلاستیک در دنیا می‌گذرد ؛ مصرف آن‌ها در غالب محصولات مختلف، محیط زیست و حیات دریایی را با مشکلات بسیار جدی مواجه کرده است. آمارهای منتشر شده حاکی از تولید و مصرف روز افزون پلاستیک در این عصر صنعتی است. بر اساس آمار، مقدار پلاستیک‌های تولید شده تا به حال برابر با ۸.۳ میلیون تن است؛  مقداری برابر با وزن یک میلیون فیل! در واقع پلاستیک‌ها تهدیدی جدی برای حیات آبزیان به شمار می‌روند، تا حدی که برای پرندگان دریایی، لاک پشت‌ها، دلفین‌ها و فوک‌ها خطر گیر کردن در کیسه‌ها و زباله‌های پلاستیکی وجود دارد. همچنین بعضی از موجودات دریایی پلاستیک‌ها را با مواد غذایی اشتباه می‌گیرند و همین عامل باعث مرگ آن‌ها می‌شود.

 هنوز هم برای حفاظت از زمین دیر نشده است!

در کره زمین تمام موجودات زنده از اهمیت و ارزش منحصر به فردی برخوردار هستند و وظیفه همه انسان‌ها حفاظت از آن‌ها و همچنین گونه‌هایی است که در معرض خطر انقراض قرار گرفته‌اند. از جمله این گونه‌ها می‌توان به زنبورها، صخره‌های مرجانی، زرافه‌ها، فیل‌ها، حشرات و نهنگ‌ها اشاره کرد؛ اما هنوز هم برای پیشگیری دیر نشده و می‌توانیم با هم برای زمین و موجوداتی که حیاتشان به زمین وابسته است بکوشیم. با پیوستن به کمپین روز جهانی زمین، تمام مصرف کنندگان، تحصیلکرده‌ها، مربیان، رهبران مذهبی، دانشمندان و همه اقشار می‌توانند اقداماتی در جهت حفاظت از زمین انجام دهند.

در نتیجه با مشارکت و انجام اقداماتی با اهداف ذیل می‌توان به حیات این سیاره آبی امیدوار بود.  

       مطالعه و بالا بردن سطح اطلاعات درباره گونه‌های در معرض خطر انقراض و عواملی که باعث ایجاد چنین پدیده‌ای می‌شود        دستیابی به موفقیت‌هایی برای نجات گونه‌های کم یاب و زیستگاه آن‌ها        ایجاد یک فعالیت و کمپین جهانی که حفاظت از طبیعت و ارزش‌های آن را شامل می‌شود         تشویق به انجام فعالیت‌های فردی مانند اتخاذ رژیم غذایی گیاهی و منع استفاده از آفت کش‌ها و علف کش‌ها  

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آلودگی محیط زیست پلاستیک روز زمین زمین طبیعت محیط زیست محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۹۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی شامل همکاری‌های بین بخشی، مشارکت مردم، بخش خصوصی و ضرورت استمرار انجام پژوهش در زمینه بررسی اثرات میکروپلاستیک‌ها بر سلامتی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، جعفر جندقی اظهار کرد: هم‌زمان با اجرایی شدن پویش «امروز من بدون کیسه پلاستیک» در سازمان حفاظت محیط زیست تدوین طرح پویش شهر بدون پلاستیک در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اتمام رسید و لازم است در راستای کاهش مواد پلاستیکی اطلاع رسانی عمومی انجام شود.

وی افزود: در پی مطالعات سلول‌های انسانی در محیط کشت و آبزی و ورود آن‌ها به چرخه مواد غذایی انتقال میکروپلاستیک‌ها در روده موجب اثرگذاری بر سیستم لنفاوی، گردش خون و در نهایت تجمع در بافت‌هایی مانند کبد، کلیه، مغز و دستگاه گوارش می‌شود که ممکن است برای بیماران زمینه‌ای پیامدهایی را داشته باشد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: نگرانی‌های اصلی حول موضوع مواد پلاستیکی ناشی از مواد سمی و موارد شیمیایی به این منظور است که زباله‌های میکروپلاستیکی به علت ناقل پاتوژن‌ها و فلزات سنگین باعث ایجاد خطر برای زنان باردار و ایجاد تداخلاتی در هورمون‌ها، کاهش قدرت باروری، مشکلات رشد مغز و استخوان، سرطان و در توسعه رشد و مجرای تناسلی جنین شود.

جندقی ادامه داد: میکروپلاستیک‌ها می‌تواند انواع اختلالاتی همچون بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع دو و آنزیم‌های کبدی شوند که همگی انواعی از مشکلاتی هستند که در نتیجه قرارگیری در معرض مقدار بسیار کمی از این ماده می‌توانند به وجود آیند.

وی اظهار داشت: تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی شامل همکاری‌های بین بخشی، مشارکت مردم، بخش خصوصی و ضرورت استمرار انجام پژوهش در زمینه بررسی اثرات میکروپلاستیک‌ها بر سلامتی است.

کد خبر 751161

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • امروز روز جهانی خَر است!
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس
  • هشت شکارچی متخلف حیات وحش گچساران دستگیر شدند
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور