Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- محققان داخلی پس از تولید نخستین توربین گازی با توان 25 مگاواتی درکشور، موفق به بومی سازی پره‌های داغ ثابت و متحرک برای بیش از 18 نوع توربین گازی در کشور شدند.

به گزارش روزدوشنبه گروه علمی ایرنا ازمعاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، محققان داخلی بعدازآنکه برای نخستین بار موفق به تدوین دانش فنی و ساخت پره متحرک ردیف اول توربین گازی 25 مگاواتی جنرال الکتریک شدند، اکنون در ابعاد گسترده‌تر موفق به طراحی و ساخت پره‌های داغ ثابت و متحرک بیش از 18 نوع توربین گازی در کشور شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدرضا قاسمی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مواد کاران، با اشاره به نیروهای متخصص وهمچنین برخورداری از امکانات و تجهیزات مناسب تحقیقاتی تولیدی در این شرکت، بیان کرد: برای نخستین بار در ایران موفق به تدوین دانش فنی ساخت پره متحرک ردیف اول توربین گازی 25 مگاواتی جنرال الکتریک شدیم.
وی گفت: ساخت پره‌های داغ توربین گازی و محفظه احتراق و قطعات داغ غیر پره‌ای توربین‌ها، بازسازی، تخمین عمر و جوان‌سازی پره و قطعات داغ توربین گازی وهمچنین ساخت پره‌های کمپرسور توربین گازی و پره از جمله اقدامات صورت گرفته در کشور است که در مواردی موفق به بومی‌سازی قطعات نیز شده‌ایم.
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مواد کاران با تأکید به اینکه توربین‌های گازی در صنایع نفت و نیرو دارای کاربرد استراتژیک و بااهمیتی هستند، بیان کرد: شریان‌های اصلی نفت و گاز ضمن آنکه با توان توربین‌های گازی درحرکت بوده، محرک اصلی ژنراتورهای نیروگاه‌های حرارتی را تشکیل می‌دهند، لذا اهمیت کارکرد صحیح و بدون وقفه این توربین‌ها بر همگان روشن است و بر همین اساس ما تولیدات خود را بر پایه دانش فنی در کشور بومی‌سازی کردیم.

*** 20 میلیون یورو صرفه جویی ارزی با تولیدات توربین‌های گازی در کشور
این فعال حوزه فناوری با اشاره به‌صرفه جویی ارزی حاصل از تولیدات توربین‌های گازی درکشور بیان کرد: با توجه به ظرفیت تولیدی سالیانه پانزده هزار پره و محفظه احتراق، در سال 1396 این شرکت موفق شد از خروج بالغ‌بر 20 میلیون یورو ارز جلوگیری کند.
وی با اشاره به اشتغال‌زایی درروند تولیدات دانش‌بنیان بیان کرد: خوشبختانه درمسیر فعالیت خود، توانسته‌ایم به‌صورت مستقیم 270 نفر اشتغال‌زایی ( اشتغال در این شرکت ) و بیش از 300 نفر اشتغال‌زایی غیرمستقیم ( اشتغال در شرکت‌ها و کارگاه‌های همکار ) داشته باشیم.
براساس این گزارش؛ فناوری‌های پایه درساخت پره و قطعات داغ توربین، شامل مهندسی محصول وتدوین شناسنامه فنی پره و محفظه احتراق قطعات توربین، مدل‌سازی و طراحی فرایندهای ریخته‌گری دقیق تحت خلأ، طراحی و ساخت مدل موم، ماهیچه‌های سرامیکی و قالب سرامیکی و فناوری ریخته گری تحت خلأ، دانش فنی عملیات حرارتی و پرس ایزو استاتیک گرم HIP، همچنین تکنولوژی ایجاد مسیرهای خنک کاری در پره‌ها ازجمله فناوری‌های پایه در ساخت پره و قطعات داغ توربین‌ها هستند، که این محققان داخلی توانسته‌اند به آن دست یابند.
علمی ** 9340**1485

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي توربين گازي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۲۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت قابل توجه میان ظرفیت تولید و مصرف در دو فصل زمستان و تابستان از ویژگی‌های مهم صنعت برق در کشور است که همین موضوع زمینه را برای تبادل برق با کشور ترکیه به عنوان یکی از همسایه‌های راهبردی کشور توجیه پذیر می‌کند و به گفته نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور این فرصت وجود دارد تا از ظرفیت تولید برای صادرات در زمان‌های غیرپیک استفاده شود.

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور وجود دارد و در زمان‌های غیرپیک می‌توان صادرات داشت. در زمستان مصرف برق کشور به ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد.

نیاز به بهبود شبکه‌های توزیع برق برای افزایش صادرات

صالحی گفت: در تولید و چرخه توزیع برق، شرکت‌های ایرانی توانسته‌اند کمبود‌ها را جبران کنند و در بحث تبادل با کشور‌های دیگر نیاز است که بخشی از شبکه‌های توزیع بهبود یافته و خط انتقال ایجاد شود.

نیاز شبکه برق به ایجاد خطوط انتقال جدید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: خطوط انتقال جدیدی باید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان ایجاد شود که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی ادامه داد: دولت منابع مالی چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید ندارد و بخش خصوصی برای انجام سرمایه‌گذاری پیشنهاد انجام صادرات را مطرح کرده است.

صالحی عنوان کرد: البته صادرات انرژی اکنون در انحصار دولت است و این شرایط اجازه نمی‌دهد تا نواقص و کاستی‌های موجود در شبکه کاهش یابد. دولت باید در کنار شرایطی که خود دارد از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های صاحب ایده‌های نوین افزایش راندمان تولید را برای صادرات برق استفاده کند و این بخش امکان بالایی برای کمک به توسعه صادرات برق دارد.

ترکیه کانال صادرات برق ایران به اروپا

وی درباره الزام‌های قانونی برای صادرات برق، خاطرنشان کرد: ترکیه یکی از کشور‌های مهمی است که مصرف بالای برق دارد و علاوه بر صادرات برق به ترکیه می‌توان از وجود این کشور برای صادرات برق به اروپا استفاده کرد.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید اراده ملی بر این موضوع شکل بگیرد که بسترسازی مناسبی برای ایجاد خطوط انتقال جدید صورت گیرد تا بتوان تهاتر یا صادرات برق را افزایش داد.

صالحی تصریح کرد: از سه کشور شمالی آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می‌شود. همچنین با کشور ترکیه تبادل دوطرفه یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می‌شود.

وی با تاکید براینکه صادرات برق تهدیدی برای مصرف داخلی نیست، گفت: بخشی از تولید برق کشور در زمستان به دلیل مازاد تولید صادر می‌شود. درقرارداد‌های فروش یا تهاتر برق با کشور‌های همسایه قید شده که در زمان‌های پیک مصرف یا مورد نیاز برق در داخل می‌تواند صادرات را کاهش داده یا متوقف کرد و اولویت تامین در داخل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • جذب محقق پسادکتری در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • کاگران فولاد اکسین در ابتدای سال شعار "جهش تولید" را محقق کردند / شروع طوفانی اکسین در سال ۱۴۰۳ آغاز مسیر موفقیت است
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • همه چیز درباره خدمات پرینت سه بعدی فلزی در تهران
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم