Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرناپلاس- اگر تاریخ چهارهزارساله‌ یهودیت را بررسی کنیم، متوجه می‌شویم عوامل زیادی در پیدایش پدیده صهیونیسم دخیل بوده‌اند. مهم‌ترین آن‌ها ظلم و تبعیضی بود که در طی سالیان طولانی در غرب علیه یهودیان اعمال می‌شد.

در اثر این ظلم‌ها و تبعیض‌ها یک یهودی سکولار به نام تئودور هرتزل که اتفاقاً فردی غیرمذهبی بود، در زمستان 1895 میلادی ایده‌ تشکیل کشوری یهودی را داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت این ایده را مطرح کرد که اگر یهودیان می‌خواهند از ظلم‌ها و تبعیض‌هایی که در طول سالیان بر آن‌ها روا داشته شده، نجات یابند، باید برای خودشان یک کشور مستقل داشته باشند. در حقیقت هرتزل این سؤال را مطرح کرد که چرا یهودیان منتظر بمانند تا مسیح (منجی یهودیت) ظهور کند و آن‌ها را به بیت‌المقدس ببرد و نجاتشان دهد؟ چه اشکالی دارد که خود یهودیان به بیت‌المقدس بروند و برای خود تشکیل یک کشور مستقل یهودی بدهند؟ این نقطه‌ آغاز پدیده‌ صهیونیسم بود.

پس آنچه امروزه به‌عنوان صهیونیسم سیاسی مطرح است، نوعی ایدئولوژی است که معتقد است یهودیان برای نجات خود لازم نیست منتظر مسیح بمانند، بلکه می‌توانند خودشان به بیت‌المقدس بروند و کشوری یهودی را برای خود بنیان‌گذاری کنند. البته بسیاری از یهودیان مذهبی با این ایده مخالف بودند و راضی کردن آن‌ها برای جنبش صهیونیسم با مشکلاتی روبه‌رو بود که شرح آن در این مقاله‌ کوتاه نمی‌گنجد.

اما اکنون یک سؤال مهم ایجاد می‌شود و آن این است که با توجه به مناسبات سیاسی مدرن، آیا می‌توان یک کشور یهودی را به رسمیت شناخت؟ البته از نظر بنده پاسخ به این سؤال «خیر» است و دلایل را بررسی خواهیم کرد. اما جنبش صهیونیسم پا را از به رسمیت شناختن اسرائیل به‌عنوان کشوری یهودی نیز فراتر گذاشت و در سال1970 این مسأله را مطرح کرد که همگان باید برای اسرائیل «حق حیات» قائل شوند و این حق را به رسمیت بشناسند. در صورتی که دولت‌ها هیچ حقی برای بقا و هستی ندارند. یعنی دولت‌ها یکدیگر را به‌ رسمیت می‌شناسند، اما برای یکدیگر حق حیات قائل نیستند و موجودیتشان را تضمین نمی‌کنند. در حقیقت اسرائیل با مطرح کردن این موضوع سعی کرد سرکوب و تبعید فلسطینیان را موجه و عقلانی جلوه دهد و اینگونه القا کند که فلسطینیان برای دولت اسرائیل حق حیات قائل نیستند.

اما بپردازیم به سؤال اصلی این یادداشت که چرا نمی‌توان اسرائیل را به‌عنوان دولتی یهودی به رسمیت شناخت؟ اصولاً اندیشه «دولت یهود» از اساس مقوله‌ای ناهنجار و غیرعادی است. بگذارید با مثالی این استدلال را بهتر توضیح دهیم. اصولاً در هر نقطه‌ جهان همین که کشوری بنا شد و حکومتی شکل گرفت، دیگر مهم نیست شما چه کسی هستید و چه دینی دارید. اگر یک فرانسوی هستید پس یک فرانسوی خواهید بود، اگر در آمریکا زندگی می‌کنید، پس شما یک آمریکایی هستید نه لزوماً یک مسیحی. اما در اسرائیل قضیه به‌طور کامل فرق می‌کند و میان شهروندی و ملیت تفاوت وجود دارد.

به‌طور خاص، چیزی به نام ملیت اسرائیلی وجود ندارد و نمی‌توانید ملیتی اسرائیلی داشته باشید. این مسأله در 1960 در اسرائیل به دادگاه کشیده شد. گروهی از اسرائیلی‌ها می‌خواستند در برگه و اسناد هویتشان، ملیت اسرائیلی و نه یهودی آن‌ها درج شود. این پرونده به دیوان عالی اسرائیل رفت و در نهایت با آن مخالفت شد. این مورد به‌خوبی ماهیت ناهنجار کشور یهود را نشان می‌دهد که در نظام سیاسی مدرن بین‌الملل هیچ نمونه‌ای ندارد. حتی چند وقت پیش نتانیاهو گفت: «شما باید ما را به‌عنوان کشور یهود به رسمیت بشناسید.»

این موارد به‌خوبی نشان می‌دهند که چرا اسرائیل یک ناهنجاری است و چرا نمی‌توان این ناهنجاری را به رسمیت شناخت. حتی اسرائیل از این مسأله نیز سوءاستفاده و تمام انتقادات را در نطفه خفه می‌کند. زیرا اگر شما به اسرائیل انتقاد کنید در حقیقت شما به کشور یهود و دولت یهود نیز انتقاد کرده‌اید، پس شما به یهودیت تاخته‌اید، پس شما یک یهودی‌ستیزید. عجب استدلال خنده‌داری... دوباره تکرار می‌کنم اگر شما شهروند فرانسه‌اید پس ملیتی فرانسوی دارید و شما یک فرانسوی هستید و اگر شهروند اسرائیل هستید، الزاماً یهودی نیستید. اما در اسرائیل این‌گونه نیست، پس با توجه به مناسبات سیاسی مدرن، اسرائیل یک ناهنجاری است و نمی‌توان آن را به‌عنوان کشوری یهودی به رسمیت شناخت. این مسأله بسیار مهم است.

منابع:
تولد اسرائیل، صادق زیباکلام
درباره فلسطین، نوام چامسکی
--------------------------------------------------------------------------
* دانشجوی دانشگاه کاشان
نشریه رخداد، دانشگاه کاشان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اسرائيل دولت يهودي ايرناپلاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۸۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر امنیت داخلی اسرائیل به تیر غیب گرفتار شد؛ وضعیت او وخیم است

به گزارش همشهری آنلاین، او زخمی شده و به بیمارستان منتقل شده است. فیلمی توسط کاربران در فضای مجازی منتشر شده که ظاهراً واژگون شدن خودروی ایتمار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل را نشان می‌دهد.

گفته می‌شود این اتفاق در شهر «رمله» در مرکز فلسطین اشغالی به وقوع پیوسته است.

برخی از گزارش‌های تأییدنشده وضعیت او را وخیم گزارش کرده‌اند.

خودروی وزیر امنیت رژیم صهیونیستی چپ کرد (ببینید)

بن‌گویر وزیر راست افراطی کابینه جنگی «بنیامین نتانیاهو» است. او از سال ۲۰۲۲ تا کنون وزیر امنیت داخلی سرائیل بوده است.

او رئیس حزب «اُتسما یِهودیت» یا «قدرت یهودی» است که بر پایه ایدئولوژی موسوم به «کاهانیسم» و «عرب‌ستیزی» بنا نهاده شده است.

کاهانیسم یک ایدئولوژی صهیونیستی است که معتقد است عرب‌های ساکن فلسطین اشغالی دشمن یهودی‌ها و اسرائیل هستند. کاهانیسم به دنبال تشکیل یک تئوکراسی یهودی است که در آن افراد غیریهودی حق رأی ندارند.

کد خبر 847291 منبع: فارس برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه تصادف

دیگر خبرها

  • دفتر بن‌گویر بیانیه داد
  • لحظه تصادف و واژگونی خودروی وزیر امنیت داخلی اسرائیل + فیلم
  • تصاویری جدید از زخمی شدن وزیر امنیت داخلی اسرائیل پس از واژگونی خودرو
  • وزیر امنیت داخلی اسرائیل به تیر غیب گرفتار شد؛ وضعیت او وخیم است
  • ترکیه به تلاش برای توقف جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه می دهد
  • پاسخ برنی سندرز به فرافکنی نتانیاهو
  • این کشور هم فلسطین را به رسمیت شناخت
  • جامائیکا نیز کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • جامائیکا کشور مستقل فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد