Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:49:38 GMT

خودمراقبتی به سوادسلامت نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۵۲۶۹

خودمراقبتی به سوادسلامت نیاز دارد

کرمانشاه- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید براینکه خودمراقبتی به سوادسلامت نیاز دارد، گفت: خودمراقبتی تنها پیشگیری نیست بلکه با دریافت آموزش ها، می آموزیم چگونه می توان با استفاده از تجویز پزشک، طول درمان و نقاهت را بهتر سپری کرد و سبک زندگی سالم را در پیش گرفت.

به گزارش ایرنا، دکتر محمودرضا مرادی روز دوشنبه در همایش سفیران سلامت که در سرسرای اجتماعات بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه دست یابی به سلامت یکی از دغدغه های استان و کشور است، افزود: به دلیل اهمیت این موضوع است که یک روز به نام سلامت و یک هفته به نام هفته سلامت از سوی سازمان جهانی بهداشت نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مرادی، از «مراقبت های اولیه بهداشتی برای پوشش همگانی» به عنوان شعار هفته سلامت امسال یاد کرد و گفت: بحث اجتماعی شدن سلامت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی با تاکید براینکه برای گسترش سلامت به یاری مسوولان سیاسی و سایر مدیران اجرایی مرتبط با سلامت نیاز داریم، افزود: در گذشته بیماری های عفونی عمده ترین بیماری های رایج و اثرگذار در مرگ و میر بودند که اکنون کنترل شده و جای خود را به بیماری های غیرواگیر همانند فشارخون، دیابت، چربی و بی حرکتی داده است.
مرادی، از تصادفات، سوانح جاده ای، مصرف داروهای نیروزا و موادمخدر به عنوان معضلات دنیا در بحث سلامت یاد کرد.
وی با بیان اینکه امروزه بحث خودمراقبتی در اولویت قرار گرفته است، افزود: اگر این مقوله با آموزش ها رعایت شود و مردم از خود شروع کنند بیش از 60 درصد مباحث سلامت و بیماری ها رو به بهبودی خواهد رفت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه آموزش خودمراقبتی برعهده متولیان بهداشت و درمان است، ادامه داد: از سال 93، بحث سفیران سلامت به عنوان بخشی از طرح تحول سلامت مطرح شد به گونه ای که درهر خانواده یک نفر برای این منظور انتخاب شود چرا که 50 درصد مردم اطلاع کافی از سلامت ندارند.
وی افزود: در طرح سفیران سلامت به مادران و بانوان به عنوان نقش محوری نگریسته می شود، از همین رو راهنمای ملی خودمراقبتی تعریف شده است.
این مسئول به وجود چندین محور آموزشی در راهنمای ملی خودمراقبتی اشاره کرد و افزود: در این راهنما، خطرسنجی سکته های قلبی، مغزی و سرطان ها لحاظ شده چرا که فشارخون عامل مهم ابتلا به سکته است و بر کنترل چربی خون، کار در محیطی کم استرس و تحرک بدنی برای پیشگیری تاکید می شود.
وی با بیان اینکه مصرف فست فود ریزفاکتور مهم سرطان است، افزود: در این آموزش ها به نقش موثر سیگار در بروز سرطان نیز اشاره می شود.
مرادی با تاکید براینکه سبک زندگی سالم، مصرف روزانه میوه و سبزی، باید مورد توجه قرار گیرد از خودمراقبتی در دوران بارداری و مهارت فرزندپروری به عنوان دیگر موارد مورد توجه در این راهنما یاد کرد.
وی با تاکید براینکه هرجا مردم حضور داشته باشند، نتایج بهتری حاصل شده، ادامه داد: مردم باید به توصیه های علمی گوش داده و به توصیه هایی که منجر به تشدید بیماری می شوند و غیرعلمی هستند توجه نکنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه با بودجه محدود نمی توان همه امور مربوط به سلامت را تامین کرد، افزود: صرفه جویی و پیشگیری موجب می شود تا به موارد اصلی بیماری ها رسیدگی شود.
داوطلبان می توانند با مراجعه به پایگاه های سلامت و مراکز بهداشت در این طرح شرکت کنند و از آموزش ها برخوردار شوند.
7460/8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سفيران سلامت دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۵۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد

به گزارش همشهری آنلاین، علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر سودا کودالی متخصص کبد می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری‌ شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسیدهای چرب امگا، مغزها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این‌ روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتورهای خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام‌ پیشگیرانه مهم است.

کد خبر 848914 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه