Web Analytics Made Easy - Statcounter

لندن – ایرنا – پلیس لندن اعلام کرد: آمار بازداشت فعالان محیط‌ زیست که از دوشنبه گذشته در اعتراض به تغییرات آب و هوایی در لندن دست به تظاهرات زده‌اند به یک هزار و 65 تن رسیده است.

به گزارش عصردوشنبه ایرنا، در این نافرمانی مدنی که در ابتدا قرار بود مسالمت‌آمیز برگزار شود، معترضان به ایجاد بی‌نظمی در شهر ازجمله اخلال درحرکت مترو، شکستن شیشه دفتر مرکزی شرکت نفتی شل و ایجاد راه‌بندان متهم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها همچنین جمعه گذشته قصد داشتند تا در فرودگاه بین‌المللی هیترو لندن با کشیدن فنس های فلزی اخلال ایجاد کنند که با دخالت مأموران پلیس موفق به این کار نشدند. تاکنون 40 تن گناهکار شناخته‌شده و سایرین پس از پایان تعطیلات عید پاک محاکمه می‌شوند.
درعین‌حال حضور چهره‌های سرشناس در میان تظاهرات کنندگان در روزهای گذشته جان تازه‌ای به این جنبش دمیده است.
«اتیه اسکات» برنده مدال طلای مسابقات کشتیرانی المپیک 2012 لندن دیروز در جمع معترضان حاضر شد و گفت که کار معنادارتری جز مبارزه برای حمایت از محیط‌ زیست در زندگی سراغ ندارد.
او که از روی سقف یک اتوبوس شهری دریکی از مناطقی که معترضان طی روزهای گذشته تحصن کرده‌اند سخنرانی می‌کرد، افزود: هرچند اخلال در زندگی مردم به این شکل کار درستی نیست اما معتقدم هدف این تظاهرات در قیاس با وضعیت اضطراری آب و هوایی قابل‌مقایسه نیست.
گرتا تونبرگ دانش‌آموز 16 ساله سوئدی نیز که به برجسته‌ترین چهره جهانی مبارزه برای حفظ محیط‌ زیست تبدیل‌شده،یکشنبه شب به تظاهرکنندگان که با کف زدن‌های طولانی و شعار دوستت داریم از وی استقبال کردند، گفت:اقدام آن‌ها تأثیر قابل‌توجهی را گذاشته است.
او افزود: بحران اقلیمی دهه‌ها مورد کم‌توجهی قرارگرفته است و دولتمردان از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی کرده‌اند. اما ما مبارزه برای آینده‌ای بهتر و حفاظت از این سیاره را ادامه خواهیم داد.
تونبرگ هفته گذشته هم در تظاهرات مشابهی در ایتالیا شرکت و سپس با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان ملاقات کرد. او دو سال پیش برای اولین بار در اعتراض به تغییرات اقلیمی، در مقابل پارلمان سوئد تحصن کرد و پس‌ازآن گفته می‌شود هر هفته نزدیک به 70 هزار دانش‌آموز در سراسر جهان در اعتراض به همین مساله دست به تظاهرات می‌زنند.
فعالان محیط‌زیست از دوشنبه گذشته پنج نقطه پرتردد پایتخت انگلیس ازجمله مقابل پارلمان را قرق کرده و دورنمایی از پایان این حرکت اعتراضی وجود ندارد. پلیس لندن با 200 نیروی کمکی از پاسگاه‌های شهرهای اطراف لندن، در تلاش است تا تظاهرات را به یک نقطه محدود و از گسترش بی‌نظمی در شهر جلوگیری کند، اما تاکنون موفق نبوده است.
برخی تصاویر منتشرشده در رسانه‌ها نشان می‌دهد که مأموران پلیس، دست و پای معترضان ازجمله اتیه اسکات را گرفته و با خشونت به داخل خودروهای ون می‌کشانند. در همین حال، برخی گزارش‌ها از احتمال ورود ارتش برای پایان دادن زوری به تظاهرات فعالان محیط‌زیست حکایت دارد.
گروه قیام علیه انقراض به‌عنوان برگزارکننده اصلی و رهبری این تظاهرات سه درخواست اصلی دارد: از دولت می‌خواهد که درباره تغییرات آب و هوایی حقیقت را بگوید؛ سطح آلایندگی‌های ناشی از گاز سمی دی‌اکسید کربن تا سال 2025 میلادی به صفر برساند و یک گروه از شهروندان نیز بر این فرآیند نظارت کند.
آن‌ها می‌گویند که تا رسیدن به درخواست‌های خود دست از تظاهرات درنخواهند داشت. یک سخنگوی این گروه مردمی امروز هشدار داد اگر دولت درخواست آن‌ها را اجابت نکند، دامنه تظاهرات خود را گسترش خواهند داد.
«کرسیدا دیک» رئیس پلیس لندن تظاهرات هفته گذشته را یک اخلال عذاب‌آور خوانده و می‌گوید: در طول 36 سال خدمت در اداره پلیس، سابقه نداشته که تنها در یک عملیات صدها تن بازداشت شوند. این نشان می‌دهد که ما تا چه اندازه مصمم هستیم اما این وضعیت روی توان ما تأثیر گذاشته و برای بسیاری از مردم لندن عذاب‌آور بوده است.
دولت انگلیس به‌رغم گذشت یک هفته از آغاز این حرکت اعتراضی واکنشی را نشان نداده است. صادق خان شهردار لندن، معترضان را به آرامش دعوت کرده و بوریس جانسون وزیر خارجه اسبق انگلیس و شهردار پیشین لندن هم امروز در یادداشتی که در نشریه دیلی تلگراف منتشر شد نوشته است معترضان به‌جای تمرکز درباره سطح آلودگی هوا در لندن به کشوری مانند چین نگاه کنند که 'ضایعات سوخت‌های کربنی نه‌تنها کاهش‌یافته بلکه شدیداً رو به افزایش است.'
نهادهای امنیتی اینک نگران حفاظت از نمایندگان مجلس هستند که از فردا قرار است پس از پایان تعطیلات عید پاک در میان تجمع اعتراضی فعالان محیط‌زیست و تظاهرات مخالفان برگزیت به پارلمان بازگردند. سطح هشدار امنیتی در انگلیس در حال حاضر در مرحله شدید قرار دارد و بیم آن می‌رود که تروریست‌ها از آشفتگی وضع موجود برای اهداف خود بهره برداری کنند.
شبد**اروپام ** هـ ن **

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي انگليس تظاهرات محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۸۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادق خان برای سومین دور شهردار لندن شد

«صادق خان» موفق شد تا در انتخابات شهرداری لندن بر رقیب خود از حزب محافظه‌کار غلبه و کرسی شهرداری پایتخت انگلیس را برای سومین دور متوالی حفظ کند.

خان که از سال ۲۰۱۶ کرسی شهرداری لندن را بر عهده دارد، توانست با کسب ۴۳ درصد آراء سوزان هال از حزب محافظه‌کار را شکست داده و برای چهار سال دیگر بر مسند شهرداری لندن تکیه بزند.

این برای نخستین بار است که یک شهردار لندن برای سه دوره متوالی انتخاب می‌شود. گفتنی است که این سمت در سال ۲۰۰۰ ایجاد شد و نخستین کرسی آن به «کن لیوینگستون» از حزب کارگر رسید. هشت سال بعد یعنی سال ۲۰۰۸ بوریس جانسون بر مسند شهرداری لندن تکیه زد و سپس صادق خان انتخاب شد.

خان به دلیل مسلمان بودن در میان جوامع اسلامی طرفدارانی دارد؛ مواضع ضد امپریالیستی وی نیز به ویژه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ هوادارانی را برای او در میان گروه‌های حقوق بشری دست و پا کرده است.

اما سیاست‌های سختگیرانه او در حوزه مقابله با تغییرات اقلیمی، با اعتراضات گسترده‌ای مواجه شده است. او تابستان سال گذشته طرح حذف خودرو‌های قدیمی از خیابان‌های شهر را به اجرا گذاشت و با این کار ده‌ها هزار راننده را به اصطلاح پیاده و یا با جریمه‌های سنگین مواجه کرد.

بر اساس طرح موسوم به یولز، روزانه ۱۲.۵ پوند (حدود ۱۶ دلار) برای اکثر خودرو‌های بنزینی و ون‌های تولید شده پیش از سال ۲۰۰۶ میلادی و خودرو‌های دیزلی قبل از ۲۰۱۵ میلادی جریمه تعیین شده است.

این طرح ابتدا در سال ۲۰۱۹ در مرکز لندن پیاده شد؛ در سال ۲۰۲۱ به حومه‌های داخلی شهر گسترش یافت و از تابستان سال گذشته کل لندن از جمله حومه‌های بیرونی آن که بیش از نیمی از جمعیت ۹ میلیون نفری شهر در آن زندگی می‌کنند را در بر گرفت.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۷۰۰ هزار خودرو با استاندار‌های طرح یولز سازگار نبودند و رانندگان این خودروها، در شرایط بغرنج اقتصادی و بحران هزینه‌های زندگی در انگلیس، ناگزیر به تعویض خودرو‌های خود شدند.

«خان» دو سال پیش گسترش طرح یولز در سراسر لندن را به رای گذاشت و ۶۰ درصد از مردم مخالفت کردند. او، اما با ادعای دستکاری شدن آرا، اعلام کرد این طرح را مطابق با آنچه وظیفه خود برای مقابله با تغییرات اقلیمی نامید و به رغم مخالفت دولت، پیش خواهد برد.

آمار‌ها نشان می‌دهد که اجرای طرح یولز در مناطق مرکزی لندن طی سال‌های گذشته، میلیون‌ها پوند برای شهرداری لندن منفعت مالی به همراه داشته و این مساله حسن نیت طرح «صادق خان» را در شرایطی که سیستم حمل و نقل لندن با کمبود بودجه و اعتراض گسترده کارکنان آن مواجه است، زیر سوال برده است.

آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که شهرداری لندن فقط در سال گذشته میلادی ۲۲۴ میلیون پوند درآمد از اجرای این طرح به جیب زده است. حدود یک سوم از این مبلغ از طریق جریمه و مابقی آن به واسطه شارژ روزانه تردد رانندگان حاصل شده است.

سوزان هال رقیب خان گفته بود که طرح یولز منصفانه نیست و از نخستین روزی که بر کرسی شهرداری لندن تکیه بزند، این طرح را ملغی و سایر سیاست‌های سختگیرانه علیه رانندگان را کاهش خواهد کرد. او، اما سومین نماینده حزب محافظه‌کار است که طی ۸ سال گذشته دربرابر خان شکست خورد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • معترضان صهیونیست تظاهرات سکوت برگزار کردند
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • افزایش آمار بازداشت معترضان در دانشگاه‌های آمریکا
  • جشن فارغ‌التحصیلی با فضای ضد جنگ غزه در دانشگاه میشیگان آمریکا
  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی
  • صادق خان شهردار لندن شد
  • صادق خان برای سومین دور شهردار لندن شد
  • بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه نیویورک
  • بازداشت دستکم ۲۱۰۰ نفر در تظاهرات حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا