Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@18:29:14 GMT

روزنامه هنگ کنگی: اهرم فشار؛ این بار در دست کیم

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۳۴۹۰

روزنامه هنگ کنگی: اهرم فشار؛ این بار در دست کیم

تهران- ایرنا- روزنامه 'ساوث چاینا مورنینگ پست' نوشت، اقدامات کره شمالی در طول هفته گذشته نشان داد، چگونه منطق 'کیم جونگ اون'، روند موازنه فشار بین این کشور و آمریکا را در طول یکسال ونیم گذشته به گونه ای معکوس کرد که اکنون، نوبت در تنگنا قرار گرفتن 'دونالد ترامپ' از سوی کیم است.

این روزنامه هنگ کنگی، با اشاره به اعلام پیونگ یانگ مبنی بر آزمایش نوع جدید سلاح تاکتیکی هدایت شونده در روز پنجشنبه و درخواست کره شمالی از واشنگتن برای تغییر 'مایک پمئو' به عنوان سرپرست تیم مذاکره هسته ای با پیونگ یانگ، نوشت، سوال اینجاست که چگونه رویکرد قدرت مآبانه و برتری طلبانه دولت ترامپ در قبال کره شمالی تغییر کرد؟
سیاست دولت ترامپ در سال 2017 مبتنی بر به زانو درآوردن حکومت 'کیم جونگ اون'، رهبر کره شمالی، از طریق ابراز تمایل برای استفاده از نیروی نظامی آمریکا علیه پیونگ یانگ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اواخر سال 2017، ترامپ از طریق توئیتر، کره شمالی را به مقابله به مثل با تهدیدهای این کشور تهدید کرد، مقابله به مثلی که جهان تا کنون به چشم خود ندیده است.
ترامپ در توئیت دیگری گفته بود 'چنانچه وزیر خارجه کره شمالی از تکرار افکار این مرد کوچک راکتی دست برندارد، این افکار دیری نمی پاید.' از قرار معلوم، ترامپ در این توئیت باردیگر کره شمالی را به خاطر صرف اظهارات خصمانه به نابودی تهدید کرده بود.
سیاست ترامپ در سال 2018، وقتی که واشنگتن با درخواست کیم برای انجام مذاکرات بلندپایه درباره خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره موافقت کرد، از تنبیه به تشویق تغییر یافت.
ترامپ با ایفای نقشی مشابه با قبل از تصدی ریاست جمهوری آمریکا، معامله ای را به کیم پیشنهاد کرد که بر اساس آن، آمریکا با روانه کردن سرمایه گذاری خارجی و احیای گردشگری در کره شمالی، به شکوفایی این کشور کمک می کرد.
با این حال، ناکارآمدی اهرم فشار آمریکا به اثبات رسید و تهدیدهای واشنگتن برای بازداشتن پیونگ یانگ از ادامه تولید موشک های هسته ای دوربرد به جایی نرسید. با اذعان مقامات آمریکایی در اواخر 2017 به برخورداری کره شمالی از توانمندی موشکی هسته ای، این امکان برای کیم فراهم شد تا در ژانویه 2018 اعلام کند که دیگر به آزمایش موشک دوربرد نیازی نیست.
این روزنامه در توضیح دلایل عدم اشتیاق کیم به وعده واشنگتن برای شکوفایی کشورش در ازای خلع سلاح نوشت،نخست آنکه، با توجه به تحریم های اعمال شده علیه پیونگ یانگ، سرمایه گذاران خارجی اشتیاقی به ورود به بازار کره شمالی ندارند. دوم آنکه، حکومت کیم خواستار نفوذ اقتصادی و به تبع آن، ایدئولوژیک خارجی نیست.
تغییر رابطه چین با کره شمالی به کیم کمک کرد تا به در روابطش با آمریکا از جایگاه قدرت بالا رود. اعمال تحریم های اقتصادی چین علیه کره شمالی در سال 2017 به اوج خود رسید و کیم همچنان سر آشتی نداشت. سرانجام، نشانه های صلح طلبی مخابره شده در سال 2018، علاوه بر چند دیدار با رئیس جمهوری چین، به درخواست پکن برای لغو تحریم های پیونگ یانگ به عنوان پاداشی برای صلح طلبی و آشتی کیم منتهی شد. در حال حاضر، چین در معاملات کیم با واشنگتن، پشتیبان رهبر کره شمالی است.
آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم، اهرم فشاری است که پیونگ یانگ علیه آمریکا اعمال می کند. ترامپ به شدت مشتاق اعلام پیروزی در مقوله تسلیحات هسته ای کره شمالی است. ترامپ و پمپئو بارها از توقف آزمایش بمب های هسته ای و موشک های دوربرد در کره شمالی به عنوان نشانه ای مهم دال بر موفقیت سیاست دولت ترامپ در قبال پیونگ یانگ یاد کردند. اگر ممنوعیت آزمایش موشکی کره شمالی پایان یابد، ادعای ترامپ در رابطه با موفقیت سیاست خارجی اش، غیرقابل دفاع خواهد شد.
به نظر می رسد اعلام آزمایش یک سلاح تاکتیکی هدایت شونده، حامل این پیام است که کره شمالی از مخمصه ترامپ آگاه است و در صورتی که واشنگتن بر تحریم های اقتصادی علیه پیونگ یانگ پافشاری کند، از این مخمصه بهره برداری می کند.
درواقع، پیونگ یانگ در حال مخابره این پیام است که دوباره دست به آزمایش، خواه موشک و یا یک سلاح راهبردی هدایت شونده- موشک بالستیک قاره پیما- می زند.
پیونگ یانگ ترجیح می دهد به جای مشاوران ترامپ، با خود او تعامل داشته باشد و از رئیس جمهوری آمریکا خواست پمئو را کنار بگذارد. این امر، در حالت حداقلی، نشان دهنده اعتماد به نفش جناح کیم و در عین حال، انجام وظیفه خوب پمپئو در اعمال فشار بر پیونگ برای انجام مذاکره ای توام با حسن نیت است.
کیم که با وجود تهدید و ارعاب آمریکا، توان موشکی خود را حفظ کرد و با کمک چین و روسیه، تحریم ها را دور زد، با توجه به نقش موفقیت ها در پیروزی ترامپ در انتخابات 2020، اکنون، در حال اعمال فشار و قراردادن ترامپ در تنگناست.
آساق**1088**1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي كره شمالي آمريكا اهرم فشار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۳۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است

مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲ گفت: این رشد بیانگر تسهیلات‌دهی قابل قبول بانک‌ها در شرایط کنترل رشد نقدینگی است و بهبود کیفیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها برای حمایت از تولید و تامین مالی بخش واقعی اقتصاد برنامه اصلی بانک مرکزی در سال جاری است.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام بانک مرکزی، جعفر مهدی‌زاده - مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی-  در خصوص برنامه‌های تامین مالی در سال جاری گفت: با هماهنگی دستگاه‌های ذیربط مانند وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاه‌ها، یک سری «اولویت‌های تسهیلات‌دهی» و «بسته‌های تامین مالی» پیش بینی شده که هم اکنون در دولت در حال بررسی بوده و به زودی تصویب و ابلاغ می‌شود.  

وی با بیان اینکه  این اولویت بندی می‌تواند نقشه راه شبکه بانکی برای سال جاری باشد، خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته بحث «تسهیلات زیرخط بانک‌ها» پیگیری شده و اوراق گام، اعتبار اسنادی داخلی ریالی مولفه‌هایی بودند که به نوعی جبران‌کننده محدودیت‌هایی هستند که در بالای ترازنامه بانک‌ها داشتیم و تامین مالی واحدهای تولیدی را تسهیل می‌کنند.

کنترل نقدینگی یک اهرم مهار تورم است

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه همواره این دغدغه برای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان وجود داشته که کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها و کنترل اعتبارات بانکی، گاهی اوقات می‌تواند آثار منفی بر رشد داشته باشد، گفت: تلاش بانک مرکزی بر این است که در سال جاری کیفیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها بهبود یابد.

وی افزود: کنترل نقدینگی یکی از متغیرها و سیاست‌های مهم در کنترل فشارهای تورمی است که در قوانین بالادستی مانند برنامه‌های توسعه، اهدافی برای رشد پایین نقدینگی پیش بینی شده و برهمین اساس مسئله کنترل نقدینگی همواره در دستور کار بانک مرکزی بوده است و این شاخص متغیر مهمی در ارزیابی عملکرد بانک مرکزی در طول سال گذشته به شمار می‌آید.

در سال‌های گذشته رشد نقدینگی بالا بود

مهدی‌زاده در ادامه اظهار کرد: اقتصاد کشور در سال‌های قبل از سال ۱۴۰۰ رشدهای نقدینگی بالایی را به دلیل ناترازی‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون، تجربه کرد. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۹ رشد نقدینگی ۴۰.۶ درصد بود  که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۳۹ درصد رسید و به دنبال تجدید نظر بانک مرکزی در رویه‌های جاری برای  کنترل رشد نقدینگی، رویه‌ای با عنوان «کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها» در دستور کار خود قرار داد.

وی با بیان اینکه این رویه در سال ۱۴۰۰ هم پیگیری شده بود، تصریح کرد: با توجه به ضرورت اصلاح برخی کاستی‌ها، فرایند اجرای این سیاست در سال ۱۴۰۰ با کندی مواجه بود و عملا از سال ۱۴۰۱ این امر با جدیت بیشتری در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت.

این مقام مسئول افزود: در سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی، هدف رشد نقدینگی به میزان ۳۰ درصد را لحاظ کرده بود و با مجموعه اقدام‌هایی که در جهت این هدفگذاری صورت گرفت، رشد نقدینگی به ۳۱.۱ درصد رسید که تقریبا حاکی از عملکرد مناسب و توفیق نسبی بانک مرکزی در زمینه کنترل رشد نقدینگی است.  

رشد نقدینگی در پایان ۱۴۰۲ به ۲۴ درصد رسید

مهدی‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: این رویکرد در سال ۱۴۰۲ با شدت و تاکید بیشتری پیگیری شد. در این سال هدفگذاری برای رشد نقدینگی ۲۵ درصد بود که  این رقم در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد رسید که از عدد تعیین شده نیز کمتر بود. در این شرایط می‌توان امیدوار بود که در سال جاری و همچنین در سال‌های آینده با «کنترل رشد نقدینگی» فشار تورم مهار و نرخ تورم کاهش پیدا کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • ارزیابی رسانه‌های عبری از وضعیت بد نتانیاهو/ خواب از چشم بی بی گرفته شده!
  • رسانه‌های عبری: نتانیاهو در منگنه است و حکم‌های بازداشت خواب را از چشمانش ربوده است
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!