Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دیدار رئیس بنیاد بوعلی‌سینا با رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران بر همکاری‌های علمی و پژوهشی در چاپ و تصحیح آثار فلسفی شیخ‌الرئیس تأکید شد.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی، رئیس بنیاد بوعلی‌سینا در دیدار با رئیس و مدیران مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با اشاره به اهمیت شناخت و معرفی فلسفه سینوی گفت: هر چند بوعلی‌سینا در جامعه ایران و جهان بیشتر به پزشکی و طب شهره شده است، اما ابعاد فلسفی و عرفانی شخصیت بوعلی‌سینا از این بُعد مهمتر است و مراکز علمی مرتبط با حکمت سینوی باید با همکاری مضاعف با هم، عقب ماندگی‌های پژوهشی و کم‌کاری‌های گذشته را در مورد این شخصیت جهانی جبران کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره معرفی جهانی شیخ‌الرئیس و مراودات علمی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی سایر کشورها، اظهار کرد: در بنیاد بوعلی در حد وسع خود کوشیده‌ایم در زمینه ارتباطات بین‌المللی برای شناساندن ابعاد مهم فلسفی و پزشکی بوعلی فعالیت کنیم. ارتباط علمی این بنیاد با کشورهای آسیای مرکزی، تاجیکستان و ازبکستان و نیز کشورهای غربی مثل ایتالیا و آلمان، بلاروس، ژاپن و چین و دعوت و همکاری در همایش‌های مشترک در سال‌های گذشته انجام شده است.

طه‌محمدی با اشاره به عظمت علمی شیخ‌الرئیس پس از گذشت یک هزاره، افزود: بوعلی یک تنه جهان را فتح کرده است. عرب‌ها او را از خود می‌دانند و ترک‌ها و سایر ملل نیز او را منتسب به خود می‌پندارند، با این حال بوعلی‌سینا ایرانی است و فلسفه او در کشور ما زنده و در حال تدریس و تحقیق است.

رئیس بنیاد بوعلی‌سینا در پایان خواستار ادامه همکاری و مساعدت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با این بنیاد در دوره مسئولیت رئیس جدید مؤسسه شد.

دکتر ذکیانی، رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران نیز گفت: در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه درباره شیخ‌الرئیس و پژوهش و چاپ و نشر آثار و اندیشه‌های وی، دغدغه داریم. اینجا مؤسسه‌ای پژوهشی است و کارهای تخصصی درباره فلسفه ابن‌سینا در جریان است.

ذکیانی اضافه کرد: از همکاری با بنیاد بوعلی‌سینا برای معرفی و چاپ و نشر آثار شیخ‌الرئیس استقبال می‌کنیم و مناسب‌ترین جا برای فلسفه سینوی، همین مؤسسه است و وظیفه این مؤسسه در این راستا ایجاب می‌کند که در چاپ و نشر فلسفه ابن‌سینا کوشش و تحقیق کند.

در ادامه دکتر اسماعیلی، عضو هیات علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: انتظار می‌رود در همدان به عنوان شهر ابن‌سینا، رشته و گروه فلسفه دایر باشد؛ اما تا جایی که مطلع هستم متأسفانه رشته فلسفه در بسیاری از استان‌های همجوار آن مثل ایلام و سایر نقاط وجود دارد، اما در همدان این رشته دایر نیست که باید در این زمینه اقدام لازم صورت گیرد.

وی ادامه داد: امیدواریم بنیاد بوعلی بتواند قدرت پژوهشی بیشتری پیدا کند و بورس‌های پژوهشی به نام بوعلی داده شود و در همایش‌هایی که برگزار می‌کند بیش از گذشته نسبت به معرفی و شناخت آثار بوعلی اقدام پژوهشی انجام شود.

اسماعیلی با اشاره به هدیه بردن کتاب اول "القانون فی الطب" برای دانشمندان اروپایی در سفر علمی خود به فرانسه، عنوان کرد: در سفر به پاریس کتاب قانون را از طرف بنیاد بوعلی‌سینا به پروفسور ژولیانسن و مارون عواد هدیه دادم و قرار شد در تابستان سال ۹۸، یادداشت معرفی انتقادی این کتاب از سوی پروفسور ژولیانسن منتشر شود.

دکتر حسین موسویان، عضو شورای علمی بنیاد بوعلی‌سینا و معاون اداری و مالی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران نیز گفت: با توجه به تجارب سال‌های قبل و بودجه‌هایی که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بنیاد داده می‌شد، انتظار می‌رود این وزارتخانه برای توسعه فعالیت‌های بنیاد اهتمام بیشتری به خرج دهد و کمک‌های این وزارتخانه تنها به برگزاری همایش اکتفا نشود و بودجه کافی برای پژوهش‌های ماندگار و نشر اختصاص داده شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا، دکتر یوسف ثانی، ابن‌سیناپژوه و معاون پژوهشی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران نیز بر آمادگی این مؤسسه برای همکاری با بنیاد بوعلی‌سینا تأکید کرد.

در پایان توکل دارایی، رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا گزارش کوتاهی از اقدامات انجام گرفته در زمینه پژوهش و تصحیح آثار بوعلی‌سینا ارائه کرد و مساعدت و همکاری بیشتر مؤسسه را در راستای طرح تصحیح آثار فلسفی شیخ‌الرئیس خواستار شد و درخواست کرد در صورت امکان، دفتر بنیاد در تهران در محل مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران دایر شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بوعلي سينا منطقه همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۵۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب

فرماندنه نیروی دریایی ارتش از آمادگی برای مشارکت در تمام‌ رزمایش‌های مرکب در اقیانوس‌های آرام و اطلس خبر داد و گفت: نیروی دریایی ارتش ‌هیئت‌ علمی ـ پژوهشی را برای تحقیقات علمی بیشتر به قطب جنوب اعزام می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، امیر دریادار شهرام ایرانی‌ فرمانده نیروی دریایی ارتش در آیین بازدید دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش از دستاوردهای این نیرو در بندر امام خمینی (ره) ماهشهر در قالب بیست و ششمین دوره‌ هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، ضمن اشاره به نقش نیروی دریایی ارتش در تأمین امنیت دریایی و اقتصادی کشور در دوران 8سال دفاع مقدس اظهار داشت: به سبب بروز شرایط جنگی در کشور، مدیریت زنجیره‌ اقتصادی از طریق بنادر و سواحل جنوبی صورت می‌گرفت که در همین راستا نیروی دریایی ارتش، به منظور مراقبت و حراست از امنیت اقتصادی و نظامی خلیج فارس، به اسکورت و هدایت کشتی‌های باری، نفت‌کش و مسافری، به عنوان مأموریت ذاتی خود مبادرت می‌ورزید.

وی افزود: از آنجا که نیروی دریایی رژیم بعث عراق، توسط نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و همراهی نیروی هوایی و هوانیروز، در کوتاه‌ترین زمان ممکن از عرصه‌ معادلات جنگی خلیج فارس حذف شد، بازدارندگی کشور در طی سال‌های متمادی دفاع مقدس در سطح دریا و خلیج فارس به بالاترین حد خود رسید و تا به امروز نیز این حد از توان رزمی و نمایش قدرت ادامه دارد.

امیر دریادار ایرانی با اشاره به دلایل حضور دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش در دوره‌ هیئت جنگ شهید صیاد شیرازی، تصریح کرد: در راستای تداوم بخشیدن به آموزش‌های ارائه‌شده در کلاس‌های دانشگاه‌های افسری و نیز تعمیق آموخته‌ها و مشاهده‌ عینی و بلاواسطه‌ رزمایش‌ها و صحنه‌های نبرد، کلاس‌های هیئت معارف جنگ با حضور دانشجویان دانشگاه‌های افسری در استان خوزستان برگزار شده‌است.

وی ادامه داد: نمایش و تمرین انسجام و تعامل میان نیروهای مسلح، به ویژه میان هر چهار نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرهنگ‌سازی و ترویج جلوه‌های ایثار و تلاش و نمایش تأثیر نیروی دریای ارتش در عرصه بین‌المللی، حوزه‌ روابط بین‌الملل، اقتصاد و سیاست جهانی، از اهداف مدنظر در برپایی چنین دورهای بوده‌ است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به دو نعمت ولایت و جوانان، تأکید کرد: برخورداری از وجود با برکت ولایت فقیه و بهره‌مندی از جوانان کوشا، پویا و مبتکر که با استفاده از آخرین دانش‌ها و حرکت در لبه‌ی فناوری‌های جهانی و به‌روز، در حال خلق حماسه‌های متعددی در سطح نیروهای چهارگانه ارتش هستند، دو نعمت الهی هستند که آمادگی کشور برای مقابله با هرگونه تهدیدی را تضمین کرده و از منافع ملی کشور در تمامی کانون‌های راهبردی پاسداری می‌کنند.

وی افزود: ارتش در تمامی نقاط و کانون‌های راهبردی و اثربخش خود، با تمرکز بر حداکثر بازدارندگی، آماده‌ حضور و مشارکت در تمامی رزمایش‌های مرکب در اقیانوس‌های آرام و اطلس بوده و در همین راستا، قرار است تا نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، هیئتی علمی- پژوهشی را برای تحقیقات علمی بیشتر، با آمادگی صددرصدی به قطب جنوب اعزام کند.

امیر دریادار ایرانی در پایان در خصوص چگونگی مقابله با تهدیدات بیگانگان، خاطرنشان کرد: طبعاً پاسخ تمامی نیروهای چهارگانه‌ ارتش، عدم پذیرش هرگونه تهدیدی علیه تمامیت ارضی و منافع ملی و کانون‌های راهبردی کشور است؛ به همین دلیل نیروی دریایی ارتش به عنوان دست بلند نظام اسلامی در عمق دریاها و کرانه‌‌های دوردست، با تمام توان، از منافع کشور محافظت و پشتیبانی می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • «توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • «توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • برگزاری هشتمین کنگره علمی جشنواره خوارزمی در کاشان
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • پایه‌گذاری بیش از ۱۰۰۰۰۰ شغل توسط بنیاد علوی در سال جاری
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق