Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر حاجیان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : با داشتن برنامه ریزی اصولی برای بهره برداری از بارش های سنگین علاوه بر جلوگیری از خسارت های مربوط می توان با ذخیره سازی آن بر سایر مشکلات از جمله خشکسالی غلبه کرد.
وی با اشاره به بارندگی های اخیر که به جاری شدن سیل در برخی از شهرهای کشور منجر شد، افزود : پیش بینی های خشکسالی و تَر سالی، فرا سیاره ای است و هیچ کس نمی تواند میزان بارش های در طولانی مدت را پیش بینی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت: پیش بینی هایی که اکنون انجام می شود برای مدت کوتاه و تا چند ماه است بنابراین ما نمی توانیم بگوییم چون یک سال بارندگی خوبی داشتیم، مشکل خشکسالی برطرف شد.
وی تصریح کرد : به عنوان یک متخصص می گویم که اگر آمار بارش های حوضه زاینده رود در 70 سال گذشته را احصا کنیم ثابت خواهد کرد که طی این مدت هیچگاه میزان بارش های این حوضه آبریز یکسان نبوده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد : مسئولی که می گوید با بارش های خوب امسال، وضع ما از لحاظ منابع آبی خوب و مشکلات برطرف شد نشان می دهد که برنامه ای برای آینده ندارد و این فاجعه است.
حاجیان ادامه داد : چنانچه برای بهره برداری از بارش ها برنامه داشته باشیم، بارش های سنگین نه تنها خسارتی را به بار نمی آورد بلکه می توانیم با ذخیره سازی بر سایر مشکلات از جمله خشکسالی غلبه کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اصفهان با اشاره به بارش های خوب سرشاخه های زاینده رود گفت: باید برای استحصال و ذخیره سازی این بارش ها در سد زاینده رود برنامه داشته باشیم تا بتوانیم براساس حجم آب ذخیره شده در این سد برنامه ریزی کنیم.
این پژوهشگر حوزه آب با بیان این که مسائل آب بسیار پیچیده است، گفت: یکی از مصیبت ها این است که افراد غیر متخصص در زمینه آب و مسائل مرتبط با آن دخالت می کنند و قصد دارند با اعمال فشار بر مسئولان اجرایی بخش آب، از این مسائل به نفع خود بهره برداری کنند.
حاجیان تصریح کرد: گاهی نمایندگان مجلس برای جلب افکار عمومی و جذب آرا در مسائل آب سیاسی کاری می کنند و این به مشکلات این بخش دامن می زند.
وی با اشاره به جاری شدن سیل در دروازه قرآن شیراز اظهارداشت: دست بردن در طبیعت و تغییر کاربری آبراهه ها تاثیر بسزایی در تشدید سیل دارد که حادثه دروازه قرآن شیراز نمونه ای از آن است.
وی با بیان این که دانشگاه در بروز این حادثه نقش داشته است، افزود: مهندسان عمران، معماری و شهرسازی که حاصل دانشگاه و مراکز علمی هستند برای تعریض جاده، اقدام به تغییر مسیل دروازه قرآن شیراز کردند و نشان می دهد که دانشگاه در تربیت نیروهای متخصص به خوبی به وظیفه خود عمل نکرده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: برای رشته عمران و معماری و شهرسازی، درس آب های سطحی یا هیدرولوژی را اختیاری در نظر گرفتند در حالی که این درس باید اجباری باشد و همه دانشجویان این رشته ها، آن را فرا بگیرند.
وی تصریح کرد : وقتی دانشجویان رشته های عمران و معماری این درس را فرا نمی گیرند در آینده برای اجرای طرح های خود مرتکب اشتباه می شوند و نتیجه اش حادثه دروازه شیراز قرآن می شود.

** افراد غیر متخصص نباید در مسائل آب دخالت کنند
این کارشناس آب های سطحی در کشور بر استفاده بهینه از آب ذخیره شده در سد زاینده رود برای سال آبی جاری تاکید کرد و برنامه ریزی اصولی و مناسب برای استفاده از آن را خواستار شد.
زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی سرچشمه می گیرد، در فلات مرکزی کشور پیش می‌ رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
این رودخانه در سال های گذشته به دلیل تغییرات اقلیمی، خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و برداشت های بی رویه به یک رودخانه فصلی تبدیل و در پایین دست بویژه در فصل های گرم سال با خشکی مواجه شد.
به دنبال بارش برف و باران در شرق و غرب استان اصفهان در روزهای اخیر، بسیاری از رودخانه های فصلی منطقه جاری و برخی رودخانه های دائمی که به دلیل خشکسالی کم آب شده بودند دوباره لبریز شدند.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال 1349 با ظرفیت 1.4 میلیارد متر مکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در 110 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
2093/6026/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 بارش برف و باران خشکسالی سیل عضو هیات علمی دانشگاه نمایندگان مجلس 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۱۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت اجرایی استان زنجان خود را مدیون مردم می‌داند

ایسنا/زنجان استاندار زنجان گفت: مدیریت اجرایی استان خود را مدیون مردم می‌داند و باید نسبت به آنها باید تعهد داشته باشیم.

محسن افشارچی امروز (پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت ماه) در مراسم گرامی‌داشت روز شورا که در دانشگاه زنجان برگزار شد، اظهار کرد: نهاد شورا اصلی‌ترین ساختار مردم‌سالاری دینی بوده و جایی است که اگر قرار باشد در حوزه تحزب رشد داشته باشیم قطعا مجموعه شوراها بخش نخست کار خواهد بود.

وی تصریح کرد: امید به شوراها زیاد است و در مدت‌زمان تشکیل آن شاهد بلوغ آن هستیم. در حوزه شوراهای شهری و روستایی در استان اقدامات خوبی انجام شده است و تلاش شد تا ارزش‌افزوده شرکت‌ها در استان باشد که باعث جهش شده است و این ادامه‌دار خواهد بود.

وی ادامه داد: سال قبل ۱۷۰۰ میلیارد تومان پرداختی داشتیم که امیدواریم این عدد به دو هزار میلیارد تومان برسد و این مقدار به اندازه بودجه عمرانی استان است.

افشارچی افزود: با توجه به اینکه درآمد ارتقا می‌یابد، برنامه‌ریزی‌ها باید دقیق باشد و باید انرژی و تمرکز زیاد شود تا برای سال‌های آینده ثروت ایجاد شود.

وی گفت: سرانه بودجه شهرداری‌های استان ۳.۶ برابر شده که عدد قابل توجهی است و باید تمرکز شود علاوه بر ارزش افزوده توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تولید ثروت شود. انتظار ما این است که اعضای شورا بلندمدت برنامه‌ریزی کرده و دید بلندمدتی بر امور داشته باشند.

استاندار زنجان یادآور شد: دهیاری‌ها اوضاع نسبتا خوبی در استان دارند، ولی موضوع این است که دهیاران روستایی‌ها را به سمت تولید سوق دهند. روستاها باید مولدتر از شرایط فعلی شوند.

وی در بخش دیگری گفت: در رابطه با موضوع آب در بخش کلان پیگیر امور هستیم، ولی در بخش خرد باید خودمان کار کنیم تا بهره‌وری را در این بخش ارتقا دهیم و امسال به این موضوع همه باید توجه داشته باشند.

افشارچی خاطرنشان کرد: توجه به تکنولوژی نوین باید در شهرداری‌ها مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه عقب هستیم و باید سرعت گیرد و بخشی از کارها باید ناظر بر آینده باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • مدیریت اجرایی استان زنجان خود را مدیون مردم می‌داند
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • روند تخصیص اعتبارات باندهای دوم خراسان‌جنوبی شتاب می‌گیرد
  • جهاد تبیین امسال در راس امور قرار گیرد
  • عکس | تصویر جالب توجه منتشر شده از سوی قسام در دویستمین روز جنگ
  • تصویر جالب توجه منتشر شده از سوی قسام در دویستمین روز جنگ+ عکس
  • حلقه مفقوده مدیران عدم پیگیری و نظارت بر تصمیمات است
  • بارش‌های رگباری و وزش باد در اصفهان شدت می‌گیرد/ دمای هوا تا ۵ درجه خنک‌تر می‌شود
  • هواشناسی فارس هشدار نارنجی داد/بارش‌های رگباری شدت می‌گیرد