Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@16:08:06 GMT

افزون بر 680 هکتار باغ های زیتون رودبار هرس شدند

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۰۲۶۴

افزون بر 680 هکتار باغ های زیتون رودبار هرس شدند

رشت - ایرنا - مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به برنامه هر ساله مصوب دفتر طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: طی سال گذشته 686 هکتار از باغ های زیتون رودبار هرس و تغذیه شدند.

منوچهر پارسا فر روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا بیان داشت: شهرستان رودبار تنها شهرستان در استان گیلان است که از سابقه کشت هزار ساله زیتون در کشور برخوردار بوده و هرساله بر اساس برنامه مصوب دفتر طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی، بخشی از باغات زیتون در قالب پروژه های اصلاحی با مشارکت باغداران قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: طی سال گذشته، 190 هکتار از باغ های قدیمی زیتون که دارای تولید اقتصادی نیستند در قالب پروژه هرس بازجوان سازی ، 150 هکتار در قالب پروژه هرس میوه دهی، 346 هکتار در قالب پروژه تغذیه باغات و سه هزار اصله درخت زیتون در قالب پروژه پیوند با استفاده از ارقام پر محصول و اقتصادی قرار گرفتند.
به گفته پارسافر ، یکی از مهمترین اهداف سازمان جهاد کشاورزی توسعه ارقام جدید و پر محصول در شهرستان رودبار است که برای نیل به این هدف برای اولین بار در سطح استان و کشور هفت هکتار از باغات قدیمی منطقه رحمت آباد شهرستان رودبار با استفاده از اعتبارات دولتی حذف و به کشت رقم آربیکن اختصاص یافت.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به اینکه حدود دو هزار هکتار از باغ های قدیمی زیتون در حوزه شهرستان رودبار قرار دارد و این گونه باغ ها علاوه بر تولید غیر اقتصادی به عنوان کانون آفات و بیماری های زیتون می باشد یکی از بهترین روش های اصلاحی این باغات، هرس بازجوان سازی و حذف درختان قدیمی و جایگزینی آن با نهال های زیتون اصلاح شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین گفت: در راستای برنامه های توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با همکاری مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ها و شعبات عامل بانک کشاورزی در استان ، برای خرید انواع ماشین ها و تجهیزات در زیر بخش های مختلف تولیدی به متقاضیان خرید ماشین های کشاورزی، بیش از 730 میلیارد ریال تسهیلات بانکی با سود 15 درصد و باز پرداخت حداقل پنج ساله پرداخت شد.
از مهمترین ارقام کشت شده زیتون در رودبار می توان به زرد زیتون، روغنی محلی، فیشمی، شنگه زیتون، ماری، گلوله زیتون و ارقام جدید مانزانیلا، کنسروالیا، آربکین، کروناکی و آربوسانا اشاره کرد.
گیلان در مساحت و تولید زیتون، رتبه سوم کشور را دارد و زمان برداشت زیتون از شهریورماه آغاز و تا پایان آذر ادامه دارد.
سال گذشته زیتون کاران رودبار از هشت هزار و 810 باغ بارور خود، 21 هزار و 450 تن زیتون به ارزش اقتصادی 138 میلیارد و 200 میلیون تومان برداشت کردند.
11 هزار و 797 تن از این زیتون ها ، کنسروی و 9 هزار و 653 تن روغنی بود که در 10 کارگاه روغن کشی رودبار، یک هزار و 930 تن روغن زیتون تولید شد.
شهرستان رودبار در 67 کیلومتری جنوب مرکز استان گیلان واقع است.
7296/2007

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد زيتون گيلان رودبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۰۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۱۰۰ هزار هکتار زمین به مردم در قالب طرح نهضت ملی مسکن

رئیس‌جمهور گفت: در دولت سیزدهم ۱۰۰ هزار هکتار زمین به مردم در قالب طرح نهضت ملی مسکن واگذار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا در قم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، امروز_ پنج‌شنبه بیستم اردیبهشت_ در مراسم واگذاری بیش از هفت هزار واحد مسکن و زمین به مردم قم اظهار کرد: امروز مسئله زمین و مسکن در دغدغه خانواده‌ها است و امکان برآورده کردن این نیاز در کشور وجود دارد.

وی افزود: با امکان زمینی که در کشور وجود دارد، تأمین زمین مورد نیاز متقاضیان مسکن کاملاً ممکن است و اینکه در دولت ۱۰۰ هزار هکتار زمین در نهضت ملی مسکن قرار گرفته، مسئله مهمی است.

رئیس‌جمهور با اشاره به واگذاری زمین و مسکن در قم به متقاضیان خاطرنشان کرد: این آغاز رفع دغدغه مردم است.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: ساخت مسکن در روستاهای کشور نیز تسهیل شده است و این موضوع به صورت جدی در کشور دنبال می‌شود. اگر این کوشش در گذشته انجام شده بود، امروز برای جبران عقب‌ماندگی‌ها مجبور به تلاش مضاعف نبود.

وی ادامه داد: امروز در حوزه مسکن باید کار جهادی صورت گیرد، چراکه عقب ماندگی‌هایی در این زمینه وجود دارد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: تجربه مسکن مهر در کشور وجود دارد که با هم خوبی‌ها اشکالاتی هم داشت، اما راه مسکن مهر این نبود که متوقف شود. مردمی که پول گذاشتند و امید بسته بودند که مسکنی در اختیارشان قرار گرفته بود، نیاز به پیگیری داشتند.

آیت‌الله رئیسی تاکید کرد: ما گفتیم درست است که دولت‌های قبل متعهد شدند، اما دولت یک شخصیت حقوقی است. ما در مسکن مهر قول ندادیم ولی موظف بودیم به قول و وعده دیگران عمل کنیم.

وی ادامه داد: در ابتدای آغاز به کار دولت شاهد بودیم که ۲۴۰ هزار واحد مسکونی هست که دولت متعهد شده اما هیچ منابعی برای تکمیل آن وجود ندارد. شروع کردیم به مولد سازی و با درآمدی که ایجاد شد ۱۴۰ هزار واحد مسکونی به دست مردم رسید.

رئیس‌جمهور با اشاره به احداث مسکن در استان قم، گفت: ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی در سایت ۵۶۰ هکتاری استان قم بسیار کار خوبی است و همه باید کمک کنیم تا هرچه سریع‌تر نیاز مسکن در قم رفع شود.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: تحویل ۳۷۰۰ واحد مسکونی و ۳۵۰۰ قطعه زمین به متقاضیان در استان قم بسیار امیدوارکننده است.

کد خبر 751935

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۰۰ هزار هکتار زمین به مردم در قالب طرح نهضت ملی مسکن
  • اجرای کشاورزی حفاظتی در بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی زراعی ارومیه
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • پیش بینی برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد
  • نشای ۵۴ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان
  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • استقبال دانشگاه آزاد از ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات