Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@05:17:08 GMT

ماندگاری پساب سیل در مدارس مازندران

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۴۱۰۱

ماندگاری پساب سیل در مدارس مازندران

ساری - ایرنا - با این که سیل و سیلاب در مازندران دستکم از 20 روز پیش فروکش کرد و کار بازسازی مناطق سیلزده شروع شده ، ولی زخم این بلای طبیعی بر تن مدارس استان تازه سرباز کرده است و هر روز گزارش های جدیدی از پدیدار شدن نم یا ریزش دیوار و سقف این اماکن دریافت می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بارندگی شدیدی که از 27 اسفند ماه سال 97 در مازندران باریدن گرفت و تا دوم فروردین 98 ادامه داشت ، علاوه بر خسارت زایی در بخش های مختلف ، به مدارس و مراکز آموزشی و پژوهشی در مناطق مرکزی و شرقی استان آسیب رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین جاری شدن سیلاب طی روزهای 12 و 13 فروردین در شهرستان سوادکوه نیز به تعدادی از مدارس این منطقه خسارت دوباره زد به گونه ای که آموزش و پرورش مازندران مجبور به جا به جایی تعدادی از مدارس پس از تعطیلات نوروزوی شد.
با این که برآوردهای اولیه پس از فروکش کردن سیل و سیلاب پس از تعطیلات نوروزی حاکی از خسارت سیل به 81 واحد آموزشی استان بود ، ولی اکنون مسئولان آموزش و پرورش استان می گویند که آمار حدود 100 درصد افزایش یافته است .
سیل و سیلاب بهاری البته به حدود هفت هزار واحد مسکونی در 13 شهرستان از جمله 700 روستا خسارت زده بود ولی بررسی های اولیه نشان می داد که خسارت این بلای طبیعی به مدارس بیشتر در 2 شهرستان از مجموع 13 شهرستان آسیب دیده ، بود.
** خسارت سیل به 142 فضای آموزشی
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران روز دوشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان اعلام کرد که خسارت سیل به مدارس و مراکز آموزشی و پژوهشی استان از برآوردهای اولیه فراتر رفته و هر روز نیز بیشتر می شود.
عسکری نیکزاد افزود : در حالی که در گزارش های اولیه اعلام شد که سیل به 81 باب فضای آموزشی استان به میزان حدود 40 میلیارد ریال خسارت زد ، ولی پس از چند روز با با گزارش های دریافتی آمار مدارس خسارت دیده به 120 واحد و میزان خسارت هم به 80 میلیارد ریال رسید و سپس گزارش های بعدی با پدیدار شدن بیشتر آثار سیل ، آمار را به 142 باب و میزان خسارت را به بیش از 170 میلیارد ریال رساند.
وی با اعلام این که 142 باب فضای آموزشی آسیب دیده شامل مدرسه ، ساختمان آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق ، پزوهشسرا و دیگر اماکن مربوط به این نهاد آموزشی است ، توضیح داد : متاسفانه سیل سبب سست شدن بنای برخی از مدارس شده و اگر چه همان ابتدا خسارت خودش را نشان نداد ولی ما هم اکنون همچنان شاهد گسترش اثرات سیلاب در مدارس هستیم که منجر به رانش و ریزش دیوار ، کف ، سقف و حتی حیاط مدرسه می شود.
نیکزاد گفت : البته تخریبی بودن تعداد زیادی از مدارس استان هم مزید بر علت شده تا ما همچنان شاهد گسترش خسارت سیل و پدیدار شدن آثار آن باشیم .
وی آمار مدارس تخریبی مازندران را بیش از 32 درصد از مجموع حدود چهار هزار مدرسه عنوان کرد و افزود : همچنین 20 درصد از مدارس استان هم تا پیش از اسیل نیازمند بازسازی بودند .
** دیده نشدن مدارس
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران از آنچه که نادیده گرفته شدن مدارس برای جبران خسارت سیل نامید انتقاد کرد و گفت : سیل در حساس ترین زمان سال تحصیلی به فضای آموزشی استان خسارت زد و ضرورت داشت تا دانش آموزان بدون وقفه به خاطر قرار گرفتن در 2 ماه پایانی سال تحصیلی و در پیش بودن امتحانات و کنکور در کلاس درس حاضر شوند تا آسیبی به روند تحصیلی آنان وارد نشود ولی نتیجه این شد که متاسفانه در پرداخت خسارت سیل اخیر هیچ جایی برای فضای آموزشی استان دیده نشود.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش دنبال سهم خواهی در سیل نیست ، افزود : اما این که آموزش و پرورش برای جبران خسارات سیل تنها گذاشته شده است نیز نه تنها در ظرف عدالت نمی گنجد، بلکه بازسازی و بهینه سازی مدارس آسیب دیده از توان این نهاد نیز خارج است.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه همه دستگاهها باید به کمک این نهاد آموزشی بیایند ، افزود : برای ما در مجموعه آموزش و پروش این که دانش آموزان حتی یک روز از درس و کلاس عقب نمانند مهم ترین وظیفه و از واجباب است و برای همین هم پس از سیل اجازه ندادیم این اتفاق در استان رخ بدهد ، در حالی که تعدادی از مدارس صد در صد تخریب شدند و آنها را جا به جا کردیم تا به وظیفه خود به طور کامل عمل کنیم .
مدیرکل آموزش و پرورش با بیان اینکه تاکنون هیچ نهادی به سراغ آموزش و پرورش مازندران برای پرداخت خسارت سیل نیامده است ، افزود : فقط سه میلیارد ریال از سوی مدیران مدارس غیر انتفاعی استان به آموزش و پرورش برای جبران خسارت سیل اعطا شده است .
بر اساس گزارش های کارشناسی تهیه شده ، سیل به 142 مدرسه مازندران بین 30 تا 100 درصد خسارت زد .
استان مازندران دارای حدود 538 هزار دانش اموز است که در چهار هزار مدرسه در حال تحصیل هستند.
بنا به آمار اداره کل هواشناسی مازندران، بارش های پایان اسفند رکورد 30 ساله بارندگی های زمستانی در مناطق مرکزی و شرقی استان را شکست.
7335/1654

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سيلاب مدارس مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۴۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد

به گزارش قدس خراسان، سید امیر شوشتری روز یکشنبه در نشست خبری در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پنج هزار نفر از این تعداد بازماندگان از تحصیل سال گذشته هستند که به صورت تکراری در آمار اعلام شده اند.

وی با بیان اینکه شمار دانش آموزان اتباع خارجی استان خراسان رضوی ۷۰ هزار نفر است، بیان کرد: علاوه بر این سه هزار نفر از دانش آموزان اتباع خارجی نیز در مدارس خودگردان مشغول تحصیل هستند که این مدارس زیر پوشش اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی قرار ندارند.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: بیشترین شمار دانش آموزان با حدود ۹۰ درصد را دانش آموزان افغان تشکیل می‌دهند و اتباع عراقی و سوری در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه شعار امسال هفته معلم تحت عنوان «همه مدیون تو هستیم» اعلام شده است، گفت: در قالب برگزاری آزمون‌های استخدامی مختلف برای سال تحصیلی آینده ۱۰ هزار و ۲۰۸معلم جدید در استان جذب می‌شوند که با استفاده از معلمان قراردادی این شمار به ۱۲ هزارو ۶۸۹ نفر افزایش می‌یابد، بنابراین در سال تحصیلی آینده کمبود معلم نخواهیم داشت.

شوشتری در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح رتبه بندی معلمان در خراسان رضوی نیز گفت: کلیه اعتراضات در این زمینه رسیدگی شده است و احکام لازم برای معلمان استان صادر شد.

به گفته وی، کلیه معلمانی که احکام آنان تا پایان اسفند ماه پارسال صادر شده است، معوقات را دریافت کردند.

تحویل ۳۰۱ فضای آموزشی در خراسان رضوی

مدیر کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان رضوی نیز گفت: در سال گذشته ۳۰۱ پروژه آموزشی با تعداد هزار و ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰ درصد افزایش دارد.

جاسم حسین پور افزود: سال گذشته پنج استخر دانش آموزی تحویل آموزش و پرورش استان شد و امسال نیز چهار استخر دیگر تحویل و برای چهار استخر جدید نیز تامین اعتبار انجام شده است.

وی اظهار کرد: پیش بینی احداث پنج هزار کلاس درس از محل تحقق مولدسازی از مهمترین اقدامات انجام شده خراسان رضوی در این زمینه است.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی ادامه داد: سال گذشته بنیاد علوی ۱۰۵ کلاس، بنیاد برکت ۱۷۷ کلاس، کمیساریای عالی ۴۰ کلاس، سازمان مسوولیت‌های اجتماعی ۷۰ کلاس و خیرین ۵۰۰ کلاس درس را در این استان ساختند.

وی اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی در کشور پنج و ۲ دهم متر مربع است، در حالی که این رقم در خراسان رضوی چهار و سه دهم متر مربع است.

حسین پور با بیان اینکه خراسان رضوی جزو استان‌های پرجمعیت دانش آموزی کشور است، گفت: هر چه جمعیت دانش آموزی بیشتر باشد، سرانه فضای آموزشی نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: سال گذشته این اداره کل سه هزار میلیارد ریال جهت تجهیز هنرستان‌ها و نمازخانه‌های مدارس استان هزینه کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست
  • تقویت مدارس دولتی با رویکرد محرومیت زدایی
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد