Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@23:39:54 GMT

نظر رهبر انقلاب درباره اذن شوهر برای فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۲۰۲۰

رهبر انقلاب در پاسخ به سوالی درباره اذن شوهر برای فعالیت در فضای مجازی فرمودند: اذن شوهر لازم نیست، مگر اینکه موجب تضییع حق شوهر و یا تصرف در اموال او شود، لازم به ذکر است هر گونه ارتباط با نامحرم که مستلزم مفسده یا خوف وقوع در حرام باشد، جایز نیست.

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه دفتر مقام معظم رهبری، استفتائات جدید (اردیبهشت ماه) به شرح ذیل است:

استفاده از پشت بام مسجد جهت امور فرهنگی

سؤال۱: آیا پشت بام مسجد را می­توانیم انباری، کتابخانه یا سالن فرهنگی درست کنیم؟

جواب: پشت بام مسجد هم حکم مسجد را دارد، ولی در صورتی که در آنجا نماز خوانده نمی شود انجام اموری که با شأن مسجد منافات ندارد، اشکال ندارد، ولی احداث بناء در آن به نحوی که عرفاً تغییر کاربری محسوب شود، جایز نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراسم شعرخوانی در مسجد

سؤال۲: برگزاری مراسم شعرخوانی در مسجد جایز است؟

جواب: شعرخوانی در مساجد برای غیر موعظه و امثال آن مکروه است.

اذن شوهر برای فعالیت در فضای مجازی

سؤال۳: آیا حضور و فعالیت زن بدون اذن شوهر در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی جایز است؟ به ویژه اگر همراه با ارتباطات متقابلی با نامحرمان باشد.

جواب: اذن شوهر لازم نیست، مگر اینکه موجب تضییع حق شوهر و یا تصرف در اموال او شود، لازم به ذکر است هر گونه ارتباط با نامحرم که مستلزم مفسده یا خوف وقوع در حرام باشد، جایز نیست.

استفاده از داروی حاوی سنگ و خاک

سؤال۴: برخی از داروهای طب سنتی از جنس سنگهای معدنی هستند و یا در ترکیبات آن مقداری خاک وجود دارد، خوردن این داروها چه حکمی دارد؟

جواب: اگر ضرر قابل توجهی نداشته باشد، اشکال ندارد.

ارجاع بیمار توسط پزشک به مراکز خاص

سؤال۵: در مراجعه به برخی پزشکان برای سونوگرافی و .. معمولا مرکزی را معرفی می کنند که بیمار به آن مراجعه کند و در قبال ارجاع بیمار، مقداری از هزینه دریافتی از بیمار را به پزشک می پردازند، آیا این کار از لحاظ شرعی صحیح است؟

جواب: اگر خلاف مقررات مربوطه نباشد و بیمار واقعا نیاز به سونوگرافی داشته باشد و با اختیار به آنجا مراجعه کند، اشکال ندارد.

رعایت قبله در نوافل

سوال۶: آیا رعایت قبله در نمازهای مستحبی مثل نماز شب واجب است؟ آیا می شود نماز مستحبی را بدون رعایت قبله خواند؟

جواب: نماز نافله هم باید به طرف قبله خوانده شود، مگر اینکه در حال حرکت ـ راه رفتن یا سواره ـ خوانده شود، که رعایت قبله لازم نیست.

وضوی ارتماسی

سوال۷: هنگام وضو، برای شستن صورت و دستها حتما باید روی اعضاء دست کشیده شود؟ مثلا اگر دست را زیر شیر آب بگیریم و اطمینان کنیم که آب تمام دست را فرا گرفته است، کافی است؟

جواب: اگر به نیت وضو آب از بالا به پایین ریخته و تمام عضو شسته شود، کافی است، اما مستحب است شستن اعضاء همراه با دست کشیدن باشد.

خواندن سهوی تشهد در رکعت اول

سؤال ۸: اگرسهواً مقداری از تشهد را در رکعت اول بخوانیم، سجده سهو واجب می‌شود؟

جواب: واجب نیست، اما مستحب است برای هر کار یا ذکر اضافۀ سهوی در نماز، سجده سهو انجام شود.

خشک شدن رطوبت وضو

سؤال۹: اگر موقع مسح پا، برای مسح، رطوبتی در کف دست نمانده باشد، آیا می توان دست را با آب تر کرد و مسح پا را کشید؟

جواب: فقط می توان دست را با رطوبتی که در ریش یا ابرو باقی مانده است، تر کرد و مسح کشید.

فروش جنس معیوب

سؤال۱۰: اگر شخصی جنسی معیوب فروخته ولی از عیب آن خبر نداشته است، حتی هنگام فروش، کارشناس نیز متوجه عیب نشده است، ولی الان خریدار متوجه عیب شده است، آیا فروشنده ضامن است؟

جواب: اگر ضمن قرارداد معامله سقوط خیار، شرط نشده باشد یا فروشنده نسبت به عیوب کالا تبریّ نجسته باشد (یعنی نگفته باشد عیبی را بر عهده نمی گیرم)، خریدار خیار عیب دارد و می تواند معامله را فسخ کند یا تفاوت قیمت جنس معیوب و سالم را دریافت کند.

البته اگر کالای معامله شده موجود نباشد یا تغییری در آن ایجاد شده باشد که عرفاً گفته شود همان کالا نیست، حق رد ندارد و فقط می تواند تفاوت قیمت را مطالبه کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: رهبر انقلاب استفتائات اذن شوهر فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۲۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبردار میلیاردی در پارس آباد به دام پلیس افتاد

فیروز محمودی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: این مبالغ به حساب مال باختگان و قربانیان فضای مجازی با تلاش کارشناسان پلیس فتای برگردانده شد.

وی خاطرنشان کرد: با تلاش و پیگیری های دقیق و همچنین اقدام به موقع و تخصصی کارشناسان پلیس فتا شهرستان پارس آباد و پی جویی پرونده های سایبری طی ۴۵ روز گذشته ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال وجوه کلاهبرداری شده به حساب مال باختگان و قربانیان فضای مجازی عودت داده شد.

فرمانده انتظامی شهرستان پارس آباد اولویت جرایم فضای مجازی در شهرستان پارس آباد را یادآور شد و بیان کرد: برداشت‌های غیر مجاز از حساب کاربران در اولویت این جرایم است.

محمودی با اشاره به اینکه توجه و هشدارهای انتظامی بست ساز کاهش وقوع جرایم است، گفت: به کاربران فضای مجازی توصیه می کنیم بر روی پیامک‌ها و لینک‌های جعلی ارسال شده تحت هیچ شرایطی کلیک نکنند.

وی به شهروندان توصیه کرد؛ چنانچه با موارد مجرمانه و مشکوک مواجه شدند موضوع را از طریق سایت پلیس فتا WWW.Cyberpolice.ir و یا تماس با مرکز فوریت های سایبری به شماره٠٩۶٣٨٠ گزارش دهند.

کد خبر 6100608

دیگر خبرها

  • کلاهبردار میلیاردی در پارس آباد به دام پلیس افتاد
  • رأی مردم حق الناس است/ مردم مراقب شبهات فضای مجازی باشند
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • در فضای مجازی باید از ارزش‌های اسلامی دفاع کنیم
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • داغ شدن هشتگ رفح در فضای مجازی
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • حکم محمود مهرابی قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • بلینکن: فضای مجازی، دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل است!