Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@15:22:12 GMT

آیا آمریکا همیشه "در شرایط حساس کنونی" قرار دارد؟

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۵۴۲۵

آیا آمریکا همیشه 'در شرایط حساس کنونی' قرار دارد؟

  فرارو- آمریکایی‌ها با رویایی فرض کردن گذشته، حال را نا‌امن کرده‌اند.

به گزارش فرارو، مایکا زنکو، پژوهشگر علوم سیاسی در مقاله‌ای در فارین پالیسی می‌نویسد: یکی از رایج‌ترین و مضرترین انحرافات در سیاست خارجی آمریکا نگاه مثبتِ افراطی به گذشته است.
جان مولر، اندیشمند علوم سیاسی می‌گوید «بشر تمایل دارد به گذشته با چشمانی تار نگاه کند تا آن را درخشان‌تر ببیند؛ ساده‌تر و معصوم‌تر از چیزی که واقعا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذشته، بدون توجه به اینکه در حال حاضر چقدر شرایط بهتر شده است، بهتر به نظر می‌رسد و فکر می‌کنیم بدتر از چیزی شده ایم که قبلا بوده‌ایم. دوران‌های طلایی، اتفاق می‌افتند، اما ما هیچ وقت در آن حضور نداریم، دوران طلایی همیشه جایی در گذشته بوده است!»

به چنین پدیده ای، "پس نگری" می‌گویند. بشر تمایل دارد اتفاقات بد گذشته را فراموش کند. ما تاریخ را در چند اتفاق بزرگ و موثر خلاصه می‌کنیم. به نظر ما، گذشته همواره ملموس و قابل پیش بینی بوده است، اما حال همیشه بی نظم و غیر قابل اعتماد است!
سیاستمداران و نظامیان همیشه می‌گویند: «ما اکنون در لحظه‌ای بی سابقه در تاریخ بشر قرار داریم»! اما چنین دیدگاه‌هایی چه نتایج اشتباه و فاجعه باری در سیاست خارجی داشته است؟

برای تصمیم‌گیرانِ سیاست خارجی آمریکا، "جنگ سرد"، به عنوان میدان مبارزه ایدئولوژیکی در نظر گرفته می‌شود که در آن بر کمونیسم پیروز شده اند. این نوستالژیِ دست‌چین شده، انبوه قتل عام‌ها، قحطی، تلفات بالا و ۷۲ بار اقدام آمریکا برای تغییر رژیم کشورها، بین ۱۹۴۷ تا ۱۹۸۹، را در نظر نمی‌گیرد. بنابر این آمریکایی‌ها، آن دوره را دوره‌ای با ثبات و با نتایج مثبت آشکار به حساب می‌آوردند، اما می‌گویند چشم انداز امروز دنیا در حال خشن‌تر شدن، پیچیده‌تر شدن و تهدیدآمیز‌تر شدن است.
چند نمونه از اظهار نظرات مقامات سیاسی، نظامی و سیاست گذاران آمریکا کاملا این مساله را روشن می‌کند:   «ما الان در خطرناک‌ترین زمان زندگیمان هستیم»، «شهادت می‌دهم جهان خطرناک‌تر از همیشه شده است» رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ «هرگز زمانی را تجربه نکردم که تا این حد تهدیدات و بحران‌ها در سراتاسر جهان نفوذ کرده باشند» رییس اطلاعات ملی آمریکا ۲۰۱۴ «ما احتمالا در جدی‌ترین دوران آشفتگی در زندگیمان هستیم» عضو کمیته نیرو‌های مسلح کنگره ۲۰۱۵

این ذهنیت که هرج و مرج و تهدیدات خارجی همواره در حال رشد است در سخنرانی اخیر دن کوتس، رییس اطلاعات ملی آمریکا، به مرحله جدیدی رسید. «در سال پیش رو، تهدیدات امنیت ملی آمریکا گسترده‌تر و متنوع‌تر خواهد شد!»

همتایان قبلی دن کوتس از مواجه آمریکا با تهدیدات بزرگتر و خطرناک‌تر در زمان حال (مثل مساله عراق، ایران، کره شمالی، گروه‌های جهادی، حمله سایبری، تروریسم داخلی؛ چین و..) می‌گفتند، اما دن کوتس یک تغییر اساسی در این زمینه به وجود آورد که کارشناسان سیاست خارجی به آن توجه نکرده‌اند؛ کوتس حالا آینده را هم پیش بینی می‌کند! او از افزایش تهدیدات صحبت می‌کند و احتمال چیز دیگری را هم نمی‌دهد. پیش‌بینی او مبهم و غیر قابل پذیرش است. سال آینده مشخص می‌شود که چقدر حق با او بوده است!

اینکه تاریخ را اشتباه به یاد بیاوریم و در مورد تهدیدات احتمالی امروز و آینده به خطا برویم، پیامد‌های عملی بسیاری دارد.
اول: فرض افزایش روزافزون تهدیدات منجر به سیاست‌های "فراواکنشی" می‌شود؛ ۴ تریلیون دلاری که آمریکا بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر در خارج از مرز‌های خود خرج کرد نمونه بارز این سیاست است.
دوم: فرض تشدید دائمی تهدید‌ها موجب می‌شود منابع محدود مالیات دهندگان خرج امور نظامی شود. مسلما برای مقابله با تهدیدات ادعایی، هیچ چیزی موثرتر از نیروی نظامی نیست.

سوم: چنین دیدگاهی موجب اشتباه راهبردی در تشخیص مسایلی می‌شود که واقعا آمریکا را تهدید می‌کنند. (حمل سلاح در کشور، مواد مخدر، بیماری‌های غیرواگیر). خرج کردن منابع برای تهدیدات ادعایی نظامی و... موجب می‌شود به این مسایل اساسی کم‌توجهی شود و منابع مناسبی برای پیشگیری از آن‌ها در نظر گرفته نشود.

چهارم و از همه مهم تر: اینکه رهبران سیاسی اعتقاد دارند جهان فقط در حال بدتر و بدتر شدن است موجب می‌شود آمریکا اراده‌ای فوری و عملی برای استفاده از ثروت و نفوذش برای اصلاح امور در خاک خودش و سایر نقاط جهان نداشته باشد. این بی تفاوتی جمعی، که با جانبداری عمیق آمریکا وضعیت بدتری به خود گرفته است، مانع بحث‌های عقلانی و سیاست گذاریِ مبتنی بر شواهد می‌شود.

برخلاف چیزی که ممکن است نظامیان و سیساتمداران بگویند، نه همه چیز در گذشته ایده آل بوده، نه در حال حاضر همه چیز وحشتناک است و پیش بینی‌هایی که می‌گویند اوضاع جهان در آینده فقط وخیم‌تر و ملالت انگیز‌تر می‌شود قابل اثبات نیست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: آمریکا تهدیدات نگاه به گذشته رویای آمریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۵۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان

وزیر دفاع روسیه اظهار داشت تهدید اصلی برای آسیای مرکزی از سوی گروه‌های تروریستی افراطی است که در افغانستان مستقر هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه  در نشست سازمان همکاری شانگهای گفت کشورهای آسیای مرکزی از سوی گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان مورد تهدید قرار دارند.

شویگو تصریح تهدید اصلی از سوی «گروه‌های تروریستی افراطی مستقر در افغانستان» متوجه آسیای مرکزی است.

وزیر دفاع روسیه در ادامه از این گروه‌ها نامی نبرد، اما پیش از این گفته بود سازمان‌های تروریستی بین‌المللی در حال افزایش نفوذ خود در افغانستان هستند و کشورهای غربی فعالانه‌تر با گروه‌های مسلح مستقر در خارج از کشور کار می‌کنند.

شویگو پیش از این درباره اهداف کشورهای غربی از افزایش تعاملات با گروه‌های مسلح مخالف طالبان در خارج افغانستان گفته بود: هدف آنها روشن است؛ از یک سو، یک کانون درگیری در مناطق مرزی شرکای ما ایجاد می‌شود و از سوی دیگر کمک‌های نظامی برای خنثی کردن درگیری که به طور غیرطبیعی ایجاد شده، ارائه می‌شود.

این در حالی است که بارها مقامات حکومت طالبان تاکید کرده‌اند از خاک افغانستان هیچ کشوری تهدید نمی‌شود و گروه تروریستی داعش نیز در این کشور نابود شده است.

روسیه: قاچاق هروئین از افغانستان تهدیدی برای امنیت آسیای مرکزی استروسیه: نگرانی‌های تاجیکستان درباره تهدیدات ناشی از افغانستان را درک می‌کنیمروسیه: گسترش گروه‌های تروریستی در افغانستان چالشی جدی برای آسیای مرکزی است

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز پیش از این در یک نشست خبری گفته بود گروه تروریستی داعش با حمایت نیروهای خارجی در پی تضعیف ثبات کشورهای آسیای مرکزی است.

وی تاکید کرده بود تامین مالی گروه تروریستی داعش در افغانستان توسط سرویس‌های اطلاعاتی خارجی انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه از هیچ کشوری نام نبرد اما پیش از این «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه این کشور گفته بود آمریکا از داعش و القاعده در افغانستان حمایت می‌کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • برگزاری میز خدمت پلیس فتا خوزستان در اهواز
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • این روزها همه گریه می‌کنند، بخصوص گلرها!
  • جنبش‌های دانشجویی در آمریکا از جنگ ویتنام تا غزه/اهمیت جنبش کنونی
  • مقامات آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر درخصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند