Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-05@19:52:06 GMT

پر شدن ۷۸ درصد مخازن سدهای کشور

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۷۱۶۹

پر شدن ۷۸ درصد مخازن سدهای کشور

میزان بارندگی‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به ۳۱۴ میلیمتر رسیده است که این رقم در مقایسه با (۱۲۰ میلیمتر) مدت مشابه سال گذشته ۱۶۱ درصد و در مقایسه با (۲۰۹ میلیمتر) مدت متوسط بلندمدت ۵۰ درصد افزایش داشته است. روند افزایشی بارندگی‌ها موجب شده است تا کشور ما پربارش‌ترین سال آبی نیم قرن اخیر خود را تجربه کند و حجم بارندگی‌ تمامی استان‌های کشور از مدت میانگین ۵۰ سال اخیر کشور هم فراتر برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سدهای کشور نیز تحت تاثیر بارندگی‌های مناسب سال آبی جاری وضعیت بسیار مناسبی را تجربه می‌کنند به طوری که ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای مهرماه سال گذشته تاکنون به ۵۶.۶۴ میلیارد مترمکعب رسیده، که این رقم در مقایسه با ورودی ۱۴.۵۶ میلیارد مترمکعبی مدت مشابه سال گذشته ۲۸۹ درصد افزایش داشته است.

در حال حاضر میزان ذخیره آب سدهای کشور با رشد ۶۳ درصدی نسبت به سال گذشته به بیش از ۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده است و ۷۸ درصد از ظرفیت مخازن سدهای کشور نیز پر شده است. میزان خروجی از سدها نیز با افزایش ۱۷۰ درصدی به ۳۷.۵۵ میلیارد مترمکعب رسیده است که همین امر نوید سال زراعی بسیار مناسبی را می‌دهد.

بارش‌های مناسب سال آبی جاری باعث شده است تا از میان ۱۷۸ سد مهم کشور حدود ۷۷ سد بزرگ که ۵۴ درصد از ظرفیت کل مخازن سدهای کشور را شامل می‌شوند بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد پر شده باشند.

هم اکنون ۹۲ درصد مخازن سدهای حوضه آبریز خلیج فارس، ۸۳ درصد مخازن سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه، ۵۹ درصد مخازن سدهای حوضه دریای خزر، ۵۷ درصد مخازن سدهای حوضه آبریز مرکزی، ۵۵ درصد مخازن سدهای حوضه آبریز هامون و ۴۲ درصد مخازن سدهای حوضه آبریز سرخس نیز پر است.

سیلاب‌های فروردین‌ماه در کنار بارش‌های مناسب چندماه اخیر موجب شده است تا سدهای استان خوزستان نیز در وضعیت بسیار مطلوبی قرار گیرند؛ به طوری که ورودی به سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به حدود ۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است. این رقم سال گذشته در چنین زمانی تنها ۶ میلیارد مترمکعب بوده است.

در حال حاضر ۹۵ درصد مخازن سدهای خوزستان پر است و آب موجود در مخازن سدهای استان با افزایش ۸۳ درصدی به بیش از ۲۳ میلیارد مترمکعب رسیده است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۷۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد دز پر شد/ وضعیت سدهای خوزستان چگونه است؟

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با اشاره به پرشدن ۸۱ درصدی مخازن سدهای خوزستان در پی بارندگی‌های اخیر گفت: ۱۰۰ درصد مخزن سد دز پر شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، عباس صدریان‌فر با بیان اینکه شاهد 2 موج قوی بارشی در روزهای 13 و 14 اردیبشهت‌ماه در خوزستان بودیم که حوضه‌های آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد، اظهار داشت: سامانه‌های بارشی از 10 روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، بررسی سامانه‌های بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و افزود: ورودی سد دز حدود 2هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روزهای قبل به حدود 500 مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود 65 میلیون مترمکعب ایجاد کنیم و اگر خروجی سد افزایش نمی‌یافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، تصریح کرد: همزمان با این بارش، در پایین‌دست سد دز، حوضه‌های میانی از جمله سیلاب‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی دبی حدود 900 متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این 2 خروجی می‌توانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنیم، گفت: از مردم تقاضا داریم در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

صدریان‌فر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود 81 درصد مخازن سدهای خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به 91 درصد و سد دز به 100 درصد رسیده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان
  • بارش‌های اخیر پرشدگی سدهای کشور را چند درصد افزایش داد؟
  • ۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است
  • پس از بارش های اخیر همچنان۱۱ استان درگیر کم بارشی
  • پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • آبگیری ۸۱ درصد کل مخازن سدهای خوزستان
  • ۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شد/ آخرین وضعیت سد دز
  • سد دز پر شد/ وضعیت سدهای خوزستان چگونه است؟