Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، امروز، دوم اردیبهشت ماه، در دیدار دبیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهتمام حوزه به بحث مساجد گفت: یکی از کار‌های حوزه در سال‌های اخیر، تدوین مولفه‌های طرح کارویژه روحانیت است تا رسالت و ماموریت‌های این نهاد دسته‌بندی و به شکل منسجمی مدون شده باشد و مسجد نیز یکی از این موضوعات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اعرافی با تأکید بر اینکه در بحث مساجد با وضع ایده‌آل فاصله داریم تصریح کرد: طبق آمار‌های موجود، ۲۰ هزار مسجد فعال در کشور وجود دارد و این در حالی است که برای هر هزار نفر باید یک مسجد وجود داشته باشد لذا فاصله ما به لحاظ کمی و کیفی در زمینه مسجد زیاد است.
مدیر حوزه‌های علمیه کمبود مساجد روستایی را یادآور شد و تصریح کرد: حدود ۷۰ هزار روستا در کشور وجود دارد، ولی طبق آمار‌ها تنها ۵ هزار مسجد فعال روستایی وجود دارد.
فاصله مساجد با وضع ایده‌آل
عضو شورای عالی حوزه علمیه با بیان اینکه وضعیت کیفی مساجد هم مطلوب نیست بیان کرد: یک مسجد باید حدود ۲۰ شاخصه داشته باشد تا بتوان آن را ایده‌آل تلقی کرد، ولی تنها حدود ۵ هزار مسجد در کشور تمامی و یا اکثر این شاخص‌ها را دارند که آمار بسیار اندکی است.
امام جمعه قم همکاری دستگاه‌ها و هماهنگی آنان با مساجد را خواستار شد و گفت: متاسفانه این هماهنگی وجود ندارد از این رو باید ساز و کار خوبی در این راستا ایجاد شود به خصوص اینکه رویکرد مردمی در مساجد ایجاد و تقویت شود.
اعرافی با تاکید بر اینکه باید سطح کمی و کیفی مساجد ارتقا پیدا کند تا بتواند در کاهش آسیب‌های اجتماعی و مشکلات متعددی که امروز در کشور وجود دارد مؤثر باشد تصریح کرد: ارتقاء کمی و کیفی مساجد نیاز به تدوین سند راهبردی و جامع دارد.
مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به گزارش مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت‌های قرآنی در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد اظهار کرد: رشد فعالیت‌های قرآنی کشور بعد از انقلاب اسلامی بسیار گسترده، چشمگیر و با ارزش بوده است، ولی همچنان در نقطه ایده‌آل نیستیم؛ حتی در بخش تجوید و مهارت‌های فنی قرائت، وضعیت مطلوب وجود ندارد لذا می‌توان با ارزیابی دقیق علمی برای ارتقاء کار‌های قرآنی برنامه‌ریزی صورت گیرد.
تدوین ۲۰۰ کارویژه برای روحانیت
وی همچنین با بیان اینکه در طرح کارویژه روحانیت در حوزه ۲۰۰ کارویژه شناسایی شده است، افزود: ۳۰ کارویژه در میان این کارویژه‌ها از اولویت برخوردار هستند لذا برنامه‌ریزی برای اجرایی شدن آن و تربیت نیرو و امکانات لازم در حال انجام است.
اعرافی با بیان اینکه از جمله موضوعات مهم در این طرح، بحث مسجد است اظهار کرد: در راستای اجرایی شدن این طرح، تفاهم‌نامه‌هایی با برخی مراکز و نهاد‌ها مانند آموزش و پرورش بسته شده و تلاش براین است که با ۳۰ نهاد مرتبط با این کارویژه‌ها، تفاهم‌نامه‌هایی امضا کنیم.
یادآور می‌شود، حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، دبیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور هم در سخنانی از اجرای برنامه‌های کانون‌ها با محوریت، قرآن، صحیفه و نهج‌البلاغه خبر داد و افزود: برپایی جشنواره قرآنی مدهامتان و تربیت ده هزار مربی قرآنی در هزار و ۵۰۰ خانه نور در کشور از جمله کار‌هایی است که در این راستا صورت گرفته است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا ارزانی مساجد اعرافی دیدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۳۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحیدی خطاب به استانداران: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود

وزیر کشور گفت: استانداران محترم باید فرمایش مقام معظم رهبری در حق الناس بودن رأی مردم را در نظر داشته باشند و تلاش کنند تا انتخابات پیش رو در مطلوب‌ترین وضع ممکن برگزار شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، احمد وحیدی وزیر کشور روز گذشته در نشست استانداران سراسر کشور ضمن تقدیر از استاندارها در برگزاری مطلوب انتخابات، نکات تکمیلی را در برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز جمعه 21 اردیبهشت یادآور شد.

نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود وحیدی انتخابات مرحله اول مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در اسفند 1402 را از جهات مختلف قابل قبول و مطلوب دانست و افزود: با عنایت به راهبردهای چهارگانه انتخاباتی رهبر معظم انقلاب اسلامی، مرحله دوم انتخابات نیز به یاری خداوند متعال به شکل مطلوب برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به مسئولیت توأمان استانداران در ستاد انتخابات و شورای تأمین استان اظهار کرد: همواره ممکن است اشکالات و خطاهای کوچکی در عرصه اجرا وجود داشته باشد اما استانداران محترم باید فرمایش مقام معظم رهبری در حق الناس بودن رأی مردم را در نظر داشته باشند و تلاش کنند تا انتخابات پیش رو در مطلوب‌ترین وضع ممکن برگزار شود.

وزیر کشور افزود: انتخابات یکی از عرصه‌هایی است که معاندان و بداندیشان آن را فرصتی برای ایجاد بدبینی نسبت به نظام جمهوری اسلامی در جامعه می‌شمارند و از این رو تمامی دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات، باید پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهند تا چنین افکاری همانند گذشته ناکام بماند.

وحیدی در بخش دیگری از این نشست، استانداران، گزارشی از وضعیت آسیب‌های اجتماعی و برنامه‌های پیش رو با تاکید بر ماموریت‌های استانی ارائه کردند و به بحث گذاشتند.

وی آسیب‌های اجتماعی را در کنار استحکام اقتصادی و مسئله عدالت سه مسئله اصلی پیش روی نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: آسیب‌های اجتماعی بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب حتی در اولویتی بالاتر از مسائل امنیتی و سیاسی قرار می‌گیرد و از این رو توجه دو چندانی را می‌طلبد.

وزیر کشور با اشاره به مسئولیت وزارت کشور در زمینه آسیب های اجتماعی عنوان کرد: استانداران باید در صف مقدم مبارزه با معضلات و آسیب‌های اجتماعی باشند. از این رو نیازمند تدوین برنامه‌ای جامع با خصوصیات کیفی و کمّی هستیم که نه‌تنها خصوصیات خاص هر استان و شهر در نظر گرفته شده باشد بلکه دارای انسجامی در روش باشد تا طرح به شکل ملی اجرایی شود.

وحیدی وظیفه استانداری‌ها را متولّی‌گری در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: استانداری‌ها نمی‌توانند با تصدی‌گری در امور اجتماعی نقش مناسب و متناسب خود را در این حوزه انجام دهند. از این رو باید نهادهای واسطه‌ای تقویت شوند تا بتوانند با تقدم رویکرد پیشینی و پیشگیری بر رویکرد پسینی و درمانی، کاهش و حل معضلات و آسیب‌های اجتماعی را به ثمر رسانند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • عوامل حمله تروریستی در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • عوامل کشتار نمازگزاران در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • وزیر کشور: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود
  • استانداران در صف مقدم مبارزه با آسیب‌های اجتماعی باشند
  • مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم به شکل مطلوب برگزار خواهد شد
  • وحیدی خطاب به استانداران: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود
  • تاکید وزیر کشور بر برگزاری مطلوب مرحله دوم انتخابات مجلس
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها