Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@05:02:40 GMT

متن کامل بیانیه مشترک ایران و پاکستان منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۸۸۵۱

متن کامل بیانیه مشترک ایران و پاکستان منتشر شد

متن کامل بیانیه مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان به این شرح است:

جناب آقای عمران خان، نخست وزیر محترم جمهوری اسلامی پاکستان بنا به دعوت جناب آقای دکتر حسن روحانی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در تاریخ یکم و دوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در رأس هیاتی عالی‌رتبه از مقامات این کشور به جمهوری اسلامی ایران سفر نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال‌های اخیر شاهد سفر‌های متقابل دو طرف در سطح رؤسای دو کشور بوده است.
نخست وزیر محترم پاکستان با سفر به مشهد مقدس در تاریخ یکم اردیبهشت ۱۳۹۸، آرامگاه ملکوتی ثامن الحجج امام هشتم (ع) را زیارت کردند. جناب آقای عمران خان، نخست وزیر محترم، در اولین سفر رسمی خود به ایران در مقام نخست وزیر، علاوه بر گفتگو با جناب آقای روحانی، رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران، با رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله سید علی خامنه‌ای نیز ملاقات نمودند.

۱- طرفین ضمن تأکید بر همبستگی تاریخی، فرهنگی، دینی و تمدنی دو کشور و دو ملت همسایه و مسلمان و نیز نظر به اراده مقامات عالی دو کشور به منظور توسعه روابط در همه زمینه‌های مورد علاقه دو طرف، بر اهمیت تعمیق و تحکیم مناسبات دوجانبه بر اساس اصول منافع ملی، حفظ تمامیت ارضی و احترام متقابل به حاکمیت ملی تصریح نموده و اجرای سریع توافقات و اسناد فی‌مابین را به عنوان گامی در جهت تحقق این هدف خواستار شدند.

۲- طرفین با تأکید بر اینکه مرز‌های دو کشور باید مرز صلح و دوستی باشد، همکاری و تبادل نظر مستمر مسئولین سیاسی، نظامی و امنیتی را برای مقابله با تهدیداتی همچون تروریسم، قاچاق مواد مخدر و انسان، گروگان گیری، پولشویی و آدم ربایی ضروری برشمردند. همچنین مقرر شد به منظور بررسی جزئیات موارد فوق، دهمین دور مذاکرات کمیته ویژه امنیت بین وزارت کشور دو طرف در خردادماه ۱۳۹۸ در اسلام‌آباد برگزار گردد.

۳- دو طرف همچنین توافق نمودند تا به منظور بررسی پیشرفت و ترسیم مسیر پیش‌روی تسهیل سفر‌های مردمی از مبدأ دو کشور، نشست بعدی کمیسیون مشترک کنسولی را در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ برگزار کنند. طرف پاکستانی از اعلام دولت ایران مبنی بر آزادی تعدادی از زندانیان پاکستانی و اتخاذ تمهیداتی برای استرداد فوری آنان استقبال کرد.

۴- رئیس جمهور اسلامی ایران و نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان اذعان داشتند که تقویت و تحکیم همکاری استان سیستان و بلوچستان ایران با ایالت بلوچستان پاکستان از جمله بازگشایی گذرگاه‌ها و بازارچه‌های مرزی ضمن بهبودی وضعیت اقتصادی ساکنان بومی، اقدامی در جهت رفع چالش‌های مرزی و ناامنی‌ها خواهد بود. طرفین توافق نمودند تا به منظور بررسی وضعیت کنونی تدارکات و سایر اقدامات لازم جهت گشایش گذرگاه‌های مرزی جدید در گبد-ریمدان و مند-پیشین و نیز افتتاح بازارچه‌های جدید مرزی، دومین دور مذاکرات کمیسیون عالی مرزی را در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ برگزار کنند.

۵- دو طرف بر لزوم گسترش همکاری‌ها در بخش نیرو از جمله صادرات برق ایران به پاکستان تأکید نمودند. طرف پاکستانی مراتب تشکر و قدردانی خود را از دولت جمهوری اسلامی ایران به خاطر تداوم صادرات برق به ایالت بلوچستان پاکستان ابراز نمود.

۶- طرفین ضمن تأکید بر قرابت‌های عمیق و دیرینه فرهنگی، اجتماعی و زبانی بین دو کشور و اقوام آنان، بار دیگر بر لزوم تقویت هرچه بیشتر این پیوند‌ها از طریق گسترش فعالیت‌های دانشگاهی، فرهنگی و گردشگری، بویژه از طریق افزایش سفر‌های متقابل متفکرین، هنرمندان سنتی و گروه‌های فرهنگی و نیز تقویت گردشگری اماکن تاریخی مذهبی دو کشور تصریح نمودند.

۷- جناب آقای عمران خان نخست وزیر پاکستان بر کمک دولت و مردم پاکستان و همبستگی آنان با مردم ایران در پی وقوع سیلاب‌های شدید اخیر در این کشور که موجب از دست رفتن جان ارزشمند انسان‌ها و نیز بروز خسارت‌های مادی گشت، تصریح نمود. نخست وزیر پاکستان ابراز اطمینان نمود که مردم ایران با روحیه تاب‌آوری خود بر این فاجعه طبیعی فائق خواهند آمد. طرف ایرانی مراتب سپاسگزاری خود را از پاکستان به خاطر ارسال کمک‌های انسان دوستانه به سیل زدگان ایران اعلام نمود.

۸- با توجه به افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور در سال ۱۳۹۷، رئیس جمهوری محترم ایران و نخست وزیر محترم پاکستان نهاد‌های ذیربط وزارتخانه‌های خود را مکلف نمودند تا با استفاده از همه ظرفیت‌ها، کلیه ساز و کار‌های لازم را برای افزایش حداکثری فعالیت‌های پولی، مالی و بازرگانی فراهم نمایند. طرفین همچنین مقرر نمودند تا به منظور رایزنی در موضوعات فوق، بیست و یکمین دور مذاکرات کمیته مشترک اقتصادی را در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ در پاکستان برگزار کنند.

۹- طرفین در خصوص موضوعات منطقه‌ای و بین المللی مذاکره و تبادل نظر نمودند. طرفین صلح، آرامش و توسعه پایدار را به عنوان پیش شرط ارتقای روابط، یکپارچگی و هم افزایی در بین کشور‌های منطقه غرب آسیا برشمردند.

۱۰- طرفین بر پایبندی خود به منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل بویژه اصول برابری حاکمیتی کشورها، استقلال سیاسی، و عدم مداخله در امور داخلی سایر کشور‌ها تأکید نمودند. دو طرف بار دیگر بر لزوم پایبندی همه کشور‌ها به حاکمیت قانون منجمله در سطح بین‌الملل تصریح نمودند. در این راستا، طرفین نگرانی جدی خود را از اتخاذ یکجانبه اقدامات مخالف با قوانین بین‌الملل و اصول منشور سازمان ملل ابراز نمودند.

۱۱- رئیس جمهوری ایران و نخست وزیر پاکستان، ضمن اشاره به ضرورت ایجاد افغانستانی امن، باثبات و مستقل در راستای برقراری صلح و ثبات منطقه، برگزاری گفتگو‌های صلح بین‌الافغانی را ضروری دانستند و از کشور‌های منطقه و جامعه بین‌الملل خواستند تا به منظور پایان‌بخشی به منازعات و بازگشت کامل صلح به این کشور با یکدیگر همکاری کنند. دو طرف همچنین بر لزوم مساعی مشترک برای دستیابی به وفاق جامع‌تر در منطقه تأکیدکردند.

۱۲- طرفین ضمن محکومیت تمامی اشکال تروریسم، دستاورد‌های بزرگ دو کشور در مبارزه با تروریسم را مغتنم شمرده و تأکید نمودند می‌بایست تلاش‌ها برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی به منظور پیشگیری و مقابله با تروریسم تداوم داشته و شناسایی و ریشه کنی تمامی اشکال تروریسم در منطقه مورد توجه قرار گیرد.

۱۳- با توجه به اهمیت گسترش راه‌های مواصلاتی به منظور توسعه و تسهیل همکاری‌های دوجانبه و منطقه ای، طرفین از اجرایی شدن توافقات دو و چند جانبه از جمله ابتکار کمربند وجاده (BRI)، سیپک (CPEC) و توافقات کریدور ترانزیتی شمال- جنوب و شرقی- غربی در ایران استقبال نمودند.

۱۴- رئیس جمهور ایران و نخست وزیر پاکستان، از همه ابعاد همکاری‌های دو کشور با سایرین بویژه ابتکار نشست شش جانبه رؤسای مجالس کشور‌ها در تهران در راستای توسعه همکاری‌ها میان کشور‌های منطقه استقبال کردند.

۱۵- طرفین بر لزوم حل و فصل موضوع جامو وکشمیر از طریق گفتگو و راه‌های صلح آمیز مبتنی بر خواست مردم آن منطقه و منطبق با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تأکید نمودند.

۱۶- رئیس جمهور ایران و نخست وزیر پاکستان، خاطر نشان ساختند حق مردم فلسطین به منظور استیفای حقوق خود بخصوص تشکیل دولت و حاکمیت مستقل فلسطین خواست اصلی کشور‌های مسلمان است. دو کشور همچنین توافق نمودند تا با بهره گیری از ترتیبات و ساز و کار‌های منطقه‌ای و بین المللی، با بیشتر کردن تلاش‌های خود، فلسطینیان را در استقرار یک دولت مستقل یاری دهند.

۱۷- طرفین بر ضرورت اجرای هرچه سریع‌تر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از سوی سایر کشورها، با توجه به اجرای کامل مفاد این توافق توسط جمهوری اسلامی ایران، تأکید کردند.

۱۸- طرفین از امضای بیانیه همکاری در بخش بهداشت که مشتمل بر کمک‌های فنی و تبادل تجربیات بصورت دوجانبه با خروجی‌های ملموس باشد، استقبال نمودند.

نخست وزیر پاکستان مراتب قدردانی خویش را از مهمان نوازی گرم و سخاوتمندانه رئیس جمهوری اسلامی ایران از هیئت پاکستانی ابراز نموده و رسماً از جناب آقای دکتر روحانی جهت سفر به پاکستان در اولین فرصت ممکن دعوت بعمل آورد. رئیس جمهور ایران این دعوت صمیمانه را پذیرفت. تاریخ دیدار از طریق مجاری دیپلماتیک تعیین خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ایران و پاکستان عمران خان بیانیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۸۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: مذاکرات با ایران درباره نحوه اجرای توافق مشترک مارس ادامه دارد

به گزارش قدس آنلاین رافائل گروسی سه‌شنبه شب در خبرنگاران مستقر در وین ابراز امیدواری کرد که ظرف مدت کوتاهی گام‌های ملموسی در زمینه اجرای توافق اسفند ۱۴۰۱ برداشته شود. او با این حال بازه زمانی مشخصی در این باره اعلام نکرد.

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اسفند ۱۴۰۱ با هدف حل‌وفصل مسائل ادعایی پادمانی با یکدیگر توافق کردند؛ توافقی که بعداً به‌عنوان بیانیه مشترک ۴ مارس شهرت گرفت و بر اساس آن، جمهوری اسلامی ایران به طور داوطلبانه با فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان آژانس، در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران) موافقت کرد. در پی آن، جلسات متعددی در سطح کارشناسی برگزار و چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شد.

در واقع با همکاری و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران، اختلافات بر سر یکی از سه مکانی که آژانس ادعا می‌کند رد اورانیوم پیدا شده، حل و فصل و همچنین پاسخ‌های مستدل و مستندات مربوطه درباره سایر مکان‌ها به آژانس ارائه شد.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که همکاری خود را با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و مسائل باقی‌مانده پادمانی نیز با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • دیدار وزیر خارجه و گروه دوستی پارلمانی ترکیه
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • دیدار هیات پارلمانی ترکیه با امیرعبداللهیان
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • گروسی: مذاکرات با ایران درباره نحوه اجرای توافق مشترک مارس ادامه دارد
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • گروسی: معیار کار آژانس و ایران بیانیه مشترک است
  • توافق مشترک مارس مبنای تعامل ایران و آژانس است/ آغاز تهیه پیش‌نویس برای تعاملات آینده
  • بدخواهان همواره از ارتباطات ایران با آژانس ناخرسند هستند
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد